Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους

paredwse

Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;

• Ναι
    • Όχι
    • Ναι υπό προϋποθέσεις [παρακαλώ εξηγείστε]
    • Δεν με απασχολεί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Με την καμία.

Εμ βέβαια, αμα όσοι ενοχλούνται βάλουν την ουρά στα σκέλια και αλλάξουν στέκι χωρίς ούτε καν να σκεφτούν να χώσουν καταγγελία στην οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, δεν πρόκεται να δούμε προκοπή στο θέμα.

Για να αρχίσουν να πέφτουν καταγγελίες και να χάνουν μερικοί έστω και μικρό ποσοστό πελατείας.

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε ιδιωτικό χώρο ο καθένας κάνει ότι θέλει, αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους γύρω του. Βέβαια το τι θα γίνει με ένα παιδί όταν ο πατέρας πχ καπνίζει, είναι άλλο θέμα!

Για εμένα, πρέπει να μπει δυσβάστακτος φόρος στον καπνό, αλλά Αγγλία. ΚΑι τα έσοδα να πάνε για πχ έρευνα για αναναιώσιμες ή για επενδύσεις.....(τι λέω τώρα.:fear:...)

Δημοσ.
Στους δημόσιους χώρους απαγορεύεται και σήμερα το κάπνισμα το πρόβλημα είναι τί γίνεται με τους ιδιωτικούς.

Ναι σου λέω..Στην ΔΟΥ της περιοχής που έχω πάει σαν τα φουγάρα καπνίζουν και δεν μπορείς να τους μιλήσεις και στο γκισέ γιατί σου έρχεται η κάπνα μες τα μούτρα.Αν τόλμας πες τους τίποτα..Θα σε τρέχουν όλη την μέρα για δουλειά 5 λεπτών.Δημόσιο FTW.

Δημοσ.

Ναι, υπο προϋποθέσεις.

δηλ,

να ειναι υποχρεωμένος να έχει τουλαχιστον 50% του χώρου σε θεσεις μη καπνιστών.

να έχει χωρισμένες τις θεσεις καπνιστών και μή, ξεκάθαρα. με τζάμι.

οι μεικτές παρέες να πηγαινουν υποχρεωτικά στους μη,

αν πιάνεται πελάτης να καπνίζει στο χώρο των μη, να τρώει ενα πρόστιμο -ο πελάτης- ισάξιο με παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

για το ίδιο, το καταστημα να τιμωρείται: για την 1η κλεισιμο 1 μέρα, τη 2η κλείσιμο 7 μερες, την 3η λουκέτο.

και επειδή σε αυτή τη χώρα,τα παραπάνω ειναι ουτοπία, η ψήφος μου αφορά τα καταστήματα της Ουγκάντας.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ναι, υπο προϋποθέσεις.

δηλ,

να ειναι υποχρεωμένος να έχει τουλαχιστον 50% του χώρου σε θεσεις μη καπνιστών.

να έχει χωρισμένες τις θεσεις καπνιστών και μή, ξεκάθαρα. με τζάμι.

οι μεικτές παρέες να πηγαινουν υποχρεωτικά στους μη,

αν πιάνεται πελάτης να καπνίζει στο χώρο των μη, να τρώει ενα πρόστιμο -ο πελάτης- ισάξιο με παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

για το ίδιο, το καταστημα να τιμωρείται: για την 1η κλεισιμο 1 μέρα, τη 2η κλείσιμο 7 μερες, την 3η λουκέτο.

και επειδή σε αυτή τη χώρα,τα παραπάνω ειναι ουτοπία, η ψήφος μου αφορά τα καταστήματα της Ουγκάντας.

Συμφωνώντας με τον random, ψηφίζω ναι υπό προϋποθέσεις και προσθέτω άλλη μία προϋπόθεση:

Σε κάθε Δήμο θα δίδεται 1 άδεια για κατάστημα που έχει χώρο για καπνιστές για κάθε 3 καταστήματα που δεν θα έχουν τέτοιο χώρο. Ο λόγος δηλαδή καταστημάτων με καπνίζοντες με καταστήματα χωρίς καπνίζοντες θα είναι 1:3 σε κάθε Δήμο.

Δημοσ.
[...]οι μεικτές παρέες να πηγαινουν υποχρεωτικά στους μη,[...]

Δηλαδή αν πάω με τον φίλο/κοπέλα/γυναίκα μου και αυτός/ή δεν καπνίζει (αντίθετα από μένα) γιατί θα πρέπει να μας υποχρεώσουν να πάμε στους "μη καπνιστές";

Δημοσ.
Συμφωνώντας με τον random, ψηφίζω ναι υπό προϋποθέσεις και προσθέτω άλλη μία προϋπόθεση:

Σε κάθε Δήμο θα δίδεται 1 άδεια για κατάστημα που έχει χώρο για καπνιστές για κάθε 3 καταστήματα που δεν θα έχουν τέτοιο χώρο. Ο λόγος δηλαδή καταστημάτων με καπνίζοντες με καταστήματα χωρίς καπνίζοντες θα είναι 1:3 σε κάθε Δήμο.

για να καταλαβω....

σκοπος της ολης φασης ειναι να εξασφαλισουμε την καθαρη ατμοσφαιρα που θελουν οι αντι-καπνιστες ή να στριμοκολιασουμε (για εκδικητικους λογους) τους καπνιστες?

Αν ισχυει η προυποθεση του ξεχωριστου χωρου/διαχωριστικου με τζαμι, γιατι να υπαρχει αυτος ο 1/3 (ή οτι αλλο) λογος? Μονο και μονο για να περιορισουμε τις επιλογες των αλλων? Θελω να πω, ποιος ειναι ο τελικος στοχος?

Εκτος και αν λεγοντας "καταστημάτων με καπνίζοντες" εννοεις ΟΛΟ το μαγαζι να ειναι χωρος καπνιζοντων.....

Δημοσ.

Αυτό με το 1:3 είναι καλό σαν ιδέα αλλα σκέψου την σφαγή που θα γίνει με τους ιδιοκτήτες που θα θέλουν αυτή την 1 στις 3 άδεια. Ακόμα μεγαλύτερος χαμός/διαφθορά και γενικά νέα είδη κομπίνας θα υιοθετηθούν. Πως θα κρίνεται αυτή η 1 άδεια; Ποιόν θα πρέπει να λαδώσεις για να την πάρεις; Αυτο μόνο θετική εξέλιξη δεν θα μπορούσε να είναι. Τώρα όσον αφορά τα members club. Και πάλι περιορίζουν πολύ τον κόσμο τους και είναι ακόμα ένα (μικρό μέν) φακέλωμα. Όχι οτι κάτι τρέχει δλδ.. Αλλα λέμε τώρα..

• Super Moderators
Δημοσ.
για να καταλαβω....

σκοπος της ολης φασης ειναι να εξασφαλισουμε την καθαρη ατμοσφαιρα που θελουν οι αντι-καπνιστες ή να στριμοκολιασουμε (για εκδικητικους λογους) τους καπνιστες?

Αν ισχυει η προυποθεση του ξεχωριστου χωρου/διαχωριστικου με τζαμι, γιατι να υπαρχει αυτος ο 1/3 (ή οτι αλλο) λογος? Μονο και μονο για να περιορισουμε τις επιλογες των αλλων? Θελω να πω, ποιος ειναι ο τελικος στοχος?

Εκτος και αν λεγοντας "καταστημάτων με καπνίζοντες" εννοεις ΟΛΟ το μαγαζι να ειναι χωρος καπνιζοντων.....

Αυτό με το 1:3 είναι καλό σαν ιδέα αλλα σκέψου την σφαγή που θα γίνει με τους ιδιοκτήτες που θα θέλουν αυτή την 1 στις 3 άδεια. Ακόμα μεγαλύτερος χαμός/διαφθορά και γενικά νέα είδη κομπίνας θα υιοθετηθούν. Πως θα κρίνεται αυτή η 1 άδεια; Ποιόν θα πρέπει να λαδώσεις για να την πάρεις; Αυτο μόνο θετική εξέλιξη δεν θα μπορούσε να είναι. Τώρα όσον αφορά τα members club. Και πάλι περιορίζουν πολύ τον κόσμο τους και είναι ακόμα ένα (μικρό μέν) φακέλωμα. Όχι οτι κάτι τρέχει δλδ.. Αλλα λέμε τώρα..

Εισαγωγικά να διευκρινήσω τα εξής:

- είμαι υπέρ του δικαιώματος των καπνιστών να καπνίζουν.

- ήμουν καπνιστής από τα 15 μου έτη και το έκοψα πριν 2 χρόνια.

- άτομα στο κοντινό μου οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον καπνίζουν και δεν έχω πρόβλημα με αυτό

- είμαι κάθετα αντίθετος στον φανατισμό που διακρίνει την όψιμη μανία "υγιεινής" διαβίωσης, η οποία στρέφεται κατά των καπνιστών (δεν βλέπω κανέναν να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του κατά του αυτοκινήτου ή κατά του junk food - τον εύκολο στόχο χτυπάμε).

Για τον λόγο 1:3 : Το έβαλα έτσι γιατί εάν δινόταν ελεύθερη η αδειοδότηση, κανένας υπεύθυνος καταστήματος δεν θα λάμβανε άδεια για μη καπνίζοντες - όλοι θα έτρεχαν να λάβουν άδεια για καπνίζοντες, αφού έτσι εξασφαλίζουν σίγουρη πελατεία.

Για τα καταστήματα καπνιζόντων: Εννοώ ότι θα επιτρέπεται το κάπνισμα σε όλο το κατάστημα.

Για τη διαφθορά: Κάθε διοικητική άδεια που απαιτείται εμπεριέχει τον κίνδυνο διαφθοράς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ζητάμε την έκδοση άδειας. :-)

Δημοσ.

Για τον λόγο 1:3 : Το έβαλα έτσι γιατί εάν δινόταν ελεύθερη η αδειοδότηση, κανένας υπεύθυνος καταστήματος δεν θα λάμβανε άδεια για μη καπνίζοντες - όλοι θα έτρεχαν να λάβουν άδεια για καπνίζοντες, αφού έτσι εξασφαλίζουν σίγουρη πελατεία.

Για τα καταστήματα καπνιζόντων: Εννοώ ότι θα επιτρέπεται το κάπνισμα σε όλο το κατάστημα.

Για τη διαφθορά: Κάθε διοικητική άδεια που απαιτείται εμπεριέχει τον κίνδυνο διαφθοράς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ζητάμε την έκδοση άδειας. :-)

Ναι κατανοητό είναι αυτό. Η απορία μου είναι ποιός θα πάρει αυτή την μία άδεια και με τί κριτήρια. Φτιάχνεις ένα ακόμα μέτρο με σκοπό για να διαφθείρεται.

Για τα υπόλοιπα. Δεν με νοιάζει αν ο άλλος τρώει junk γιατί πολύ απλά δε ρεύεται στα μούτρα μου (και αν το κάνει οι συνέπειες θα είναι άμεσες). Τα αυτοκίνητα σίγουρα είναι τεράστιο ζήτημα, αλλα κατανοώ αυτόν που θέλει να πάει στη δουλειά του ή να κάνει οτιδήπτοε χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο. Για πολλούς είναι βασικότατο εργαλείο διαβίωσης πλέον.

Δεν κατανοώ όμως αυτόν που θέλει να καπνίζει ντέ και καλά ενώ εγώ θα είμαι στο δίπλα τραπέζι. Δέν του είναι απαραίτητο και απλά κάνει το κομμάτι του, ενοχλώντας εμένα. Με αφορά άμεσα οπότε "αντιδρώ". Έχω μαλώσει αρκετές φορές με φίλους μου (που οι περισσότεροι είναι καπνιστές) για αυτό το λόγο.

Και άντε να ήταν απλά η δυσοσμία και το οτι βγαίνοντας απο το "χ" μαγαζί βρωμάς ολόκληρος.. Πάει και έρχεται. Τίθεται όμως θέμα υγείας. Και δεν αφήνω κανέναν θεριακλή να παίζει με τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ υγεία. Με τη δική του ας κάνει ότι θέλει. Δεν μπορεί όμως να μου απαγορεύσει (έμμεσα) να βγαίνω/διασκεδάζω για να κάνει τα γούστα του.

Ο γιαλός είναι στραβός..

Δημοσ.

σωστος

δε θελω να μπαινω σε ενα μαγαζι και να βρωμοκοπανε τα ρουχα μου ουτε να αναπνεω με το ζορι το τσιγαρακι το πουρακι το τσιμπουκι του καθενος

και δεν καταλαβαινω γιατι απο του χρονου ενω σε αλλες χωρες απο τωρα η απο πριν

• Super Moderators
Δημοσ.
Ναι κατανοητό είναι αυτό. Η απορία μου είναι ποιός θα πάρει αυτή την μία άδεια και με τί κριτήρια. Φτιάχνεις ένα ακόμα μέτρο με σκοπό για να διαφθείρεται.

Παντού όπου εμπλέκεται η δημόσια διοίκηση υπάρχει πεδίο διαφθοράς.

Τα κριτήρια για την αδειοδότηση θα καθοριστούν. Το ζήτημα είναι κατά πόσον γίνεται δεκτή η σκέψη ή όχι. Κατά πόσον δηλαδή θα επιτρέψουμε σε έναν πολίτη να εξασκήσει συνταγματικό του δικαίωμα ή όχι.

Για τα υπόλοιπα. Δεν με νοιάζει αν ο άλλος τρώει junk γιατί πολύ απλά δε ρεύεται στα μούτρα μου (και αν το κάνει οι συνέπειες θα είναι άμεσες).

Μα, και στην παραπάνω πρότασή μου, δεν θα καπνίζει στα μούτρα σου. Θα είναι ζήτημα επιλογής σου να επισκεφτείς τέτοιο κατάστημα, όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα. Όχι εξαναγκασμού σου, όπως είναι τώρα.

Τα αυτοκίνητα σίγουρα είναι τεράστιο ζήτημα, αλλα κατανοώ αυτόν που θέλει να πάει στη δουλειά του ή να κάνει οτιδήπτοε χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο. Για πολλούς είναι βασικότατο εργαλείο διαβίωσης πλέον.

Μην βάζουμε στην ίδια μοίρα τον άνθρωπο που λόγω εργασίας (πωλητής, courrier, μεταφορέας κλπ) αναγκάζεται να πάρει αυτοκίνητο και τους παντελώς ηλίθιους που κυκλοφορούν μέρα-μεσημέρι στο Κολωνάκι με το ΙΧ τους. Οι μεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για να επιζήσουν, οι δε επειδή θεωρούν τα ΜΜΜ "tres banal".

Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι άνευ νοήματος. Δεν πρότεινα να επιτρέπεται παντού το κάπνισμα. Κατανοώ τις αντιρρήσεις των μη-καπνιστών (μέσα στους οποίους βρίσκομαι πλέον κι εγώ). Γι'αυτό προτείνω δημιουργία καταστημάτων για καπνιστές. Και μάλιστα σε λόγο 1:3 των καταστημάτων όπου θα απαγορεύεται δια ροπάλου το κάπνισμα.

Δημοσ.

επειδη οι περισσοτεροι απο αυτους που πανε σε μαγαζια πχ οπως μπουζουκια ειναι καπνιστες

φαντασου τι θα γινει τελικα

θα εχει ο Σφακιανακης 2 μαγαζια? ή θα γραψει στα τετοια του του μη καπνιζοντες και θα αναγκαστουν κι αυτοι ανεχονται τους αλλους?

Οποτε μαλλον θα καταληξουμε στα ιδια

Δημοσ.

Τι κάθεστε και κατασκευάζετε σενάρια για το αν θα δίνονται άδειες για καφετέριες καπνιστών ή όχι, αν θα υπάρχουν χώροι καπνιζόντων και δεν ξέρω εγώ τι άλλο....

Η οδηγία της ΕΕ είναι ξεκάθαρη, έχει εφαρμοστεί ήδη σε πολλές χώρες και ΑΥΤΟΥΣΙΑ θα εφαρμοσθεί και εδώ σαν μέλος της ΕΕ που είμαστε, δεν πρόκειται να ισχύσουν ειδικές καταστάσεις για τους Ελληνάρες.

Αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο paredwse σαν δικηγόρος που είναι και μαλλον γνωρίζει περισσότερα, είναι να μας διαφωτήσει για τις λεπτομέριες αυτής της οδηγίας.

Όλα τα υπόλοιπα, οι υποθέσεις και τo wishful thinking των καπνιστών είναι περιτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...