Προς το περιεχόμενο

overclocking & αερόψυξη

Newklis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα σήμερα τελικά πήρα την Xigmatek s1284 Achilles καθως και για παστα την artic silver 5.

Θα ήθελα να ρωτήσω με τι υλικό να καθαρίσω τον επεξεργαστή και πόση πάστα πρέπει να βαλω..?

Δημοσ.

Με ένα πανάκι και λίγο οινόπνευμα θα τον κάνεις ...να γυαλίζει! Πάστα θα βάζεις λίγη και την απλώνεις ομοιόμορφα.

Αν βάλεις περισσότερη θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα :-)

Δημοσ.

Καλύτερα άπλωσε την σε όλη την επιφάνει απλά να γίνει όλη η επιφάνεια το χρώμα της πάστας και να μη βλέπεις την cpu. Μη το παστώσεις ίσα ίσα να καλυφτεί.

Έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους και μόνο με πλήρης κάλυψη είδα καλά αποτελέσματα.

Δημοσ.

Η ψύκτρα τελικά μπήκε σήμερα το μεσημέρι!!!

Παιδεύτηκα ειναι η αλήθεια αρκετά για να βγάλω την αλλη αφού έπρεπε να βγάλω όλη την mobo και η s1284 δεν ειναι και ότι πιο εύκολο στο κούμπωμα της...

Παρ'όλα αυτά και την κούραση και 2 κομμένα δάχτυλα:-D το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό οπτικά τουλάχιστον... Το ανεμιστηράκι της απλά τα σπάει!!!!!

Στην πράξη Untitled2.jpg

Οι θερμοκρασίες παρέμειναν οι ίδιες...

Μίλησα με έναν φίλο μου ο οποίος έχει και το ίδιον επεξεργαστή και μου είπε ότι ενδεχομένως να είναι προβληματικός ο sensor... Το ίδιο πρόβλημα είχε και αυτός με τον δικό του 8400.

Δημοσ.

Γεια σου το αποτελεσμα θα το δεις αν τρεξεις προγραμμα στρεσαριζματος του επεξεργαστη

π,χ prime95 και μην ξεχνας οτι ολοι οι αισθητηρες οταν ο υπολογιστης ειναι σε ηρεμια δεν μετρανε σωστα

Δημοσ.

Έλα ρε Νεοκλή τώρα βρήκα χρόνο να δω λίγο το post. Ρε ωραιο συμάζεμα σου είχα κανει στα καλώδια ;-p Ελπίζω να μήν το χάλασες. Κοίτα στάνταρ έχεις το bug με τους σενσορες μιας και σε full load ανεβαίνει τόσο λίγο η θερμοκρασία, αν και 10 λεπτα μόνο prime είναι λίγα. Σου είπα το τεστ με το χέρι είναι η καλύτερη δοκιμή. Αν σε full load η ψυκτρα είναι απλα χλιαρή και δεν καίει τότε δεν έχεις πρόβλημα.

Εγώ δουλεύω τον 8400 μου στα 4350MHz με 1,38v σε καθημερινή βάση εδώ και 6 μήνες περίπου και δεν έχει καταλάβει μία. Σε full load το realtemp μου δείχνει 75 βαθμούς που αν ήταν αλήθεις η βάση της ψύκτρας θα έπρεπε να ζεματάει αλλά είναι απλά ελαφρώς ζεστή που σημαίνει οτι ουσιαστικά δεν ξεπερνα του 50 βαθμους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...