Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Λοιπόν, εγώ φορτώνω τα δεδομένα μέσα στο comboBox μου, με τον παρακάτω τρόπο. > CategoryDAO categoryDAO = DAOFactory.getCategoryDAO(); Collection<Category> categories = categoryDAO.getListOfCategories(); for (Iterator<Category> iterator = categories.iterator(); iterator.hasNext() { Category category = (Category) iterator.next(); jCmbDipCategory.addItem(new ComboData(category.getId(), category.getCategory())); } Όπου, έχω κατασκευάσει ένα comboBox (jCmbDipCategory) και του βάζω τα δεδομένα τα οποία τα παίρνω από μία βάση δεδομένων mysql. Το for πρέπει να το χρησιμοποιήσω για να φορτώσω τα δεδομένα μέσα στο combo. Μετά, έχω κατασκευάσει και μία class: ComboData όπως είναι η Day στο παράδειγμα του DiAvOl. Το πρόβλημά μου είναι, πώς μπορώ να προεπιλέξω κάτι συγκεκριμένο στο combobox; θα πρέπει να κρατήσεις σε μία μεταβλητή το Category που θέλεις να βάλεις pre-selected. Για παράδειγμα: > CategoryDAO categoryDAO = DAOFactory.getCategoryDAO(); Collection<Category> categories = categoryDAO.getListOfCategories(); Category selectedCat; for (Iterator<Category> iterator = categories.iterator(); iterator.hasNext() { Category category = (Category) iterator.next(); if (<συνθήκη για να βρείς το Category Που θέλεις σαν selected>) { selectedCat = category; } jCmbDipCategory.addItem(new ComboData(category.getId(), category.getCategory())); } jCmbDipCategory.setSelectedItem(selectedCat );
alex2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Λοιπόν, το days θα πρέπει να είναι η class που έχω προσθέσει στο combo για model, το X τι θα είναι; To Χ είναι ο άγνωστος για εμένα και γνωστός για εσένα. πχ 0,1,2,3,4,5,6 κτλ. Δεν χρησιμοποιείς καλύτερα την setSelectedIndex?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.