Προς το περιεχόμενο

Μια διανομή για server

ata1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι έκανα κανονικά την εγκατάσταση και όταν κάνω boot στα ubuntu βγάζει κανονικά την οθόνη που φορτώνει η μπάρα και μετά που πάει να φορτώσει το kde κολλάει σε μια οθόνη με παράξενα χρώματα σαν να χάλασε η κάρτα γραφικών.

Drivers είδα έχει βγάλει η nvidia αλλά για την 8200 δεν κάνουν τπτ απότι διάβασα.

Έχει κανένας ubuntu+4670 να το έχει δοκιμάσει αν τρέχει απροβλημάτιστα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
και μετά που πάει να φορτώσει το kde

Το GNOME μάλλον εννοείς. Ubuntu = GNOME, by default.

Για δώσε κανένα link με τα παρακάτω:

τα ubuntu 8.10 όπως βλέπω και σε άλλα forums δεν ξεκινάνε με την geforce 8200 που έχω

...να δούμε τί ακριβώς λένε. Γιατί οι nVIDIA κάρτες ως γνωστόν δεν έχουν open source drivers και γι' αυτό οι drivers τους δε μπαίνουν αυτόματα. Πρέπει να κάνεις το πρώτο boot στο φρέσκο σύστημα και να επιλέξεις ρητά να μπουν οι σχετικοί restricted drivers. Μέχρις εκείνου του σημείου, ο X server θα πρέπει να δουλεύει με τον generic VESA driver. Κάτι μου λέει ότι δεν είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών σου συγκεκριμένα, αλλά κάποιας άλλης ασυμβατότητας...

kubuntu έβαλα οπότε εκεί έκανα το λάθος όχι στο kde!

Αφού δεν γινότανε τπτ χθες σήμερα χωρίς να πειράξω τπτ και ενώ άνοιξα τον υπολογιστή και ξέχασα να επιλέξω windows φόρτωσαν κανονικά τα kubuntu. Είμαι με την έκδοση KDE 4.1.3 νομίζω και ψιλοαπογοητεύτηκα, ακόμα σαν να είναι beta μου φαίνεται και λέω να πάω σε gnome

Γιατί οι nVIDIA κάρτες ως γνωστόν δεν έχουν open source drivers

Ας κάνω και μία διόρθωση στην παραπάνω ανακρίβεια, άλλο είχα στο μυαλό μου όταν το έγραφα. Υπάρχουν open source drivers για κάρτες nVIDIA (nv, nouveau κλπ). Εννοούσα πως η ίδια η nVIDIA δε δίνει τους δικούς της επίσημους drivers ως open source.

Επίσης, αν υπάρχει αρκετή RAM στη θέση σου θα εξέταζα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνω τη δουλειά μέσω μίας virtualized εγκατάστασης Linux που θα τρέχει πάνω από τα Windows σου. Check [[VirtualBox HOWTO]] π.χ.

αδερφε,δεν ξερεις τι θελεις... :D

Εννοείται!!!

Αλλά στο KDE4 δεν φταίω εγώ, ανοίγω το πρόγραμμα που διαχειρίζεται τα φόντο κτλ και μου ανοίγει 4-5 φορές το ίδιο πρόγραμμα, πατάω σε άλλο παράθυρο οκ και πατιέται μετά από κανένα τέταρτο(Athlon 5200+ έχω ρε γμτ δεν είναι και celeron). Από το control panel οι μισές επιλογές υπάρχουν για να υπάρχουν, αν δεν ξέρεις από κονσόλα δεν κάνεις τπτ.

Εννοείται!!!

Αλλά στο KDE4 δεν φταίω εγώ, ανοίγω το πρόγραμμα που διαχειρίζεται τα φόντο κτλ και μου ανοίγει 4-5 φορές το ίδιο πρόγραμμα, πατάω σε άλλο παράθυρο οκ και πατιέται μετά από κανένα τέταρτο(Athlon 5200+ έχω ρε γμτ δεν είναι και celeron). Από το control panel οι μισές επιλογές υπάρχουν για να υπάρχουν, αν δεν ξέρεις από κονσόλα δεν κάνεις τπτ.

ερμ............. κάτι πάει λάθος... κι εγώ 5200+ έχω, και δεν είχα κανένα πρόβλημα ταχύτητας με kubuntu 8.10 , και τα είχα και με wubi (δηλαδή με τον installer από windows, που τα κάνει λίγο πιο αργά...

Παρ' όλα αυτά, δοκίμασε να βάλεις ubuntu, που έχουν λιγότερο απαιτητικό γραφικό περιβάλλον.

Από ubuntu γράφω όλα τέλεια. Με δυο κλικ ξεφορτώθηκα το άθλιο καφέ, η perl προεγκατεστημένη, περνάω apache και mysql και είμαιο έτοιμος!

άντε μια χαρά ;)

edit: Προς mods: Αν γίνεται να διαγραφεί αυτό το post γιατί υπάρχει topic για το συγκεκριμένο router

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=222969&page=2

Ένα ακόμα προβληματάκι έχω να αντιμετωπίσω, όπως είπα θέλω και άλλοι να έχουν πρόσβαση και να βλέπουν τι κάνω,

Σε localhost όλα οκ. Έχω το router Crypto F360 συνδεδεμένο με ethernet. Όταν πατάω από άλλο υπολογιστή την ip μου, μου βγαίνει στη σελίδα του router. Κάνω ένα NAT -- Virtual Servers Setup όπως το έχει και ανοίγω για θύρα 80 έναν http server να κατευθύνει την κίνηση στον εσωτερικό server και πάλι από άλλο υπολογιστή μου βγαίνει στο router. Στα settings έχω ενεργοποιήσει το http για WAN και LAN, ενώ δυστυχώς δεν βρήκα κάποια επιλογή να απενεργοποιήσω πλήρως το firewall για δοκιμή

υποθετω οτι οταν λες

Όταν πατάω από άλλο υπολογιστή την ip μου, μου βγαίνει στη σελίδα του router
εννοεις οτι στον υπολογιστη δινεις την local ip του υπολογιστη σου

δεν μας το λες με νουμερα καλυτερα να σιγουρευτουμε;;

ok εγώ πχ τώρα έχω εξωτερική ip 194.219.35.209.

Από τον υπολογιστή μου με 192.168.1.1 έχω πρόσβαση στο router και με 192.168.1.2 έχω στο localhost(ή localhost ή 127.0.0.1).

Από τον δικό μου υπολογιστή ή από άσχετο όταν δίνω την 194.219.35.209 με βγάζει στο router μου ή δεν συνδέεται. Εγώ θέλω προφανώς κάποιο τρόπο να με βγάζει στη localhost.

Έκανα ένα NAT-virtual server για HTTP και έβαλα port 80(external και internal), πρωτόκολο TCP/UDP και Server IP Address την 192.168.1.2. Δεν διορθώθηκε κάτι και δεν έχω ιδέα τι κάνω λάθος.

παιδια θελω την βοηθεια σας,εχω ενα ετοιμο σερβερ linux kde 3.5.θελω να μου πειτε πως θα τον ρυθμησω στο δικτυο καταρχην και θελω απλα να ειναι ο ενας file server...ζηταω πολλα αλλα τωρα προσπαθω να μαθω...ευχαριστω

Ναι αυτό έκανα, απλά είχα ένα λάθος σε ένα σημείο. Αυτό δεν μπορώ να το ακολουθήσω ακριβώς γιατί δεν έχω static ip. Με απλή adsl είμαι. Anyway ακολούθησα τον οδηγό και πάλι στο router μου οδηγήθηκα όταν πάτησα την εξωτερική ip μου. Δεν υπάρχει τρόπος όλες οι incoming ip να κατευθύνονται στο localhost? Έστω και αν πρέπει να αλλάξω router με κάποιο πιο σοβαρό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...