Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους

paredwse

Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;

• Ναι
    • Όχι
    • Ναι υπό προϋποθέσεις [παρακαλώ εξηγείστε]
    • Δεν με απασχολεί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

επίσης να απαγορευτούν το μαχαίρι, το κουτάλι, το πηρούνι, το ψαλίδι, η φωτιά, οι υπολογιστές, τα αεροπλάνα, τα πλοία, ο ήλιος (καρκίνος του δέρματος) κτλπ κτλπ... :P

gnsx seriously man, μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...το τσιγάρο δεν έχει ΚΑΜΙΑ χρησιμότητα...

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που συζητάτε.

Ψήφισα «Όχι». Θα ήταν ημίμετρο imho. Αν πρόκειται να γίνει κάτι, θα πρέπει να υπάρξει για εμάς τους καπνιστές καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Οι καπνιστές -> το μπουφανάκι μας, «με συγχωρείτε για λίγο» και έξω. Δε θα πάθουμε και τίποτα. Αντιθέτως, καλό μπορεί να μας κάνει: άλλοι μπορεί να το ελαττώσουν, άλλοι να βρουν αφορμή και να το κόψουν εντελώς.

Δημοσ.
[...]άλλοι μπορεί να το ελαττώσουν, άλλοι να βρουν αφορμή και να το κόψουν εντελώς.

Όντως, ίσως η δεύτερη πιο θετική πλευρά του μέτρου.

• Super Moderators
Δημοσ.
λάθος ψήφισα ναι ήθελα να ψηφίσω!! να σταματήσει ποια το τσιγάρο δεν κάνει καλό!!

τότε καλά έκανες και ψήφισες όχι...

το ναι είναι για το αν συμφωνείς να ανοίξουν μαγαζιά για καπνιστές...

το οποίο ασφαλώς θα είναι ημίμετρο όπως ειπώθηκε πιο πριν...

η ερώτηση του poll μπερδεύει πολύ κόσμο μου φαίνεται...

Δημοσ.
Άσε που και αν υποθετικά ήταν επικίνδυνο το κινητό, διαρκώς θεσπίζονται νέα πιο χαμηλά όρια ακτινοβολίας και οι συσκευές βελτιώνονται. Τι να πούμε για το τσιγάρο, ότι έχουν βγει και lights?

Και super-lights :P

Thresh είπα ότι είναι υπερβολικό το παράδειγμα,και βασικά το τσιγάρο έχει μία χρησιμότητα,ρώτα έναν δυσκοίλιο να σου πει :P

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που συζητάτε.

Ψήφισα «Όχι». Θα ήταν ημίμετρο imho. Αν πρόκειται να γίνει κάτι, θα πρέπει να υπάρξει για εμάς τους καπνιστές καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Οι καπνιστές -> το μπουφανάκι μας, «με συγχωρείτε για λίγο» και έξω. Δε θα πάθουμε και τίποτα. Αντιθέτως, καλό μπορεί να μας κάνει: άλλοι μπορεί να το ελαττώσουν, άλλοι να βρουν αφορμή και να το κόψουν εντελώς.

RESPECT! first.giffirst.giffirst.gif

Μακραν η καλυτερη αποψη και αντιμετωπιση του ολου ζητηματος.

blume0102.gif

• Super Moderators
Δημοσ.
Thresh είπα ότι είναι υπερβολικό το παράδειγμα,και βασικά το τσιγάρο έχει μία χρησιμότητα,ρώτα έναν δυσκοίλιο να σου πει :P

facepalm.jpg & fail.jpg :P

τέσπα δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά τελικα το μέτρο θα αρχίσει από 1η Ιουλίου 2009...

Δημοσ.
facepalm.jpg & fail.jpg :P

τέσπα δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά τελικα το μέτρο θα αρχίσει από 1η Ιουλίου 2009...

Άσε αυτά τα facepalm και τα fail που ούτε τα ξέρω(απο δω τα 'μαθα) και παραδέξου ότι το τσιγάρο έχει έστω μία χρησιμότητα :P

Κάτι με την νικοτίνη και το έντερο παίζει

Οπότε παραδεχτείτε το επιτέλους

Το τσιγάρο βοηθάει στο χέσιμο! :X

Δώσε link για αυτό που λες,2009 etc

Δημοσ.

+7.000.000 σε αυτό που λέει ο akpe

Οκ, άρα δεν έχεις πρόβλημα να υπάρχει απομονωμένος κλειστός χωρός στο κλαμπάκι που πας, ή στα μπουζούκια που πας, όπως στα διάφορα αεροδρομια, που είναι ΄μεσα καμιά 100αρια καπνιστές, και όποιος είναι απεξω, δ εμπορεί να δει μέσα από την κάπνα ε?

να είναι σε μια γωνία (για να μην κόβουν φυσικά τη θέα του οποιουδήποτε), αεροστεγώς κλεισμένα, με σύστημα εξαερισμού, και όποιος βγαίνει από εκεί, ας μυρίζει και τσιγαρίλα μέχρι απέναντι, no problem for me...

Αν είναι έτσι οι ξεχωριστοί χωροι, μέσα και εγώ!!!!

• Super Moderators
Δημοσ.
Οπότε παραδεχτείτε το επιτέλους

Το τσιγάρο βοηθάει στο χέσιμο! :X

Δώσε link για αυτό που λες,2009 etc

με κάλυψε και ο akpe για το τι άλλο βοηθάει στο χέσιμο...

http://www.zougla.gr/news.php?id=15595

Δημοσ.

@antreaslam

Προσωπικά έχω πει ότι είτε ξεχωριστές καφετέριες γινόντουσαν είτε ξεχωριστοί χώροι θα πήγαινα στους μη-καπνιστές για διάφορους λόγους,αν τόσο πολύ δεν άντεχα και ήθελα να κάνω τσιγάρο θα βγαινα έξω.Εδώ τώρα μερικές φορές δεν καπνίζω όταν βγαίνω για καφέ.

Απλά μου τη σπάει που δεν δίνεται η επιλογή σε αυτόν που θέλει να πάει σε καφετέρια/λέσχη καπνιστών ή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο να πάει.

Δημοσ.
@antreaslam

Προσωπικά έχω πει ότι είτε ξεχωριστές καφετέριες γινόντουσαν είτε ξεχωριστοί χώροι θα πήγαινα στους μη-καπνιστές για διάφορους λόγους,αν τόσο πολύ δεν άντεχα και ήθελα να κάνω τσιγάρο θα βγαινα έξω.Εδώ τώρα μερικές φορές δεν καπνίζω όταν βγαίνω για καφέ.

Απλά μου τη σπάει που δεν δίνεται η επιλογή σε αυτόν που θέλει να πάει σε καφετέρια/λέσχη καπνιστών ή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο να πάει.

δε μπορείς να επιτρέψεις "καφετέρια καπνιστών", γιατί τότε, όλες οι καφετεριες, προκειμένου να μη χάσουν το 30-40% της πελατείας τους, θα γίνουν "καπνιστών" και το μέτρο θα πάει κατα διαόλου!

αν θέλεις ΕΙΔΙΚΑ διαμορφωμένο ΚΛΕΙΣΤΟ χώρο, τότε μαζί σου! ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΛΕΙΣΤΟ, και στην ακρη!

(πάντως, ενώ οι άγγλοι καπνίζουν πολύ, γουστάρω που πειθαρχούν και καπνίζουν μόνο εκτός μαγαζιών...Θα το ήθελα και εδώ)!

ΥΓ: σε τέτοιες περιπτώσεις, τα μέτρα πρέπει να είναι ακραία, για να έχουν αποτελεσματα! Γιαυτό, μακάρι να αρχίσει η απαγόρευση από τον Ιουνιο, με μικρά πρόστιμα, για να γίνει συνείδηση στον κόσμο!

ΥΓ2: Επίσης, μακάρι αυτός που βλέπει τον διπλάνο του να καπνίζει σε μη επιτρεπόμενο χώρο, να κάνει παρατηρηση στο μαγαζί, και αν αυτό δε συμμορφωθεί, να καλεί κάποια ειδική υπηρεσία που θα συσταθεί (φαντάζομαι) για πρόστιμο (στο μαγαζί, όχι στον καπνίζοντα)!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...