Προς το περιεχόμενο

Γνωμες για τον υπολογιστη που συνθεσα.

giannour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετιζω ολο το insomnia .

Θελω να παρω εναν υπολογιστη.(το κουτι)

χωρις σκληρο , χωρις οθονη πληκτρολογια Mouse.

Δε θελω να ειναι υπερβολικος, δε παιζω συχνα παιχνιδια αλλα τρεχω μερικα αρχιτεκτονικα προγραμματα.

1.ΘΑ ηθελα να δειτε μιας και δεν ειμαι ο ειδικος εγω , αν αυτες οι επιλογες που εκανα μπορουν να συνυπαρξουν καταρχην (δηλαδη αν μητρικη και καρτα γραφικων ταιριαζουν και ολα τα υπολοιπα).

2.Αν μπορουσατε να μου προτεινεται κατι το ιδιο καλο στη θεση ενως απο τα στοιχεια που επελεξα και τυχαινει να ειναι φθηνοτερο.

3.Θα το αγορασω απο το e-shop ,αξιζει να μου το συναρμολογησουν αυτοι?

Προκαταβολικα ευχαριστω.

ετσι λοιπον εκανα μια συνθεση με αυτα τα στοιχεια

κουτι: THERMALTAKE VA8000BWS ARMOR BLACK

επεξεργαστης : AMD PHENOM 9650 2.3GHZ QUAD-CORE BOX

Mητρικη: GIGABYTE GA-MA770-DS3

καρτα γραφικων: SAPPHIRE RADEON HD4830 512MB PCI-E RETAIL

τροφοδοτικο: THERMALTAKE W0106 TOUGHPOWER CABLE MANAGEMENT 700W

μνημη : KINGSTON KHX6400D2K2/4G DDR2 4GB (2X2GB) PC6400 800MHZ HYPERX DUAL CHANNEL KIT

οπτικο μεσο: SAMSUNG DVD-RW SH-S223F BLACK BULK

Συνολο οπως βλεπεται ειναι γυρω στα 640 ευρω, θα ηθελα κατι φθηνοτερο αλλα το ιδιο καλο να πω την αληθεια.

Δημοσ.

1η συμβουλη, να ΜΗΝ το αγορασεις απο eshop.

Αποψη μου να βαλεις μια καλυτερη μητρικη, ενα μικροτερο τροφοδοτικο μιας και τοσο μεγαλο δεν σου χρειαζεται,. Δισκος δεν σου χρειαζεται? Γτ δεν βλεπω δισκο παραπανω

Δημοσ.

Ω παιδια πολυ ωραια.

Οχι σκληρος δε μου χρειαζεται.

Γιατι οχι απο e-shop ? παιζει τιποτα?

βαζουν μεταχειρισμενα π.χ?

Peteranos ωραια η συνθεση σου, θα προτιμουσα 4πυρηνο . Αυτος της AMD o phenom πως σου φαινεται?

Δημοσ.

Και μια σύνθεση από e-shop χωρίς σκληρό δίσκο!!!

κουτί: THERMALTAKE VC3000BWS ARMOR JUNIOR BLACK+WINDOW

επεξεργαστής : INTEL CORE 2 DUO E7300 2.66 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX

Mητρική:MSI P45 NEO-F

κάρτα γραφικών: SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E DUAL SLOT COOLER RETAIL

τροφοδοτικό: THERMALTAKE W0101 TR2 POWER 550W

μνήμη : KINGSTON KHX6400D2K2/4G DDR2 4GB (2X2GB) PC6400 800MHZ HYPERX DUAL CHANNEL KIT

οπτικό μέσο: NEC OPTIARC AD-7200A BULK BLACK

566.51EURO

Δημοσ.

Παρατηρω οτι βαζεις κουτι middle και οχι full tower.

Ποια η διαφορα τους εκτος απο τον ογκο?

Δηλαδη δεν αξιζει να παρω full για την δουλεια που το θελω?

Peteranos Ποια η αποψη σου για το e-shop?

Δημοσ.

Pc δεν έχω αγοράσει από e-shop οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω, κάποια παρελκόμενα που αγόρασα, εκτός από λίγη καθυστέρηση, δεν μου παρουσιάστηκε άλλο πρόβλημα.

Εάν θα έδινα 150€ για επεξεργαστή θα έπαιρνα αυτόν

Ας πει και κάποιος άλλος τη γνώμη του για τον επεξεργαστή !

Δημοσ.

Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Box)

Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, AD2800E002GOU)

Connect3D HD 4850 SVGA (PCI-Express, HDTV, 512MB)

NZXT Alpha Black Window

Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS)

Enermax PSU EPR525AWT PRO82 + 525W

Foxconn P45A (s775, DDR2, P45)

LG GH22LS30 DVDRW + / - (Bulk, Sata 22X, LS, Black)

671 ευρώ.

Εγώ αυτό προτείνω σε αυτά τα λεφτά. Εκτός αν έχεις δίσκο, που θα σου βγεί και ποιο φτηνά :D

Δημοσ.

Ωραίες συνθέσεις σου έχουν δώσει όλα τα μέλη. Να και 2 από μένα, με τους περιορισμούς που έχεις, και μέγιστο budget ~600euro. Θα κάνω την AMD από e-shop, και την intel απο plaisio...^^

AMD

SHARKOON REBEL9 ECONOMIC

OCZ (δλδ PCP&C) OCZ500SXS-EU STEALTH XSTREAM POWER SUPPLY 500W

AMD PHENOM 9950 2.6GHZ QUAD-CORE BLACK EDITION BOX

GIGABYTE GA-MA790X-DS4

CRUCIAL BALLISTIX 4GB (2X2GB) PC6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT

SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E DUAL SLOT COOLER RETAIL

SAMSUNG DVD-RW SH-S223F BLACK BULK

Σύνολο, 605euro.

INTEL

CoolerMaster Εlite 334 Black Case (RC-334-KKN1-GP)

Enermax PSU EPR525AWT PRO82 + 525W

Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Box)

ECS P45T-A (s775,P45,DDR2)

Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit

Sapphire HD 4850 SVGA (PCI-Express, 512MB)

Samsung SH-S223F/BEBE Black

Σύνολο, 600euro.

Και τα 2 συστήματα θα σε καλύψουν απόλυτα, σαν όμως AMD fanboy (και ας έχω intel τώρα) θα έκλινα περισσότερο στο πρώτο σύστημα. Το κόστος μπορεί να πέσει ακόμα, ανάλογα με το πόσο σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, την ανάλυση της οθόνης σου και το αν σε ενδιαφέρει να κλοκάρεις στο μέλλον.

Μπορείς για παράδειγμα να αλλάξεις τις 4850 με υλοποιήσεις της 4670, εξοικονομώντας έτσι 60-70euro. Τα οποία μπορείς να τα ρίξεις σε extra μνήμη σε αμφότερα τα συστήματα (υποθέτω πως τρέχεις autocad κτλ), να τα βάλεις στην τσέπη σου, ή να αλλάξεις τον επεξεργαστή intel με ένα τετραπύρηνο 6600 G0, ή να βάλεις σε αμφότερα τα συστήματα καλύτερα κουτιά όπως τα CoolerMaster Centurion 590 (RC-590), και πάει λέγοντας...

Γενικά, γύρω από τα 600euro, έχεις πολλές επιλογές για να κάνεις παιχνίδι man...^^

Δημοσ.

@Dante80 ωραιες και οι δυο συνθεσεις σου.

Βασικα οπως το ειπες χρησιμοποιω το autocad Κελυφος κτλ, που θελουν λιγες απαιτησεις καρτας γραφικων.

Απο παιχνιδια παιζω μονο κανα PRO που και που.

Σπανια κανα oblivion κτλ.

Βλεπω οτι ολοι μου προτεινεται koyti middi tower , θα ηθελα καποιος να μου πει γιατι middi και οχι full.

Ποιες οι διαφορες τους? εννοω ..δεν ειναι καλυτερο ενα full Μιας και ο αερισμος ειναι καλυτερος?

Δημοσ.

Όχι, η διαφορά είναι μικρή έως αμελητέα. Σου προτείνουμε midi tower καθώς δεν έχεις ανάγκη από ένα full tower. Αν είχες 6+ σκληρούς, σύστημα υδρόψυξης κτλ κτλ, το συζητάγαμε. Αλλά για να βάλεις ένα standard build με 2-3 σκληρούς, είναι οverkill τα περισσότερα μεγάλα κουτιά.

Οπότε, βάλε μια 4670 και με την διαφορά βάλε το μεγαλύτερο 590 κουτί και άλλα 4gb μνήμης. Σε περίπτωση που επιλέξεις intel, αντί για μνήμη βάλε τον 6600 με μια xigmatek 1283 ψήκτρα.

Δημοσ.

σχετικά με το κουτί,

απο αυτα που γράφεις, υποθετω οτι περισσότερο χρησιμοποιεις τα προγράμματα του υπολογιστή, παρά "παίζεις" με το hardware του (συχνα βάλε-βγάλε εξαρτημάτων), οτι δεν ασχολησαι ιδιαιτερα με overclocking.

και μαλλον δεν εχεις πρόβλημα χώρου στο δωμάτιο, για το κουτί.

δεν ξέρω αν θα κατεβάζεις ότι να 'ναι απο νετ (οποτε γεμιζεις γρηγορα τους σκληρους σου)

Αν υπολογίζεις να φιλοξενεί καποια στιγμή -ισως οχι σημερα που το στήνεις, αλλα πριν αλλαξεις παλι κουτι- πάνω απο 3 σκληρούς δισκους, πάρε full tower. και δωσε προσοχή στο πόσες συσκευες 3.5'' δεχεται το κουτι, και ποσες sata εχει η μητρική.

αυτο που διαλεξες εσύ, παιρνει 4 ως 8 με τις εξτρα θηκες, τα άλλα που σου πρότιναν παιρνουν 2, 3 ως 4. .. το Εlite 334 παιρνει 7.

Αν δεν κάνεις overclock, ο αερισμός δεν παιζει ιδιαιτερο ρόλο, αλλα αν του φορτώσεις 8 σκληρούς, ο βελτιωμένος αερισμός δεν βλάπτει.

η "άπλα" στο χώρο, διευκολύνει για το συχνό βάλε-βγάλε συσκευών.

μπορει τα παιδιά να βάζουν Μίντι στις προτάσεις τους για να κρατήσουν χαμηλά το κόστος (δινουν τα λεφτα σε καλυτερες cpu και περισσότερη μνημη). μια υπόθεση.

Δημοσ.

Mε 2 ανεμιστήρες, έναν μπροστά να τραβάει αέρα και να δροσίζει τους σκληρούς, και έναν πίσω να βγάζει, θα υπάρχει πολύ καλή ροή στο κουτί. Αν τα προγράμματα που χρησιμοποιείς είναι βελτιστοποιημένα για 4 πυρήνες, τότε να πας προς ΑΜΔ μεριά, αν όχι πήγαινε προς έναν ψηλά χρονισμένο διπύρηνο, σαν αυτά που προτάθηκαν παραπάνω

Δημοσ.

κοιταξτε, εχω εναν σκληρο 160GB και εναν εξωτερικο στα 500ΜΒ.

Γεγονος ειναι οτι δεν εχω χωρο στο δωματιο μου αρα ενα Midi με βολευει πολυ περισσοτερο, απλα νομιζα οτι το κουτι παιζει καποιον ρολο στο ολο συστημα.

Τωρα ειμαι κοντα σε ενα διπυρηνο ΙΝΤΕΛ και εναν Τετραπυρηνο AMD.

Tα προγραμματα μου δε ξερω αν ειναι για Τετραπυρηνο, αλλα λεω να κοιταξω και λιγο μελλοντικα για προγραμματα που ισως χρησιμοποιουν 4 πυρηνες.

Βασικα περα απο το γεγονος οτι θα εχω 1-2 DVDRW και 1-2 Σκληρους το πολυ δε νομιζω να βαλω κατι αλλο σε ολη τη διαδρομη του PC.

Kαποιος μου ειπε για +4GB μνημη, τα windows ΧP μεχρι ποσα αναγνωριζουν? Μη βαλω τοσα GB Μνημη τζαμπα.

Δημοσ.

Kαποιος μου ειπε για +4GB μνημη, τα windows ΧP μεχρι ποσα αναγνωριζουν? Μη βαλω τοσα GB Μνημη τζαμπα.

αν ειναι 32bit σου αναγνωριζουν 3GB(πανω-κατω) στα 64bit δεν εχεις προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...