Προς το περιεχόμενο

Damages - Season 1

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω δει τα πρωτα 6 επεισοδια. η σειρα ειναι καταπληκτικη με εξαιρετικες ερμηνειες, πολυ καλο σεναριο και ειδικα ο τροπος παρουσιασης των γεγονοτων και η σκηνοθεσια ειναι ''κατι διαφορετικο''.

τον Ιανουαριο θα αρχισει η δευτερη season.

παρακατω ειναι το review απο το GTVS:

Το Damages είναι μία εξαιρετική σειρά που ξεκίνησε φέτος το καλοκαίρι στο FX, ένα κανάλι που πάντα θέτει τον πήχη ψηλά και μας έχει χαρίσει, εκτός των άλλων, μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, το The Shield.

To Damages είναι ένα legal thriller που διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη, και μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου μετράνε περισσότερο από όλα οι επιρροές και η δύναμη -είτε αυτή είναι πολιτική είτε όχι-, έναν κόσμο γεμάτο διαφθορά, εκβιασμούς, δωροδοκίες.

Αυτόν τον κόσμο εμείς τον βλέπουμε μέσα από τα μάτια της μεγαλοδικηγόρου Patty Hewes (Glenn Close) αλλά και της νεαρής συνεργάτιδας και μαθητευόμενής της, Ellen Parsons (Rose Byrne). H Patty Hewes είναι ένας από τους πιο αδίστακτους χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει στην τηλεόραση, δεν θα διστάσει να κάνει ότι χρειαστεί για να πετύχει τους σκοπούς της και τους στόχους τους, κάτι που αντιλαμβανόμαστε εξ'αρχής από τον εξαίσιο πιλότο της σειράς. H Ellen Parsons είναι μια άπειρη αλλά φιλόδοξη και ικανότατη δικηγόρος, η οποία έχει την ευκαιρία να δουλέψει στο πλευρό της Patty, κάτι που οι περισσότεροι θα ποθούσαν και θα ζήλευαν. Η πρώτη σεζόν (13 επεισόδια), η οποία έχει ολοκληρωθεί, ασχολείται με την προσπάθεια καταδίκης του Arthur Frobisher (Ted Danson), ενός διεφθαρμένου επιχειρηματία ενώ η Patty και οι συνεργάτες της έχουν να αντιμετωπίσουν

και τον εξαιρετικό δικηγόρο του, τον Ray Fiske (Zeljko Ivanek).

Επίσης συμπρωταγωνιστούν οι Noah Bean ως David Connor, Tate Donovan ως Tom Shayes, Anastasia Griffith ως Katie Connor κ.ά.

Εξαιρετικές ερμηνείες, και όχι μόνο από την Glenn Close, με την Rose Byrne να στέκεται αξιοπρεπέστατα δίπλα της. Παράλληλα και η σκηνοθεσία είναι ξεχωριστή, ενώ χαρακτηριστικά πρωτότυπος είναι ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων, με την βασική ιστορία να διαδραματίζεται στο παρελθόν και σιγά σιγά καταλήγουμε με μαεστρία στο παρόν. Όσον αφορά το σενάριο αυτό καθ'εαυτό, τα λόγια είναι περιττά. Άρτιο, με συνεχείς ανατροπές, πανέξυπνο, με ασταμάτητη ένταση και δράση.

Ήδη έχει ανακοινωθεί δεύτερη season για την σειρά, μια απολύτως φυσική εξέλιξη, κάτι που αποτυπώνεται και στις 4 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα που απέσπασε στις εξής σημαντικότατες κατηγορίες, Best Drama, Best Actress in a Drama (Glenn Close), Best Supporting Actress (Rose Byrne), και Best Supporting Actor (Ted Danson).

Δημοσ.

Είναι καταπληκτική σειρά, την έβλεπα όσο ακόμα παιζόταν στην Αμερική.

Αυτό για τον δεύτερο κύκλο το έχω ακούσει κι εγώ (από τότε) αλλά δεν έχω μάθει ακόμα τίποτα νεότερο.

Δημοσ.

Μεγαλη εκπληξη που παιχτηκε στην ενδιαμεση τηλεοπτικη χρονια (καλοκαιρι του 2007) απο το καλωδιακο FX.Ειχε ομως 7 υποψηφιοτητες στα φετινα Emmy και πηρε 2 βραβεια .H Glenn Close (Α' Γυναικειου Ρολου ) και ο Zeljko Ivanek (Β' Ανδρικου Ρολου ).

• Moderators
Δημοσ.
Μεγαλη εκπληξη που παιχτηκε στην ενδιαμεση τηλεοπτικη χρονια (καλοκαιρι του 2007) απο το καλωδιακο FX.Ειχε ομως 7 υποψηφιοτητες στα φετινα Emmy και πηρε 2 βραβεια .H Glenn Close (Α' Γυναικειου Ρολου ) και ο Zeljko Ivanek (Β' Ανδρικου Ρολου ).

Ο οποίος Zeljko Ivanek πρόλαβε μεσα στο 2008 να κάνει (αρκετά επιβλητικές εμφανίσεις ομολογώ) σε House MD, True Blood και John Adams. Επίσης σύμφωνα με το imdb έχει παίξει και στο LOST (αν και δεν τον θυμάμαι από εκεί).

Το Damages Season 1 ήταν αρκετά καλό, αλλά δεν το είδα όσο έπαιζε. Μια και έξω στο τέλος. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα με κρατούσε αν το έβλεπα αλλιώς.

Δημοσ.
Ο οποίος Zeljko Ivanek πρόλαβε μεσα στο 2008 να κάνει (αρκετά επιβλητικές εμφανίσεις ομολογώ) σε House MD, True Blood και John Adams. Επίσης σύμφωνα με το imdb έχει παίξει και στο LOST (αν και δεν τον θυμάμαι από εκεί).

Ήταν ο πρώην άντρας της Juliet που τον πάτησε το λεωφορείο.

Δημοσ.

μολις τελειωσα την season. πραγματικα ειναι πολυ καλη και ειδικα τα τελευταια επεισοδια.

μου κανει εντυπωση που δεν την εχετε δει. αξιζε τις υποψηφιοτητες στα golden globes.

7 ιανουαριου αρχιζει ο 2 κυκλος.

ps: η glenn close ειναι πολυ σκυλα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

ειπα να το ξεκινησω σημερα. ειδα τον πιλοτο που ηταν αρκετα καλος...δεν τρελενομαι με την γκλεν κλοουζ, αλλα ο μπιτσι ρολος της ειναι απο μονος του εξαιρετικος...ατακες,πονηρια και κτλ.

η σκηνοθεσια και η δομη του πιλοτου τουλαχιστον, ειναι ευρηματικη.

1η εντυπωση σιγουρα θετικη

το εχει δει κανενας?οι εντυπωσεις μετα απο 3 σεζον?

Δημοσ.

Κι εγώ δεν είχα ακούσει τη συγκεκριμένη σειρά και είδα όλως τυχαίως τον πιλότο πριν κάνα δυο βδομάδες στο Star. Βλέποντας μετά και το 2ο επεισόδιο, δεν άντεξα να περιμένω κάθε βράδυ να πάει 23:15 και έβαλα χέρι σε όλες τις σεζόν.

Πλέον είμαι στο τρίτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν και ακόμη δεν έχω σχηματίσει άποψη.

Η πρώτη ήταν πάρα πολύ καλή. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι περισσότερο από τους προηγούμενους συμφορουμήτες.

Swyped from my HTC Desire running Sense 3.0, using Tapatalk

Δημοσ.

ειπα να το ξεκινησω σημερα. ειδα τον πιλοτο που ηταν αρκετα καλος...δεν τρελενομαι με την γκλεν κλοουζ, αλλα ο μπιτσι ρολος της ειναι απο μονος του εξαιρετικος...ατακες,πονηρια και κτλ.

η σκηνοθεσια και η δομη του πιλοτου τουλαχιστον, ειναι ευρηματικη.

1η εντυπωση σιγουρα θετικη

το εχει δει κανενας?οι εντυπωσεις μετα απο 3 σεζον?

Λοιπόν η σειρά έχει μια καταπληκτική πρώτη σεζόν και η 2 και 3 είναι μέτριες. Κατα τη γνώμη μου είναι φθίνουσα η πορεία αλλα βλέπεται κύριλε. Η πρώτη σεζόν είναι όλα τα λεφτά.

Δημοσ.

Όντως ο 1ος κύκλος είναι ο καλύτερος. Βλέπονται και οι υπόλοιποι βέβαια.

Ο 4ος κύκλος ξεκινάει στις 13 Ιουλίου άκουσα. Θα έχει μόνο 10 επεισόδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...