drm Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 http://www.ertyu.org/steven_nikkel/ethernetcables.html Εδώ για το ποια χρησιμοποιούνται και πιά όχι... οπότε συνδέεις μόνο τα used όπως λένε οι οδηγίες...
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 με προλαβε ο φιλος.ουτε να ψαξω στο google δεν προλαβα ουτε να παω δουλεια και να βρω ενα τετοιο καλωδιο.αρα αφου ο φιλος μας εχει πιασει το μπλε και μπλε ασπρο για το τηλεφωνο χρησιμοποιει τα υπολοιπα κανονικα.οπως θα δει στο πρωτο πινακακι το mple μπλε ασπρο ειναι unused .απλα εννοειτε οτι θα τα βαλει στις σωστες υποδοχες.μην τα βαλει ολα διπλα διπλα.μερικα θα μεινουν κενα.δηλαδη περα απο το μπλε και το μπλε ασπρο που ειναι για το τηλ θα του μεινουν και αλλα διο για τηλ αμα θελει .(2 ισον ενα ζευγαρι)και τα αλλα 4 gia ethernet.
SwAToNeR Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Θα σου παρω το κεφάλι. Τι θές να σου κόψω; 0 ή 1?
bebis4 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Αρχικα καταφερα τα εξης.συνεδεσα το ρουτερ στην κεντρικη μπριζα για τηλεφωνο οπου ερχεται και το καλωδιο του οτε απεξω(εβαλα εκεί το ένα διπλο πριζακι). Επειτα το ρουτερ με καλωδιο straight το συνεδεσα στην υποδοχη για δίκτυο. Στο άλλο δωματιο του ιδιου όμως οροφου οπου εβαλα διπλο πριζακι συνεδεσα με ένα καλωδιο straight το desktop Μου οπου ανάψε το lan/ethernet λαμπάκι στον router και το εικονιδιο στον υπολογιστη. Όμως δεν ειχα ιντερνετ και μου εβγαλε το μηνυμα ¨ αυτή η συνδεση δεν εχει η εχει περιορισμενη συνδεσιμοτητα. Μπορει να μην κλπ κλπ.¨ καμια βοηθεια από εδώ και περα?. Εχω και ένα hub/switch το ποιο δεν ξερω αν μπορει να με βοηθησει καπου? Εκανα και μια δοκιμη και κατεβασα το δευτερο πριζακι στον κατω οροφο και από εκεί συνεδεσα με ένα καλωδιο straight το λαπτοπ αλλα εκεί δεν αναψε το lan/ethernet λαμπάκι στον router και το εικονιδιο στον υπολογιστη. Καμια ιδεα. Νομιζω ότι κατι καταφερα αν και με πολύ μεχρι τωρα κοπο…
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 σου εχω απαντησει με Pm διοτι δεν μπορω να τα γραψω εδω greeklish που στα εγραψα εκει.
SwAToNeR Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Το θέμα είναι τι καλώδιο κατεβαίνει απο το μπριζάκι στην θύρα eth στο άλλο δωμάτιο. Χρειάζεται utp καλώδιο. Σκέψου την ιδέα εκτός πριζάκια για να καταλάβεις τι πρέπει να γίνει. Συνδέεις το router σου στην πρίζα του τηλεφώνου όπου είναι ένα ζεύγος καλωδίων (2 πόλους) για να έχεις ίντερνετ. Μετά χρειάζεσαι ένα καλώδιο straight από το router προς τον κάθε υπολογιστή το οποίο πρέπει να είναι straight. 4 ζευγάρια από τα οποία στο Ethernet χρησιμοποιούμε τα 2. Μας ενδιαφέρουν από τις 8 θέσεις για καλώδιο που έχει ένα RJ45 να είναι ίδια χρώματα και από τις δύο άκρες στο RJ τα καλώδια στις θέσεις 1, 2, 3, 6 αυτό μπορείς να το παρατηρήσεις και εδώ http://www.zytrax.net/support/ethernet/pin_outs.htm θα δείς η διαφορά του straight με του cross είναι στα Rx & Tx. Τώρα αν το μπριζάκι σου πάει στο άλλο δωμάτιο με ένα ζεύγος δε θα κάνεις δουλεία. Πρόσεχε τις ενώσεις στα μπριζάκια να αντιστοιχούν με αυτές που πρέπει στο rj του καλωδίου που συνδέεις. Το ότι βρήκε δίκτυο είναι καλό. Πρώτα απ' όλα δοκίμασε ένα utp απο το router σου στο pc για να δεις αν θα σου βγάλει περιορισμένη συνδεσιμότητα το οποίο αν στο βγάλει είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων στο pc. Αν όμως σε συνδέσει κανονικά ενώ από το μπριζάκι όχι τότε κάτι παίζει με τις επαφές των 4 καλωδίων που θέλουμε. Ή κάποια είναι λάθος (δε κουμπώνει, είναι λάθος στην μπρίζα κλπ κλπ). Πάρε μια ιδεά γιατί πιθανότητες του τι μπορεί να γίνεται και τι παίζει θα γράφω ώρες. Ότι άλλο θές εδώ είμαι.
bebis4 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπόν αυτό που καταφερα έιναι να συνδεομαι από κάθε μπριζακι διπλο στο δυκτιο με κάθε υπολογιστη και να αναβει το lan/ethernet λαμπάκι στον router που φαινεται ετσι ότι περναει σημα. Βεβαια αυτό γινεται μονο όταν συνδεω το router στην κεντρικη πριζα οπου και ερχεται το κεντρικο καλωδιο του οτε. Εκει συνδεω το καλωδιο στο ρουτερ και απο εκει σε ένα switch και μετα από εκει στο πριζακι το διπλο (εδώ να σημειωσω δεν υπαρχει κανεις υπολογιστης. Μηπως πρεπει να υπαρχει?). Όταν το κανω αυτό μετα παροτι υπαρχει τοπικο δυκτιο βγαζει το μηνυμα ( αυτή η συνδεση δεν εχει η εχει περιορισμενη συνδεσιμοτητα.. Μπορει να μην κλπ κλπ.). και δεν εχω internet στους αλλους υπολογιστες. Βεβαια όταν από εκει δινω από το ρουτερ από τη θυρα Ethernet στον υπολογιστη υπαρχει κανονικα ιντερνετ σε αυτόν τον υπολογιστη. Σε αυτή την πρωτη περιπτωση τι χρειαζεται να κανω για να εχω ιντερντ σε ολο το δυκτιο? Av συνδεσω κατευθειαν από το ρουτερ στο διπλο πριζακι χωρις ενδιαμεσα switch δεν αναβει το lan/ethernet λαμπάκι στον router και δεν περναει σημα σε καμια πριζα διπλη. Αυτό ξερετε γιατι μορει να συμβαινει? Οπως και όταν κανω ολη αυτή τη διαδικασία σε άλλη πριζα περα από την κεντρικη παλι δεν αναβει το lan/ethernet λαμπάκι στον router. Καμια βοηθεια για αυτό? Ευχαριστω .
bebis4 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 thank ολους για την βοηθεια. Βρήκα καποια ακρη.
bebis4 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Τελικά δούλεψε; καταφερα απο το ενα δωματιο στο αλλο. ποτε ελπιζω να γινεται και το ιδιο για τον κατω οροφο αλλα πρεπει να κανω αντιστοιχηση τα καλωδια. αν χρειαστω βοηθεια θα τα ξαναπουμε. σε ευχαριστω και παλι πολυ για την βοηθεια.
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 πες και τι εκανες για να ξερουν και οι υπολοιποι.
bebis4 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 το θεμα ηταν καθαρα οι καλωδιωσεισ. συνεδεσα τα καλωδια και επειτα με ενα switc εδωσα σε ολα ιντερνετ. τοσο απλα, αλλα μου βγηκε η πιστη για να βρω τισ σωστεσ συνδεσεισ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.