Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το κράτος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης και ας μην το αναλύσω τώρα γιατί θα χρειαστούν ΠΟΛΛΕΣ χιλιάδες λέξεις...

Να μας πουν ποιος ζημιώνεται από το "παράνομο" downloading μήπως και τον λυπηθούμε... Οι δισκογραφικές; Το Holywood; Οι providers; Οι εταιρείες που παράγουν μέσα αποθήκευσης; ΠΟΙΟΣ επιτέλους πεινάει ή ζει στη φτώχεια από τα torrents ;

+1 :-)

Παιδιά θα ήθελα να μου πείτε ποιος από εσάς χαρίζει τη δουλειά που κάνει; Ο αρτοποιός ας πούμε μοιράζει ψωμιά; Ο οπωροπώλης χαρίζει φρούτα; Ο γιατρός κάνει δωρεάν εξέταση; Ο ψαράς χαρίζει τα ψάρια; Θα μπορούσα να συνεχίσω επ’ άπειρων, αλλά εκείνοι που χάνουν από το παράνομο κατέβασμα των τραγουδιών για να απολαμβάνουμε τα τραγούδια άνευ οικονομικής υποχρέωσης, είναι οι δημιουργοί (βλέπε συνθέτες και στιχουργοί). Ούτε οι δισκογραφικές εταιρείες, ούτε οι τραγουδιστές. Γι’ αυτό το σύνθημα είναι ότι σε λίγα χρόνια θα πάψει να υφίσταται η μουσική αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση. Ας σκεφτόμαστε λοιπόν λίγο βαθύτερα και λιγότερο εγωιστικά.

Μάλλον δεν ξεχωρίζεις κάποιες σημαντικές διαφορές. Άμα κλέψω ένα καρβέλι ψωμί, επειδή έχει υλική αξία, κάνω ΚΑΙ ζημιά στον φούρναρη καθώς ξέρω γω δαπάνησε 10 λεπτά του ευρώ για την παρασκευή του. Όταν κατεβάζω μουσική, δεν κάνω ζημιά σε κανέναν, δεν χρεώνω κάποιους άλλους, αφού ούτως ή άλλως άμα δεν μπορούσα να το κατεβάσω, δεν θα το αγόραζα γιατί όχι απλά δεν θα ήταν αγαθό πρώτης ανάγκης, αλλά δεν θα είχα λεφτά για να το κάνω! Έχω "ληστέψει" από τις εταιρίες λογισμικού 70.000 ευρώ στα 4.5 χρόνια που έχω PC, που θα τα έβρισκα τόσα λεφτα για να αγοράσω τα προϊόντα τους; :fear: Αν η μουσική πάψει να υφίσταται, καλά θα κάνει, εγώ έχω ένα playlist Με τραγούδια που αξίζουν και θα ακούω αυτό...

Αστερία χ... για τη μουσική πραγματικά. οσο δν πάει δλδ. ναι και για τους στιχουργούς και για τους μουσικούς για όλους. Αυτοί δε νομίζω να νοιάζονται για μένα

+1

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
H πειρατεία συντηρεί και μεγαλώνει τις βιομηχανιες παραγωγής ταινιών και μουσικής..................................................................................................Ίσως πειρατικά να κατεβαίνουν τα βιβλία από άτομα που ποτέ δεν θα διάβαζαν το βιβλίο αν δεν υπήρχε η πειρατεία( ή που ποτέ δεν θα διάβαζαν βιβλίο γενικά αν δεν υπήρχε η πειρατεία :P)

Noμίζω ο φίλος έδωσε άψογη απάντηση επί του θέματος.

Να πω και εγώ την άποψή μου. Το Youtube όταν ανέβει προστατευόμενο υλικό το αφαιρεί αμέσως (πχ γκολ από Uefa Champions League). Όταν όμως πρόκειται για τραγούδια, όχι απλώς δεν παραπονιούνται οι καλλιτέχνες αλλά τα ανεβάζουν πολλά από αυτά οι ίδιοι για τους λόγους που ανέφερε το Αεκάκι παραπάνω.

Για τα βιβλία κι εγώ πιστεύω ότι όσοι κατεβάζουν ebooks, δεν είναι βιβλιόφιλοι και δεν θα αγόραζαν ποτέ τα βιβλία αυτά.

Το μόνο που θα διαφωνήσω είναι το λογισμικό. Και δεν μιλαώ φυσικά για Microsoft κλπ. Μιλάω για απλούς και ανεξάρτητους προγραμματιστές που κάνουν μια αξόλογη δουλειά και δεν ανταμοίβεται.

Δημοσ.

Ελάχιστοι τραγουδιστές(μόνο οι πολυ διάσημοι βασικά) παίρνουν λεφτά από τις δισκογραφικές δουλειές τους. Είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτειρκό. Οι μόνοι χαμένοι στο παιχνίδι της πειρατείας, είναι οι δισκογραφικές εταιρίες και οι εταιρίες "προστασίας οπτικοακουστικών έργων".

Είναι χαζό να βγαίνει ένας τραγουδιστής, ή συνθέτης, ή στιχουργός και να παραπονιέται ότι χάνει κέρδη από την πειρατεία. Ο συνθέτης/στιχουργός πληρώνεται ούτως ή άλλως ανα κομμάτι και ο τραγουδιστής πληρώνεται μέσα από τις συναυλίες του.

Η ελεύθερη διακίνηση των τραγουδιών μέσω ίντερνετ, μόνο ως μέσο διαφήμισης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και όχι ως κλοπή. Καιρός να βάζουμε λουκέτο σιγά-σιγά σε κάθε νταβατζοδισκογραφική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...