Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους

paredwse

Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;

• Ναι
    • Όχι
    • Ναι υπό προϋποθέσεις [παρακαλώ εξηγείστε]
    • Δεν με απασχολεί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
να δω "οικο" και μπουζουκια χωρις τσιγαρο και τι στον κοσμο

Φαντάσου τώρα ε, να πας σε ένα μαγαζί για ρεβεγιόν στις 31 Δεκεμβρίου 2009 λίγο πριν τις 12 και να γίνεται ντουμάνι...

Και μετά την πρωτοχρονιά να βγει ένα παλικάρι και να πει "Λοιπόν μάγκες αρκετά. Όσο καπνίσατε καπνίσατε. Σβήστε τα τώρα".

Θα τα σβήσουν πάνω του :lol:

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Eγω απαντησα οτι Δεν με απασχολει (και μου κανει τρομερη εντυπωση που ειμαι ο μονος που απαντησα αυτο μεχρι τωρα), διοτι μπορω να ζησω και στα 2 υποψηφια ηδη καταστηματων.

Απλα οταν θελω να ''φουμαρω'' θα πηγαινω στο ''νομιμο'', οπως και με παρεα καπνιστων κι ας μην καπνισω εγω ο ιδιος.

Ενω και στο ''αλλο'' δε θα εχω κανενα προβλημα διοτι πολυ απλα ουτε εγω αναγκη το τσιγαρο ουτε με εχει. :-)

Δημοσ.
Eγω απαντησα οτι Δεν με απασχολει (και μου κανει τρομερη εντυπωση που ειμαι ο μονος που απαντησα αυτο μεχρι τωρα), διοτι μπορω να ζησω και στα 2 υποψηφια ηδη καταστηματων.

Απλα οταν θελω να ''φουμαρω'' θα πηγαινω στο ''νομιμο'', οπως και με παρεα καπνιστων κι ας μην καπνισω εγω ο ιδιος.

Ενω και στο ''αλλο'' δε θα εχω κανενα προβλημα διοτι πολυ απλα ουτε εγω αναγκη το τσιγαρο ουτε με εχει. :-)

Φίλε Γιώργο εσύ μπορεί απλά να μην το έχεις ανάγκη το τσιγάρο, κάποιοι άνθρωποι όμως δεν μπορούν να το ανεχθούν καθόλου.

Επίσης κάποιοι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί (γενικά), δηλαδή ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον στην πόλη, μπορεί να ενοχλούνται πολύ περισσότερο.

Εγώ προσωπικά έχω σιχαθεί να πηγαίνω ακόμα και σε ένα απλό μεζεδοπωλείο, γιατί όταν θα γυρίσω σπίτι τα ρούχα μου θα είναι κατευθείαν για πλύσιμο και τα μαλλιά μου θα μυρίζουν επίσης. Μιλάμε για αηδία.

Δημοσ.
Τώρα που είδες εσύ ότι στην Ευρώπη έχουν βρει παραθυράκια δεν μπορώ να καταλάβω... έχεις πάει πρόσφατα στην Ευρώπη? Προφανώς όχι....

Ακόμα και στην Ιταλία που θεωρούσα ακόμα χειρώτερη και από την Ελλάδα σε πολλά θέματα, το κάπνισμα απαγορεύεται δια ροπάλου και ο νόμος εφαρμόζεται κανονικότατα. Αφού έγινε εκεί τότε σίγουρα μπορεί να γίνει και εδώ και να τελειώσει επιτέλους αυτή η φασιστική ασυδοσία των καπνιστών.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και χωρίς παραθυράκια (ας είναι καλά η ΕΕ που θα κάνει το Ελλάντα, Ελλάδα), οπότε άσε το wishful thinking και κόψε το τσιγαράκι λέω εγώ γιατί το 2010 εμείς θα γελάμε στις καφετέριες και εσύ θα είσαι σπίτι σου.

Βεβαια στην ερωτηση μου απο που εβγαλες το συμπερασμα της μια ωρας VS ενος ετους απλα "ετυχε" να την προσπερασεις, και να μου απαντησεις με ερωτηση, θα παρουμε λοιπον τις ερωτησεις με τη σειρα, και αν μου απαντησεις θα σου απαντησω αν ξερω απο ευρωπη προσφατα (βεβαια στο μυαλο σου δεν εχω φυγει ποτε απο το κωλοχωρι μου). Αλλιως, οπως θεωρεις οτι δεν εχω ιδεα για το τι γινεται στην ευρωπη, ετσι κι εγω θα θεωρησω οτι δεν ξερεις να συζητας, και απλα και μονο για να την πεις σε καποιον λες ενα καρο ανακριβειες.

• Moderators
Δημοσ.
Φίλε Γιώργο εσύ μπορεί απλά να μην το έχεις ανάγκη το τσιγάρο, κάποιοι άνθρωποι όμως δεν μπορούν να το ανεχθούν καθόλου.

Επίσης κάποιοι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί (γενικά), δηλαδή ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον στην πόλη, μπορεί να ενοχλούνται πολύ περισσότερο.

Εγώ προσωπικά έχω σιχαθεί να πηγαίνω ακόμα και σε ένα απλό μεζεδοπωλείο, γιατί όταν θα γυρίσω σπίτι τα ρούχα μου θα είναι κατευθείαν για πλύσιμο και τα μαλλιά μου θα μυρίζουν επίσης. Μιλάμε για αηδία.

Το προβλημα ομως ειναι η αηδια απο τη βρωμα? Ετσι κι αλλιως μετα απο εξοδο τα ρουχα για πλυσιμο πανε, που αλλου να πανε? :P

Κι εγω δε μπορω να παραεχει καπνιλα το μερος, με τσουζουν τα ματια και με ενοχλει αυτο το αποπνικτικο... Αλλα στα περισσοτερα μερη δεν ειναι τοσο χαλια πια..

Δημοσ.
Βεβαια στην ερωτηση μου απο που εβγαλες το συμπερασμα της μια ωρας VS ενος ετους απλα "ετυχε" να την προσπερασεις, και να μου απαντησεις με ερωτηση, θα παρουμε λοιπον τις ερωτησεις με τη σειρα, και αν μου απαντησεις θα σου απαντησω αν ξερω απο ευρωπη προσφατα (βεβαια στο μυαλο σου δεν εχω φυγει ποτε απο το κωλοχωρι μου). Αλλιως, οπως θεωρεις οτι δεν εχω ιδεα για το τι γινεται στην ευρωπη, ετσι κι εγω θα θεωρησω οτι δεν ξερεις να συζητας, και απλα και μονο για να την πεις σε καποιον λες ενα καρο ανακριβειες.

Δεν κρίνω απαραίτητο να κάτσω να απαντήσω σε ένα σχήμα λόγου επειδή δεν το κατάλαβες, είναι εμφανέστατο ότι είναι σχήμα λόγου η μια ώρα με τον ένα χρόνο για να δείξει ότι αυτά που συγκρίνεις είναι μέρα με τη νύχτα μεταξύ τους....

Δεν γύρησα ποτέ σπίτι μου και τα ρούχα μου να μυρίζουν καυσαερίλα, αντιθέτως τσιγαρίλα μυρίζουν όπου και να πάω για έξοδο. Δεν με έτσουξαν ποτέ τα μάτια μου έξω στο δρόμο από το καυσαέριο, αντίθετα αυτό γίνεται σε κάθε καφετέρια που θα πάω. Θα μπορούμε να λέμε μέχρι αυριο για βήχα κλπ. Απλά καυσαέριο και τσιγάρο ΣΗΜΕΡΑ δεν συγκρίνονται μεταξύ τους, δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη ρε παιδί μου.

Αν έχεις ιδέα από Ευρώπη μετά το 2007 που εφαρμόστηκε ο νόμος εννοώ. Έχεις πάει δηλαδή Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία και έχεις δει κανένα παραθυράκι που να επιτρέπει κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και καφετέριες?

-----Προστέθηκε 2/12/2008 στις 07 : 43 : 16-----

ΑΝ γινει παρανομο το καπνισμα, τοτε να δεις δουλειες με φουντες για τις καπνοβιομηχανιες. Η ανθρωπινη φυση ελκεται απο το απαγορευμενο.

Κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που σκέφτεσαι.... τι σε κάνει να νομίζεις ότι αν το τσιγάρο γίνει παράνομο οι καπνομιομηχανίες θα παραμείνουν νόμιμες και ανοιχτές? HELLOOOOO

Δημοσ.

Παιδιά μην λέμε αυνανιές για καυσαέρια και τσιγάρο.Σε άλλη πυκνότητα το τρώς το τσιγάρο σε άλλη το καυσαέριο.Δεν νομίζω κανένας να κάθεται πίσω από την εξάτμιση του φορτηγού σαν τον Βέγγο.Δες εδώ με μία μικρή αναζήτηση στο google.

http://www.patienthealthinternational.com/conditionarchive/cond4_item2876.aspx

Δημοσ.

@gtsamour: Επειδή ίσως δεν το είδες:

Πάντως μου φαίνεται κουλό να μην υπάρχει σχετικό κατάστημα που να επιτρέπεται το κάπνισμα. Εδώ στη Γερμανία υπάρχουν (που λέμε εδώ είναι Ελλαδιστάν, όχι Ευρώπη), εκτός κι αν ήταν παράνομα (χλωμό) ή εκμεταλλεύτηκαν κάποιο παραθυράκι.

Τώρα που είδες εσύ ότι στην Ευρώπη έχουν βρει παραθυράκια δεν μπορώ να καταλάβω... έχεις πάει πρόσφατα στην Ευρώπη? Προφανώς όχι....

[...]

Επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι γνώστης της νομοθεσίας και της των τεκταινόμενων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό που αναφέρω στο παραπάνω μου post, γιατί πραγματικά το χω απορία;

Δημοσ.

@antonl

Εγώ πάντως δεν έχω συναντήσει πουθενά έξω τέτοιο μαγαζί σαν αυτό που περιγράφεις σε χώρες που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ο καινούργιος αντικαπνηστικός νόμος. Αν υπάρχει τέτοιο μαγαζί, δεν ξέρω πάνω σε ποιά νομική βάση λειτουργεί (αν ισχύει ο καινούργιος νόμος) και υπό ποιές προϋποθέσεις και προφανώς ούτε εσύ ξέρεις.

Ο νόμος ξέρω πως εφαρμόζεται ήδη σε Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία (και αλλού). Γερμανία δεν ξέρω αν εφαρμόζεται ήδη ή αν έχουν και εκεί θέσει μια ημερομηνία (όπως εμείς πχ το 2010) για να αρχίσει να εφαρμόζεται.

--edit--

Βρήκα αυτό (http://www.voanews.com/english/archive/2008-01/2008-01-01-voa35.cfm)

In Germany, legislation requiring smoke-free areas in bars and restaurants has gone into effect in eight of 16 states. The law covers Bavaria, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Mecklenburg-Western Pomerania, Saxony-Anhalt and Schleswig-Holstein.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί και στις 16 πόλεις της Γερμανίας ακόμα, ίσως έτσι εξηγείται το μαγαζάκι που είδες. Η Γερμανία είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση (κάτι σαν τις ΗΠΑ) κάθε πολιτεία έχει τους δικούς της νόμους αλλά απ'ότι διαβάζω όλες είναι μέσα στην ίδια λογική απαγόρευσης του καπνίσματος. Εν πάσει περιπτώσει αν κατάλαβες καλά δεν πρόκειται για παραθυράκι του νόμου απλά για καθυστέρηση επιβολής του σε όλο το κράτος λόγω της ιδιομορφίας στον τρόπο νομοθεσίας της Γερμανίας.

Επίσης βρήκα και αυτό http://www.howtogermany.com/pages/nosmoking.html

Δημοσ.

gtsamour ευχαριστώ για τον κόπο σου να ψάξεις το θέμα. Για την ακρίβεια, είχα τη δυνατότητα να καπνίσω ελεύθερα στην Φρανκφούρτη την άνοιξη που μας πέρασε (σε δύο πολυσύχναστες/κεντρικές καφετέριες/μπυραρίες/φαγάδικα) για την οποία ισχύουν αυτά (σύμφωνα με το τελευταίο link που παρέθεσες):

Hessen

Hessen is one of the forerunners of non-smoking laws, being enforced here as early as October of 2007 for restaurants and public facilities. Smoking is only permitted in Hessen in adjoining rooms provided that these are separate from non-smoking areas and the same condition applies for party tents for special events. Businesses may construct "separate" rooms without special construction permits until 2009. Individuals can be fined up to €200 and businesses up to €2,500.

Στα συγκεκριμένα καταστήματα δεν υπήρχε χώρος μη καπνιστών και καπνιστών.

Δημοσ.

Τότε προφανώς ήταν παράνομα εκτός αν παίζει κάτι άλλο που δε γνωρίζουμε (καμια παράταση ίσως, μια που στο πρώτο link που είναι του Ιανουαρίου 2008, το Hessen δεν αναφέρεται μέσα στις πολιτείες που ισχύει ήδη ο νόμος). Αλλά ότι και να είναι τελικά δε λέει τίποτα, για κάνε μια βόλτα από Γαλλία Αγγλία Ιταλία μεριά να δείς τι παίζει...

Κάποια βασικά που βρήκα για EU.... (http://www.news.com.au/couriermail/story/0,23739,21157876-5003402,00.html)

In France smoking is only permitted in establishments that build hermetically-sealed smoking rooms, equipped with powerful extractor fans, but few are expected to make the investment.

Otherwise places considered "home substitutes" such as hotel rooms, prison cells and private rooms in retirement homes will be immune from the ban, and the government has said it will look leniently on psychiatric patients and those struggling to give up drug addiction.

The government has also undertaken to contribute via the national health insurance system to the costs of treatments to help people stop smoking.

Ireland was the first EU country to introduce a complete ban on public smoking, and Britain is to follow suit in July. Italy, Malta and Sweden have partial bans which allow smoking in sealed-off areas.

Smoking policy in the now 27-member EU is decided by individual member governments, but the EU's executive in Brussels has indicated it would welcome steps towards pan-European norms

Δημοσ.

Να επιτραπεί υπο προυποθέσεις.

Και εννοείται τρελά πρόστιμα για κάθε έναν που τον πιάνουν να καπνίζει σε χώρο μη καπνιστών.

Το νούμερο 1/3 που αναφέρθηκε δεν είναι φυσιολογικό. Το νορμάλ είναι 1/1. Για κάθε μια που επιτρέπεται πρέπει να υπάρχει και μια που απαγορεύεται πλήρως διότι πολύ απλά δεν πρόκειται να είναι πολλές αυτές που θα το απαγορέψουν πλήρως. Απλά θέλει πλήρως απομονομένο περιβάλλον στις περιοχές που επιτρέπεται, και όχι αστείες λύσεις όπως: διπλανά τραπεζάκια, στο ένα επιτρέπεται στο άλλο όχι.

Για τις παρέες που έχουν και καπνιστές και μη καπνιστές μπορούν να συννενοούνται να τρώνε το αντίστοιχο ζόρι με βάρδιες. Σήμερα θα φάς τον καπνό μου στη μάπα, αύριο θα φάω το κωλόκρυο της ζωής μου για ένα τσιγάρο. Απλό. Όποιος δεν μπορεί να συνεννοηθεί επι του θέματος η δεν θέλει να συνεννοηθεί με την παρέα του ας μην πάει για καφέ, fine by me. Δεν θα καθίσουμε να αναλύσουμε περισσότερο την γιωτομπαλίαση του καθενός στο πως θα τα βρει με την παρέα του.

Και φυσικά να υπάρχει αρχη που να επιβάλει αυτά τα πρόστιμα, διότι ο έλληνας δεν γίνεται να μάθει απο μόνος του να σέβεται τον άλλο. Θέλει να του το επιβάλλουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...