Προς το περιεχόμενο

Αποτελεσματα Core I7 920 + ASUS P6T Deluxe

geoal1973

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχως για την τσεπη μου δεν κρατηθηκα παλι... ενω ελεγα οτι η νεα πλατφορμα της intel δεν εχει και τοσο τρομερες διαφορες στις επιδοσεις απο τους Core2Duo στις ιδιες συχνοτητες και γενικα οτι η νεα πλατφορμα δεν αξιζει τα λεφτα που ζητα, τελικα διαβαζοντας διαφορα reviews και αποψεις μπηκα για τα καλα στην πριζα. Χθες λοιπον αναστεναξε η τσεπη μου η οποια τα τελευταια 25 χρονια που ασχολουμε με υπολογιστες εχει υποστει συνεχομενα και καταστροφικα πληγματα που κανει μηνες να τα ξεπερασει, αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι τα παθη πληρονονται. Ας αφησω ομως την κλαψα για τα οικονομικα γιατι τελικα σταθηκα τυχερος και επεσα σε καλο κομματι επεξεργαστη απο συγκρισεις που κανω στο νετ και πλεον αισθανομαι πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου.

Το νεο μεγαλο μου (gaming κυριως αλλα που χρονος για αυτο πλεον... οποτε μαλλον το μηχανακι για να κανω την κ@υλα μου ειναι) PC λοιπον αποτελειτε απο:

επεξεργαστης Core I7 920 @ 4020ΜΗΖ με 1,35V ταση Vcore και Turbo boost enable που σημαινει οτι ο επεξεργαστης δουλευει στα 4217ΜΗΖ σε εφαρμογες που παιζουν μεχρι τους 2 πυρηνες. Εδω να πω οτι το CPUZ ακομα και οταν τρεχω prime και στους 4 πυρηνες μου δειχνει συχνοτητα 4217ΜΗΖ αλλα μαλλον bug ειναι.

Ψυξη Custom υδροψυξη με τριπλο χοντρο χειροποιητο ψυγειο και 3 120αρηδες στα 8V και η προσαρμογη του block στο νεο socket εγινε παλι χειροποιητα απο εμενα (οπως και οι προηγουμενες αλλωστε...)

Μητρικη ASUS P6T Deluxe τα λογια περιττα πιστευω απο τις καλυτερες μητρικες για Ι7 αυτη τη στιγμη για QPI στα 200ΜΗΖ+. Βασικα ειχα και την Gigabyte X58-UD5 στο μυαλο μου κυριως λογο ελαφρως φθηνοτερης τιμης αλλα επειτα απο ωριμη σκεψη ειπα να παω στην σιγουρια της ASUS.

Μνημες 3Χ1GB G.Skill 1333MHZ CL8, αυτη ειναι και η πρωτη μου επαφη με DDR3 και μπορω να πω οτι πρωτη φορα επαιξα με μνημες τεχνολογιας που δεν ειχα ξαναδουλεψει και οτι και να εβαζα επαιξε αβασανιστα. Φυσικα ηξερα σε ποια πλαισια θα κινηθω αλλα επειδη για τις συγκεκριμενες μνημες δεν βρηκα και πολλα στο net μου εκανε εντυπωση η αποδοση τους στο overclock και μαλιστα με μολις 1,64V ταση που δουλευουν τωρα στα 1607ΜΗΖ με 8-8-8-24.

Καρτα γραφικων 9800GX2 725ΜΗΖ πυρηνας, 1700ΜΗΖ shaders και 1060 μνημες.

Τροφοδοτικο OCZ ProXtream 1000W τα λογια ειναι περιττα εδω...

σκληρος δισκος Seagate 500Gb 7200rpm 32Mb cache.

Τελος να πω για ακομα μια φορα οτι τα αποτελεσματα που βλεπετε ειναι στις συχνοτητες που αναφερω στις οποιες το μηχανημα ειναι prime stable 24/7 και δεν εχουν σκοπο τον ανταγωνισμο αλλα για να δω τις επιδοσεις σε σχεση με το παλιο μου μηχανημα και επισης να δω αν υπαρχει καποιο προβλημα και δεν παιρνω τα προβλεπομενα. To λειτουργικο ειναι Windows XP Pro SP3 και μαλιστα σε πολυ κακη κατασταση μια και στον εναμυσι χρονο που το εχω εγκατεστημενο εχω αλλαξει πανω απο 6 μητρικες και αλλες τοσες καρτες γραφικων με αποτελεσμα να σερνετε και να χτυπαει λαθη. Αυτο πιθανων να επιρρεαζει τις επιδοσεις καποιων bench αλλα εγκατασταση εκ νεου θα κανω μολις βρω χρονο. Απο optimazation για bench δεν εχω κανει τιποτα μια και δεν ειμαι bencher οποτε καποιες διαφορες με αλλα παρομοια setup ενδεχετε να υπαρχουν αλλα σε λογικα μικρα πλαισια.Το συγκεκριμενο ποστ εχει σκοπο να μοιραστω τις επειριες μου με ολους και να δωσει πληροφοριες σε οσους τις χρειαζονται ή ειναι σε διλλημα οπως εγω πριν μερικες μερες.

Παμε λοιπον...

post-13505-12906297753_thumb.jpg

post-13505-129062977532_thumb.jpg

post-13505-129062977533_thumb.jpg

post-13505-129062977538_thumb.jpg

post-13505-129062977539_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

πολυ ωραια αποτελεσματα...

αλλα ακριβη η μεταβαση βρε παιδια.... αν 8εσ να στησεις ενα καλο μηχανηματακι....

δλδ, καλες μνημες, σοβαρη μητρικη,...

παντως ο 920 σπερνει...

παιδια σας ευχαριστω ολους, τωρα για Vantage και Everest μολις βρω λιγο χρονο γιατι απο χθες με το τρεξιμο να παω να τα αγορασω και να τα εγκαταστησω (και φυσικα να προσαρμοσω το μπλοκ στο νεο σοκετ) αφησα πισω πολλες δουλειες που πρεπει να διεκπεραιωσω αμεσα.

αν και το OCZ δεν ειναι το θεμα μας πρεπει να πω οτι την εποχη που το αγορασα (πριν 1,5 χρονο) ηταν κορυφη αλλα και σημερα δεν ιδρώνει το αυτι του οτι και να του εχω βαλει πανω. Τελος να πω οτι οταν ηταν αλλαγη απο ενα αλλο 1000αρι το οποιο ειχε προτιμησεις στο hardware... ενω το OCZ (που στην ουσια ειναι PC Power&Cooling κατασκευη) δεν εχει παραπονεθει ποτε οσο ζορι και να εχει φαει και πιστεψτε του εχω ριξει μεγαλα φορτια κατα καιρους...

• Super Moderators

τότε που το πήρες η OCZ μόλις είχε ανακοινώσει (Μαΐο 2007) την εξαγορά της PCP&C άρα αμφιβάλω αν είναι κατασκευή της 2ης...

δεν είπα ότι δεν είναι καλό απλά ότι υπάρχουν και καλύτερα :P

άντε να βγει και το GT200b για να αλλάξεις vga :-)

μα το λεει και στο κουτι του οτι ειναι της PC Power&Cooling αλλα και σε review που διαβασα στο νετ. Εγω το πηρα τον Ιουλιο του 2007 για να καταλαβεις φυσικα τωρα υπαρχουν και καλυτερα και κυριως ποιο φτηνα... Οσον αφορα τις καρτες γραφικων κατσε να δουμε τι θα βγει γιατι η nvidia δεν μας εντυπωσιασε και πολυ το καλοκαιρι να φανταστεις ειχα GTX280 και την εδωσα και πηρα την 9800GX2 και κερδισα 180 ευρω!!! (αστα πως εγινε το σκηνικο) απο επιδοσεις παντως η 9800GX2 ειναι ελαφρως καλυτερη.

• Super Moderators

my bad για το PSU τότε

η 9800GX2 είναι ελαφρώς καλύτερη σε μερικά παιχνίδια, ελαφρώς χειρότερη σε άλλα αλλά έχει micro stuttering :-(

μια και βρηκα λιγο χρονο σημερα το πρωι ετρεξα και το Everest το οποιο εδειξε τρελα νουμερακια στις μνημες. Οσον αφορα το Vantage τωρα επειδη δεν εχω Vista εγκατασταση δεν ειναι δυνατον να το τρεξω.

post-13505-129062977577_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...