Προς το περιεχόμενο

Μια διανομή για server

ata1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το Ubuntu Server δεν εγκαθιστά by default γραφικό περιβάλλον. Μπορείς όμως μετά το πέρας της εγκατάστασης να προσθέσεις ένα, εγκαθιστώντας μέσω του package manager κάποιο μεταπακέτο που να αντιστοιχεί στο γραφικό περιβάλλον που θες (GNOME/KDE/XFCE κλπ), το οποίο λόγω του dependency resolving θα τραβήξει και όλα τα άλλα πακέτα που απαιτούνται (Xorg κλπ).

Συμφωνόντας με τον alkisg, θα έλεγα κι εγώ να αφήσεις στην άκρη τη Server edition και να πας στη Desktop. Η μοναδική διαφορά που έχουν ότι στη Server ο kernel μεταγλωττίζεται με ρυθμίσεις που τον κάνουν πιο αποδοτικό σε σύστημα που έχει να εξυπηρετήσει πολύ μεγάλο αριθμό ταυτόχρονων αιτημάτων. Για τη χρήση που θες εσύ, δε θα δεις διαφορά προς το καλύτερο. Ίσως προς το χειρότερο, όσον αφορά την αποκρισιμότητα του desktop. Κατά τα άλλα, τα repositories είναι κοινά: δεν υπάρχουν πακέτα που να απευθύνονται αποκλειστικά στη Server edition και να μη μπορείς να τα βρεις για τη Desktop.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες server διανομή για ασφάλεια,σταθερότητα άλλα και να μεγαλώσεις τα skills σου, δεν υπάρχει καλύτερη απο το CentOS, απολαμβάνεις όλα τα προτερήματα του Redhat Enterprise Linux 5 και ταυτόχρονα εξειδικεύεις τις ικανότητές σου στην πιο σοβαρή και δυνατή server Linux διανομή.

Αν θες server διανομή για ασφάλεια,σταθερότητα άλλα και να μεγαλώσεις τα skills σου, δεν υπάρχει καλύτερη απο το CentOS, απολαμβάνεις όλα τα προτερήματα του Redhat Enterprise Linux 5 και ταυτόχρονα εξειδικεύεις τις ικανότητές σου στην πιο σοβαρή και δυνατή server Linux διανομή.

debian σου λεει τιποτα:eek::eek:

Το Debian μου λεει πολλά μιας και είναι το αγαπημένο μου distro μαζί με το Fedora, από κει και πέρα, για server distro δεν νομίζω να τίθεται καν θέμα debian vs rhel (centos).

puppy linux: αν ειναι η αγαπημενη σου βαλε αυτη.

Πλάκα μου κάνεις?? Δηλαδή έχει έτοιμα apche,php κτλ σε rpm έτοιμα όπως θα έχει(φαντάζομαι) η ubuntu ή θα πρέπει να τα κάνω όλα compile και να βρώ τα dependencies μόνος μου?

Πλάκα μου κάνεις?? Δηλαδή έχει έτοιμα apche,php κτλ σε rpm έτοιμα όπως θα έχει(φαντάζομαι) η ubuntu ή θα πρέπει να τα κάνω όλα compile και να βρώ τα dependencies μόνος μου?

Μην το κουράζεις. Δεν είναι δύσκολο. Σε μια εργασία δίκτυα που είχα πέρσι και έπρεπε να εγκαταστήσω αυτά που λες, το μόνο που έκανα ήταν:

Διαδικασία Εγκατάστασης:

GNU/Linux Ubuntu 7.10 “Gutsy Gibbon” :

**Η όλη διαδικασία γίνεται από το terminal (console) αφού πρώτα έχω δώσει εντολή

$sudo apt-get update και

$sudo apt-get upgrade , για να βεβαιωθούμε ότι το σύστημα είναι ενημερωμένο με τις

τελευταίες αναβαθμίσεις.

Εγκατάσταση apache server:

Δίνουμε εντολή :

$sudo apt-get install apache2

Ο apache θα εγκατασταθεί αυτόματα στο φάκελο “/var/www/”

Εγκατάσταση PHP 5:

Δίνουμε εντολή :

$sudo apt-get install php5

Η php έκδοση 5, θα εγκατασταθεί αυτόματα.

Εγκατάσταση mysql για έκδοση php5:

Δίνουμε εντολή :

$sudo apt-get install mysql-server libapache2-mod-auth-mysql php5-mysql

Ο mysql server, θα εγκατασταθεί αυτόματα στο φάκελο “/var/lib/mysql/”

Εγκατάσταση phpmyadmin :

Κατεβάζουμε το συμπιεσμένο αρχείο από τη διεύθυνση

http://alexandros.ccslab.aueb.gr/~student/software/phpmyadmin/

και το αποσυμπιέζουμε στο φάκελο του apache “/var/www/”

Από τον browser πηγαίνουμε στη διεύθυνση “http://localhost” ή “http://127.0.0.1”, και

ελέγχουμε ότι ο apache όντος εγκαταστάθηκε σωστά.

Στη συνέχεια πηγαίνουμε (στο browser) στη διεύθυνση “http://localhost/phpmyadmin”, και

αφού κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις περί privileges, δημιουργούμε τη βάση δεδομένων

μας, με τους πίνακες που παρουσιάσαμε πιο πάνω. Η βάση θα δημιουργηθεί στο φάκελο

“/var/lib/mysql/myproject” (εάν το όνομα της βάσης είναι “myproject” )

Τα αρχεία της εφαρμογής, πρέπει να τοποθετηθούν στο φάκελο “/var/www/” για να μπορούν

να είναι προσβάσιμα μέσω του apache server.

Μην το κουράζεις. Δεν είναι δύσκολο. Σε μια εργασία δίκτυα που είχα πέρσι και έπρεπε να εγκαταστήσω αυτά που λες, το μόνο που έκανα ήταν:

Thanks φίλε μου, πολύ αναλυτικός οδηγός

Γράψε στην κονσόλα perl -v και δές αν θα σου δώσει κάποιες πληροφορίες για την έκδοσή της και copyright information. Αν όχι δεν είναι installed αλλά στις περισσότερες διανομές πλέον υπάρχει. Σίγουρα θα βρείς στα repositories του ubuntu πακέτο για να την εγκαταστήσεις.

Πραγματικά απίστευτο, τα ubuntu 8.10 όπως βλέπω και σε άλλα forums δεν ξεκινάνε με την geforce 8200 που έχω. Δεν με θέλει με τπτ. Μου φαίνεται θα επισπεύσω την αγορά της 4670

Όταν λες «δεν ξεκινάνε», εννοείς boot από το LiveCD για να αρχίσεις την εγκατάσταση; Ή boot από το σκληρό δίσκο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης... ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...