RS_II Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα σας αποφάσισα να φτιάξω ένα media Pc γιά το σαλόνι μου και θα μου ήταν πολύ χρήσιμη η γνώμη σας όπως καταλάβατε ένα σύστημα που η βασική του χρήση θα είναι να παίζει ταινίες και μουσική δηλ. κυρίως αρχεία avi και mp3 ! βασικές προυποθέσεις 1) εμφάνιση 2) κόστος το ελάχιστο δυνατό το λειτουργικό που θα χρησιμοποιήσω θα είναι windows XP και ο υπολογιστής θα είναι σε δίκτυο ! η τηλεορασή μου είναι 32αρα CRT Philips ....με κάμποσα χρονάκια στην πλάτη ,αλλά αν δεν χαλάσει δεν έχω σκοπό στο άμμεσο μέλλον να την αλλάξω ,γιατί θεωρώ ότι σε ποιότητα τηλεοπτικής εικόνας είναι αναντικατάστατη το αναφέρω γιά να καταλάβετε ότι δεν εντελώς άσχετος με το θέμα "pc στην τηλεόραση" και ότι αυτό που θα μου προτείνετε να έχει και ένα προσανατολισμό στο μέλλον όσον αφορά την συνδεσμολογία μα LCD τηλεοράσεις . έχω σχεδόν καταλήξει σε αυτά τα κουτιά THERMALTAKE VF7000BNS DH101 BLACK ή THERMALTAKE VB8000SNS BACH SILVER(σε μαύρο φυσικά !!) και τα δύο κουτιά δίνονται με η χωρίς REMOTE CONTROL με μεγάλη διαφορά στο κόστος της τάξης των 60 ευρώ ....εδώ οι γνώσεις σας θα με βοηθούσαν αρκετά ,αξίζει να τα δώσω ή να επενδύσω σε ένα καλό ασύρματο πληκτρ/ποντίκι ? εννοείτε ότι αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο από κουτιά .....καλοδεχούμενο πάντα όμως γιά τέτοιου τύπου κουτί και με τo συγκεκριμένες πλάτος ! ως προς το εσωτερικό του pc .. γιά σκληρό ετοιμάζομαι γιά αυτόν WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA τώρα πάμε στα δύσκολα πλατφόρμα ....AMD ή INTEL ? έχω την εντύπωση ότι η AMD είναι αρκετά πιό φτηνή ...άρα καλό είναι να μου προτείνετε κάτι σε AMD και τα δύο κουτιά που έχω κατά νου δέχονται μητρικές Micro ATX, Standard ATX έχω την εντύπωση ότι κάποιες μητρικές έχουν αρκετά καλά συστήματα γραφικών(γιά την περιπτωσή μου) ...άρα θα μπορούσα να αποφύγω την κάρτα γραφικών ....τι λέτε μήπως είμαι λάθος ? γιά μνήμες ....πιστεύω τα 2G να με καλύπτουν πλήρως ! ένας κρίσιμος τομέας που πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ..είναι του θορύβου ....άρα 'οτι πιό αθόρυβο ξέρετε από ανεμιστήρες ,τροφοδοτικό κ.λ.π ! τέλος μένει το πληκτ/ποντίκι θεωρητικά ένα ασύρματο πληκτρολόγιο μπορεί να είναι και άσκοπο χρήμα γιατί σπάνια θα χρησιμοποιηθεί σε ένα τέτοιο pc ποντίκι όμως δεν το συζητάμε ...επιβάλλεται και ίσως να χρειάζεται να είναι και Bluetooth γιά μεγαλύτερη εμβέλεια ! κατά καιρούς βέβαια έχω δει να υπάρχουν ασύρματα πακέτα (πληκτρ/ποντ) στην αγορά σε σχετικά καλές τιμές ...δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι αποτελεσμταικά . Τι λέτε παιδιά θα τα καταφέρω με κόστος κάτω από 550 ευρώ και με δεδομένο ότι μάλλον το κουτί θα είναι το ακριβότερο κομμάτι στην σύνθεση ? Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας γιά τους MULTIMEDIA δίσκους υποτίθεται ότι με έναν π.χ LACIE 301816EK LACINEMA PREMIER HDD USB 2.0 HARD DRIVE 1TB κάνω την δουλειά που θέλω με λιγότερα από το μισό κόστος χρημάτων ....και χωρίς να πιάνει και χώρο στο έπιπλό ! Συγνώμη γιά το τεράστιο ποστ ....αλλά προσπαθώντας να είμαι όσο πιό αναλυτικός μπορούσα ξέφυγα λίγο !!! θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την βοηθειά σας !
random Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 για να βλέπω .AVI και dvd .ISO's στο σαλόνι, πηρα ένα IZAK 40 Gb, απο αγγελία εδώ στο φόρουμ, 90 ευρώ και καλύφτηκα. φοβερές ποιότητες ήχου και εικόνας δεν με απασχολούν, αφού ετσι κι αλλιως δεν έχω αντίστοιχων δυνατοτήτων ηχεία και TV. απλά προτιμώ να δώ τις ταινίες σε καναπέ και με παρέα, αντι στο pc γραφείου και μόνος. ο δισκος δεν ειναι 600 ή 1000 γίγα, αλλα πάλι, δεν μ ενδιαφέρει μια αποθήκη ταινιων στο σαλόνι. Εχω εσωτερικούς sata στο main pc για αποθήκες. (στο σαλόνι κυκλοφορούν πολλοί, αλλα δεν απευθύνονται όλες οι ταινίες, σε όλους ..)
vasilis1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Καλη λύση είναι κάποιος AMD της σειράς Ε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559571 μητρική http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526786 και θα εισαι οκ, απο εκει και πέρα διαλέγεις ότι σε βολεύει
AKISHELLAS1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Το κουτι το μαυρο ειναι καλο το εχω απο το πρωτο μου media pc, οσο για συνθεση κοιτα μερικα θεματα πιο πριν να δεις τι μου προτεινουν τα παιδια.
RS_II Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Σας ευχαριστώ παιδιά γιά τις απαντήσεις σας .... Το κουτι το μαυρο ειναι καλο το εχω απο το πρωτο μου media pc, οσο για συνθεση κοιτα μερικα θεματα πιο πριν να δεις τι μου προτεινουν τα παιδια. αν είχα δει το θέμα που είχες ανοίξει ...δεν θα άνοιγα καινούργιο ! ακριβώς ίδια περίπτωση είμαστε και το "πακέτο" που σου προτείνουν πιστεύω ότι μου κάνει ! τελικά τι έκανες με κουτί ? σε ποιό κατέληξες ? λες ότι το THERMALTAKE VF7000BNS DH101 BLACK το έχεις αγοράσει παλιότερα ....με η χωρίς τηλεχειριστήριο ? κάτι άλλο τώρα αυτό το μηχανηματάκι το ξέρει κανένας (γιατί φαίνεται να κάνει τα πάντα ) αν έχει ανοιχτεί κάποια συζήτηση στο φόρουμ ..δώστε μου λινκ ! ευχαριστώ και πάλι !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.