michalis2610 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Κύριε Pouline και όσοι πιστοί προσέλθετε γιατί η υπομονή μας τελείωσε... Λοιπόν το setup έχει ως εξής: Cable modem Virgin Media 255 (μια έκδοση του U10C018 χωρίς usb)της παγκοσμίως άγνωστης Ambit Broadband. To modem δίνει μόνο μια έξοδο ethernet και καμία δυνατότητα ρυθμίσεων παρά μόνο μια καρτέλα με στατιστικά και μια δεύτερη με την ένδειξη Tools από όπου αλλάζεις password. Υπάρχει ένα wireless modem-router, D-Link DSL-G624T, με περασμένο το τελευταίο firmware (DLinkWT-C_DSL-G624T_V3.00B01T01.WT-C.20080325 , 30/10/2008), το οποίο θέλω να χρησημοποιήσω ως wireless access point. Βήματα: 1. Ρυθμιση του Dlink: a. Απενεργοποίηση του dhcp και καρφωτή ip 192.168.1.200 b. Ρύθμιση του wireless+password c. username+password της συνδεσής μου 2. Χρησημοποιώντας ένα cross ethernet καλώδιο συνδέω την έξοδο του Virgin 255 με την μια LAN θύρα του Dlink. Δοκίμασα και με utp αλλά νέκρα. Καμία επικοινωνία. 3. Restart τα πάντα (περιττό αλλά για να είμαστε κομπλέ) Αποτέλεσμα: 0 Εχω νετ μόνο στο pc που συνδέεται με το dlink με καλώδιο...Το ασύρματο είναι ξεκλείδωτο!...το dhcp ενεργοποιημένο (!), η ip του είναι η default 192.168.1.1 και όταν προσπαθώ να μπω στο interface του dlink τρωω πόρτα (δεν φορτώνει η σελίδα)... Αν δεν ήταν η οικονομική κρίση και οι περιβαλλοντικές μου ευαισθησίες το γαμ@μ@ν@ θα το είχα πεταξει από το παράθυρο αλλά τώρα πρέπει να το κάνω να δουλέψει. Ρίξτε καμια ιδέα παρακαλώ. Κάνω κάτι λάθος ή είναι στραβός ο γυαλός? Update: Δοκίμασα να αφαιρέσω τα πάντα και να ξανακάνω τη διαδικασία από την αρχή κάνοντας hard reset στο dlink αλλά είναι νεκρό...τούβλο. Ανάβει μόνο το led power και το αντίστοιχο για την LAN port που είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή κατά τα άλλα μαυρίλα...γτπ...
tsakonas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δε γινεται με τπτ.... εκανα παρομοια εγκατασταση σε ενα φιλο πριν λιγο καιρο...με την διαφορα οτι ειχε wireless router και οχι wireless Modem-router. To modem δεν εχει NAT , δεν δινει IP 192.168.x.x ..... η ethernet του πρεπει να παει σε WAN πορτ ....το dlink σου(οπως ολα τα dsl gateways) , δεν εχει WAN port. Αρα η μονη λυση ειναι wireless router π.χ Linksys Compact Wireless-G Broadband Router WRT54GC k go agglia ime karalol h gomena mou apo telsiai ine
michalis2610 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 To modem δεν εχει NAT , δεν δινει IP 192.168.x.x ..... η ethernet του πρεπει να παει σε WAN πορτ ....το dlink σου(οπως ολα τα dsl gateways) , δεν εχει WAN port. Tην ψιλιάστηκα την δουλειά λόγω interface αλλά χωρίς δοκιμή είπα να μην είμαι απόλυτος...Στην αρχή είχα σκεφτεί να αγοράσω έναν αντάπτορα Rj45 σε RJ11 και να συνδέσω το ethenet καλώδιο από το Virgin Modem στην WAN RJ11 port του Dlink αλλά πιστεύω ότι ούτε αυτό θα δουλέψει. Αρα η μονη λυση ειναι wireless router π.χ Linksys Compact Wireless-G Broadband Router WRT54GC Ευχαριστώ για την πρόταση. Θα ψάξω μήπως υπάρχουν wireless cable modem routers με F-Connector (είδα ορισμένα της Thompson αλλά δεν έψαξα τιμές) γιατί αν είναι να σκάσουμε ένα 30άρι λιρες και να το συνδέσω με την πατάτα που δίνει η Virgin, θα θέλω να κάνω καμιά σοβαρή δουλειά και θα φάω πόρτα. Οπότε καλύτερα ένα και καλό. Πάντως το Dlink είναι νεκρό...δοκίμασα το φιλί της ζωής αλλά φευ...ίσως τελικά να έκανα χάρη στον εαυτό μου. Πολύ μέτριο ρούτερ. Με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά. Στην αρχή που το είχα μόνο για απλά πράγματα ήταν οκ...αργότερα που χρειάστηκε να στο ρυθμίσω για 2-3 πιο σοβαρά πράγματα μου τα έκανε τσουρέκια. Ευτυχώς είναι εντός εγγύησης. Οταν κατέβω στα πάρτια θα τους το πάω πίσω πακέτο...τι να δίνει τώρα η Forthnet άραγε? k go agglia ime Τι λέει το Luton? karalol h gomena mou apo telsiai ine Πλάκα κάνεις. Από την ένδοξη Ζαμαϊτία?
tsakonas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Το μοντεμ μια χαρα ειναι , μη τρελενεσαι.... Επισης ειναι cable, δεν υπαρχει cable modem router της προκοπης.. Αξιζει το 30λιρο, δοκιμασμενα πραματα. ti na pei, skata, pali kala pou ine konta to londino den ksero pos legete to region, to telsiai ksero alla den exo paei pote
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 α.για να καταλαβα.χεχνα το virgin πως λεγεται.το dlink αμα το κανεις reset στα default δεν μπαινεις στο interface του χωρις τιποτε αλλο πανω.ip στο αυτοματο και χωρις proxy.τωρα μαλλον αν ισχυουν αυτα που γραφει ο φιλος πιο πανω τοτε πραγματι υπαρχει θεμα.τι Ip εχει το virgin το ρουτερ που βλεπεις τα στατιστικα του?
michalis2610 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά είχε πέσει φόρτος εργασίας...και βολεύτηκα με το adhoc για τις λίγες μέρες που έμεινα Αγγλία. Απλά για ενημέρωση για όποιον πιθανόν να έχει αντίστοιχο πρόβλημα, επιβεβαιώνω ότι η κατάσταση έχει όπως ακριβώς περιγράφει ο tsakonas στην πρώτη απάντηση, δηλαδή είναι αδύνατο να συνδέσεις cable modem με μια Lan Port σε ADSL Router και να δουλέψει όπως κάνουμε συχνά πυκνά εδώ με 2 ADSL routers πχ. με το Siemens CL-110 και το Linkys WAG200. Χρειάζεται router που η "line in" είναι ethernet. Τελικώς με βλέπω όντως για το WRT54GC...μάλιστα πριν φύγω το είχε προσφορά το Tesco 15 λιρες σε σετ μαζί με usb ανταπτορα αλλά δεν μπόρεσα να το βρω στο Leeds...τέσπα όταν με το καλό επιστρέψουμε... Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Χαιρετώ
poulinos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 να μην εχουμε ενα cable modem για δοκιμη.απλα μοθ φενεται παραξενω εφοσον εχει Ip to cable.μου θυμιζει το expander της linksys που αν θυμαμε καλα διοτι δεν το ειχα ψαξει πολυ δεν μπορεις να δωσεις με καλωδιο internet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.