Προς το περιεχόμενο

ΕΡΤ και Joomla

tampatas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας

Μπαίνω συχνά στο site της ΕΡΤ και έχω την εξής απορία.

Το site πρέπει να είναι στημένο με Joomla. Αν ισχύει αυτό, δεν θα έπρεπε να έχουν ένα link του στύλ 'powered by Joomla' ?

Δημοσ.

Οχι...δεν ειναι απαραιτητο αυτο, free source ειναι το joomla.Σε πολυ λιγα sites που ειναι φτιαγμενα με joomla εχω δει 'powered by Joomla' ...

Δημοσ.

'powered by Joomla' --> το σβηνεις απο τον κωδικα και εισαι μια χαρα. δεν ειναι απαραιτητο να το γραφεις οτι το site σου ειναι joomla καθως ολοκληρη η εφαρμογη ειναι free source οπως λεει κ ο φιλος ο αντωνης

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση πως είσαι υποχρεωμένος να αναφέρεις το 'Powered by Joomla' ή κάτι αντίστοιχο. Έκανα λάθος. Στο site του Joomla είδα τελικά

Can I remove the Joomla! Copyright notice in the footer region (and other related questions)?

Yes, you can remove the Joomla! copyright notices from any part of the output that the Joomla! application generates. You may not remove the copyright notice from the source code itself.

Πέρα όμως από τις απαιτήσεις της άδειας και καθαρά από θέμα 'ηθικής' άποψης, νομίζω πως κάθε site που χρησιμοποιεί open source scripts θα έπρεπε να το αναφέρει. Είναι ειρωνικό να παίρνουμε τζάμπα κάτι που δουλεύει καλά και να μην βάζουμε ένα απλό link, ενώ από την άλλη να χρυσοπληρώνουμε κλειστά προϊόντα (βλ. Microsoft).
Δημοσ.

και που να δειτε σοβαρες και μεγαλες ελληνικες εταιριες web design που βαζουν joomla και το παρουσιαζουν σα δικο τους CMS (αλλαζουν και λιγο γραφικα και χρωματα) και το πουλανε δεκαδες χιλιαδες ευρω σε ασχετους.... :-)

εκει μπορει να γινει κατι? π.χ. εψαξα στο joomla.org για καποια σελιδα επικοινωνιας αλλα παπαλα...

Δημοσ.

Απο την στιγμή που επίσημα ο κατασκευαστής στο επιτρέπει είναι στην επιλογή του καθενός να το βάλει ή όχι

Απο ηθικής άποψης όμως καλό θα ήταν να υπάρχει έστω και σαν non visible html remark comment

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...