Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους

paredwse

Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;

• Ναι
    • Όχι
    • Ναι υπό προϋποθέσεις [παρακαλώ εξηγείστε]
    • Δεν με απασχολεί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι,αν και καπνιστης,ολοι μας εξω κι αν πεταμε την γοπα στο δρομο προστιμο!Επειδη εγω γουσταρω να βαζω τον καρκινο μεσα μου δεν θα υποχρεωσω και τους αλλους να εισπνεουν το ντουμανι.

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Δηλαδή αν πάω με τον φίλο/κοπέλα/γυναίκα μου και αυτός/ή δεν καπνίζει (αντίθετα από μένα) γιατί θα πρέπει να μας υποχρεώσουν να πάμε στους "μη καπνιστές";

γιατί το μέτρο θα είναι δώρον άδωρον αν δεν το κάνουν...

όλες οι παρέες έχουν κάποιον που καπνίζει και οι μη καπνιστές θα τρώνε πάντα όπως και τώρα τον καπνό των άλλων στην μάπα τους...

Δημοσ.

Συμφωνώ, αν υπήρχε αυτή η επιλογή, οι μη καπνιστές θα είχαν δύο επιλογές, ή να κάτσουν για ακόμα μια φορά να υποστούν το ντουμάνι του κάθε καρκινομανή, ή να φανούν κακοί στους καπνιστές φίλους επειδή δεν θα κάτσουν να το ανεχθούν και θα τους στερήσουν τη τζούρα τους.

Δημοσ.
γιατί το μέτρο θα είναι δώρον άδωρον αν δεν το κάνουν...

όλες οι παρέες έχουν κάποιον που καπνίζει και οι μη καπνιστές θα τρώνε πάντα όπως και τώρα τον καπνό των άλλων στην μάπα τους...

Η διαχείριση αυτού του θέματος είναι πρόβλημα της παρέας, δηλ. αν θέλω να πάμε σε μη καπνιστών αλλά υπάρχει καπνιστής στην παρέα, χρειάζεται να του το επιβάλω αυτό μέσω νόμου αντί να του το ζητήσω ο ίδιος; Και τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης; Θα βάζει όσους μπαίνουν μέσα να τραβάνε από μια τζούρα στην είσοδο μην τυχόν μπει και κανείς μη καπνιστής μέσα; Αν δεν έχει πρόβλημα αυτός, τι ζόρι τραβάει ο οποιοσδήποτε άλλος;

Δημοσ.
III. Επίσης σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφροντος, κατά την

έννοια των διατάξεων του άρθρου 5 της Α1β/8577/83 Υγειονομικής Διάταξης

(Φ.Ε.Κ. 526/83 τ.Β'). με εξαίρεση τα αμιγή καταστήματα Μπαρ και

Παραδοσιακά Καφενεία του άρθρου 37 και τα Κέντρα Διασκεδάσεως του άρθρου

41 αυτής.

Ειδικότερα στα καταστήματα των άρθρων 37, 38 και 39 και τα μικτά

καταστήματα του άρθρου 40 της ανωτέρω Υγειονομικής Διάταξης, μπορεί να

επιτρέπεται το κάπνισμα στην αίθουσα πελατών αυτών, σε χώρο φυσικά ή

νοητά χωρισμένο. όπου θα υπάρχει ειδική πινακίδα με την ένδειξη "θέσεις

για καπνίζοντες". Ο χώρος των μη καπνιζόντων θα έχει εμβαδόν τουλάχιστον

50% του χώρου της αίθουσας πελατών, θα αποτυπώνεται στα σχεδιαγράμματα

που προσκομίζονται για την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας και

θα αναγράφεται στην άδεια λειτουργίας.

Ο χώρος των καπνιζόντων θα πρέπει να έχει ειδικές μηχανολογικές

εγκαταστάσεις συνεχούς και πλήρους ανανέωσης του αέρος

Στα καταστήματα της προηγούμενης παραγράφου, εφόσον χρησιμοποιούν

αποκλειστικά ή παράλληλα με την κλειστή αίθουσα πελατών και υπαίθριους

χώρους, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τις κείμενες

διατάξεις, επιτρέπεται το κάπνισμα και στους υπαίθριους αυτούς χώρους.

Αυτο ειναι ενα κομματι του νομου. Απ'οσο μπορω να καταλαβω στα ιδια θα καταληξουμε καθως το μονο που πρεπει να κανει ενας ιδιοκτητης τετοιου καταστηματος ειναι να χωρισει εστω και νοητα το μαγαζι στην μεση και να βαλει εξαερισμο. Γυμνα στρουμφακια μπλε δηλαδη καθως αφηνει πολλα παραθυρακια για να συνεχιστει η σημερινη κατασταση.

Και οχι δεν χαιρομαι γι'αυτο, γιατι θα προτιμουσα καποια αλλη λυση.

Δημοσ.
Εισαγωγικά να διευκρινήσω τα εξής:

- είμαι υπέρ του δικαιώματος των καπνιστών να καπνίζουν.

Και εγω. Αρκει να μην με κανουν παθητικο καπνιστη.

Και εαν ολα τα μαγαζια επιτρεπουν καπνιστες να καπνιζουν τοτε αυτο με κανει παθητικο καπνιστη.

Εγω γενικα θελω να απαγορευτει το δημοσιο καπνισμα δια νομου χωρις παραθυρακια.

- είμαι κάθετα αντίθετος στον φανατισμό που διακρίνει την όψιμη μανία "υγιεινής" διαβίωσης, η οποία στρέφεται κατά των καπνιστών (δεν βλέπω κανέναν να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του κατά του αυτοκινήτου ή κατά του junk food - τον εύκολο στόχο χτυπάμε).

Καμια σχεση! Υπαρχουν 3 ουσιαστικοτατες διαφορες:

1)

•Τα αυτοκινητα δεν σκοτωνουν! Η κακη χρηση τους σκοτωνει. Η βλακεια δηλαδη των ηλιθιων που οδηγουν απροσεκτα ή βλακωδως.

•Τα junk food απλα κανουν κακο στην υγεια και ελαττωνουν (σχετικα) λιγο το μεσο ορο ζωης και βεβαια δεν σκοτωνουν αποδεδειγμενα οπως το καπνισμα τσιγαρων. Με το σκοτωνουν αποδεδειγμενα, εννοω οτι αυξανουν αποδεδειγμενα πολυ, μα παρα πολυ τις πιθανοτητες διαφορων(πολλων!) ασθενειων και κυριως καρκινου, οπως κανει το καπνισμα τσιγαρων σε αντιθεση με τη ληψη φαγητων junk food.

2)

•Και το αυτοκινητο και τα junk food προσφερουν χρησιμες και πολυτιμες υπηρεσιες στον ανθρωπο. Το μεν αυτοκινητο μας μεταφερει παντου και οποτε θελουμε γρηγορα(δεν χρειαζεται να πω τιποτα παραπανω), τα δε junk food προσφερουν θρεπτικες ουσιες(το οτι πολλες απο αυτες ειναι επιβλαβεις για τον οργανισμο δεν αναιρει το προαναφερθεν γεγονος των μη επιβλαβων θρεπτικων ουσιων) στον ανθρωπο γρηγορα και βολικα σε αυτη την γρηγορη ζωη που ζουμε οπου χρειαζομαστε γρηγορες λυσεις, εστω και του μεγαλου αυτου αγαθου, του φαγητου.

3)

•Και το αυτοκινητο και το να τρως junk food ΔΕΝ ενοχλει τους αλλους σε αντιθεση με το τσιγαρο.

•Και μιλαμε για το αυτοκινητο ως εφευρεση, ως αντικειμενο και μεσο μεταφορας και οχι για την κακη χρηση του, να τρεχω σαν τρελος πχ μεσα στην πολη και να παω να πεσω σε εναν πεζο, γιατι αυτο ειναι μειοψηφια και κυριως λογω κακης χρησης του αυτοκινητου. Αν μιλουσαμε για κακες χρησεις αντικειμενων-εφευρεσεων τοτε και τα φαρμακα πρεπει να απαγορευτουν(αοφυ αν παρει καποιος πολλα πεθαινει-δηλητηριαζεται) και το αεροπλανο πρεπει να καταργηθει, και πολλα πολλα άλλα γιατι η κακη χρηση τους δημιουργει προβληματα.

•Οπως επισης το να παρω ενα σαντουιτς απο McDonalds να φαω δεν ενοχλει τους αλλους.

•Αντιθετα το τσιγαρο ειναι ενα μεσο οπου η απλη/κανονικη και μονο χρηση του δημοσια και οχι η κακη χρηση του, ενοχλει τους αλλους κανοντας τους παθητικους καπνιστες.

Δημοσ.
@Lighter122: Μήπως αυτό που παρέθεσες είναι το τι ισχύει τώρα;

Δυστυχως οχι. Εψαξα στο Google να βρω τον νομο απο καποια επισημη πηγη αλλα το μονο αποτελεσμα που μου εβγαλε με ολοκληρο τον νομο ηταν απο ενα forum κομματικης φοιτητικης παραταξης το οποιο δεν θελω να βαλω σε link :-)

Αν καποιος τον βρει ολοκληρο απο καποια πιο επισημη πηγη ας κανει τον κοπο να δωσει ενα link.

Δημοσ.

Ο παραλληλισμός του καπνίσματος με το αυτοκίνητο είναι το λιγότερο βλακώδης... δε θα μπω στον κόπο κάν να εξηγήσω τα αυτονόητα.

Δημοσ.

Τελικα το κομματι που εβαλα παραπανω ειναι απο την Υγειονομικη Διαταξη του 2002 για το καπνισμα.

Ζητω συγνωμη αλλα εκει που το βρηκα ελεγε πως ηταν ο καινουργιος νομος. :-(

Οποτε γραψτε ακυρο :P

Δημοσ.

Μόλις ετοιμαζόμουν να γράψω το ίδιο, μόλις διάβασα "νοητός διαχωρισμός καπνιζόντων χώρου μη καπνιζόντων" ήμουν σίγουρος ότι ήταν ο παλιός και άχρηστος όπως αποδείχθηκε νόμος.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=188832&ct=86

Εδώ περιγράφει το νέο νόμο.

Δημοσ.

Δεν αφηνει κανενα περιθωριο για λαμογιες απ'οτι φαινεται. Nice.

Αγχωθηκα λιγο... Παω να κανω ενα τσιγαρακι εξω να ηρεμησω και να αρχισω να το συνηθιζω :lol:

Δημοσ.

"oι οδηγοί μέσων μαζικής μεταφοράς ή ταξί και γενικότερα οι υπεύθυνοι διαχείρισης και λειτουργίας των παραπάνω χώρων (αεροδρομίων, σταθμών μεταφορικών μέσων, λιμένων, κυλικείων κ.λπ.) οι οποίοι θα παραβαίνουν τον νόμο θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ."

Έτσι με την αρμύρα μπουρτζόβλαχοι του ΟΑΣΘ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...