Wise_One Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Την καλημέρα μου. Ο τίτλος ίσως είναι λίγο περίεργος, δεν ξέρω πολλά επί του VCS αλλά θα καταλάβετε μόλις εξηγηθώ. Πριν από κανένα μήνα άρχισα να μαθαίνω Visual C# και να κάνω μικρά προγραμματάκια. Τώρα που έχω ολοκληρώσει την 1.0 έκδοση ενός προγράμματός μου, μού ήρθε η επιθυμία να κρατήσω τον κώδικα ώστε να τον έχω σαν "αρχείο" αφού στην επόμενη έκδοση σίγουρα θ' αλλάξω κάτι. Μία λύση είναι απλά να παίρνω το source folder και το publish folder, να τα αντιγράφω σ' ένα άλλο κατάλογο ώστε να τα έχω στη μορφή που θέλω. Απ' τα λίγα που ξέρω, αυτό κάνουν και τα VCS. Μπορώ επομένως να εγκαταστήσω ένα στο λαπτοπ μου και να έχω σ' ένα κατάλογο τις διαφορετικές εκδόσεις των προγραμμάτων μου; Πολύ βολικότερο να κοιτάω τα comments στον κώδικα παρά να χρειάζεται κάθε φορά να γράφω κι ένα README για να ξέρω τί έχω κάνει σε κάθε έκδοση. Φαντάζομαι πως παίζει ρόλο, δουλεύω στο Visual C# Studio Express 2008.
alex2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Καταρχήν είναι CVS (Concurrent Versions System) και όχι VCS. H ερώτηση ποια είναι? Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις cvs? Φυσικά και μπορείς, αν και δεν ξέρω αν παρέχεται από το visual studio μηχανισμός γιατί δεν είμαι χρήστης visual studio. Υποθέτω όμως πως υπάρχει καθώς στα μεγάλα IDE για Java όπως Eclipse και Netbeans μπορείς να επικοινωνείς με cvs και να κάνεις checking out, tagging, commiting κτλ. Αλλά ακόμα και αν δεν παρέχεται από το VS μηχανισμός μπορείς να κάνεις την δουλειά σου μία χαρά με τον παλιό καλό τρόπο της κονσόλας.
aegis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Καταρχήν είναι CVS (Concurrent Versions System) και όχι VCS. Δεν θα το έλεγα. CVS ή Concurrent Versions System είναι ένα συγκεκριμένο revision control system. Γενικά ο όρος είναι: Revision control ή version control system (VCS) ή source control ή source code management (SCM) Ως προς την αρχική ερώτηση: δεν ξέρω αν το visual studio έχει source control, φαντάζομαι οτι θα έχει, απλά δεν το χρησιμοποιώ για να ξέρω στα σίγουρα... Γενικά πάντως στο προτζεκτ σου μπορεις να χρησιμοποιήσεις source-control. θα συνιστούσα το mercurial το οποίο ανήκει στην κατηγορία των distributed control systems καθώς είναι εύκολο, γρήγορο και γενικά τα έχει όλα. check: http://www.selenic.com/mercurial/wiki/ και για να το μάθεις μπορείς να διαβάσεις το: http://hgbook.red-bean.com/hgbook.html
alex2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δεν θα το έλεγα. CVS ή Concurrent Versions System είναι ένα συγκεκριμένο revision control system. Γενικά ο όρος είναι: Revision control ή version control system (VCS) ή source control ή source code management (SCM) Ναι έχεις δίκιο, την πέταξα .
Wise_One Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Απ' ό,τι φαίνεται το Visual Studio έχει Version Control System αλλά στις επαγγελματικές εκδόσεις, εκεί δηλαδή που πρέπει να πληρώσεις. @alex2005: Τί εννοείς με τον παλιό καλό τρόπο της κονσόλας; @aegis: Θα το τσεκάρω το Mercurial. Thanks για τα λινκς
PCharon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Μπορείς να φτιάξεις κι ένα δικό σου πάρα πολύ εύκολα! Το έχω κάνει επίσης, με ένα μικροσκοπικό προγραμματάκι που "παρακολουθεί" τα "hot" αρχεία και κάθε φορά που αλλάζει κάποιο επανενγράφει σε ένα συμπληρωματικό resource file.
parsifal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Απ' ό,τι φαίνεται το Visual Studio έχει Version Control System αλλά στις επαγγελματικές εκδόσεις, εκεί δηλαδή που πρέπει να πληρώσεις. Αν εννοείς το SourceSafe, είναι ξεχωριστό προϊόν της MS. Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείς Express Edition. Στις Express είναι απενεργοποιημένο το plugin system, αλλιώς θα είχες εναλλακτικές αφού υπάρχουν δωρεάν προγράμματα VCS που «κουμπώνουν» πάνω σε και προσφέρουν πλήρες integration με το περιβάλλον του Visual Studio...
Wise_One Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Παίδες τί λέτε γι' αυτό; Το πέτυχα στο dzone και λέω να το δοκιμάσω. Βέβαια αντί για τη σύζυγό του θα είμαι εγώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.