Napier Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, MikeJ είπε Δε γνωρίζω να σου απαντήσω συγκεκριμένα για τη περίπτωση που λες. Σου παραθέτω απλά την εμπειρία μου ότι ακόμα και οι supervisors που γνωρίζω με μεγαλύτερη θητεία ακόμα με ορισμένου είναι. Agent με αορίστου δε νομίζω ότι έχω ακούσει ποτέ. Μόνο κάποιες κοπέλες που έπαιξαν έξυπνη μπαλιτσα και έμειναν έγκυες κοντά στο τέλος της 3ης κατά σειρά σύμβασης όπου η εταιρεία δεν έχει άλλη επιλογή βάσει νόμου παρά να σε κρατήσει (ακόμα κι αν ήσουν ορισμένου) κι έτσι γίναν αυτοδικαίως αορίστου. Είσαι σίγουρος ότι όλες οι συμβάσεις είναι στον ίδιο εργοδότη; Μπορεί να ξεκίνησε Randstad και στη πορεία να έγινε Teleperformance, ISS, Select κλπ και τούμπαλιν. Επίσης νομίζω πολλές φορές ανεβάζουν στοιχεία και συμβάσεις με καθυστέρηση. δε ρωτουσα συγκεκριμενα εσενα αλλα οποιον γνωριζει κοιτα ο ανθρωπος μου που δουλευει τωρα teleperformance ειναι ξενος και δεν εχει ιδεα απο τα ελλαδισταν διαδικαστικα ουτε αντεχει να ασχοληται ιδιαιτερα με το χαος. εχω εγω ομως ολα τα χαρτια του απο τις συμβασεις του που εχω και τη προσβαση εδω στην ΕΡΓΑΝΗ https://employees.yeka.gr εχω βρει τα οσα αναφερω για τη περιπτωση του επισης ξερω οτι ο ιδιος ο σουπερβαιζορ τους ειπε οτι θα γινουν ''μονιμοι'' καποια στιγμη οτι και να σημαινει αυτο. απο οτι καταλαβαινω η teleperformance ειναι πραγματικα ο πυργος της βαβελ και το ιδιο το χαος με μεγαλες , τεραστιες ακομα διαφορες αναμεσα στα τμηματα ανα γλωσσα και αγορα. διαφορες οικονομικες, συνθηκων εργασιας κοκ. μπορει πχ ο δικος σου σουπερβαιζορ να ειναι σε ενα αγγλοφωνο η ελληνοφωνο τμημα και να εχει τεραστιες διαφορες με το συγκεκριμενο τμημα και αγορα δυσευρετης γλωσσας που αναφερω οτι υποστηριζει ο δικος μου ανθρωπος. οποτε προσπαθω μονος μου να βρω μια ακρη εκτος αν ξερει καποιος να μας πει αποτελεσματικο τροπο να του απαντησει το hr γιατι στα μεχρι τωρα μεηλ του τον εχουν γραψει κανονικα. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2019 από Napier 1
MikeJ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Βασικά στο hr μπορεί να πάει και αυτοπροσώπως να ρωτήσει, έχουν σε όλες τις εγκαταστάσεις τμήμα hr. Επίσης στο ίδιο του τμήμα πάνω από supervisors υπάρχουν ACM και CCM (που λογικά θα είναι Έλληνες). Οι διαφορές μεταξύ τμημάτων και γλωσσών συνήθως είναι μικρές όσο πιο σπάνια η γλώσσα, αυξάνεται λίγο ο μισθός, αυξάνεται λίγο περισσότερο η ανοχή σε απουσίες και συμπεριφορές αντιεπαγγελματικες, μειώνονται οι απαιτήσεις για να εξελιχθείς. Αλλά σε γενικές γραμμές μη φαντάζεσαι μέρα με νύχτα. Ο βασικός τρόπος λειτουργίας είναι ο ίδιος και έχω δει 2 ξενόγλωσσα τμήματα εκ των έσω και ξέρω κόσμο από άλλα τμήματα. Όλοι για τα ίδια παραπονιούνται.
Napier Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) εδω μια βεβεωση εργασιας ειχε προσπαθησει να παρει απο το hr πριν μηνες και μονο που δεν εφαγε ξυλο με κατι αξεστα ζωαδια και καραβλαχαρες hr οπως μου τα περιεργαφε . ασε που εκανε 3 βδομαδες να τη παρει γιατι εκανε αμαν μεχρι να ασχολιθει καποιος μαζι του με αποτελεσμα να κινδινεψει η ανανεωση της αδειας διαμονης του στην ελλαδα. συν οτι ειχε φαει ολο το χρονο του απο το διαλιμα του σε καθε τετια του προσπαθια. οποτε δε ξερω πραγματικα αν θα μπορεσει να βγαλει ακρη σε κατι τοσο πιο περιπλοκο με γλωσα επικοινωνιας τα αγγλικα. θα του το προτινω εκ νεου αλλα φανταζομαι δε θα θελει να χασει το πολυτιμο διαλιμα του οπως μου τα εχει πει. τωρα για το αλλο αναφορικα με απουσιες και απαιτησεις. ναι για εκεινον ειναι πολυ ευελικτα τα πραγματα. ουσιαστικα εχει λειψει εκτακτως πολλες φορες και γενικα μουγκα στη στρουγκα χωρις ποτε να του εχουν κανει θεμα. αν εξερεσουμε αυτο με το hr και τον ογκο τηλ που δεχετε φαινετε πολυ ευχαριστημενος. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2019 από Napier
Alex2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Χωρίς να είμαι σίγουρος μιας και δεν με αφορά το θέμα απόλυση με προειδοποίηση δεν έχει αποζημίωση. Επειδή δεν είσαι σίγουρος άστο καλύτερα. Είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Παντως σε καμία περίπτωση η ορισμένου χρόνου δεν ει αι καλύτερη από την αορίστου. Φανταζεσαι να ήξερες ότι π. χ. σε 2 μήνες πιθανόν να μην έχεις δουλειά
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δουλευα χρόνια με eBay Κάποια θεματα υγεια με πήγαν πίσω, αποτέλεσμα από top rated seller, να πάει below standar και να μου απαγορεύσουν να πουλάω. Να ξεκινήσω από το 0, θέλει καιρό... Έχουν κανένα support για καμμιά τέτοια εταιρεία; Ξέρει κανείς;
MikeJ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Alex2020 said: Επειδή δεν είσαι σίγουρος άστο καλύτερα. Είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Παντως σε καμία περίπτωση η ορισμένου χρόνου δεν ει αι καλύτερη από την αορίστου. Φανταζεσαι να ήξερες ότι π. χ. σε 2 μήνες πιθανόν να μην έχεις δουλειά Συμφωνώ γενικά μαζί σου αλλά και και αορίστου να είσαι δε σημαίνει ότι θα έχεις σίγουρα δουλειά σε 2 μήνες. Για αυτό και δε καταλαβαίνω γιατί δε κάνει αορίστου η TP. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι μέσα στο εξάμηνο φεύγουν μόνοι τους. Η Webhelp πχ που είναι ίδια φάση πάνω κάτω ξέρω ότι δίνει αορίστου εξαρχής. Εξάλλου για το πρώτο χρόνο, τι αορίστου τι ορισμένου, το ίδιο είναι, σε απολύουν και δε παίρνεις cent. Ενώ και αφού κλείσεις χρόνο πόσο παίρνεις ; Ούτε ένα μισθό αν δε κάνω λάθος. Μάλιστα στη σύμβαση ορισμένου λέει πως ο εργοδότης αν θέλει να τη τερματίσει την γυρνάει οπότε θέλει σε αορίστου και σε απολύει χωρίς τους υπολοιπομενους μισθούς της ορισμένου. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2019 από MikeJ
Alex2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, MikeJ είπε Συμφωνώ γενικά μαζί σου αλλά και και αορίστου να είσαι δε σημαίνει ότι θα έχεις σίγουρα δουλειά σε 2 μήνες. Για αυτό και δε καταλαβαίνω γιατί δε κάνει αορίστου η TP. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι μέσα στο εξάμηνο φεύγουν μόνοι τους. Η Webhelp πχ που είναι ίδια φάση πάνω κάτω ξέρω ότι δίνει αορίστου εξαρχής. Εξάλλου για το πρώτο χρόνο, τι αορίστου τι ορισμένου, το ίδιο είναι, σε απολύουν και δε παίρνεις cent. Ενώ και αφού κλείσεις χρόνο πόσο παίρνεις ; Ούτε ένα μισθό αν δε κάνω λάθος. Μάλιστα στη σύμβαση ορισμένου λέει πως ο εργοδότης αν θέλει να τη τερματίσει την γυρνάει οπότε θέλει σε αορίστου και σε απολύει χωρίς τους υπολοιπομενους μισθούς της ορισμένου. Όχι φίλε δεν σημαίνει ότι θα έχεις δουλειά αν είσαι αορίστου Αλλά επειδή μιλάμε για ανθρώπους και συναισθήματα είναι διαφορετικό να σε προλαμβάνουν με αορίστου Και ξεκινάς με άλλη διάθεση σε μια εταιρία. Επίσης αν κάποιος απολυθεί με 10 χρόνια στην 0λατη του παίρνει ένα ποσό που του δίνει την ευκαιρία να ψάξει για την επόμενη δουλειά με κάποια σχετική πάντα άνεση Οχι δεν παίρνεις αποζημίωση τον πρώτο χρόνο αλλά δικαιούται 1 μισθό μετά τον δεύτερο χρόνο στην πενταετία 3 κτλ. Προσωπικα επειδή έχω ομάδα στην εταιρία που δουλεύω έδωσα μεγάλη μάχη και τους περνούμε αορίστου.
MikeJ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο και μόνο για το ψυχολογικό όπως λες έχει μεγάλη αξία. Έστω κάνεις μια αρχική ορισμένου να δεις αν ο άλλος είναι νορμάλ και μετά αορίστου. (Αν και όπως είπαμε και αορίστου έχεις ένα χρόνο να τον αξιολογήσεις τον άλλον). Είναι τόσο υψηλό το ποσοστό των παραιτήσεων, που δεν καταλαβαίνω καν τι τους φοβίζει από το να δώσουν αορίστου. Μη τυχόν και τους μπαστακωθει κανένας και δε φεύγει. Ειδικά οι περισσότεροι ξένοι, έρχονται απλά για παρατεταμένες διακοπές στην Ελλάδα.
eidikos33 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Σε αυτες τις εταιριες δεν θελουν ποτε να γινεις αοριστου λες και αν γινεις αοριστου και θελησουν να σε διωξουν θα πληρωσουν κατι. Αν καταφερεις να κλεισεις χρονο σε κανουν ανανεωση σε αλλη εταιρεια ωστε να μην γινεις αοριστου. Απορω με αυτες τις τακτικες και δεν εχω καταλαβει για πιο λογο καθονται και κανουν προσληψεις σε αλλες εταιριες κλπ. Γενικα πρεπει να τρωνε πολλα ακυρα απο τον κοσμο αποτι εχω καταλαβει και καθε λιγο και λιγακι βαζουν αγγελιες για εργασια σχεδον καθε βδομαδα. Τα ατομα πανε και ερχονται
theoritikos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Φίλος δουλεύει σε εισερχόμενες κλήσεις για πληροφορίες καταλόγου (στα ελληνικά). Δεν έχει στάνταρ ωράριο ως προς το πόσες ώρες θα εργαστεί, μπορεί μια μέρα να είναι 4 και την άλλη 6 (το μάξιμουμ της σύμβασης του) το οποίο προσμετράται και στον μισθό που παίρνει κάθε μήνα. Μου λέει πως είναι οριακά καλά, επειδή ο μισθός σου εξαρτάται από το πόσες κλήσεις θα απαντήσεις. Αν είσαι καλός θα δουλεύεις 6ωρα, διαφορετικά θα είσαι 4ωρα
kal94 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα γνωρίζει κανείς άμα όλα αυτά ισχύουν και για τις θέσεις του HR ?
leoroni92 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 8 ώρες πριν, kal94 είπε Καλησπέρα γνωρίζει κανείς άμα όλα αυτά ισχύουν και για τις θέσεις του HR ? Δεν ισχύουν
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 On 17/08/2019 at 13:37, Napier said: νομιζω για τη περιπτωση που εγραψα πριν θα του κανουν αοριστου κατι τετιο ανεφερε ο σουπερβαιζορ του. η παραταση για πανω απο 12μηνο δε πιανετε αοριστου? επισης διαβασα τη συμβαση του ξανα και ξεχασα να πω οτι εκτος απο τα 1200 μικτα αναφερει και προσθετει αμοιβη απο ελευθεριοτητα. αρα να υποθεσω για αυτο δε πεφτει ποτε κατω απο το 1000αρικο? τα μπονους δεν ειναι η ελευθεριοτητα? to 12μηνο δεν ειναι αοριστου.ειναι 12 μηνη συμβαση.
AgnwstosY Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Εχω και εγω γνωστο που δουλευει τους τρεις μηνες του καλοκαιριου και σηκωνει τηλεφωνα βοηθωντας χρηστες apple συσκευων με διαφορα προβληματα τους (ουτε εγω καταλαβα τι ακριβως μου ειπε ουτε εκεινος υποθετω).Τελος παντων ισχυριζεται οτι παιρνει 850 ευρω το μηνα.Γενικα μου λεει μπαρουφες η πραγματα που στεκουν.Εγω παντως απο τα λεγομενα του κραταω μικρο καλαθι.
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Just now, AgnwstosY said: Εχω και εγω γνωστο που δουλευει τους τρεις μηνες του καλοκαιριου και σηκωνει τηλεφωνα βοηθωντας χρηστες apple συσκευων με διαφορα προβληματα τους (ουτε εγω καταλαβα τι ακριβως μου ειπε ουτε εκεινος υποθετω).Τελος παντων ισχυριζεται οτι παιρνει 850 ευρω το μηνα.Γενικα μου λεει μπαρουφες η πραγματα που στεκουν.Εγω παντως απο τα λεγομενα του κραταω μικρο καλαθι. σε apple ηταν μια φιλη μου.μαζι με bonus κτλ εφτανε τα 1000 αγγλικο support
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα