Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στο Dual Channel ?

lepass_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά πρόσφατα έχω αγοράσει ένα υπολογιστή (βασικά αγόρασα κομμάτια και τον συναρμολόγησα) ο οποίος έχει:

Motherboard: P45TURBOTWINS2000 - ASROCK

CPU: QUAD Q6600

RAM: KVR800D2NS/1G x 2 (kingstone)

GRAPHIC CARD: ASUS EN840065

BIOS VERSION: 02.61 (AMERICAN MEGATRENDS INC)

HDD: WD2500AAJS

Την πρώτη μέρα που προσπάθησα να περάσω Windows δεν τα κατάφερα αφου η διαδικασία με πήγαινε μέχρι ένα σημείο(συγνώμη δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο) και μετά εμφανιζότανε η κλασσική (BSOD) μπλέ οθόνη των Windows, έψαξα το error που έβγαζε στο internet και διπίστωσα ότι πρόκειται για hardware error και το πιο πιθανό να είναι η ram. Έτσι έβγαλα την μια μνήμη και ο υπολογιστής δούλεψε κανονικά, καταλήγωντας ότι πρόκειται για ελαττωματική ram. Στην συνέχεια από απλή περιέργεια έβαλα στον υπολογιστή την θεωρητικά χαλασμένη ram και αφαίρεσα την "καλή" και πάλι ο υπολογιστής δούλεψε. Τελόσπαντών δοκίμασα τις δυό ram σε άλλο pc μάζι και δούλεψαν κανονικά. Στην συνέχεια δοκίμασα την κάθε μια μόνη της στον υπολογιστή μου και δούλευαν κανονικά, αλλά όποτε της έβαζα μαζί είχαμε πρόβλημα ο υπολογιστής έφτανε μέχρι λίγο πριν την οθόνη που κάνουν loading τα Windows και έκανε restart. Στην συνέχεια έβαλα δύο άλλες ram (ίδιες ακριβώς μεταξύ τους) και πάλι εμφανίστηκε το ίδιο πρόβλημα.

Με λίγα λόγια από τις δοκίμες που έιχα κάνει(και ήταν αρκετές ) παρατήρησα ότι όποτε ενεργοποιούσα το Dual Channel της μητρικής τότε εμφανιζόταν το πρόβλημα.

Αν κάποιος έχει κάποια άλλη ίδεα, ή αλλή λύση που λογικά είναι η αλλάγη της μητρικής ή αν κάποιος που είχε το ίδιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο μοντέλο της AsRock παρακαλώ να με βοηθήσατε διότι οι τεχνικοί από το κατάστημα που έχω αγοράσει το προϊόν δεν δείχνουν και πολύ εξυπηρετικοί.

Επίσης με update στο BIOS υπάρχει πιθάνοτητα να γίνει κάτι;

Ευχαριστώ....

Δημοσ.

Χεχε ναι ναι αυτο ενοείται(ίδιο χρώμα), τώρα το θέμα update bios το σκέφτομαι διότι υπάρχει περίπτωση να χάσω την εγγύηση της μητρικής, θα το αφήσω ως τελευταία λύση... Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

φιλε, μπιος 2.61 δεν υπαρχει .μεχρι 1.80 εχει κυκλοφορησει.για τσεκαρε παλι!ποια εγγυηση χανεις?που γινεται αυτο?

Δημοσ.

Ρε φίλε δίκαιο έχεις η έκδοση που έχω είναι P1.80 (αυτό το v02.61 το εγράφε κάτω χαμήλα στο BIOS και με μπέρδεψε, συγνώμη)...

Δηλάδη έχω την τελευταία έκδοση; Άρα δεν παίζει για update.

Για την εγγύηση μίλησα με τον τέχνικο και του είπα γίνεται να το κάνω εγώ(update) να τελείωνουμε με αυτό το θέμα μου είπε ναι, και του λέω αν κάνω καμια μ.... με καλύπτει η εγγύηση και μου είπε όχι.

Δημοσ.
απλά αν δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την αναβάθμιση, εκεί δεν νομίζω να σε καλύπτει η εγγύηση.

σε αυτο συμφωνω... αλλα πιστευω πως αν ακολουθησεις πιστα τις οδηγειες δεν θα δημιουργηθει καποιο προβλημα (τουλ. σε εμενα δεν μου χει παει κατι στραβα ποτε...)

Δημοσ.
σε αυτο συμφωνω... αλλα πιστευω πως αν ακολουθησεις πιστα τις οδηγειες δεν θα δημιουργηθει καποιο προβλημα (τουλ. σε εμενα δεν μου χει παει κατι στραβα ποτε...)

Καλα τα λες αλλά γιατι να το διακινδυνέψω αφού είναι δουλειά του τεχνικού τους. Παρόλα αυτά η λύση που προτείνετε είναι update?

Δημοσ.
Καλα τα λες αλλά γιατι να το διακινδυνέψω αφού είναι δουλειά του τεχνικού τους. Παρόλα αυτά η λύση που προτείνετε είναι update?

κοιταξε να δεις...αν εχεις την δυνατοτητα να το πας στον τεχνικο...

και βεβαια δεν σου κοστισει ο κουκος αηδονι...πηγαινε το....

ναι εγω ειμαι υπερ του update... σιγουρα θα σου δωσει την λυση....

και επισης ειμαι της αποψης πως αν δεν ριψοκινδυνευσεις και λιγο...ετσι θα μαθεις....

και να ξερεις δεν μου τρεχουν απο τα μπατζακια τα λεφτα...απλως η προσωπικη προσπαθεια και λιγο η τρελα σου δινει τρομερη γνωση... ( μεπιανεις ετσι..?)

ψαξτο λιγο στα google...και δες αν και αλλοι εκαναν ασφαλη αναβα8μιση....

Δημοσ.

αμα πηρες τη μητρικη απο κανα σοβαρο καταστημα δωστη πισω και βαλε κατι τις παραπανω να παρεις καμια αλλη καλυτερη.δεν τρεφω και πολυ εκτιμηση στη συγκεκριμενη.

Δημοσ.
αμα πηρες τη μητρικη απο κανα σοβαρο καταστημα δωστη πισω και βαλε κατι τις παραπανω να παρεις καμια αλλη καλυτερη.δεν τρεφω και πολυ εκτιμηση στη συγκεκριμενη.

καλη μωρε ειναι η μητρικουλα....δεν ειναι και φθηνη 90 ευρω εχει....

αλλα θα συμφωνησω μαζι σου...βαλε αλλα 10 και παρε αυτη να τελειωνεις...( αν δεις οτι δεν λυνετα το προβλημα σου βεβαια!!!!!)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523316

Δημοσ.
κοιταξε να δεις...αν εχεις την δυνατοτητα να το πας στον τεχνικο...

και βεβαια δεν σου κοστισει ο κουκος αηδονι...πηγαινε το....

ναι εγω ειμαι υπερ του update... σιγουρα θα σου δωσει την λυση....

και επισης ειμαι της αποψης πως αν δεν ριψοκινδυνευσεις και λιγο...ετσι θα μαθεις....

και να ξερεις δεν μου τρεχουν απο τα μπατζακια τα λεφτα...απλως η προσωπικη προσπαθεια και λιγο η τρελα σου δινει τρομερη γνωση... ( μεπιανεις ετσι..?)

ψαξτο λιγο στα google...και δες αν και αλλοι εκαναν ασφαλη αναβα8μιση....

Απόλυτα σωστός ρε φίλε, αλλά η μητρική δεν είναι δική μου, αλλιώς θα έκανα τα "πειράματα" μου, αφου αν δεν "παιξεις" δεν μαθαίνεις....

Δηλαδή σε τελική ανάλυση συμφωνήσαμε να κάνουμε update, τον να είναι ελαττωματική η μητρική; Τι λέτε δεν είναι περισσότερο πιθάνο;

-----Προστέθηκε 30/11/2008 στις 01 : 33 : 43-----

Ρε παιδία δεν είπα ποτέ οτι θα αλλάξω την μητρική, σαν εταιρεία κάλη είναι η AsRock βέβαια προσωπικά προτιμώ την Gigabyte, αλλά πριν 3-4 μήνες που την αγόρασα τα πράματα που έχει με τα λεφτά που ζητόυσε πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή ευκαιρία, διότι όπως και να το κάνουμε εχεί σημασία και τι δίνεις.

Ο λόγος που έβαλα εδω μέσα το θέμα είναι να μου δώσετε ιδεές ή και πιθάνα σενάρια, (διότι ο δήθεν τέχνικος με τον οποίο μιλώ δεν μου φαίνεται και πολύ ok , αφου εδω και 3-4 μήνες βλακείες μου λέει...) για να βρω μια λύση για την συγκεκριμένη μητρική. Τουλάχιστο την επόμενη φορά που θα του την πάρω να του πω ελέγξε και κάνε αυτά.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...