Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα παει λογω δουλειας, για να μας κανουν μια παρουσιαση. Το αστειο ηταν οτι απαγορευοταν σε ολους να αναφερονται στην μηλοεταιρεια με το brand name της. Ολοι την ανεφεραν ως "company X".

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η teleperformance είναι τυπικη στις πληρωμες της .Δινει τον βασικο χωρις παραπανω απασχοληση . Για 8ωρο 580 μικτα και για 6ωρο που ξερω 420 καθαρα .

Δημιουργει θυγατρικες της και εκει υπογραφουν οι εργαζόμενοι σε διαφορετικες ο καθενας . Ξερω  δυο ατομα που δουλευουν μεσω αυτης . Ευτυχως ειναι σε εισερχομενες κλισεις με βαρδιες .

Σε οσους δουλευουν σε Τράπεζες hel desk δινει με ελευεριοτητα της παραπανω χρηματα . Για 8ωρο μετα από δυο χρονια 800+ ευρω και στον πρωτο χρονο καπου 550 καθαρα.

Πιο καλη είναι η mellon .

Σιγουρα δεν είναι δουλεις για καριερα αλλα....

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

η Teleperformance κάθε μέρα δημοσιεύει αγγελίες, συνήθως τις ίδιες και τις ίδιες, επειδή οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή. Είναι τυπικοί στις πληρωμές, εκτός από τις 3-4 πρώτες μέρες που πας υποχρεωτικά δωρεάν χωρίς σύμβαση και ασφάλεια.

Είναι δουλειά για γερά νεύρα, το πρόβλημα δεν είναι ο κάθε πελάτης στη γραμμή αλλά τα KPI's και τα average handling times πού όσο γρήγορος και αποτελεσματικός να είσαι, όλο και κάτι θα βρουν να σου πούν, έτσι, για να μάθεις!

Φυσικά μέσα στο χώρο εργασίας απαγορεύονται τα κινητά, οι τσάντες, να ακουμπήσεις οτιδήποτε στο γραφείο (ακόμα και χαρτομάντιλο) εκτός από ένα μπουκάλι που πρέπει να είναι διάφανο με πλαστική ετικέτα, όχι χάρτινα, καλαθάκι κάτω από το γραφείο δεν υπάρχει, οπότε αν είσαι συναχωμένος απλά δεν πας. Ίντερνετ έχεις πρόσβαση μόνο στο google και συγκεκριμένα στα αποτελέσματα αναζήτησης, αν θέλεις να ανοίξεις κάποια σελίδα, είναι αδύνατο. Ζητάνε και ποινικό μητρώο.

Μόνο τον ύμνο της εταιρείας δεν τραγουδάς όρθιος στην έναρξη και λήξη της βάρδιας. 

• Like 1
Δημοσ.

η Teleperformance κάθε μέρα δημοσιεύει αγγελίες, συνήθως τις ίδιες και τις ίδιες, επειδή οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή. Είναι τυπικοί στις πληρωμές, εκτός από τις 3-4 πρώτες μέρες που πας υποχρεωτικά δωρεάν χωρίς σύμβαση και ασφάλεια.

Είναι δουλειά για γερά νεύρα, το πρόβλημα δεν είναι ο κάθε πελάτης στη γραμμή αλλά τα KPI's και τα average handling times πού όσο γρήγορος και αποτελεσματικός να είσαι, όλο και κάτι θα βρουν να σου πούν, έτσι, για να μάθεις!

Φυσικά μέσα στο χώρο εργασίας απαγορεύονται τα κινητά, οι τσάντες, να ακουμπήσεις οτιδήποτε στο γραφείο (ακόμα και χαρτομάντιλο) εκτός από ένα μπουκάλι που πρέπει να είναι διάφανο με πλαστική ετικέτα, όχι χάρτινα, καλαθάκι κάτω από το γραφείο δεν υπάρχει, οπότε αν είσαι συναχωμένος απλά δεν πας. Ίντερνετ έχεις πρόσβαση μόνο στο google και συγκεκριμένα στα αποτελέσματα αναζήτησης, αν θέλεις να ανοίξεις κάποια σελίδα, είναι αδύνατο. Ζητάνε και ποινικό μητρώο.

Μόνο τον ύμνο της εταιρείας δεν τραγουδάς όρθιος στην έναρξη και λήξη της βάρδιας. 

Ως προς τα "μαύρα" θα συμφωνήσω απόλυτα, αφού είναι ακριβώς έτσι. Και μάλιστα όσο περνάει ο καιρός ακούω ότι χειροτερεύει.

Τώρα αναφορικά με τα πράσινα δεν είναι και τόσο παράξενο όσο το κάνεις να φαίνεται. Ναι, η εταιρία έχει ένα "empty desk policy" το οποίο μάλιστα το τεκμηριώνει σαν θέμα ασφάλειας δεδομένων, στοιχείων, κλπ. Μπορεί επίσης να το κάνει, χωρίς να το λέει, για να μην υπάρχει τρόπος για tweets, posts και άλλα χαζολογήματα. Υπάρχουν πολλές δουλειές όπου πρέπει να αποχωριστείς τσάντες, κινητά, κλπ με αιτιολογήσεις από θέματα ασφάλειας μέχρι υγιεινής. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάθεσαι σε γραφείο πρέπει να τα έχεις όλα γύρω. Έχεις ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι για να κάνεις τη δουλειά σου και τίποτα παραπάνω (δηλαδή ποια άλλη πρόσβαση, εν ώρα εργασίας, θα ήταν απαραίτητη πέραν του google. Ποστάρισμα στο insomnia?).

Το κόκκινο απλά έρχεται να "τεκμηριώσει" τα πράσινά σου με τα οποία έχω ήδη διαφωνήσει.

Υγ Αν ψάξεις παραπάνω σε προηγούμενα posts θα δεις ότι δεν είμαι ιδιαίτερα fan της εταιρίας και ήδη έχω αναφέρει πράγματα που θεωρώ αρνητικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα προσπαθήσω να δημιουργήσω εντυπώσεις επειδή δεν επιτρέπει κινητό ή τσάντα στο γραφείο

Δημοσ.

Κατω απο την teleperformance υπαρχουν πολλες δικες τις εταιριες που ...μεταβιβαζει εκει τους υπαλληλους και τους εναλλασει καθε 6 μηνες ή το πολυ ενα χρονο και η αντιμετωπιση δεν ειναι τοσο τραγικη . Οχι βεβαια οτι ειναι οι ιδανικες συνθηκες αλλα οχι και τριτοκοσμικες . Σιγουρα δεν ειναι εργασιες καριερας .

Δημοσ.

Υγ Αν ψάξεις παραπάνω σε προηγούμενα posts θα δεις ότι δεν είμαι ιδιαίτερα fan της εταιρίας και ήδη έχω αναφέρει πράγματα που θεωρώ αρνητικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα προσπαθήσω να δημιουργήσω εντυπώσεις επειδή δεν επιτρέπει κινητό ή τσάντα στο γραφείο

ας πούμε οτι συμβαίνει κάτι έκτακτο στο σπίτι, μια ξαφνική αρρώστεια, ο υπάλληλος δεν έχει καμία ενημέρωση. Υπάρχουν αναφορές που τηλεφώνησαν από το σπίτι στο τμήμα και ο μανατζερ "ξέχασε" να το αναφέρει επειδή έπεφταν βροχή οι κλήσεις και ένα σοβαρό πρόβλημα θα μπορούσε να περιμένει.

Να σου πώ για κοπέλες που όταν έχουν περίοδο θα πρέπει να κατέβουν από τον 8ο όροφο στο ισόγειο στα ντουλάπια για να πάρουν αυτό που χρειάζονται και να περπατήσουν άλλο μισό χιλιόμετρο για να βρουν τουαλέτα...και αυτό θεωρείται "διάλλειμα" και αφαιρείται από το χρόνο εργασίας. Η εργασία είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής, δεν βλέπω το λόγο γιατί να αποκόβεσαι από τον κόσμο και να είσαι "¨δικός τους" για 8 ώρες σαν δουλικό.

Ήμουν σε αυτή την εταιρεία και πριν 6 χρόνια και τα κινητά και το ιντερνετ που επιτρέπονταν τότε, δεν εμπόδιζαν ούτε μείωναν στο ελάχιστο τις αποδόσεις των υπαλλήλων. Όποιος έχει όρεξη δουλεύει, όποιος δεν έχει, είτε έχει κινητό μαζί του είτε όχι, το ίδιο κάνει.

Επειδή παλιά είχαν προσλάβει δύο άτομα που αναρρίχηθηκαν και έκαναν καριέρα ως μάνατζερ και σουπερβάιζορ και κάποια στιγμή αποκαλύφτηκε οτι είχαν ψεύτικα ονόματα, πλαστά έγγραφα και ήταν καταζητούμενοι από την ιντερπολ, δεν σημαίνει οτι πρέπει να την πληρώσουν όλοι.

Και το ποσοστό οικειοθελούς αποχώρησης 39% που αναφέρεται σε άρθρο της Καθημερινής για την εν λόγω εταιρεία, μαγειρεμένο είναι.

• Like 3
Δημοσ.

ας πούμε οτι συμβαίνει κάτι έκτακτο στο σπίτι, μια ξαφνική αρρώστεια, .....................................................

Και στο εργοστάσιο που δουλεύει ο αδερφός μου (γνωστή εταιρία με αρκετά "φιλική" προσέγγιση προς τους εργαζόμενους) το κινητό μένει υποχρεωτικά στο ντουλάπι, όπως και όλα τα υπόλοιπα (πορτοφόλια, τσάντες, κλπ). Άρα κι εκεί αν χρειαστεί να τον ειδοποιήσουμε για κάτι πάλι θα μιλήσουμε με κάποιον "υπεύθυνο" που μπορεί να το ξεχάσει ή να μην τον βρει. Κι εκεί επίσης οι τουαλέτες δεν είναι δίπλα σε κάθε πόστο ούτε και τα lockers. Κι επίσης όταν οι μηχανές τρέχουν εννοείται πως δεν μπορείς να λείψεις από το πόστο σου εύκολα (ή πολύ)

Αυτά που αναφέρεις μπορεί να σου φαίνονται περίεργα ή ασυνήθιστα αλλά υπάρχουν σε διάφορα εργασιακά πόστα. Αν σε χαλάει επειδή εδώ (teleperformance) είναι γραφεία και πιστεύεις ότι θα 'πρεπε να είναι διαφορετικά είναι άλλο θέμα.

Απλά μην θεωρείς ότι είναι κάτι μοναδικό (ή το τέλος του κόσμου).

Τώρα αυτά που λες περί "αποκοπής" και "δικός τους" λίγο dystopian science fiction μου ακούγεται. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς (μισθωτός κι εγώ για 10ετίες) και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ειδικά το κινητό (δεν θα πω για το χαρτομάντηλο) αποσπά αρκετούς από τη δουλειά ;)

Υγ Δεν θα πω το γνωστό "καλά, πριν τα κινητά πως ζούσαμε;" αλλά πραγματικά τόσες πια φορές έχει συμβεί αυτό το (σοβαρό) έκτακτο;

Δημοσ.

Εγω δουλευω σε γραφειο και απαιτω να εχω το κινητο μου στο γραφειο, οπως επισης τον κωδικο του wifi και ελευθερο youtube-facebook στο pc της δουλειας. Αν δε τα προσφερει αυτα εργοδοτης εν ετη 2017 να πα να...&$@&

• Like 2
Δημοσ.

Πολλά λεφτά τα 400 το μήνα...

Τι να πω, άξιοι της μοίρας τους όσοι τελειωμένοι ανέχονται να κάνουν τέτοιες ''δουλειές''.

In before αυτόν που θα μου πει πως δεν ξέρω τι ανάγκες έχει ο καθένας, λες και με 400 ευρώ το μήνα ζεις.

• Like 2
Δημοσ.

Τι να πω, άξιοι της μοίρας τους όσοι τελειωμένοι ανέχονται να κάνουν τέτοιες ''δουλειές''.

In before αυτόν που θα μου πει πως δεν ξέρω τι ανάγκες έχει ο καθένας, λες και με 400 ευρώ το μήνα ζεις.

654 μικτα ειναι το 8ωρο . 420 καθαρα το 6ωρο .

Δημοσ.

1200 αν είσαι στον έλεγχος της γραμμής και 800-900 αν είσαι στο τηλέφωνο, 400 είναι το 4ωρο για τους βαρεμένους.

654 μικτα ειναι το 8ωρο . 420 καθαρα το 6ωρο .

Γιάννη μαζί με τα μπόνους ένας τηλεφωνητής φτάνει τα 800-900 άνετα.

Τα ίδια και στο 4ωρο, για 6ωρο στο ξένο τμήμα δεν ξέρω αν έχει... Μιλάω καθαρά για το ξένο τμήμα. Στο ελληνικό ίσως παίρνουν λιγότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...