jimarass Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Το μέγεθος κουκκίδας παίζει να είναι ίδιο (περίπου) δηλαδή η ευκρίνεια συγκεκριμένα. Η ποιότητα απεικόνισης όμως εξαρτάται από πολλά πράγματα και είναι πάντα υποκειμενικό (πχ για τον πατέρα μου είναι πολύ μικρή η κουκκίδα της οθόνης μου, σε μένα είναι πολύ στρωτό και ομαλό). Ακόμη μπορεί να μην σ' αρέσει η χρωματική απεικόνιση της μίας ή της άλλης οθόνης, κτλ κτλ Έχω την Dell 2408WFP που προαναφέρθηκε και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλά το λέω γιατί πολλοί λένε πως για να εκμεταλευτείς στο έπακρο το full hd πρέπει να πας σε 24", που έχει φυσική ανάλυση 1900χ 1200. Αν όμως δω την ίδια blue-ray ταινία σε 22" με ανάλυση καλή ώστε να δίνει ίδιο κόκκο με την 24ρα, τότε χάνω κάτι?? Αν και από ότι είδα σε ένα καλό Post, μια 24ρα είναι 10% μεγαλύτερη αλλά έχει 20-30% περισσότερα pixels και επομένως καλύτερη εικόνα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Καταρχάς το dot pitch (aka κόκκος) είναι μικρότερο στην 24αρα από ότι στην 22αρα... θεωρητικά όσο πιο μικρό τόσο πιο καλά αν και σε κάποιους δεν αρέσει... πως θα δεις full hd στην 22αρα αφού δεν υποστηρίζει 1920χ1080 η οθόνη?
jimarass Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Καταρχάς το dot pitch (aka κόκκος) είναι μικρότερο στην 24αρα από ότι στην 22αρα...θεωρητικά όσο πιο μικρό τόσο πιο καλά αν και σε κάποιους δεν αρέσει... πως θα δεις full hd στην 22αρα αφού δεν υποστηρίζει 1920χ1080 η οθόνη? Αν είχε τον ίδιο κόκκο??
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 το dot pitch προκύπτει από την native resolution και τις ίντσες μιας οθόνης... μια 22αρα δεν πρόκειται να έχει το ίδιο dot pitch με μια 24αρα
jimarass Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 το dot pitch προκύπτει από την native resolution και τις ίντσες μιας οθόνης... μια 22αρα δεν πρόκειται να έχει το ίδιο dot pitch με μια 24αρα Το 18ρι vaio έχει ανάλυση 1080p, άρα έχει μικρότερο κόκκο από μια 24ρα. Άρα έχει καλύτερη απεικόνιση από την εμπειρία full hd σωστά?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 θεωρητικά ναι, το θέμα όμως είναι θα μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές αν είσαι σε κάποια Χ απόσταση?
mindtrapper Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Αν όμως δω την ίδια blue-ray ταινία σε 22" με ανάλυση καλή ώστε να δίνει ίδιο κόκκο με την 24ρα, τότε χάνω κάτι?? Ίντσες. Αν δηλαδή σου είχαν μια 15" (λέμε τώρα) με 1920χ1200 ανάλυση και μια 26" με την ίδια ανάλυση από τα 2 μέτρα που νομίζεις θα έβλεπες καλύτερα; BASS πιστεύω για γενική χρήση είναι μια χαρά 24". Αν έβλεπα αποκλειστικά ταινίες στο PC θα πήγαινα για 26" ίσως ακόμα και 28". Ή θα έπαιρνα μια FullHD TV να βάλω τον υπολογιστή πάνω. Αν έκανα μόνο surfing/office/chat και η 19" Viewsonic που έχω καλή είναι.
livewire Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Imo, η καλύτερη αγορά για all around χρήση(surf&turf, games, office, movies) στις μέρες μας είναι, χωρίς αμφιβολία, οι 24". Οι τιμές πλέον σε αυτή τη κατηγορία είναι πολύ συμφέρουσες και το μέγεθος είναι πραγματικά βολικό. Προσωπικά έκανα τη -ομαλότατη-μετάβαση από 17"(4:3) σε 21wide TFT πριν από ένα χρόνο και η μόνη διαφορά είναι το μεγαλύτερο πλάτος. Όσες φορές χρειάστηκε να επιστρέψω στο 17άρι μόνιτορ, μπορώ να πω ότι "στενοχωρήθηκα" με αυτόν τον περιορισμό! Ήδη σκέφτομαι να ζμπρώξω το 21άρι σε κανένα ξαδερφάκι και να κάνω δώρο στον εαυτό μου κάποιο 24άρι ή 27άρι μόνιτορ, μέρες που είναι, χοχοχο!
jimarass Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Από μάτια τι λένε οι 24ρες? Δεν είναι μεγάλες για τόσο κοντινή απόσταση??
bluesattack Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Από μάτια τι λένε οι 24ρες? Δεν είναι μεγάλες για τόσο κοντινή απόσταση?? Πρωτα πρεπει να ξερουμε τη χρηση που θα κανουμε ... Για σερφαρισμα πιθανοτατα να ειναι μεγαλη (για καποιους ) για ταινιες ειναι μικρη.. Επισης τι full HD σε οθονη 22'' ? Και σιγα που θα δει καποιος διαφορες σε αυτα τα μεγεθη... Εγω παντως σε αυτα τα λεφτα (καπου διαβασα νομιζω για 600 Ε..) δεν θα επαιρνα 24'' , ουτε 26'' που τις θεωρω υπερτιμημημενες..Θα επαιρνα μια 32'' (τουλαχιστον ) να απολαμβανω τις ταινιες μου..και γιατι οχι και παιχνιδια..και μια 20-22 για σερφαρισμα και λοιπα..... Γιατι κακα τα ψεμματα..οσο αφορα τις ταινιες..το μεγεθος μετραει !
Yperaspisths Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Η καλυτερη λυση ειναι η 22αρα για οσους εχουν ακομα παλιες 15αρες και 17αρες crt. Για παραδειγμα η Τ220 που ειναι εξαιρετικη οθονη εχει 220 euro. Η 22αρα ειναι η ιδανικη λυση για σερφαρισμα και για παιχνιδια και λογω 1680*1050 δεν θα χρειαστει να ξοδεψει καποιος πολλα λεφτα για να αγορασει την καλυτερη καρτα γραφικων. Επισης αν πηγαινα σε 24αρα για να βλεπω ταινιες ,ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ TN ΠΑΝΕΛ. Κατα την αποψη μου οι σωστες αγορες ειναι 2. 22αρα με ΤΝ πανελ και 24αρα με pva ή isp panel
jimarass Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Η καλυτερη λυση ειναι η 22αρα για οσους εχουν ακομα παλιες 15αρες και 17αρες crt. Για παραδειγμα η Τ220 που ειναι εξαιρετικη οθονη εχει 220 euro. Η 22αρα ειναι η ιδανικη λυση για σερφαρισμα και για παιχνιδια και λογω 1680*1050 δεν θα χρειαστει να ξοδεψει καποιος πολλα λεφτα για να αγορασει την καλυτερη καρτα γραφικων. Επισης αν πηγαινα σε 24αρα για να βλεπω ταινιες ,ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ TN ΠΑΝΕΛ. Κατα την αποψη μου οι σωστες αγορες ειναι 2. 22αρα με ΤΝ πανελ και 24αρα με pva ή isp panel Σα να έχεις δίκιο. Βασικά έχω ήδη μια γ 32" με ανάλυση 720p ,1080i οπότε δε σηκώνει full hd, ωστόσο δεν έχω ακόμα καν blueray player. Την οθόνη υπολογιστή την θέλω για όλες τις χρήσεις, αλλά τις ταινίες πιο πολύ θα τις βλέπω στην 32ρα. Απλά επειδή δεν έχω full hd, το έβλεπα σαν ευκαιρία να έπερνα για τον υπολογιστή 24ρα. Ωστόσο τα spva panels είναι πανάκριβα συγκριτικά με τα ΤΝ και μια οθόνη 24ρα είναι υπερβολική για games και browsing. Ειδικά για εμένα που μου αρέσει να βλέπω τη web σελίδα μία- μία και όχι δίπλα-δίπλα. Άσε που αν βάλω και κανένα diablo 2 θα παίζω σε μινιατούρα. Νομίζψ η πρότασή σου για 1680 χ 1050 και 22ρα είναι η πιο κατάλληλη για εμένα και ταυτόχρονα οικονομική, αφού η κάρτα γραφικών μου θα ζήσει πιο πολύ!!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Όσες φορές προσπάθησα να δουλέψω σε 1650 χ 1050 σε 22',το μόνο που κατάφερα,ήταν να ψάχνω με τις ώρες για να κάνω πιο ευανάγνωστα και λειτουργικά τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Ίσως να φταίει και η κακή ποιότητα της οθόνης, βέβαια.
Yperaspisths Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Όσες φορές προσπάθησα να δουλέψω σε 1650 χ 1050 σε 22',το μόνο που κατάφερα,ήταν να ψάχνω με τις ώρες για να κάνω πιο ευανάγνωστα και λειτουργικά τα προγράμματα που χρησιμοποιώ.Ίσως να φταίει και η κακή ποιότητα της οθόνης, βέβαια. To πιθανοτερο. Τι οθονη εχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.