Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους

paredwse

Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;

• Ναι
    • Όχι
    • Ναι υπό προϋποθέσεις [παρακαλώ εξηγείστε]
    • Δεν με απασχολεί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια και βλέπω μαζεύτηκαν πολλοί αντικαπνιστές της θύρας 4,φανατίλα ftw,πάμε όλοι μαζί να ανταπωδόσουμε

ΟΟΟΟΟΟΟΟ τσιγαράρα,έχω καρκίνο μεσ' στο πνευμό,όπου και να πάω θα πεθαίνω απ' τον καπνό,θα καπνίζω τσιγαράρα με τον Πέτρο στον Θέο...........

adi32 ωραίος,ας γίνουμε άνθρωποι όπως οι Αυστραλοί σε ΟΛΑ,ας μας παρακολουθούν στο internet δηλαδή όπως αυτούς,αφήστε το εξωτερικό μωρέ!

Να ρωτήξω τώρα:Αν όλες οι καφετέριες που υπάρχουν γίνουν ΜΗ καπνιστών υποχρεωτικά και όποια θέλει να πάρει άδεια για καπνιστών να πληρώνει ένα μεγάλο ποσό ας πούμε για την άδεια,οι νέες καφετέριες θα διλέγουν για άδεια μη καπνιστών που θα κοστίζει ας πούμε 10 και για άδεια καπνιστών που θα κοστίζει 100,πάλι διαφωνείτε να μαζεύονται οι καρκινιάρηδες σε δικό τους μέρος;

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ouf.gif

Επικινδυνη αποψη. Δηλαδη οι καπνιστες να οριζουν τη μοιρα των μη καπνιστων και το που θα πανε?

Και γιατι να μην γινει το αντιθετο?

Οι καπνιστές δηλαδη θα μπορούσανε απλώς να πάνε μόνο στα μέρη όπου δεν απαγορεύεται το κάπνισμα.

Γιατι οχι?;)

Τωρα θα μου πεις ποιο να διαλεξουμε να γινει? Αυτο που λες εσυ ή εγω?

Φυσικα αυτο που λεω εγω, γιατι οι μη-καπνιστες ΔΕΝ βλαπτουν ουτε ενοχλουν ουτε στο ελαχιστο με το να μην καπνιζουν, τους καπνιστες. Αντιθετα οι καπνιστες βλαπτουν ή ενοχλουν με το να καπνιζουν, τους μη καπνιστες.

Επισης τη χρηση ναρκωτικων αμα την αφηοσυμε ελευθερη δημοσια τοτε οι συνεπειες θα ειναι η ενοχληση των υπολοιπων μη-χρηστων αφου ο ναρκομανης τις περισσοτερες φορες εχει συμπεριφορα ακρως ενοχλητικη και βλαβερη που θιγει πολλα συνταγματικα δικαιωματα των υπολοιπων ατομων. Μην μιλησω για πιο ακραια πραγματα.

Οποτε αμα τα αφησουμε ελευθερα να διακινουνται ή και να γινεται χρηση τους δημοσια, ζητω που καηκαμε.

Εκτός και αν δεν εννοουσες αυτο.

Το ίδιο πράγμα λέμε. Θα πρέπει να υπάρχουνε καπνιστών και μη-καπνιστών μαγαζιά και να πάει ο καθένας όπου θέλει.

Υγ. Το ίδιο πράγμα γίνεται και με τα ποτά, οι μεθυσμένοι πολλές φορές παρενοχλούνε τους αμέθυστους, αλλά δεν είδα να απαγορεύεται το ποτό.

Δημοσ.
Το ίδιο πράγμα λέμε. Θα πρέπει να υπάρχουνε καπνιστών και μη-καπνιστών μαγαζιά και να πάει ο καθένας όπου θέλει.

ΟΚ τοτε παρεξηγησα τι ελεγες. Νομιζα εννοουσες να ειναι ολα τα μαγαζια καπνιστων και αμα θελουνε οι μη-καπνιστες τοτε να πανε, αλλιως οχι. Αλλα προφανως δεν εννοουσες αυτο, ΟΚ.

Υγ. Το ίδιο πράγμα γίνεται και με τα ποτά, οι μεθυσμένοι πολλές φορές παρενοχλούνε τους αμέθυστους, αλλά δεν είδα να απαγορεύεται το ποτό.

Συμφωνω και για το ποτο. Να μην επιτρεπεται η υπερβολικη ποση αλκοολουχων ποτων, αλλα αυτο δεν ειναι και ευκολο να ελεγθει.

Να ρωτήξω τώρα:Αν όλες οι καφετέριες που υπάρχουν γίνουν ΜΗ καπνιστών υποχρεωτικά και όποια θέλει να πάρει άδεια για καπνιστών να πληρώνει ένα μεγάλο ποσό ας πούμε για την άδεια,οι νέες καφετέριες θα διλέγουν για άδεια μη καπνιστών που θα κοστίζει ας πούμε 10 και για άδεια καπνιστών που θα κοστίζει 100,πάλι διαφωνείτε να μαζεύονται οι καρκινιάρηδες σε δικό τους μέρος;

Γιατι να μην υπαρχει στο ιδιο μαγαζι δωματιο μη-καπνιστων και δωματιο καπνιστων? Το ιδανικοτερο μου μοιαζει.

Αν αυτο δεν ειναι εφικτο, τοτε αυτο που προτεινεις ακροβατει στα ορια της συμβατοτητας με τη λογικη πανω στην οποια υποθετω ψηφιστηκε ο νόμος.

Και η λογικη ειναι να προστατευσει τους μη-καπνιστες απο τις βλαβερες συνεπειες του τσιγαρου(παθητικο καπνισμα) και οχι να προστατευσει του καπνιστες απο αυτο φερνοντας εμποδια στο να καπνιζουν οποτε θελουν/συχνα.

Αν γινει αυτο που λες και η 10x τιμη ειναι προσιτη απο τους περισσοτερους, τοτε και παλι δεν καναμε τιποτα αφου η λογικη που βγηκε ο νομος καταπατειται και τα περισσοτερα μαγαζια θα ειναι καπνιστων.

Αν η τιμη ειναι προσιτη απο λιγους τοτε θα υπαρχουν λιγα μαγαζια οπου θα επιτρεπεται το καπνισμα ενω τα περισσοτερα θα ειναι μη καπνιστων.

Αν η τιμη δεν ειναι προσιτη τοτε η προταση σου ειναι αχρηστη.

Οποτε η μονη λογικη λυση προκυπτει για τιμες αδειων τετοιες ωστε μονο λιγοι να εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να τις παρουν. Και επειδη τετοια μαγαζια δεν ειναι πολλα και παντως δεν θα εξυπηρετουσαν τις αναγκες των καπνιστων για ευρεση μαγαζιου σε καθε μερος χωρις να χρειαζεται να τρεχουν στου διαολου τη μανα για να πιουνε το ποτο τους, η λυση σου δεν μου φαινεται καθολου καλη.:o

Δημοσ.

Γμτ,το σκέφτηκα καλά δεν πάει άλλο πια,πρέπει στις καφετέριες να καπνίζουν τα παιδιά,τη σκέφτηκα πολύ τη λύση τώρα αυτή,θα πρέπει το διαχωριστικό να είναι απο γυαλί.

Σκοτώστε με,σκοτώστε με,Καρέλια τώρα δώστε με.

Καλά το ιδανικότερο αυτό είναι(σε 1 με διαχωριστικά),ισχύει κιολας αλλλά @@ρια.

Για να μην γίνουν όλες καπνιστών θα πρέπει να είναι ή πιο ακριβή η άδεια ή το 1/3 των καφετεριών όπως είπε ένας πριν ή κάτι τέλος πάντων.

Αλλά ρε φούστη μου δεν μπορώ να καταλάβω,αφού η πλειοψηφία είναι μη καπνιστές,ένα μαγαζί για μη καπνιστές θα χεζόταν στο τάληρο αν όλα τα άλλα γινόντουσαν για καπνιστές.

Άσχετο αλλά νομίζω για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει ευθύνη ο μαγαζάτορας,κάποιος χασοδίκης να πει αν ιασχύει;

Δημοσ.

Μα δεν ειναι θεμα να μαζευονται σε δικο τους μερος

Καθενας που παει καπου παει με μια παρεα και απο την παρεα καποιοι καπνιζουν καποιοι οχι

Τι θα γινει δηλαδη οι μισοι θα πανε σε ενα μαγαζι και οι μισοι σε αλλο?

Κατα 99% οταν παμε καπου παρεα 10 ατομα και καπνιζουν οι 2 αυτοι μας υποχρεωνουν να παμε στους καπνιζοντες

Οποτε δε βγαινει ακρη απογορευση παντου και τερμα

Αλλωστε μονο για το καλο ολων ειναι

Δημοσ.
Καλά το ιδανικότερο αυτό είναι(σε 1 με διαχωριστικά),ισχύει κιολας αλλλά @@ρια.

Όχι, νομίζω δεν ισχύει αυτό. Ο σημερινός νόμος δε σε υποχρεώνει να έχεις διαχωριστικό, αρκεί να χωρίζονται οι χώροι έστω και νοητά. Κάπου παραπάνω το διάβασα.

Δηλαδή παπάρια. Κάνεις δεν ασχολείται.

Δημοσ.

Εγώ διασκεδάζω πάντως με τους προοδευτικούς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπερασπίζονται το δικαίωμα να καπνίζεις, αλλά για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα καφέ, κάνουν την πάπια. Εμείς να καπνίζουμε κι ας πεθαίνουν οι άλλοι για να βγάλουν το ψωμί τους, ε; Χλιδή...

Δημοσ.
Ειλικρινα παρακαλαω να ερθει το 2010, και να γελαω απο μια μερια, γιατι αν στην Ευρωπη καταφεραν με "αιρεσεις" κλπ, να βρουν παραθυρακια, σκεφτομαι στο Ελλαντα τι εχει να γινει απο τα λαμογια μας. Ε ρε γλενια...

Τώρα που είδες εσύ ότι στην Ευρώπη έχουν βρει παραθυράκια δεν μπορώ να καταλάβω... έχεις πάει πρόσφατα στην Ευρώπη? Προφανώς όχι....

Ακόμα και στην Ιταλία που θεωρούσα ακόμα χειρώτερη και από την Ελλάδα σε πολλά θέματα, το κάπνισμα απαγορεύεται δια ροπάλου και ο νόμος εφαρμόζεται κανονικότατα. Αφού έγινε εκεί τότε σίγουρα μπορεί να γίνει και εδώ και να τελειώσει επιτέλους αυτή η φασιστική ασυδοσία των καπνιστών.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και χωρίς παραθυράκια (ας είναι καλά η ΕΕ που θα κάνει το Ελλάντα, Ελλάδα), οπότε άσε το wishful thinking και κόψε το τσιγαράκι λέω εγώ γιατί το 2010 εμείς θα γελάμε στις καφετέριες και εσύ θα είσαι σπίτι σου.

Δημοσ.
Τώρα που είδες εσύ ότι στην Ευρώπη έχουν βρει παραθυράκια δεν μπορώ να καταλάβω... έχεις πάει πρόσφατα στην Ευρώπη? Προφανώς όχι....

Ακόμα και στην Ιταλία που θεωρούσα ακόμα χειρώτερη και από την Ελλάδα σε πολλά θέματα, το κάπνισμα απαγορεύεται δια ροπάλου και ο νόμος εφαρμόζεται κανονικότατα. Αφού έγινε εκεί τότε σίγουρα μπορεί να γίνει και εδώ και να τελειώσει επιτέλους αυτή η φασιστική ασυδοσία των καπνιστών.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και χωρίς παραθυράκια (ας είναι καλά η ΕΕ που θα κάνει το Ελλάντα, Ελλάδα), οπότε άσε το wishful thinking και κόψε το τσιγαράκι λέω εγώ γιατί το 2010 εμείς θα γελάμε στις καφετέριες και εσύ θα είσαι σπίτι σου.

Ενημερωτικα: το καπνισμα δεν ειναι παρανομη πραξη.

Δημοσ.
Φυσικά και δεν είναι (ακόμα τουλάχιστον), για κοινόχρηστους κλειστούς χώρους μιλάμε.

Δλδ θες να γινει παρανομη και οσοι καπνιζουμε να μπουμε στη στενη;

Δημοσ.
Πάντως μου φαίνεται κουλό να μην υπάρχει σχετικό κατάστημα που να επιτρέπεται το κάπνισμα. Εδώ στη Γερμανία υπάρχουν (που λέμε εδώ είναι Ελλαδιστάν, όχι Ευρώπη), εκτός κι αν ήταν παράνομα (χλωμό) ή εκμεταλλεύτηκαν κάποιο παραθυράκι.

[...]

Επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι γνώστης της νομοθεσίας και της των τεκταινόμενων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό που αναφέρω στο παραπάνω μου post, γιατί πραγματικά το χω απορία;

Δημοσ.
Δλδ θες να γινει παρανομη και οσοι καπνιζουμε να μπουμε στη στενη;

Καλο θα ηταν να γινει και αυτο. Ετσι οι μανες, τα παιδια και τα εγγονια που θα θρηνουνε τα παιδια και τους γονεις τους λογω των καταστροφικων συνεπειων του τσιγαρου θα μειωθουνε δραματικα.

Ειναι το ιδιο με τους ανηλικους. Λογω της ανωριμοτητας και κακης γνωσης τους(γενικα μιλωντας) πανω σε διαφορα θεματα, δεν εχουν τα ιδια δικαιωματα σε πολλες περιπτωσεις με τους ενηλικες. Εχουν βγει δηλαδη νόμοι που τους απαγορευουν να κανουν καποια πραγματα επειδη δεν γνωριζουν(ανωριμοι και με κακη γνωση).

Ετσι και οι καπνιστες. Αφου αρνουνται να καταλαβουν τη βλακεια που κανουν, πρεπει καποιος να τους συνετισει.:-D

Δημοσ.

ΑΝ γινει παρανομο το καπνισμα, τοτε να δεις δουλειες με φουντες για τις καπνοβιομηχανιες. Η ανθρωπινη φυση ελκεται απο το απαγορευμενο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...