Προς το περιεχόμενο

Πως να παίζεται HD αρχεία χωρίς κολλήματα

Jastonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Επίσης υπάρχει και ο coreAVC που κάνει πολύ καλή δουλειά στο να βοηθήσει την αναπαραγωγή τέτοιων αρχείων και συνεργάζεται με διάφορους 'παίκτες' όπως o KMplayer. Το μείον του είναι οτι δεν διατίθεταιδωρεάν.

...θα σχολιάσει κανείς ότι ο Μιχαλάκης έχει γράψει ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες

...37 χρόνια στο ινσόμνια - το 'δα κι αυτό..:P

ή θα πάω να κοιταχτώ ; biggrin.gif

Δημοσ.

Έλα, τελειώνετε με τα offtopic.

@Jastonas: Με την αλλαγή στις ρυθμίσεις που αναφέρεις, είχες σε δικό σου hardware ορατή διαφορά; Την αντιλήφθηκες «με το μάτι» μόνο, πήρες κάποιες μετρήσεις CPU usage, πώς;

Δημοσ.
Μου αρέσει που αρχίσαμε όλοι με τα ουσιαστικά posts.

100 010 00 Κάνε ένα google search και μετά πες μου αν μόνο σε μένα κολλάνε. (Επίσης θέλω να εκφράσω την απέχθεια μου προς άτομα σαν και εσένα)

Whatever...... :shock:

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα οταν γραφουν greeklish τοτε αυτοματα να είναι με ελληνικους χαρακτηρες.

Και για το προβλημα με HD το κυριοτερο είναι να εχουμε καλο επεξεργαστή τουλαχιστον Intel Pentium 4 3,2 Ghz για 720p.

Δημοσ.

Πολλες φορες καποιο προβλημα στο framerate ισως να ειναι και θεμα codec.

Εχω ενα απο αυτα που καλουμε high end pc, και ενω στην συντριπτικη πλειοψηφια των HD ταινιων δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, οταν βαζω stuff οπως το documentary Earth 1080p ειχα προβληματα με το framerate..

Επρεπε να κατεβασω τον codec για multi core x264 encoding για να δουλεψει αρκετα καλα..

Δημοσ.
@Jastonas: Με την αλλαγή στις ρυθμίσεις που αναφέρεις, είχες σε δικό σου hardware ορατή διαφορά; Την αντιλήφθηκες «με το μάτι» μόνο, πήρες κάποιες μετρήσεις CPU usage, πώς;

Από τις δικές μου δοκιμές σε όντως παλιό υλικό όπου οι διαφορές είναι εμφανείς (PIII@1GHz, γραφικά με μια FX) έχω τα εξής συμπεράσματα (δοκιμές με βίντεο HD/HDMI):

- Ο VLC δεν την παλεύει κάστανο (με καμία ρύθμιση).

- Ο Media Player Classic (Home Cinema version) τα πάει πολύ καλύτερα, παίζει κανονικά τον ήχο αλλά στην εικόνα κολλάει αρκετά και δεν συντονίζει ήχο και εικόνα καθόλου.

- Ο SMPlayer τα πάει ακόμα καλύτερα από τον MPC, συχγρονίζει άρτια ήχο και εικόνα και παραλίγο να τα καταφέρει να παίξει στα 720p (δεν έχω κοιτάξει αν έχει κάποια ρύθμιση για καλύτερο αποτέλεσμα), μερικές σκηνές πάντως τις παίζει ομαλά. Είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει εως τώρα σε αυτόν τον τομέα.

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον pc_admin για την πρόταση του SMPlayer. :-)

Δημοσ.

Στο δικό μου σύστημα, με την συγκεκριμεη ρύθμιση, πλέον απλά παίζουν τα αρχεία. Μέχρι τώρα τρώγανε πολλά κολλήματα με όλους τους players που τα είχα δοκιμάσει.

Ο Totem έχει πολλά dropped frames, ο VLC με default ρυθμίσεις παίζει πιό ομαλά ήχο/βίντεο αλλά η εικόνα χαλάει πάρα πολύ στην προσπάθεια να αποδικωποιήσει όλα τα frames και ο MPlayer δεν προλαβαίνει την κωδικοποίηση, ρίχνει το frame rate και στην συνέχεια έχει ασύγχρονο βίντεο/ήχο.

Δημοσ.

Καλός ο vlc αλλά με τους υπότιτλους τι γίνεται? Δεν μπορείς εσύ να τους κουλαντρίσεις, να ορίσεις μέγεθος, χρώμα κλπ...

Για κάποιον που ρώτησε για media player classic

κατεβάζεις τον media player classic homecinema

απενεργοποιείς όλους τους internal filters, κατεβάζεις τον haali media splitter, τον ac3filter (για ήχο) και έναν εκ των coreavc/ffdshow. Τον 2ο τον χρειαζεσαι οπωσδήποτε αν βλέπεις xvid/divx αρχεία (πολύ καλύτερη εικόνα από τους native decoders). Τα τικάρεις στους εξωτερικούς filters και είσαι έτοιμος.

και ποτέ codec packs. αχρηστο πράγμα γεμίζουν το pc.

Δημοσ.
Καλός ο vlc αλλά με τους υπότιτλους τι γίνεται? Δεν μπορείς εσύ να τους κουλαντρίσεις, να ορίσεις μέγεθος, χρώμα κλπ...

Όχι βρε συ, έχει μερικές επιλογές:

Video > Subtitles/OSD > Text renderer

ποτέ codec packs. αχρηστο πράγμα γεμίζουν το pc.

Συμφωνώ απολύτως, μακριά από τέτοια. Προτιμώ χίλιες φορές να κατεβάζω ξεχωριστά τους 2-3 αποκωδικοποιητές που με ενδιαφέρουν.

Δημοσ.
Πολλες φορες καποιο προβλημα στο framerate ισως να ειναι και θεμα codec.

Εχω ενα απο αυτα που καλουμε high end pc, και ενω στην συντριπτικη πλειοψηφια των HD ταινιων δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, οταν βαζω stuff οπως το documentary Earth 1080p ειχα προβληματα με το framerate..

Επρεπε να κατεβασω τον codec για multi core x264 encoding για να δουλεψει αρκετα καλα..

Το ίδιο πρόβλημα είχα και έγώ με το συγκεκριμένο ducumentary! To προβλημα είναι ότι τρέχει σε τρελά υψηλό bitrate. Δέν έχω δοκιμάσει τον codec που αναφέρειες αλλά μέχρι στιγμής η καλύτερη λύση μου έχει φανεί το Media player clasic με plugin to CoreAVC...!

Πολύ καλώς υπάρχει αυτό το thread και μπράβο στον φίλο που το άνοιξε. Τώρα τα σχολιάκια του στυλ 'εμένα παίζουν όλα γιατί έχω και το πιο γ@μάτο pc' καλύτερα να μείνουν για τα παιδάκια του δημοτικου. Δέν τα σκάμε όλοι χοντρά για το pc... Τι τον skynet φτιάχνουμε? :D

Δημοσ.

Είχα το MPC και δεν έπαιζε το HD αρχείο.

Έβαλα το MPC homecinema x86 v1.2.908.0 και πάλι τα ίδια.

Δεν έχω εικόνα και ήχο, ούτε η μπάρα κινείται.

Έχω εγκατεστημένο το ffdshow rev2335 17-11-2008 το οποίο και λέει πως έχω Η.264/AVC codec, το libacodec.

Σύμφωνα με το mediainfo 1.05 το αρχείο είναι

Codec AVC, Quality factor 0.173, size 1280x720, video bitrate 4774 Kbps, container isom, audio codec AAC LC.

Δηλαδή, τί πρέπει να βάζουμε στο pc για να παίζουν οι players όλα τα βιντεάκια χωρίς πολλές-πολλές φασαρίες;

Δημοσ.

Δηλαδή, τί πρέπει να βάζουμε στο pc για να παίζουν οι players όλα τα βιντεάκια χωρίς πολλές-πολλές φασαρίες;

Βάλε το VLC και κάνε τις ρυθμίσεις που έχει το πρώτο post.

Δημοσ.
Βάλε το VLC και κάνε τις ρυθμίσεις που έχει το πρώτο post.

Αυτό θα με περιορίσει να χρησιμοποιώ μόνο αυτόν τον player ή τον player που μου αρέσει + αυτόν. Θέλω να χρησιμοποιώ όποιον player μου αρέσει.

Τί στον Bill Gates πρέπει να κάνει κανείς για να παίζουν όλα τα τρισκατάρατα format για βιντεάκια σωστά χωρίς να πρέπει να κάνω ένα-ένα εγκατάσταση codec-άκια;

Κάτι χρόνια έβαζα ffdshow+real alternative+quick time alternative και όλα ήταν καλά, μέχρι που μου δώσανε αυτό το $##@**()&@ βιντεάκι. Άτιμο HD!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...