DJJordan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Ρε παιδιά, επειδή έχει γίνει ένα μπέρδεμα με την καλοδίωση και τις μπρίζες του τηλεφώνου, έχω αναγκαστεί να συνδέσω το router σε filter/spliter το οποίο συνδέεται με αλλο filter/spliter το οποιο είναι συνδεδεμένο επίσης με τη γραμμή και τη συσκευή τηλεφώνου δηλ: line--------------------------|->phone ___________________|->modem--------->line->modem---------------->router ____________________(spliter 1)_______(spliter 2) Το ερώτημά μου είναι αν θα έχω πουθενά πρόβλημα που η adsl περνάνει από 2filter/spliter
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 εννοειται οτι θα εχεις.να σου πω το πιο απλο.οπου μπει τηλεφωνο βαζεις φιλτρο οπου μπει το ιντερνετ μονο του δεν βαζεις τιποτα οπου βαλεις και τηλ και ιντερνετ βαζεις splitter.δεν βαζεις ποτε splitter και φιλτρο μαζι ουτε 2 φιλτρα.το φιλτρο φιλτραρει την συχνοτητα του adsl οποτε θα γινει πανικος. απο τον τοιχο στο Line του σπλιττερ απο το Modem toy splitter στο ρουτερ σου και απο το phone του splitter sto τηλεφωνο.αν θες να εχεις δυο τηλεφωνα τοτε στο phone βαζεις εναν ανταπτορα απο 1 σε 2 .οτι δεν καταλαβες πεστο να σου εξηγησω.
DJJordan Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Να γίνω πιο σαφής: υπάρχει μόνο μία πρίζα, στην οποία είχα αντάπτορα από 1 σε 2, τα 2 καλώδια που ξεκινάνε απο τον αντάπτορα, καταλήγουν να έχουν από 1 κουτάκι με τις εξής 3 υποδοχές: line, phone, modem. To ένα καλώδιο βρίσκεται κοντά στη πρίζα, συνδεδεμένο: line ->phone -> συσκευή τηλεφώνου, και η modem κενή. Το δεύτερο καλώδιο καταλήγει στο διπλανό δωμάτιο που υπάρχει το pc, συνδεδεμένο: line ->modem->συσκευή router, και η phone κενή. Το πρόβλημα είναι ότι οι δικοί μου φωνάξανε τεχνικό του ΟΤΕ, επειδή κάποιοι μας τηλεφωνούσανε και δεν χτύπαγε το τηλέφωνο (το οποίο είναι και για επαγγελματική χρήση), ο τεχνικός ήρθε ενώ εγώ έλειπα και αφαίρεσε τον αντάπτορα πιστεύοντας ότι το router στο διπλανό δωμάτιο είναι απευθείας συνδεδεμένο, οι δικοί μου φυσικά δεν μ' άφησαν να ξαναβάλω αντάπτορα και εγώ αναγκάστηκα να συνδέσω το δεύτερο καλώδιο στην υποδοχή modem του πρώτου, επίσης έχασα τη δυνατότητα να βάζω το τηλέφωνο κοντά στον υπολογιστή, που μερικές φορές χρειάζεται
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 δεν εχεις κανει κατι αλλο.απλα τσεκαρε κατι ακομα αν μπορεις βεβεα.ασε μονο ενα τηλ στο σαλονι και το ροθτερ επισης διπλα στο σαλονι οχι στο δοματιο σου να δεις αν γινετε αυτο.μετα η επομενη δοκιμη θα ειναι να ανοιξεις το πριζακι.απο πισω ερχονται καποια καλωδια.κανονικα θα πρεπει εφοσον εχεις ενα πριζακι να ειναι συνδεδεμενα μονο τα 2 αν εχει παραπανω απο 2.
DJJordan Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Όντως, είναι 2 σύρματα ενωμένα το κίτρινο και το άσπρο, το καλό είναι ότι το ντουλάπι του ΟΤΕ στο πεζοδόμιο βρίσκεται ακριβώς απ' έξω, και απέχει μόλις 3 μέτρα από την πρίζα, από την πρίζα όμως μέχρι το δίπλα δωμάτιο είχα καρφώσει στον τοίχο ένα τηλεφωνικό καλώδιο γύρω στα 12 μέτρα, αυτό δεν μπορεί να λειτουργείσει σαν δεύτερη πρίζα; γιατί αν βάλω το router κοντά στο τηλέφωνο, μετά θα χρειαστεί να καρφώσω 12 μέτρα καλώδιο δυκτίου, και στους δικούς μου δέν αρέσει να γεμίζω τους τοίχους καλώδια, η μόνη λύση είναι να βγάλω τον 2° διαχωριστή, και να ενώσω τα 2 τηλεφωνικά καλώδια, το μακρύ με αυτό του router και να βγάλω το τηλέφωνο. Δοκιμή δεν μπορώ να κάνω, άλλοι μας τηλεφωνούν κανονικά και άλλοι όχι, αυτό συμβαίνει τελευταία και δεν πιστεύω ότι φταίει η συνδεσμολογία μου.
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 βαλε ασυρματο ρουτερ για να ειναι διπλα στην κεντρικη πριζα.επισης κανε μια δοκιμη και βγαλε τα παντα και ασε μονο ρουθτερ και τηλεφωνο.ισως να μην φτεει το καλωδιο.απο τα ποσα κλειδωνεις χωρις τα 12 μετρα καλωδια και απο το ποσα κλειδωνεις με τα 12 μετρα καλωδιο θα δεις αν φτεει κατι.που χλωμο το κοβω να φτεει κατι εκτος αν εχει γινει κοματια το 12 μετρα καλωδιο.αν ολα πανε σωστα θα πρεπει να συγχρονιζεις(κλειδωνεις) στην ιδια σχεδον ταχυτητα και στις 2 περιπτωσεις.αν ναι τοτε δεν φταις εσυ για τις κλησεις που σιγουρα δνε φτες.πρεπει να ειναι τελειως διαλυμενο το καλωδιο και να κανει βραχυκυκλωμα για να μην χτυπαει το τηλ και λογικα ισως ναμην ειχες και ιντερνετ τοτε.απλα κανε αυτην την δοκιμη για να εισαι και σιγουρος οτι δεν χανεις και ταχυτητα στο ιντερνετ.διοτι μπορει να παιζει το τηλ τελεια αλλα να χανεις ταχυτητα στο ιντερνετ και ειναι κριμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.