EXARXEIA_CITY Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Έχω 2 μνήμες απο 1Gb Apacer DDR400 και λόγο κάποιου προβλήματος ίσως της μητρικής τρέχουν στα 160Mhz χ 2 στα 320ΜHz. Σκέφτηκα λοιπόν αφού δεν μπόρεσα να λύσω το πρόβλημα να χαμηλώσω λίγο τα timmings. Cas latency : 1.5 ras to cas: 2 ras Precharge: 2 cycle time:5 Command rate: 1T τα παρακάτω δεν μπορώ να τα αλλάξω και είναι Bank cycle time: 12 Dram idle timer: 16 Αξίζουν τα τόσο χαμηλά tιmmings, να τα χαμηλώσω και άλλο ;
Tonysix Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ρε μαγκα δεν εχεις με τι αλλο να ασχοληθεις? χαμηλωσε τα timings οσο πανε χωρις να σου βγαζουν errors.. Κατεβασε καποιο memtest για να τεσταρεις (κατα προτιμηση οχι σε περιβαλλον λειτουργικου συστηματος καθως δεν μπορει να δεσμευσει το συνολο της μνημης, δηλαδη δεν θα την τσεκαρει ολη). Παντως μην περιμενεις και τπτ, ειναι σαν να εχεις zastava και να γυαλιζεις το τασακι μπας και παει πιο γρηγορα.. Σε νιωθω παντως γιατι και εγω στο δευτερο PC κατι τετοιες καγκουριες κανω
antonl Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 lol. Μην τον αποπαίρνεις τον άνθρωπο ρε συ . Πάντως ναι σε γενικές γραμμές δεν αξίζει ο κόπος να το ψειρίζεις πολύ μιας και διαφορά στην απόδοση δεν πρόκειται να δεις (ειδικά εφόσον μιλάμε για τόσο μικρές αλλαγές στα timings). Εκτός αν ενδιαφέρεσαι για τα σχετικά benchmarks.
blaxos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 απλά η μητρική δεν δέχεται 400αρες και λειτουργεί με downgrade .
GiOrGoSk21 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Όντως παλικάρι δεν νομίζω ότι θα δεις κάποια διαφορά.Εγώ τουλάχιστον που είχα δοκιμάσει κάτι τέτοια με DDR400 σε μια Asrock P4i65G,δεν ένιωσα καμιά διαφορά στην απόδοση. @Tonysix γιατί ζοχαδιάστηκες ρε;Nice post πάντως.Πέθανα...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 απλά η μητρική δεν δέχεται 400αρες και λειτουργεί με downgrade . πολύ σίγουρο σε βλέπω... άσε που αν η μητρική υποστήριζε μέχρι 333 θα τρέχαν στα 166 και όχι στα 160... http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=939A8X-M
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 κανε update τα bios το έχω κάνει... τεσπα δεν ήταν αυτό το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.