Προς το περιεχόμενο

Intel Core 2 Duo 8500 (3,16GH) ή AMD Phenom 9950 Black Edition (2.6GH)

giannour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια οποιος μπορει να με βοηθησει στην επιλογη μου και να μου πει καποιες σημαντικες διαφορες.

Η Διαφορα στη τιμη τους ειναι 10Ευρω , Ο Ιντελ ειναι διπυρηνος αλλα 3,16GH ενω ο AMD τετραπυρηνος και 2,6GH.

Τελικα αν καποιος ειχε να διαλλεξει απο τους 2 ποιος θα ητανε ο καλυτερος?

Δημοσ.

Για τα περισσότερα παιχνίδια, εφαρμογές και o/c καλύτερος είναι ο 8500. Για τις εφαρμογές που μπορούν να υποστηρίξουν 4 πυρήνες ο 9950 υπερτερεί. Δυστυχώς οι περισσότερες εφαρμογές και παίγνια προς το παρόν ωφελούνται περισσότερο από έναν ψηλα χρονισμένο διπύρηνο. Κάποια στιγμή λογικά αυτό θα αλλάξει, αλλά το πότε δεν το ξέρουμε....Θα προτιμούσα τον 8400 πάντως (3,0γηζ) τον οποίο πανέυκολα ανεβάζεις στα 3,16 (και πολύ παραπάνω μάλιστα)

Δημοσ.

Αν εισαι gamer τοτε προτεινω τον intel!Αν ασχολησε τωρα πιο επαγγελματικα παρε τον AMD!(αν και η δικια μου γνωμη αν ο σκοπος σου ειναι οντως επαγγελματικος θα σου προτειναI ntel Core 2 Quad Q9550 Box)

Τελος αν τους συγκρινεις πιο γενικα ναι μεν ο 1 ειναι τετραπυρινος ομως ο αλλος εχει περισσοτερο cache και περισσοτερα Hz(ειναι σημαντικο γιατι ειναι απο τα βασικοτερα χαρακτηριστικα των cpu)

Δημοσ.

Bασικα το θεμα ειναι να τρεχει γρηγοροτερα το pc,να μην μασαει με τα Vista και autocad και αλλες εφαρμογες (οχι παιχνιδια) ταυτοχρονα ανοιγμενες.

Οπως επισης να παιζει και καποια απλα παιχνιδια π.χ Pro οπως ειπαμε.

Αυτο το 6MB L2 του ιντελ και το 4ΜΒ L2 του AMD με προβληματιζει... αυτη η διαφορα.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που το θες για τετοιες εφαρμογες τοτε σιγουρα καλυτερα ειναι ενας τετραπυρηνος θα σε βοθησει να ανοιγεις πιο γρηγορα βαριες εφαρμογες αλλα την ιδια στιγμη ειναι και η καλυτερη επιλογη για multitask οποτε παρε τον phenom!

Αλλα πραγματικα αν θες αριστες επιδοσεις θα σου εδινε ο intel που σου προτεινα βεβαια ξεφευγει πολυ απο το budget σου!

Η επιλογη ειναι δικια σου και ο phenom θα σε εξυπηρετησει απολυτα πιστευω!

Επισης να κοιταξεις και την RAM για να δεις καλυτερες επιδοσεις!

Λογικα πιστευω οτι θα εχεις το λιγοτερο 2gb!

Το καλυτερο για σενα αν δεν εχεις θα ηταν 4gb ram μαζι με τον τετραπυρηνο που θα επιλεξεις απλα θα πεταει!

• Super Moderators
Δημοσ.

αν σκεφτούμε ότι στα ίδια ghz οι Intel είναι καλύτεροι από τους AMD υπάρχει πιθανότητα ο Ε8500 να είναι ισάξιος με τον 9950 ακόμα και στις εφαρμογές που υποστηρίζουν 4 πυρήνες μιας και είναι 500 και κάτι Mhz παραπάνω...

Δημοσ.

αν το μηχανημα δεν 8ες να το κανεις φυλο και φτερο... δλδ ναρχισεις να κλοκαρεις....να benchareis...

τοτε ο amd ειναι ιδανικη επιλογη....

εχω σαν δευτερο μηχανημα τον 9500... και σε ωιστα δεν μασαει κα8ολου.... ποσο μαλλον ο 9950....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...