Προς το περιεχόμενο

Αποτελεσματα Core I7 920 + ASUS P6T Deluxe

geoal1973

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μια χαρά!

άντε να δούμε και με καμια από τις γνωστες ψήκτρες πως θα τα πάει!

γενικά είδες διαφορες με i7 προς το καλύτερο?σε σχέση με αυτόν που είχες πριν?(πες μας και ποιον είχες,να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το πεδίο για τους i7..)

btw τι θερμοκρασίες έχεις σε full load?

Δημοσ.

Πριν είχα C2D E6600. Σε κάποια πράγματα είδα μεγάλη διαφορά, σε άλλα όχι και τόσο. Πχ. σε πολλά παιχνίδια διετίας και παλαιότερα, οι επιδόσεις κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα (άντε 5 fps πάνω και αν). Εκεί που είδα μεγάλη διαφορά είναι στο encoding των ταινιών και στο χρόνο που χρειάζεται για να κάνει unrar μεγάλα αρχεία. Γενικά για gamers δεν θα το συνιστούσα, εκτός αν, όπως και εγώ, σκέφτονται τη μελλοντική αναβάθμιση. Γιατί με τα ίδια λεφτά παίρνεις μεν c2q ή c2d που ίσως έχει καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια, αλλά και μηδέν αναβαθμισιμότητα.

Δημοσ.

καλά η διαφορα πιστεύω θα φάνη στα καινούργια παιχνίδια..

και όπως είπες 1 λόγος παραπάνω για τους i7 είναι και η μελλοντική αναβάθμιση.

Δημοσ.
Μάλιστα. Καλό θα ήταν να υπήρχε στην αγορά να την βάλω εξ' αρχής στο σύστημα...

Απ' ότι φαίνεται θα δοκιμάσω τις ικανότητες της stock ψύκτρας στο OC όποτε βγει κάποιος πλήρης και αξιόπιστος οδηγός για τη μητρική. Πάντως στον P4 με τη stock ψύκτρα έχω ανεβάσει τη CPU 700 MHz. Για να δούμε πως θα τα πάει η stock του 920.

Εγώ στον cpu της υπογραφής μου από 1,86 τον πήγα 3,08 με την στοκ και σε idle έχω 30-35 και σε full load 60-63

Δημοσ.
Πότε θα κυκλοφορήσει καμιά καλή ψύκτρα Ελλάδα; Έχουμε καμιά ημερομηνία;

Στην παραπάνω ερώτηση να προσθέσω και άλλη μία. Έχει πετύχει κανείς κάποιο συγκριτικό ψυκτρών με επεξεργαστή των 920;

Δημοσ.
Στην παραπάνω ερώτηση να προσθέσω και άλλη μία. Έχει πετύχει κανείς κάποιο συγκριτικό ψυκτρών με επεξεργαστή των 920;

δεν έχω βρει κανένα συγκριτικό.

όσο για τις καλές ψήκτρες

εγώ που κοίταγα στο site τις noctua άμα τους δόσης κάποιες πληροφορίες ότι έχεις πάρει i7 η μητρική για i7 τότε σου στέλνουν δωρεάν η μονο τα έξοδα μεταφοράς (δεν θυμάμαι..)το mounting kit για το καινούργιο socket.

τώρα για το ποτε θα έρθει ελλάδα ένας θεός ξέρει...

και φυσικά ποσο θα το πουλάνε...

εγώ πάντως θα ψάξω λίγο ακόμα και όταν είμαι έτοιμος να το πάρο αν δεν έχει έρθει κάποια ψήκτρα η έστω το mounting kit θα το παραγγείλω από εξωτερικό..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά υπάρχουν 3 jumbers που αν μετακηνιθούν από την defualt θέση στην κατάλληλη τότε μεγαλώνει το άνω όριο των τάσεων των CPU, DRAM, QPI. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ αυτές τις τάσεις σε OC με αερόψυξη ή να αφήσω τα jumbers ως έχουν;

Τέλος θέλω να κάνω άλλη μια ερώτηση. Η υποδοχή EATX12V γιατί έχει κλειστά τα 4 από τα 8 pins;

Αν μπορείς ας απαντήσει κάποιος την 1η σήμερα γιατι σκοπεύω να κλείσω το κουτί και δε μου είναι εύκολο να το ανοίγω κάθε μέρα...

Ευχαριστώ και καλές γιορτές σε όλους.

Δημοσ.

οχι οι τασεις που δινει η μητρικη χωρις να πειραξεις τιποτα ειναι αρκετες για να κλοκαρεις στα ορια του εναν επεξεργαστη ακομα και με το καλυτερο watercooling. Παραπανω θα χρειαστεις μονο σε ψυξεις πολυ κατω του μηδενος. Οσον αφορα τον 8πινο κονεκτορα εξτρα τροφοδοσιας του επεξεργαστη η εταιρειες κλεινουν τα μισα πιν για να δειξουν οτι ακομα και τροφοδοτικο με 4πιν να εχεις το συστημα θα δουλεψει. Φυσικα αν εχεις τροφοδοτικο με 8πιν τοτε βγαζεις το πλαστικο και βαζεις την 8πινη τροφοδοσια. Καλές γιορτές και απο εμενα.

Δημοσ.
οχι οι τασεις που δινει η μητρικη χωρις να πειραξεις τιποτα ειναι αρκετες για να κλοκαρεις στα ορια του εναν επεξεργαστη ακομα και με το καλυτερο watercooling. Παραπανω θα χρειαστεις μονο σε ψυξεις πολυ κατω του μηδενος. Οσον αφορα τον 8πινο κονεκτορα εξτρα τροφοδοσιας του επεξεργαστη η εταιρειες κλεινουν τα μισα πιν για να δειξουν οτι ακομα και τροφοδοτικο με 4πιν να εχεις το συστημα θα δουλεψει. Φυσικα αν εχεις τροφοδοτικο με 8πιν τοτε βγαζεις το πλαστικο και βαζεις την 8πινη τροφοδοσια. Καλές γιορτές και απο εμενα.

Έχω 8πινο οπότε θα δοκιμάσω να το βγάλω. Ελπίζω να βγαίνει εύκολα. Με μια πρώτη ματιά χθες μου φάνηκε κολλημένο.

Τέλος να ρωτήσω για ένα μικρό προβληματάκι. Το LED του HDD μένει πάντα σβηστό. Έχω συνδέσει έναν SATA (WD Caviar Black 1TB) σε AHCI mode. Όσο είχα την P5AD2-E Premium το LED λειτουργούσε μια χαρά. Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα με το LED (με το δίσκο είτε σε IDE είτε σε AHCI mode);

Δημοσ.

μηπως εχεις συνδεσει αναποδα το πινακι του led? δοκιμασες να το γυρισεις απο την αλλη και παλι δεν δουλευει? Οσο αφορα το καπακι της τροφοδοσιας βγανει πολυ ευκολα και δεν ειναι κολλημενο απλα λιγο σφηνωμενο αν εχεις νυχι βγαινει πολυ ευκολα.

Δημοσ.
μηπως εχεις συνδεσει αναποδα το πινακι του led? δοκιμασες να το γυρισεις απο την αλλη και παλι δεν δουλευει? Οσο αφορα το καπακι της τροφοδοσιας βγανει πολυ ευκολα και δεν ειναι κολλημενο απλα λιγο σφηνωμενο αν εχεις νυχι βγαινει πολυ ευκολα.

Συνδέω τα καλώδια του panel του κουτιού στον Q-Connector της μητρικής. Τα γράμματα από τα pins των καλωδίων και από τον Q-Connector είναι στην εξωτερική πλευρά. Όλες οι άλλες συνδέσεις λειτουργούν έτσι... Θα δοκιμάσω να το γυρίσω για την περίπτωση που ο ακροδέκτης του καλωδίου έχει τοποθετηθεί ανάποδα. Αλλά μάλλον λίγες πιθανότητες έχει αυτή η εκδοχή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...