Προς το περιεχόμενο

Νέο PC 4ετίας+

kakos_jr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Noctua θα βάλει στην Cpu. Στο υπόλοιπο τι θα βάλει; Γιατί Noctua νομίζω δε μπαίνουν εύκολα. Θέμα τρυπών εκεί που βιδόνουν ή κάτι τέτοιο. ΠΧ τα ανεμιστηράκια του Cosmos δε μπορώ να τα βάλω στην TR.

Δημοσ.
Σύνολο 950euro. Αν είσαι κομπλέ από οθόνες, περιφερειακά κτλ κτλ, κράτα την διαφορά και σε 2 χρόνια πάρε 2ο pc, εννοείται ανώτερο από αυτό που γράφεις στο op, πληρώνοντας άλλα 900euro. Συγχαρητήρια, όχι μόνο έχεις καλύτερο pc μετά από 2 χρόνια, αλλά έχεις και ένα δεύτερο δώρο...XD

Αυτο που δεν καταλαβαινετε παιδια ειναι οτι σε 2 χρονια μπορει να μην υπαρχουν αλλα 900 ευρο. Το παληκαρι εχει τωρα τα λεφτα και θελει να τα δωσει για κατι καλο. Το συστημα που του λετε εσεις μπορει να κρατησει 2 χρονια,αλλα μετα απο 2 χρονια να μην εχει λεφτα. Καλυτερα να τα σκασει τωρα και να ειναι κομπλε για 4 χρονια και ας μην ειναι κορυφαιο το μηχανημα μετα απο 2 χρονια. Τουλαχιστον θα κρατησει παραπανω απο το συστημα με core 2 duo

Δημοσ.

Τι θα πει μπορει να μην εχει σε 2 χρονια? Δεν μπορει να αντισταθει στον πειρασμο να ξοδεψει τα 880 ευρω που θα γλυτωσει τωρα? Γιατι αμα προκυψει μια επειγουσα αναγκη και χρειαστει να τα ξοδεψει τοτε μαλλον θα το μετανιωσει που τα εκαψε στο PC.

Και εγω συμφωνω με την ιδεα των 2 χρονων. Και γι αυτο θα προτεινα ακομα οτι δεν υπαρχει λογος να πας ουτε σε i7 ουτε σε αλλο 4πυρηνο. Ενας γρηγορος 2πυρηνος ειναι μια χαρα. Συγκεκριμενα o 8500

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1042610&x=30&category=69977713&catalog=20

ειναι ο,τι πρεπει. Και που ξερεις, μπορει σε 2 χρονια ακομα να ξεπερναει τους πιο χαμηλα χρονισμενους 4πυρηνους σε επιδοσεις. Μηπως και για τα 64bit δεν μας λενε εδω και σχεδον 5 χρονια να τους παρουμε γιατι τα 64bit λειτουργικα και software "ερχονται"? Που ειναι?

Επισης δεν υπαρχει λογος να παρεις μητρικη των 300 ευρω. Και με τα μισα λεφτα παιρνεις κατι πολυ ποιοτικο και περα για περα λειτουργικο και ας μην εχει τις περιττες πολυτελειες των ακριβων μοντελων. Θα προτεινα την Asus P5Q (την ιδια, οχι τις παραλλαγες της) http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1118803&page=2&category=69977721&catalog=20

Δημοσ.
Noctua θα βάλει στην Cpu. Στο υπόλοιπο τι θα βάλει; Γιατί Noctua νομίζω δε μπαίνουν εύκολα. Θέμα τρυπών εκεί που βιδόνουν ή κάτι τέτοιο. ΠΧ τα ανεμιστηράκια του Cosmos δε μπορώ να τα βάλω στην TR.

Μπα φίλος...ειδικά τα Noctua δεν χρειάζονται βίδες...μια χαρά ταιριάζουν...

Δημοσ.

Καλά θα είναι να συναρμολογήσεις τον υπολογιστή εσύ. Θα ξέρεις πως ότι βάλεις πάνω είναι καινούριο, με τα κουτιά έχεις μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία, έχεις τη δυνατότητα να παρακάμψεις το κατάστημα (αν θέλεις) στην περίπτωση βλάβης ενός εξαρτήματος και περισσότερα manuals να χαζεύεις για να περνάει η ώρα. :mrgreen:

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και εδικά την πρώτη φορά θα νιώθεις σαν εξερευνητής που ανακάλυψε την Αμερική. :-D:-D Και έτσι όταν ξαναχρειαστείς αλλαγή τροφοδοτικού θα το βγάλεις και θα τους το πας γλιτώνοντας τις ζημιές απ' τις τυχόν απροσεξίες των τεχνικών.

Δημοσ.
Καλά θα είναι να συναρμολογήσεις τον υπολογιστή εσύ. Θα ξέρεις πως ότι βάλεις πάνω είναι καινούριο, με τα κουτιά έχεις μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία, έχεις τη δυνατότητα να παρακάμψεις το κατάστημα (αν θέλεις) στην περίπτωση βλάβης ενός εξαρτήματος και περισσότερα manuals να χαζεύεις για να περνάει η ώρα. :mrgreen:

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και εδικά την πρώτη φορά θα νιώθεις σαν εξερευνητής που ανακάλυψε την Αμερική. :-D:-D Και έτσι όταν ξαναχρειαστείς αλλαγή τροφοδοτικού θα το βγάλεις και θα τους το πας γλιτώνοντας τις ζημιές απ' τις τυχόν απροσεξίες των τεχνικών.

+1 και απο μενα. μην σε αγχωνει τιποτα, ευκολο ειναι. Σαν να κανεις puzzle.

Δημοσ.

Το πολύ πολύ να σου περισέψουν τίποτα βίδες. Αλλά και αυτό λογικό είναι :D. Δεν είναι τίποτα να συνδέσεις ένα υπολογιστή. Το μόνο θέμα είναι να μη ξεχάσεις να πάρεις θερμαγώγιμη πάστα και να την βάλεις καλά. Ότι θές εδώ είμαστε. Αμα θές σου τραβάω και video να διαλύσω το pc μου να το δέσω. Ούτε να έλυνα όπλο στο στρατό ένα πράμα. Απλά στο G3 ήμουν πιο γρήγορος, λιγότερα εξαρτήματα :D

Δημοσ.

Μπα guys...από την στιγμή που δεν ξέρει να τα κάνει install και από την στιγμή που δεν μοντάρει αστο δώσει στο μαγαζί...δεν είναι πολύ δύσκολο να κανεις μια μούφα και να στραβώσεις κάνα πίνακι στην mobo.

Από το μαγαζί άμα κάνουν μούφα στον αντικαθιστούν. Φυσικά απλά να κοιτάξεις μετά άμα σου βάλανε αυτά που αγόρασες.

Δημοσ.

Μελετώντας τις προτάσεις σας, η υλοποίηση που προκύπτει είναι κάποια σαν κι αυτή:

Από E-shop

Κουτί: Thermaltake VH6000BWS Armor+ 152€

CPU : Intel Core 2 Duo E8400 164€

RAM : Crucial Ballistix 4GB (2x2GB) 4-4-4-12 60€

Mobo : Asus P5Q 124€

GPU : Gainward 9740 GTX260 276€

Hard disk : WD640AAKS 59€

DVD-R : Samsung SH-S223F Black 22€

Microsoft Windows Vista Ultimate 139€

Από Πλαίσιο

PSU : PC Power & Cooling Silencer 750 129€

Σύνολο 1130€

protasipchi1.th.pngthpix.gif

(Συγγνώμη αν έκανα λάθος στο uploading της εικόνας)

Μπορείτε να μου πείτε/υπενθυμίσετε από extra parts τί θα χρειαστώ; Εννοώ case fans, κόλλες, cpu/gpu coolers κλπ. Θα κάνω την απόπειρα να το συναρμολογήσω μόνος μου (αν και με τα ανεμιστηράκια και τις ψύκτρες ίσως να έχω κάποιο πρόβλημα).

Το λειτουργικό το βάζω αυθεντικό γιατί 15 χρόνια τώρα έχω "πειραγμένα" windows και απ' ότι διάβασα, το να σπάσεις Vista είναι πολύ δύσκολο ειδικά τώρα με το WGA.

ΥΓ: Άστα μη μου τα θυμίζεις, στο G3 δεν υπήρχε τίποτε ποιο σπαστικό από το δέσιμο του κλείστρου με λαδωμένα χέρια.

Δημοσ.

H συγκεκριμένη gainward είναι το c216 μοντέλο, και σε συνδυασμό με τους τελευταίους drivers πετυχαίνει την ίδια ή καλύτερη (*στα περισσότερα σημεία, σε μερικά χειρότερη) απόδοση από τις 48701gb. Επίσης, έχει το καλό της πιο κρύας λειτουργίας καθώς και της μικρότερης (ελαφρώς) κατανάλωσης. Και το κακό της μεγαλύτερης τιμής...

Όποια και να επιλέξει ο φίλος πάντως, λάθος δεν θα κάνει...^^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...