Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους

paredwse

Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Συμφωνείτε στην αδειοδότηση καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα;

• Ναι
    • Όχι
    • Ναι υπό προϋποθέσεις [παρακαλώ εξηγείστε]
    • Δεν με απασχολεί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γατος ο Αβραμο διεβλεψε την πληρη αποτυχια του μετρου και το ξεκιναει Ιουλιο μηνα για να αποφυγει την ξεφτιλα στα καναλια.

Η υποθεση μυριζει.... κοκορετσι. :P

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μαχαίρι το κάπνισμα, και σαν πρώην καπνιστής, ω ναι ξέρω πως είναι, όπως και όλοι οι καπνιστές ξέρετε ότι και πρέπει και μπορείτε να το κόψετε.

όχι στις άδειες λοιπόν, γιατί θέλω να πίνω έναν καφέ, ένα ποτό και να μην βρωμάω μετά. (δε με νοιάζει για τις επιπτώσεις στην υγεία μου, δεν κάνω και την πλέον υγιεινή ζωή, αλλά ούτε τον καπνό μέσα στην μούρη μου αντέχω ούτε να βρωμάω τσιγαρίλα)

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει λύση,

Φτιάχνεις ένα "members only" κλαμπ, οπου για να μπείς στο κλάμπ μόνη και απαραίτητη προυπόθεση είναι να είσαι καπνιστής. Έτσι και μπορείς να καπνίζεις το αγαπημένο σου τσιγάρο ανενόχλητος με την μουσικούλα σου και το ποτάκι σου και δεν θα χρειάζεται να βλέπεις και αντιπαθητικούς αντικαπνιστές τριγύρω σου.

:-)

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδιά υπάρχει λύση,

Φτιάχνεις ένα "members only" κλαμπ, οπου για να μπείς στο κλάμπ μόνη και απαραίτητη προυπόθεση είναι να είσαι καπνιστής. Έτσι και μπορείς να καπνίζεις το αγαπημένο σου τσιγάρο ανενόχλητος με την μουσικούλα σου και το ποτάκι σου και δεν θα χρειάζεται να βλέπεις και αντιπαθητικούς αντικαπνιστές τριγύρω σου.

:-)

επίσης να κάνεις παρέα μόνο με καπνιστές μιας και οι μη καπνιστές φίλοι σου δεν πρόκειται να μπαίνουν σε τέτοιου είδους κλαμπ :P

• Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα είναι τι θα κάνεις? θα "φτύνεις" τους φίλους σου που δεν καπνίζουν ή θα νοιάζεσαι και θα πηγαίνεις σε μαγαζιά που δεν θα μπορείς να καπνίσεις?

Δημοσ.

δηλαδή εσύ, (που φαντάζομαι δεν καπνίζεις-δεν έχω διαβάζει όλο το θρεντ) δεν πας σε σπίτια καπνιστών φίλων σου? ή τους έχεις κόψει.

Όλα θέμα προτεραιοτήτων είναι φίλε μου, φυσικά και θα πάω σε μαγαζί που δεν καπνίζουν, για να δω μη καπνιστές φίλους μου, δεν ξέρω κανέναν που δεν θα το έκανε, αλλοίμονο να βάλουμε και το τσιγάρο πάνω απο τους φίλους! :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

προφανώς και πάω αλλά από την στιγμή που είναι το σπίτι τους τι να τους πεις? :o

στο σπίτι μου ρωτάνε πρώτα ασφαλώς...

και όμως αρκετοί γράφουν τους άλλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι όταν θέλουν να καπνίσουν έξω σε καφετέριες κλαμπ κτλπ κτλπ, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος για αυτό το μέτρο...

Δημοσ.

Πίσσα και πούπουλα στους καπνιστεεεές!

:P

Η άποψή μου είναι να δωθούν άδειες σε μαγαζιά που να επιτρέπεται το κάπνισμα.

Επίσης να δωθούν άδειες σε μαγαζιά όπου επιτρέπεται το χασίς.

Επίσης να υπάρχουν νυχτερινά μαγαζιά που να απαγορεύεται το αλκοόλ.

Επίσης να υπάρχουν και μαγαζιά που να κάνουν συνδιασμούς των παραπάνω.

Π.χ

• Εδώ επιτρέπεται το χασίς, αλλά απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  • Εδώ επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά απαγορεύεται το αλκοόλ.
  • Εδώ επιτρέπονται όλα! (party animals)
  • Εδώ απαγορεύονται όλα τα παραπάνω, καθώς επίσης οι σκύλοι και οι Εβραίοι.

Όλοι θα είναι ευτυχισμένοι, το πόσες άδειες θα δοθούν σε πόσους & γιατί, θα καθοριστεί μόνο του, βάση προσφοράς/ζήτησης.

Είστε λίγοι οι αντικαπνιστές? Ανοίξτε ένα μαγαζί και διασκεδάστε.

Είστε παραπάνω? Ανοίξτε κι άλλο.

Ανοίξτε άλλα 100 να χωράτε.

Είστε χασικλήδες? Ανοίξτε ένα μαγαζί και διασκεδάστε.

Είστε θεριακλήδες? Ανοίξτε ένα μαγαζί και διασκεδάστε.

Είστε αλκοολικοί? Ανοίξτε ένα μαγαζί και διασκεδάστε.

Είστε κομπλεξικοί με τα άντερά σας? Ανοίξτε ένα μαγαζί και διασκεδάστε.

Είστε παραπάνω?

Σίγουρα είστε παραπάνω.

Ανοίξτε άλλα 10.000 να χωράτε.

to_pick_ones_nose.gif

Δημοσ.

Παντως σε περιπτωση που υπαρξει η δυνατοτητα χορηγησης αδειων για μαγαζια με καπνιστες ολες οι καφετεριες το πιθανοτερο ειναι να προσπαθησουν γινουν "ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ" μαγαζια.

Αυτο γιατι θα εχουν τη δυνατοτητα να φιλοξενουν και καπνιστες και μη καπνιστες δηλ δεν

απαγορευεται εγω πχ που δεν καπνιζω να μπω (αρα μεγαλυτερη μεριδα πελατων). Και αν

λαβουμε υποψη την καθημερινοτητα μας (ολοι εχουμε συμβιβαστει με το διπλανο μας να

αναβει τσιγαρο) πραγματικα οι περισσοτερες παρεες θα προτιμουν αυτους τους χωρους.

Ετσι πρακτικα ολοι χωροι θα γινουν οπως ειναι τωρα. Κατι τετοιο λοιπον πιθανon

(υποθεσεις κανουμε δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι) ειναι ανεφαρμοστο.

Δημοσ.

Παιδιά, το μέτρο αυτο περι καπνίσματος ερχεται απο την ευρωπαικη ένωση, οπότε δεν παιζει το σενάριο να επιτρπει το καπνισμα επιλεκτικά σε κάποια μαγαζια.

Όποιος έχει πάει σε καποια Ευρωπαική χώρα ξερει οτι δεν μπορει να καπνίζει σε δημόσιους χώρους, και για αυτο ολοι καπνίζουν εξω απο την πορτα του καθε μαγαζιου.

Επισεις τα πρόστιμα ειναι μεγάλα οπότε το "εδω είναι Ελλάδα" δεν ισχύει διότι ο καθε μαγαζατορας δεν προκειτε να κάνει τα στραβά μάτια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...