pagalo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Καλημέρα, έστησα ένα πισι σε ένα φίλο. ASUS 790X Mobo, AMD 9550 ASUS EAH4850 1GB + ASUS EAH4870 1GB Κάναμε και BIOS Update τις κάρτες γραφικών για να παίξει καλύτερα το crossfire γιατί είπε ότι είχε διαβάσει σε πολλά φόρουμ ότι χρειάζεται και σαν αποτέλεσμα έχουμε να μην παίζουν οι κάρτες γραφικών πλέον. Ενώ τις αναγνωρίζει στο σύστημα (τις είδαμε βάζοντας μια άλλη Χ1950 + μία από τις παραπάνω), δεν δίνουν σήμα στην οθόνη. Λογικά αν ξαναρίξουμε πάνω το original bios θα λειτουργήσουν??? Που μπορώ να βρω αυτό το BIOS ώστε να γίνει η δουλειά? Ευχαριστώ
John-lamia Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Καλημέρα, έστησα ένα πισι σε ένα φίλο.ASUS 790X Mobo, AMD 9550 ASUS EAH4850 1GB + ASUS EAH4870 1GB Κάναμε και BIOS Update τις κάρτες γραφικών για να παίξει καλύτερα το crossfire γιατί είπε ότι είχε διαβάσει σε πολλά φόρουμ ότι χρειάζεται και σαν αποτέλεσμα έχουμε να μην παίζουν οι κάρτες γραφικών πλέον. Ενώ τις αναγνωρίζει στο σύστημα (τις είδαμε βάζοντας μια άλλη Χ1950 + μία από τις παραπάνω), δεν δίνουν σήμα στην οθόνη. Λογικά αν ξαναρίξουμε πάνω το original bios θα λειτουργήσουν??? Που μπορώ να βρω αυτό το BIOS ώστε να γίνει η δουλειά? Ευχαριστώ καταρχην καλημερα και καλο μηνα. απ οτι καταλαβα εχετε βαλει μαζι με τις καρτες σειρα 4χχχ και μια χ1950. δεν δουλευει το crossfire με καρτες σειρας 4χχχ και χ19χχχ. ασε μονο 4850+4870 και εισαι οκ
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δουλεύει το Crossfire με δυο διαφορετικά gpu?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 επιπλέον τι windows έχεις? γιατί δεν είμαι σίγουρος αν παίζει το Hybrid CF με Windows XP...
tmjuju Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Άτακτα παιδιά! Δες εδώ: http://www.techpowerup.com/vgabios/ Φαντάζομαι ότι μπλέξατε τις κάρτες. Αλήθεια τα εναλλακτικά Bios που τα βρήκατε? Δικά σας ή ετοιμα? Σε ποιο forum αναφέρετε ο φίλος σου να δω και εγώ το άρθρο? Λοιπόν, αυτή τη φορά πολύ προσοχή. Θα πρέπει να ξεκινήσεις το σύστημα με την 1950 και μια χαλασμένη. Πέρνα της χαλασμένης το original bios. ΠΡΟΣΟΧΗ μη μπερδευτείς και το περάσεις στην 1950 και μείνετε χωρίς κάρτα για αλλαγές. (Εναλλακτικά και για μεγαλύτερη ασφάλεια κάντε το με παλιά pci κάρτα εποχής). Shut down Ξεκίνα μόνο με αυτή που θεωρητικά έφτιαξες για να είσαι σίγουρος ότι τα καταφέρνεις. Μετα, το ίδιο και για την άλλη κάρτα. ΥΓ. Υποθέτω ότι έχεις σωστά προγράμματα για firmware update… υποθέτω δε ότι έχουν κουμπάκι backup. Άλλη φορά πάτα το ;-)
EddieObscurant Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δεν χρειαζόταν άλλο bios οι κάρτες για να δουλέψουν σε crossfire. Βασικά έπρεπε να σώσετε τα αρχικά bios των καρτών σας πριν κάνετε αλλαγή bios, για να τα χρησιμοποιήσετε σε περιπτωση που κάτι πάει στραβά και που τελικά πήγε. Yποθέτω ότι κάνατε σωστά τη διαδικασία και ότι απλά βάλατε λάθος bios. Μπορειτε να βρείτε πληθώρα bios, σε αυτή τη σελίδα. http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=&manufacturer=&model=&interface=&memSize=0 Διαλέξτε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στην περιγραφή των καρτών σας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 μάλιστα, άρα η 4870 δεν κάνει CF με την 4850? μας τάπωσε ο blaxos
blaxos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 μάλιστα, άρα η 4870 δεν κάνει CF με την 4850? μας τάπωσε ο blaxos εμενα αυτο βλεπουν τα ματια μου λες να μας γελουν αυτοι της amd
EddieObscurant Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Μια χαρά δουλεύουν, το έχω δοκιμάσει και προσωπικά. Το γεγονος ότι δεν είναι recommended δεν λέει κάτι, πέρα του ότι δεν θα έχει και πολύ μεγάλη διαφορά απο 2χ4850 σε crossfire. Ψαχτε στο google και θα βρείτε πολλά παραδείγματα. Σας παραθέτω 2 απο αυτά σε review και με παλιούς drivers (8.6 και 8.7) http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4850-and--4870-crossfirex-performance/5 http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/9159-ati-hd4870-hd4850-crossfire-performance-review.html
pagalo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το CF δούλεψε απλά έκανε κάτι περίεργα κρασαρίσματα και μπλε οθόνες στα XP οπότε ο άλλος ήθελε να κάνουμε το Bios Update. Και εγώ δεν πήρα backup τα original... Οπότε την πατήσαμε και τώρα τρέχουμε -----Προστέθηκε 4/12/2008 στις 12 : 13 : 01----- Αν θέλει κάποιος να πάρει ένα backup το BIOS της κάρτας του, αν έχει κάποιος την ASUS EAH4850 1GB ή την ASUS EASH4870 1GB, και αν μπορεί να μου τα στείλει... Το email μου είναι [email protected] Ευχαριστώ
tmjuju Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Ωχ δεν υπάρχει στο techpowerup… όντος θες βοήθεια από κάποιο άλλο μέλος που έχει την κάρτα. Ελπίζω όποιος έχει να σου στείλει σωστό BIOS. Δεν μπορώ να σου προτείνω το 1Gb της Powercolor από techpowerup αν και πρέπει να είναι ακριβός το ίδιο. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το προτείνω χωρίς μελέτη. Τέλος, άτακτο παλικάρι μας, άλλη μια συμβουλή… μην δίνεις έτσι ποτέ το e-mail σου… θα γεμίσεις spam.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.