Newklis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Γεια σας παιδια!!! Εχω ενα pc σχετικά καινούριο, αγορασμενο το καλοκαιρι. Τα χαρακτηριστικά του: Case Armor Junior (στο πλαινο παραθυρο εχω εναν 8αρη ανεμιστηρα) Τροφοδοτικό Corsair 620W με αποσπώμενα καλώδια Mobo Asus P5E CPU Intel Core2 Duo E8400 3.00Ghz Ψύκτρα Cpu Xigmatek Cooler Apache VGA Sapphire HD 4850 512 MB RAM Mushkin ΧP2 8000 4GB DDR2 Ram Kit 2 x 2GB (5-5-5-15) Σκληρός WD 640GB Λοιπόν, ας μπούμε στο ζουμί. Τόσο καιρό τον υπολογιστή δεν τον έχω "πειράξει". Επειδή ομως εχω πολυ ελευθερο χρόνο τελικά λέω να αρχίσω σιγά σιγά για overclocking... Τι λέτε? Θα μπορούσα? Αρχισα να διαβαζω τον οδηγο που υπαρχει... Υπαρχει κατι που θα επρεπε να προσεξω...? Μην ξεχνατε οτι ειμαι τελειος noob... Επισης οι θερμοκρασιες που μου δειχνει το everest ειναι motherboard 33 C Temperature CPU 50 C Temperature: CPU #1/Core#1 61 C Temperature: CPU #1/Core#2 61 C σκληρού 36 C Ειναι ανεβασμένες η θεωρουνται κανονικες? Σκέφτομαι για αρχή να πάρω το παραθυρο με τον 23αρι και σε συνδυασμο με μια αλλη ψύκτρα μηπως δω χαμηλότερες θερμοκρασίες... λεω εγώ τώρα... Απο ψύκτρες εχω στο νου μου http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1159100&Manufacturer=Xigmatek&category=69977719&catalog=20 & http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1142968&Manufacturer=Xigmatek&category=69977719&catalog=20 Δεν ξέρω τι διαφορές μπορεί να έχουν, αν και εκτός απο τον θόρυβο που λενε οτι κανουν δεν βλεπω καμια αλλη διαφορα...(εκτος αν ειναι λαθος και αυτο) Την βοήθεια σας σύντροφοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Βαλε το Coretemp 0.99.3 και πες μας temps... Οι 60 βαλε ειναι ΠΟΛΥ ανεβασμενοι για idle... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Newklis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Κακα τα πραματα... Με 55 σε idle... Θα χρειαστεις μια καλη ψυκτρα+ θερμοαγωγιμη παστα και καλη ροη αερα μεσα στο κουτι (με συμμαζεμα καλωδιων και σωστη τοποθετηση ανεμιστηρων). Παρε ενα παραδειγμα απο καλο μαζεμα καλωδιων στο κουτι μου: Βλεπεις οτι απο εμπρος μπαινει αερας με χρηση ανεμιστηρα και φτανει με μηδεν εμποδια στον επεξεργαστη. Γιαυτο εχω 55 βαθμους σε full load (59 στα 4GHz). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Βασικά με οτιδήποτε σε tower ψήκτρα τύπου Thermalright/Xigmatek/κλπ ~160mm ύψος,ξεχνάς τον πλαϊνό ανεμιστήρα γιατι παίζεις οριακά με τα χιλιοστά.Αν κατάλαβα καλά έχεις κουτί Tt Soprano ή παρεμφερές(δέν το είδα το Armorjr,στραβομάρα...μάλλον λόγο ύψους). Το Armorjr βασίζεται στο κουτί του Soprano οπότε μέσες άκρες είναι το ίδιο σε μέγεθος. Δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναβάλεις την ψήκτρα που έχεις τώρα χρησιμοποιώντας θερμοαγώγιμη πάστα όπως πρότεινε και ο GeorgeMan. 55 C σε idle,πόσο μάλλον όταν η συχνότητα είναι μόνο 2Ghz ελέω Speedstep/C1E,υποδηλώνει οτι κάτι δέν πάει καλά με την ψήκτρα.Είσαι σίγουρος οτι είναι τοποθετημένη σωστά;Τα pushpins για να μπούν καλά θα πρέπει να φαίνονται τα καρφιά απο την πίσω μεριά της μητρικής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Newklis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Το θέμα ειναι οτι το κουτί μου το έχω πολύ σημαζεμένο... Επομένως η λύση βρίσκεται στην ψύκτρα.. Ποια μου προτείνεις...? Απο τις 2 παραπανω που εδειξα εχεις καποια αποψη? Το αλλο που σκέφτομαι ειναι μήπως δεν καλύθφηκε καλά η θερμοαγώγιμη παστα... Το πλαινο παραθυρο με τον 23αρι λες να κανει δουλεια ή θα ειναι μόνο για εφε? Το λεω γιατι σε περιπτωση που βαλω μια απο τις Xigmatek ο αερας απο τον 23 θα βρισκει κοντρα πανω στην ψύκτρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Newklis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Αν κατάλαβα καλά έχεις κουτί Tt Soprano ή παρεμφερές. Το Armor Junior εχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Βασικά με οτιδήποτε σε tower ψήκτρα τύπου Thermalright/Xigmatek/κλπ ~160mm ύψος,ξεχνάς τον πλαϊνό ανεμιστήρα γιατι παίζεις οριακά με τα χιλιοστά. Αυτο καλο ειναι! Οπως βλεπεις, και στο κουτι μου, εμπρος μπαινει αερας, ο οποιος παει κατευθειαν στον push ανεμιστηρα της CPU, μετα ο Pull τον ρουφαει και ο exhaust πισω τον βγαζει εξω. Δεν εχω βαλει φαν στο πλάι, αλλα καλλιστα θα μπορουσα να ειχα βαλει απ εξω. Δεν χρειαζεται ομως. Και στο κατω μερος βαζει ο εμπρος κατω ανεμιστηρας και οι 2 πλαϊνοι και βοηθουν την καρτα γραφικων παρα πολυ. Εγω θα προτεινα ανεπιφυλακτα καποια ''μεγαλη'' (σε υψος) ψυκτρα, κι ας μη βαλει φαν στο πλάι επανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Το έχω και εγώ το πλαινό με τον 23αρη.Δέν μπορώ να πω οτι κάνει θαύματα,ίσως να ρίχνει 2-3 max την γενική θερμοκρασία μέσα στο κουτί.Το θέμα δέν είναι αν ο αέρα απο τον ανεμιστήρα θα χτυπάει την ψήκτρα.Το κουτί απλά δέν είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει και τα δύο ταυτόχρονα,οπότε διαλέγεις,χαμηλότερο cooler+23αρι ή καλό cooler χωρίς 23αρι. Αν ήταν να επιλέξω σαφώς και θα διάλεγα την λύση της καλύτερης ψήκτρας, με ανεμιστήρα που έχει καλή απόδοση και χαμηλά επίπεδα θορύβου.Η Xigmatek έχει προταθεί απο πολλά παιδιά που είναι γνώστες του αντικειμένου,την έχω δεί και σε αρκετά reviews.Είναι καλή για χρήματα που ζητάει,απλά είναι και ένα κλίκ πιο κάτω σε απόδοση απο την Thermalrigh Ultra 120 Extreme,η οποία είναι και ακριβότερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Newklis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Θα κανω μια ερευνα αγορας για να αποφασισω και τι να βαλω... Η Thermalrigh Ultra 120 Extreme σε συνδυασμό με ποιο ανεμιστήρι (αθόρυβο) προτείνεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Nexus,Scythe,SilenX είναι τα πιο γνωστά ονόματα.Να με συμπληρώσει ο φίλτατος GeorgeMan γιατι σίγουρα υπάρχουν κι άλλες εταιρίες. Προσωπικά τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στους SilenX,χωρίς να υπολείπονται όμως και οι υπόλοιποι σε κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Newklis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ!! Αυριο κιολας θα παω να κοιταξω για ψύκτρα!! Θα σας πρήξω να το ξέρετε.... Καληνύχτα παιδιά!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Εχε υποψη σου οτι η Thermalright εχει backplate Που σημαινει οτι για να τη βαλεις θα χρειαστει να βγαλεις τη μητρικη απο τον υπολογιστη σου...!! Τρεφω παρα πολυ μεγαλη εκτιμηση σε αυτους τους ανεμιστηρες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650448 επειδη εχουν λαστιχακια και ακομα σε full στροφες δεν ακουγονται. Βεβαιως ειναι PWM και μπορεις ευκολα να ριξεις τις στροφες τους απο τις ρυθμισεις της μητρικης. Βεβαια λογω σχεδιασμου μπορεις να βαλεις μονον εναν (να 'σπρωχνει' αερα στη cpu-> για να ρουφαει πρεπει να βαλεις αλλον ανεμιστηρα διαφορετικου σχεδιασμου). Επισης και η ''απλη'' εκδοση (την οποια δε βλεπω να εχουν τωρα διαθεσιμη στο e-shop), που ειναι παλι speed controlable απο τη μητρικη ειναι εξισου καλη, και μπορεις να βαλεις και σε διαταξη pull (δηλαδη να ρουφαει απο τη ψυκτρα ο ενας ανεμιστηρας). Ειδικα σε low speed δεν ακουγεται ΚΑ-ΘΟ-ΛΟΥ. (εχω 2 τετοιους). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Newklis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Γεια σας και πάλι!! Πήγα σήμερα στο πλαίσιο και έριξα μια ματια στις ψύκτρες. Μάλλον με βλέπω να πηγαίνω σε Xigmatek. Πιστεύω ότι είναι καλη επιλογή απο άποψη τιμής-απόδοσης. Βεβαια δεν ξέρω ποια, την achilles ή την red scorp..? Οι διαφορές τους είναι μικρές νομίζω... Επισης, ο τυπας στο πλαίσιο που πρότεινε για ακόμη καλύτερες την Scythe Cooler Zipang και την CoolerMaster Cooler GeminII. Τι λετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Westplay Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μου έχει κανει εντύπωση η Coolermaster Gemini II ! Θα αναβαθμίσω το pc μου και σκέφτομαι να την πάρω εκείνη. Αν έχεις χώρο στο κουτί σου πιστεύω οτι θα σε ικανοποιήσει. Θα δυσκολεύεσε να αλλάζεις τις ram σου αλλά τουλάχιστο θα τις ψύχει αφου θα είναι απο πάνω τους. http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2978&p=8 Απ'οτι διάβασα εδώ όμως δεν είναι σπουδαία ψύκτρα, και θα πρέπει να αγοράσεις 2 120mm ανεμιστηράκια έξτρα... Αν θα πάς τον cpu σου στα 4ghz δεν νομίζω οτι αξίζει αυτή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.