Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους

paredwse

Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;

• Ναι
    • Όχι
    • Ναι υπό προϋποθέσεις [παρακαλώ εξηγείστε]
    • Δεν με απασχολεί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τις παρέες που έχουν και καπνιστές και μη καπνιστές μπορούν να συννενοούνται να τρώνε το αντίστοιχο ζόρι με βάρδιες. Σήμερα θα φάς τον καπνό μου στη μάπα, αύριο θα φάω το κωλόκρυο της ζωής μου για ένα τσιγάρο.

Με συγχωρείς αλλά αυτό δεν είναι λύση.Ο άλλος θέλει να κάνει στον εαυτό του κακό,γιατί να ζορίζομαι κι εγώ μαζί του δεν το καταλαβαίνω;Αυτός ο τρόπος είναι πηγή διαφωνιών και εκνευρισμού.Ενώ αν υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο που λέει "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ" δεν θα μπορεί να πεί μα-μου-σου-του.Έχω γνωστούς που κάνουν τσιγαριλίκια αλλά ΜΟΝΟ στο σπίτι τους.Το κάνουν νομίζεις για να μην ενοχλήσουν τους υπόλοιπους;Όχι απλά το κάνουν για να μην τους πετάξουν έξω με τις κλοτσιές!

Και όσο αφορά τους καπνιστές (ήμουν κι εγώ αλλά το έχω σταματήσει εδώ κι ένα χρόνο) η μεγαλύτερη μαγκιά δεν είναι να την λέμε στους φλώρους μη-καπνιστές,αλλά να το κόψουμε μαχαίρι.Πόσο μάγκας μπορεί να είναι κάποιος για να τον κάνει οτι θέλει ένα κομμάτι χαρτί,με υαλοβάμβακα και καπνό;Τζάμπα μάγκας...

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@De@th L0rd:

Εντάξει ρε συ, "μαγκιά" το τσιγάρο; Πόσο είμαστε; 15 χρονών; No offense στα άτομα αυτής της ηλικίας απλά κατά τα σχολικά (μου - τουλάχιστον) αυτό συνέβαινε.

Όσο για το ότι χρειάζεται νόμος για να επιλύσει προβλήματα που προκύπτουν μέσα σε μια παρέα εξαιτίας του τσιγάρου, μου φαίνεται τελείως αμερικανιά :/

Δημοσ.

Οχι δεν συμφωνω να υπαρχουν καταστηματα που να επιτρεπεται το καπνισμα.

Οι καπνιστες διατηρουν παντα το δικαιωμα να κοψουν το καπνισμα, και εχουν την ψυχολογικη υποστηριξη μας.

Δημοσ.

Διευκρίνηση :

Την ερώτηση την κατάλαβα ως εξής :

Σε όλα τα καταστήματα θα απαγορεύεται το κάπνισμα και αν το επιθυμεί κάποιο θα μπορεί να υποβάλει αίτηση να του επιτραπεί να επιτρέπει το κάπνισμα.

Στο παραπάνω λέω όχι, και αυτό γιατί πολύ απλά είναι ένα αθέμιτο όπλο στα χέρια αυτών που θα θέλουν να προσελκήσουν την πελατία των καπνιστών οπότε ή θα πρέπει όλα τα μαγαζιά να ακολουθήσουν προκειμένου να μην χάσουν πελατία (άρα τη νόημα έχει η απαγόρευση από την αρχή) ή θα πρέπει τα υπόλοιπα μαγαζιά να στχεύσουν ειδικά στους μη καπνιστές. Μας πήρε χρόνια να μην έχουμε μπλε-πράσινα-κόκκινα καφενία , μη γυρίσουμε πίσω σε καφενία καπνιζόντων-μη καπνιζόντων (αλαλούμ flashback).

Δημοσ.

θέλω μέρη μη καπνιζόντων...

Αν ειδικά αληθεύουν οι έρευνες ότι ένας παθητικός καπνιστής, εξαιτίας του νέφους και των τσιγάρων των άλλων, κάνει από 4 ως 5 τσιγάρα την ημέρα, το βρίσκω εξοργιστικό!

Και επειδή κάθε παρέα έχει τουλάχιστον έναν που καπνίζει, προτιμώ την ΠΛΗΡΗ απαγορευση, γιατί αλλιώς...."για να μη χαλάσουμε χατήρι του παιδιού που θα πάθει στερητικό σύνδρομο" θα πάμε όλοι στο μαγαζί καπνιζώντων!

(αυτά τα λέει ένας πρώην καπνιστής)!

Δημοσ.
Αν ειδικά αληθεύουν οι έρευνες ότι ένας παθητικός καπνιστής, εξαιτίας του νέφους και των τσιγάρων των άλλων, κάνει από 4 ως 5 τσιγάρα την ημέρα, το βρίσκω εξοργιστικό!!

Έχει υπολογιστεί (νομίζω από τον ΠΟΥ) ότι ο παθητικός καπνιστής όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο όπου καπνίζουν άλλα άτομα (με μέση αναλογία 1/10), εισπνέει τόσο καπνό όσο θα εισέπνεε αν κάπνιζε ο ίδιος 15 τσιγάρα χωρίς φίλτρο ή 35 με φίλτρο. Την ώρα.

Δημοσ.
Έχει υπολογιστεί (νομίζω από τον ΠΟΥ) ότι ο παθητικός καπνιστής όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο όπου καπνίζουν άλλα άτομα (με μέση αναλογία 1/10), εισπνέει τόσο καπνό όσο θα εισέπνεε αν κάπνιζε ο ίδιος 15 τσιγάρα χωρίς φίλτρο ή 35 με φίλτρο.

Την ώρα.

Συγνώμη αλλά σίγουρα δεν είναι κάποιο σατυρικό κείμενο το παραπάνω;

Απλά μου φαίνεται εξωφρενικό. Δηλ. είμαι εγώ σε ένα γραφείο 10 ατόμων, καπνίζω επί μία ώρα και οι υπόλοιποι 9 που βρίσκονται στα γραφεία τους, στο ίδιο (κλειστό) δωμάτιο, μόλις περάσουν 60' θα ναι σαν να χουν κάνει 2 πακέτα;

Κάτι δεν κατάλαβα καλά; Υπάρχει link;

Δημοσ.
Συγνώμη αλλά σίγουρα δεν είναι κάποιο σατυρικό κείμενο το παραπάνω;

Απλά μου φαίνεται εξωφρενικό. Δηλ. είμαι εγώ σε ένα γραφείο 10 ατόμων, καπνίζω επί μία ώρα και οι υπόλοιποι 9 που βρίσκονται στα γραφεία τους, στο ίδιο (κλειστό) δωμάτιο, μόλις περάσουν 60' θα ναι σαν να χουν κάνει 2 πακέτα;

Κάτι δεν κατάλαβα καλά; Υπάρχει link;

Αν οι άλλοι 9 καπνίζουν και εσύ όχι, δεν μου φαίνεται και τόσο τραβηγμενο. Τα νούμερα τα είχα βρεί σε κάποια σελίδα του American Lung Association όταν πρωτοανακοινώθηκε το μέτρο, αλλά δεν βρίσκω βιβλιογραφία atm.

fast google search: http://www.smokefreeliverpool.com/index.php/news-archive/46-news-archive/188-peril-of-smoky-pubs-10-minutes-like-smoking-several-cigarettes

He was astonished after tests revealed that standing in a pub where five to 10 people were smoking for just 10 minutes had the same effect on your lungs as smoking several cigarettes.
Do the math :) και το 1/10 είναι απλά ενδεικτικό αφού ούτε καν στην Ελλάδα το ποσοστό δεν είναι 10 καπνίζοντες/1 μη, αλλά όσο πάμε και πλησιάζουμε εκεί.
Δημοσ.

Α εντάξει, έτσι ίσως παίζει. Σε μια ώρα μπορείς να κάνεις (χοντρικά) 10 τσιγάρα το ένα πίσω απ τ άλλο. Αν δηλ. γίνουν 90 τσιγάρα σε ένα κλειστό γραφείο 10 ατόμων, ναι λογικό είναι να την ακούσουν όλοι εκεί μέσα (όχι μόνο ο παθητικός καπνιστής).

Δημοσ.

και μην ξεχνας πως ο καπνός και οι ουσίες του παραμένουν στον χώρο για πολύ παραπάνω απ'όσο φαίνεται, ενώ εμείς κάνουμε πχ το 10ο τσιγάρο, στο δωμάτιο μέσα έχουμε μαζέψει τον καπνό και των 10.

Δημοσ.

Και επειδή κάθε παρέα έχει τουλάχιστον έναν που καπνίζει, προτιμώ την ΠΛΗΡΗ απαγορευση, γιατί αλλιώς...."για να μη χαλάσουμε χατήρι του παιδιού που θα πάθει στερητικό σύνδρομο" θα πάμε όλοι στο μαγαζί καπνιζώντων!

(αυτά τα λέει ένας πρώην καπνιστής)!

Μια χαρά θα μπορούσε να έρθει στους μη-καπνίζοντες και όποτε ήθελε τσιγάρο θα έβγαινε έξω.

Τουλάχιστον όμως θα είχε την επιλογή αν έβγαινε με κάποιον άλλο που καπνίζει να πήγαινε στους καπνίζοντες.

Τα ζητήματα παρέας δεν λύνονται με ετσιθελικούς νόμους,δεν πρέπει κιολας ο νόμος να ασχολείται με τέτοια.

Δημοσ.
Μια χαρά θα μπορούσε να έρθει στους μη-καπνίζοντες και όποτε ήθελε τσιγάρο θα έβγαινε έξω.

Τουλάχιστον όμως θα είχε την επιλογή αν έβγαινε με κάποιον άλλο που καπνίζει να πήγαινε στους καπνίζοντες.

Τα ζητήματα παρέας δεν λύνονται με ετσιθελικούς νόμους,δεν πρέπει κιολας ο νόμος να ασχολείται με τέτοια.

Μα αυτο ειναι που λεω απο την αρχη των μηνυματων μου. Ολοι εχουν στο μυαλο τους το ιδανικο 5 ατομα να μην καπνιζουν κι ενα ψωριαρη στην ακρη να καπνιζει (λες και κλεβει).

Εστω ομως μια παρεα 3 ατομων που και οι τρεις καπνιζουν. Αυτοι λοιπον χανουν το δικαιωμα τους να βγαινουν εξω και ειναι υποχρεωμενοι να μενουν σπιτια τους, γιατι καποιοι αλλοι "υπερμαχοι της ελευθεριας" (ελευθερια βεβαια που κοβουν απο αυτους τους 3), γουσταρουν ΟΟΟΟΛΛΛΑ τα καταστηματα να ειναι μη καπνιζοντων, ακομη κι αν ποτε στη ζωη τους δεν θα πανε ουτε στο 5 % ολων αυτων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...