ARRASS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ξεκίνησα και εγώ στην teleperformance, τώρα εκπαιδεύωμαι, αφορά δουλειά από το σπίτι. Είναι εύκολο να αλλάξεις τμήμα; Είμαι σε τμήμα που πληρώνει μόνο το βασικό, όταν ανανεώνουν τις συμβάσεις ο μισθός μένει ο ίδιος; Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2021 από ARRASS
w95chris Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Θα γράψω εδώ το update (τη συνέχεια) γιατί κάτι είμαι από κινητό και βολεύει καλύτερα. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Για να αλλάξεις ειδικότητα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες από ότι λέει το συμβόλαιο ή για να μεταφερθείς σε άλλο τομέα. Βέβαια από ότι είπε στο συμβόλαιο δεν αναφέρει ημερομηνία λήξης απλά λέει "Ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρίες και την απόφαση του συγκεκριμένου τμήματος", ενώ στην περιγραφή και στην συνέντευξη του είπαν ότι είναι μέχρι τέλος Δεκέμβρη. Συν ότι για να παραιτηθείς θέλει λέει να τους ενημερώσεις γραπτά 30 μέρες πριν (κουφό). Αν ξέρει κανείς κάτι σχετικά με αυτό ας ενημερώσει γιατί έχω περιέργεια (εδώ ή μέσω PM σε περίπτωση που με αυτό θα βγούμε εκτός θέματος. Δεν με πειράζει) Υλικό σου δίνουν αυτοί (ολόκληρο laptop του έστειλαν συν το γνωστό ακουστικό) αλλά δε ξέρω αν μπορείς να τους πεις όχι και να χρησιμοποιήσεις δικό σου εξοπλισμό. Η εκπαίδευση είναι 4 μέρες εξ αποστάσεως αλλά αν θες πας και από τα γραφεία τους Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Από όγκο είναι μέχρι τώρα σε κανονικά επίπεδα. Δεν λαμβάνεις δηλαδή τόσες κλήσεις που δε μπορείς να ανασάνεις. Στις γιορτινές μέρες/black friday (από Νοέμβρη δηλαδή μέχρι και τέλος Δεκέμβρη) σίγουρα θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του φόρτου εργασίας. Από ειδικότητα όπως είπα, απλά πράγματα (πχ που είναι η παραγγελία μου, πότε θα τη στείλετε, πόσο καιρό θα κάνει, ακύρωση παραγγελίας κλπ κλπ) που ακόμα και με μηδέν εμπειρία τα κάνεις. Από βοήθεια, ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ αλλά αν γίνει το οτιδήποτε πρέπει να καλέσεις ένα σταθερό τηλέφωνο να τους ενημερώσεις (πχ κόπηκε το ρεύμα, ή ο υπολογιστής έκλεισε μόνος του κλπ κλπ). Ανοίγουν την κάμερα να σε βλέπουν εν ώρα εργασίας και εννοείται καταγράφουν τις κλήσεις με τους πελάτες (αυτό γίνεται νομίζω αν όχι παντού, στην πλειοψηφία των τηλεφωνικών κέντρων) Και ναι σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τον ρώτησα αναλυτικά για το κάθε τι ώστε να γράψω μια ολοκληρωμένη ανάρτηση εδώ και να βοηθήσω όποιον ενδιαφέρεται. 3 1
ARRASS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Την κάμερα την έχεις μόνιμα ανοιχτή; Στο τμήμα μου η εκπαίδευση είναι ένας μήνας, αν έχεις δικό σου laptop το χρησιμοποιείς, ακόμα και ακουστικά ρώτησαν ποιοι θέλουν, ευελπιστώ ότι θα μπορώ να μιλάω χωρίς ακουστικά, με το μικρόφωνο και τα ηχεία του laptop. Πίστευα ότι από το σπίτι θα είναι λίγο πιο ευέλικτο το περιβάλλον εργασίας, εύχομαι να μην έκανα λάθος....Για την ώρα τα πράγματα φαίνονται σχετικά καλά, αρχές Σεπτέμβρη θα δείξει....
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Στις 19/8/2021 στις 6:15 ΜΜ, cacofonix-3 είπε Ερώτηση κρίσεως: Αν αυτός βρίσκεται στο εξωτερικό, έχει κάποια ρήτρα; Μπορούν πχ από την IP να του πουν γιατί είσαι Ιταλία πχ; Καμμία απάντηση σε αυτό; Αν κάποιος είναι καλός, πιστεύετε μπορεί να κάνει με δύο λάπτοπ παράλληλη εργασία; 😉
ARRASS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Καμμία απάντηση σε αυτό; Αν κάποιος είναι καλός, πιστεύετε μπορεί να κάνει με δύο λάπτοπ παράλληλη εργασία; 😉 Πρέπει να έχεις σταθερό Internet άρα μάλλον θα μπορούν να καταλάβουν που είσαι...Αν είναι τόσο καλός καλύτερα να βρει κάτι καλύτερο.... Σε εμένα η αγγελία έλεγε ότι πρέπει να είσαι κάτοικος Θεσσαλονίκης.... Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2021 από ARRASS
w95chris Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 59 λεπτά πριν, ARRASS είπε Την κάμερα την έχεις μόνιμα ανοιχτή; Στο τμήμα μου η εκπαίδευση είναι ένας μήνας, αν έχεις δικό σου laptop το χρησιμοποιείς, ακόμα και ακουστικά ρώτησαν ποιοι θέλουν, ευελπιστώ ότι θα μπορώ να μιλάω χωρίς ακουστικά, με το μικρόφωνο και τα ηχεία του laptop. Πίστευα ότι από το σπίτι θα είναι λίγο πιο ευέλικτο το περιβάλλον εργασίας, εύχομαι να μην έκανα λάθος....Για την ώρα τα πράγματα φαίνονται σχετικά καλά, αρχές Σεπτέμβρη θα δείξει.... Εμένα προσωπικά από ότι μου είπε ο φίλος μου η κάμερα όσο δουλεύεις είναι ανοιχτή. Κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι δε ξέρω. Όσο για τον εξοπλισμό, να σου πω δε ρώτησα αν μπορούσε να πει όχι όπως ανάφερα (ούτε ο ίδιος είπε όχι. Απλά του έστειλαν mail λέγοντας θα λάβετε εξοπλισμό και αυτό ήταν).
Xdarkgamer1996X Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ παιδιά είχε στείλει βιογραφικό μέσο φίλο τέλη Απρίλη, αρχές Μαΐου παραιτήθηκα απο δουλειά μου (ταμίας - πωλητής σε κατάστημα στο Ψυχικό) Περίμενα μέχρι αρχές Ιουνίου αλλα δεν με πήραν τηλ. Επειδή όμως δν με έπαιρνε να περιμένω παραπάνω αποφασίσω να γυρίσω στη παλιά μου δουλειά. Με καλύτερες συνθήκες λιγότερες ώρες ίδια λεφτά με τότε. Είχα χάσει ελπίδα ότι θα με έπαιρναν. Πριν λίγες μέρες μου κάνανε αύξηση στην τωρινή μου δουλειά. Μάντεψε τι όμως, 2 μέρες μέγα με καλούν απο TP. Έπειτα μ στείλανε και email με όλες τις πληροφορίες για τη θέση. Είναι Technical support για Volkswagen, Βουλγαρικα (απο κει είμαι, γράφω διαβάζω τα πάντα τέλεια, έχω τελειώσει κ λύκειο εδώ. Ήρθα αρκετά μεγάλος εδώ κ αποφασίσω ν μένω) και αγγλικά επίσης Είχα σήμερα συνέντευξη στο teams, μου είπε ακριβώς τ ίδια πράγματα με το email Σε ερώτηση μου πόσες κλήσεις την ημέρα κατά μέσο όρο θα δέχομαι Μου απάντησε 20 με 25 Τα προβλήματα των πελατών συνήθως θα είναι με την συνδεσημοτητα των κινητό κ media γενικά με το αυτοκίνητο. Όλα αυτα απο το σπίτι, η εργασία εννοώ. Του είπα ότι θα απαντήσω μέχρι Παρασκευή, με είδε που δίσταζα. Μου είπε να ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν. Το ωράριο είναι Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-17:00 845€ καθαρα Γνώμες;;; Είμαι σε μεγάλο δίλημμα, γιατί αν εν τέλη δεν μου αρέσει ή δεν μπορώ να ανταπεξέλθω. Θα χάσω και την τωρινή εργασία μου Εγώ παιδιά είχε στείλει βιογραφικό μέσο φίλο τέλη Απρίλη, αρχές Μαΐου παραιτήθηκα απο δουλειά μου (ταμίας - πωλητής σε κατάστημα στο Ψυχικό) Περίμενα μέχρι αρχές Ιουνίου αλλα δεν με πήραν τηλ. Επειδή όμως δν με έπαιρνε να περιμένω παραπάνω αποφασίσω να γυρίσω στη παλιά μου δουλειά. Με καλύτερες συνθήκες λιγότερες ώρες ίδια λεφτά με τότε. Είχα χάσει ελπίδα ότι θα με έπαιρναν. Πριν λίγες μέρες μου κάνανε αύξηση στην τωρινή μου δουλειά. Μάντεψε τι όμως, 2 μέρες μέγα με καλούν απο TP. Έπειτα μ στείλανε και email με όλες τις πληροφορίες για τη θέση. Είναι Technical support για Volkswagen, Βουλγαρικα (απο κει είμαι, γράφω διαβάζω τα πάντα τέλεια, έχω τελειώσει κ λύκειο εδώ. Ήρθα αρκετά μεγάλος εδώ κ αποφασίσω ν μένω) και αγγλικά επίσης Είχα σήμερα συνέντευξη στο teams, μου είπε ακριβώς τ ίδια πράγματα με το email Σε ερώτηση μου πόσες κλήσεις την ημέρα κατά μέσο όρο θα δέχομαι Μου απάντησε 20 με 25 Τα προβλήματα των πελατών συνήθως θα είναι με την συνδεσημοτητα των κινητό κ media γενικά με το αυτοκίνητο. Όλα αυτα απο το σπίτι, η εργασία εννοώ. Του είπα ότι θα απαντήσω μέχρι Παρασκευή, με είδε που δίσταζα. Μου είπε να ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν. Το ωράριο είναι Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-17:00 845€ καθαρα Γνώμες;;; Είμαι σε μεγάλο δίλημμα, γιατί αν εν τέλη δεν μου αρέσει ή δεν μπορώ να ανταπεξέλθω. Θα χάσω και την τωρινή εργασία μου Εγώ παιδιά είχε στείλει βιογραφικό μέσο φίλο τέλη Απρίλη, αρχές Μαΐου παραιτήθηκα απο δουλειά μου (ταμίας - πωλητής σε κατάστημα στο Ψυχικό) Περίμενα μέχρι αρχές Ιουνίου αλλα δεν με πήραν τηλ. Επειδή όμως δν με έπαιρνε να περιμένω παραπάνω αποφασίσω να γυρίσω στη παλιά μου δουλειά. Με καλύτερες συνθήκες λιγότερες ώρες ίδια λεφτά με τότε. Είχα χάσει ελπίδα ότι θα με έπαιρναν. Πριν λίγες μέρες μου κάνανε αύξηση στην τωρινή μου δουλειά. Μάντεψε τι όμως, 2 μέρες μέγα με καλούν απο TP. Έπειτα μ στείλανε και email με όλες τις πληροφορίες για τη θέση. Είναι Technical support για Volkswagen, Βουλγαρικα (απο κει είμαι, γράφω διαβάζω τα πάντα τέλεια, έχω τελειώσει κ λύκειο εδώ. Ήρθα αρκετά μεγάλος εδώ κ αποφασίσω ν μένω) και αγγλικά επίσης Είχα σήμερα συνέντευξη στο teams, μου είπε ακριβώς τ ίδια πράγματα με το email Σε ερώτηση μου πόσες κλήσεις την ημέρα κατά μέσο όρο θα δέχομαι Μου απάντησε 20 με 25 Τα προβλήματα των πελατών συνήθως θα είναι με την συνδεσημοτητα των κινητό κ media γενικά με το αυτοκίνητο. Όλα αυτα απο το σπίτι, η εργασία εννοώ. Του είπα ότι θα απαντήσω μέχρι Παρασκευή, με είδε που δίσταζα. Μου είπε να ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν. Το ωράριο είναι Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-17:00 845€ καθαρα Γνώμες;;; Είμαι σε μεγάλο δίλημμα, γιατί αν εν τέλη δεν μου αρέσει ή δεν μπορώ να ανταπεξέλθω. Θα χάσω και την τωρινή εργασία μου
Flower30 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Στις 20/8/2021 στις 7:54 ΠΜ, ARRASS είπε Ξεκίνησα και εγώ στην teleperformance, τώρα εκπαιδεύωμαι, αφορά δουλειά από το σπίτι. Είναι εύκολο να αλλάξεις τμήμα; Είμαι σε τμήμα που πληρώνει μόνο το βασικό, όταν ανανεώνουν τις συμβάσεις ο μισθός μένει ο ίδιος; Πως ήταν η εμπειρία σου ; θα μπορούσες να μου πεις πως ήταν η συνεντευξη; 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, Flower30 είπε Πως ήταν η εμπειρία σου ; θα μπορούσες να μου πεις πως ήταν η συνεντευξη; Τι θες να μάθεις; Δουλεύει η αδελφή μου.
Flower30 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε Τι θες να μάθεις; Δουλεύει η αδελφή μου. Σε ευχαριστώ .πως ήταν η συνέντευξη; χρειάζονται κάποιες σπουδές και προϋπηρεσία;
ARRASS Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Η συνέντευξη έγινε μέσω teams, εκτός από τα κλασικά που ρωτάνε συνήθως μου έκαναν και ένα μικρό τεστ δεξιοτήτων... Με ρωτούσε και ήθελε να γράψω την απάντηση στο teams. Θυμάμαι ότι με ρώτησε τη κάνουν κάποιοι συνδιασμοι πλήκτρων στα windows όπως ctrl +c, v, x Τους ενδιαφέρει αν πληκτρολόγεις σχετικά γρήγορα, σε εμένα σχολίασε ότι έγγραφα αργά. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, Flower30 είπε Σε ευχαριστώ .πως ήταν η συνέντευξη; χρειάζονται κάποιες σπουδές και προϋπηρεσία; Είναι κάποια τεστ (στην αδελφή μου πήρε 2 ώρες και ήταν κατανόηση κειμένου, ταχύτητα πληκτρολόγησης, multiple choice για θέματα τεχνολογίας) τα οποία έπρεπε πρώτα να περάσει πριν την ''κανονική'' συνέντευξη. Spoiler alert: στο τμήμα της ήταν κάποιες πραγματικά ανίδεες που αποκλείεται να το πέρασαν επιτυχώς, οπότε παίρνουν όποιον να'ναι και τα τεστ είναι μόνο για το τυπικό. Ανάλογα το τμήμα φαντάζομαι θα είναι οι αντίστοιχες απαιτήσεις, απ'όσο γνωρίζω μόνο στα ξενόγλωσσα τους ενδιαφέρει να γνωρίζεις πολύ καλά τη γλώσσα, κατά τα άλλα αν έχεις βασικές γνώσεις υπολογιστή αποκλείεται να μην σε προσλάβουν. Τι σπουδές άλλωστε να χρειάζεσαι για να δουλέψεις σε τηλεφωνικό κέντρο; Τέλος, θα δεις ότι βάζουν συνέχεια αγγελίες (ή αν διαβάσεις εμπειρίες πρωην υπαλλήλων στο google) θα καταλάβεις πως είναι εύκολο να σε πάρουν αφού συνέχεια φεύγουν άτομα. Σε κάθε περίπτωση εγώ προτείνω να πας να εργαστείς αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις και σίγουρα θα είναι ένα μάθημα (κάθε εμπειρία καλή ή κακή πάντα κάτι μας διδάσκει). 1
Flower30 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, ARRASS είπε Η συνέντευξη έγινε μέσω teams, εκτός από τα κλασικά που ρωτάνε συνήθως μου έκαναν και ένα μικρό τεστ δεξιοτήτων... Με ρωτούσε και ήθελε να γράψω την απάντηση στο teams. Θυμάμαι ότι με ρώτησε τη κάνουν κάποιοι συνδιασμοι πλήκτρων στα windows όπως ctrl +c, v, x Τους ενδιαφέρει αν πληκτρολόγεις σχετικά γρήγορα, σε εμένα σχολίασε ότι έγγραφα αργά. Και εγώ γράφω αργά. Ωστόσο μέτρησε άσχημα στη πρόσληψη και δεν σε πηραν; 3 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Είναι κάποια τεστ (στην αδελφή μου πήρε 2 ώρες και ήταν κατανόηση κειμένου, ταχύτητα πληκτρολόγησης, multiple choice για θέματα τεχνολογίας) τα οποία έπρεπε πρώτα να περάσει πριν την ''κανονική'' συνέντευξη. Spoiler alert: στο τμήμα της ήταν κάποιες πραγματικά ανίδεες που αποκλείεται να το πέρασαν επιτυχώς, οπότε παίρνουν όποιον να'ναι και τα τεστ είναι μόνο για το τυπικό. Ανάλογα το τμήμα φαντάζομαι θα είναι οι αντίστοιχες απαιτήσεις, απ'όσο γνωρίζω μόνο στα ξενόγλωσσα τους ενδιαφέρει να γνωρίζεις πολύ καλά τη γλώσσα, κατά τα άλλα αν έχεις βασικές γνώσεις υπολογιστή αποκλείεται να μην σε προσλάβουν. Τι σπουδές άλλωστε να χρειάζεσαι για να δουλέψεις σε τηλεφωνικό κέντρο; Τέλος, θα δεις ότι βάζουν συνέχεια αγγελίες (ή αν διαβάσεις εμπειρίες πρωην υπαλλήλων στο google) θα καταλάβεις πως είναι εύκολο να σε πάρουν αφού συνέχεια φεύγουν άτομα. Σε κάθε περίπτωση εγώ προτείνω να πας να εργαστείς αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις και σίγουρα θα είναι ένα μάθημα (κάθε εμπειρία καλή ή κακή πάντα κάτι μας διδάσκει). Ναι δεν υπάρχει κάτι άλλο για δουλειά προφανώς θα πάω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Από γνώσεις υπολογιστή δεν έχω κάποιο πτυχίο αλλά τα βασικά τα ξέρω. Φίλη με μητρική γλώσσα αγγλικά συο αγγλικό δεν τη πήρανε βέβαια η λέει ψέματα για το ποσο καλά αγγλικά έχει ( πατέρας Άγγλος) η κάτι είδαν που δεν τους άρεσε. Είναι γενικά άτομο με πολύ αυτοπεποίθηση και καθόλου αυτό το " πειθηνιο στυλ" που ψάχνουν στα κέντρα. 1
ARRASS Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με πήραν, απλά το σχολίασε, μην νομίζεις ότι γράφεις εκθέσεις, ποιο πολύ το ποντίκι χρησημοποιεις. Σε εκπαιδευουν πολύ καλά, η δικιά μου κράτησε ένα μηνα. Χρειάζεσαι μόνο windows, viber, λίγο office απλη χρήση όχι κάτι ιδιαίτερο. Τα αγγλικά είναι πολύ κοινη γλώσσα, όσο ποιο σπάνια τόσο το καλύτερο. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2022 από ARRASS
Gatoskylo8 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Flower30 είπε Είναι γενικά άτομο με πολύ αυτοπεποίθηση και καθόλου αυτό το " πειθηνιο στυλ" που ψάχνουν στα κέντρα. Παράληψη μου που δεν το ανέφερα διότι το θεωρούσα προφανές. Το Α και το Ω σε τέτοιες δουλειές είναι να είσαι εξυπηρετικός και ευγενικός (ή να το προσποιείσαι πολύ επιτυχώς). Πιστεύω ότι την έκοψαν επειδή στα ψυχομετρικά τεστ (της πούτσας, μη φανταστείς) σου θέτουν ερωτήματα τύπου ''πως το διαχειρίζεσαι αν κάποιος πελάτης βρίζει'' ή ''τι κάνεις εάν δεις πως ένας συνάδελφος σου κάνει κάτι παράνομο''.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα