Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Seagate barracuda

papas108

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πρόσφατα αγόρασα τον seagate barracuda 500GB και όταν τον εγκατέστησα στο pc και το άνοιξα μου έβγαλε το εξής μήνυμα: "The number of disks is not adequate to create a raid".Έτσι, όπως και ήταν αναμενόμενο όταν μπήκε στα windows δεν τον αναγνώρισε τον νέο σκληρό...

Μετά πήγα control panel->admin tools->disk management και είδα πως τον δείχνει και αυτόν τον σκληρό δίσκο (μαζί με τους άλλους δυο) και δείχνει πως είναι unallocated.

Να σας πώ ακόμα πως έχω ήδη εγατεστημένους αλλους δυο ide σκληρους δίσκους, η mobo είναι micro-star MS-7142 με chipset K8M400(VT8380), και έχω εγκατεστημένα τα xp sp2.

Kαμμιά ιδέα για το πως πρέπει να κινηθώ για να το φτιάξω???:-(

Δημοσ.

Οταν λες να το φορμάρω προφανώς εννοείς απο το disk management..αυτο πήγα να κάνω αρχικά αλλα κάνω δεξί κλίκ και δεν μου εμφανίζει αυτήν την επιλογή..

edit: τλκ γινόταν το format..το έκανα..και τώρα φαίνεται και στο my computer και έχω κανονικα πρσόσβαση στο νέο σκληρό!!κάνω restart να δώ τι θα γράψει στο bios οσον αφορά το raid...

-----Προστέθηκε 30/11/2008 στις 11 : 15 : 24-----

Λοιπόν όπως είπα και προηγουμένως τώρα εμφανίζεται κανονικά νέος σκληρός!

Τώρα το πρόβλημα όμως είναι πως κάθε φορά που ανοίγει ο υπολογιστής μου βγάζει μήνυμα:

Scan devices,please wait

raid

none raid

not define

press tab key to go to user window

και οταν πατάω tab μου πετάει το μνμ "The numberof disks is not adequate to create a raid" και δεν με αφήνει να κινηθώ με τους κέρσορες πανω-κάτω για να αλλάξω τπτ παρα μόνο μπορώ να πατήσω esc και να βγώ..

Δημοσ.

μπορει να ειναι κ αyτο ποy λεει ο φιλος phanispal γιατι εκει ειναι τα driver για το σκληρο..

Δημοσ.

Επίσης, δοκίμασα να ααποσυνδέσω τους άλλους δυο IDE σκληρούς που είχα για να δώ μήπως το αναγνωρίσει αν είναι ο μοναδικός σκληρός στο pc αλλά τπτ...

Τις ρυθμίσεις στο bios τις έχω τσεκάρει..δεν έχει κάτι που μπορώ να αλλάξω και να βοηθήσει..Εμένα πάντως με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι όταν μου πετάει το μνμ "none raid" και λέει επίσης "press tab key to go to user window" και πατάω tab με βγάζει σε μιά άλλη οθόνη οπου κανονικά θα έπρεπε να μπορώ να αλλάξω απο εκεί κατι ρυθμίσεις..

Πιο συγκεκριμένα στο αριστερό μέρος λέει:

-->create array

-->delete array

-->create/delete spare

-->select boot array

-->serial number view

και στο δεξί μέρος αναβοσβήνει το μνμ "The numberof disks is not adequate to create a raid" και απο κάτω του μου δείχνει οτι μπορώ να πατήσω F1,πάνω,κάτω,enter και esc για να αλλάξω τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις αλλά το μόνο που λειτουργεί είναι το esc :cry::cry::cry::cry:

Παίδες βοήθειααααααα!!!!

Δεν έχει κανείς να προτείνει τίποτα άλλο για να δοκιμάσω????

Δημοσ.

Αν συνδέσεις τον νέο σου δίσκο σε κάποια άλλη θύρα sata της motherboard τί γίνεται?

(Βασικά, μία καλή ιδέα θα ήταν να πάρεις με την σειρά όλες τις θύρες sata... και να δεις και στο bios μήπως έχει ενεργοποιημένη κάποια επιλογή για raid...)

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα πιά αλλά θα σας συνεχίσω την ιστοριούλα μου μπας και την διαβάσει κανείς και μπορέσει να βοηθήσει στην επίλυση τυ προβλήματός μου!!:lol:

Λοιπόν πήγα χθες στο πλαίσιο και τον άλλαξα τον barracuda μπας και έφταιγε ο ίδιος ο σκληρός δίσκος και πήρα τον wd 640gb!!!

Το αποτέλεσμα αυτή τη φορά ήταν ότι ο καινούριος μου sata όχι μόνο δεν διαβαζόταν απο τα bios αλλα δεν αναγνωριζόταν ούτε απο windows!!!!!!!!!!:-D:-D

Ηταν δλδ σαν να μην τον είχα συνδέσει καν στην μητρική!!

Οπότε και αποφάσισα να κάνω bios update!!Κι έτσι έπραξα και το ανανέωσα!

Διαφορά δεν είδα καμιά οσον αφορά την αναγνώριση του σκληρού αλλά είδα πως τώρα στο bios μου έχει βγάλει και μια άλλη επιλογή που λέει sata mode [raid/ide]

Ηταν raid και το δοκίμασα να το βάλω ide (μιας και σε προηγούμενο post είχε αναφερθεί να απενεργοποιήσω οποιαδήποτε επιλογή για raid!

το δοκίμασα κοιπόν και αυτό αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνει περισσότερη ώρα να ανοίξει το πισι και τπτ άλλο!!

παιδιά πείτε καμιά ιδέα, μην μείνω με τον σκληρό στο χέρι :lol::lol::lol::lol:

δεν πιστεύω να πήγε στο πονηρό ο νούς σας!!:X:X

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 07 : 01 : 52-----

Τελικά το έλυσα το πρόβλημα..!!:-):-)

Για να δει το καινούριο σκληρό έκανα διάφορες δοκιμές...Μια απο αυτές είναι να δοκιμάσω να του βάλω jumberaki!!! και τότε αναγνωρίστηκε μεν αλλά με raid error όπως και με τον barracuda (εδώ να αναφέρω πως ο barracuda είχε απο μόνος του jumberaki!!Αυτό με προβλημάτισε κιόλας και είπα να δοκιμάσω να βάλω και στον wd;)

παρόλο που ο wd πάνω του με έντονα γράμματα έγραφε πως δεν χρειάζεται jumber για να αναγνωριστεί και να δουλέψει σε sata 1 mobo!!!:lol: (παρατηρήστε το όσοι έχετε τον ίδιο σκληρό!!!)...Γιατί κι εγώ μέχρι πρόσφατα αυτό ήξερα, αλλα μετα απο λίγο google search έμαθα πως μερικές παλιές mobo δεν μπορούν να αναγνωρίσουν σατα 2 δίσκους απο μόνες τους και να τους τρέξουν σαν σατα1 αλλά πρέπει να μπεί jumberaki για αυτή τη δουλειά!!

Τώρα για την επίλυση του raid error:

Μετά το bios update μου εμφάνισε και την άλλη επιλογή που σας ανέφερα στο προηγούμενο post "sata mode [raid/ide]" οπότε και έτσι μπόρεσα να αλλάξω την λάθος ρύθμιση που προυπήρχε και δεν γινόταν να αλλάχτεί απο την πιο παλιά έκδοση!

Το έβαλα σε ide mode και τώρα πετάει!!!

Όλα αυτα σας τα λέω στην περίπτωση που αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα να μπορέσει να το λύσει άμεσα και άκοπα!!

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας και τις συμβουλές σας!

Keep the good work!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...