Προς το περιεχόμενο

Νέο PC 4ετίας+

kakos_jr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφτασε λοιπόν η μεγάλη ώρα να αλλάξω PC. Ο παλιός μου υπολογιστής αρχίζει να πνέει τα λοίσθια καθότι τον έχω εδώ και 5,5 χρόνια (με μικρές αναβαθμισούλες : σκληρός, φτηνή κάρτα γραφικών).

Έχοντας λοιπόν στο μυαλό μου πως ο νέος πρέπει να ζήσει περίπου άλλα τόσα (με ελάχιστες αλλαγές), έφτιαξα ένα (πανάκριβο, το ξέρω) σύστημα, από το e-shop:

- Κουτί: Thermaltake VD4000BWS Kandalf LCS Black Window 200€

- Τροφοδοτικό: Thermaltake W0178 Toughpower ESA 850 Nvidia SLI Ready 139€

- CPU: Intel Core i7-920 2.66GHz LGA1366 280€

- Σύστημα Ψύξης CPU: Thermaltake A242331 LGA1366 upgrade kit for L.C.S. 7€

- RAM : Corsair TR3X6G1600C9 XMS3 DDR3 6GB (3x2GB) PC3-12800 (1600MHz) triple channel kit 310 €

- Mainboard: ASUS P6T Deluxe X58 301€

- GPU: Gainword 9740 GTX260 896 Limited Edition 216-core PCI-E Retail 276€

- Hard Disk: Seagate Barracuda 7200.11 ST31000340AS 1TB Sata2 109€

- DVD: Sony Optiarc DVD-RW AD-5200S/BL Sata Black Bulk 20€

- Microsoft Windows Vista Ultimate 139€

- Σύνολο: 1781€

- Πληκτρολόγια, ποντίκια, οθόνες και ότι δεν αναφέρεται, υπάρχουν ήδη.

Ερωτήσεις/Απορίες

- Το κουτί έχει ενσωματωμένο σύστημα υδρόψυξης. Το adaptorακι είναι για να ταιριάζει με το νέο socket 1366. Ξέρει κανείς αν αρκεί αυτό ή μήπως πρέπει να πάρω extra σύστημα ψύξης για την CPU και την GPU;

- Η μητρική υποστηρίζει τις 1600MHz μνήμες αλλά μόνο με OverClocking (σύμφωνα με την περιγραφή του προϊόντος site του e-shop). Μήπως θα έχω πρόβλημα οπότε να αρκεστώ στις απλές 1333;

- Γνωρίζω οτι πρόκειται να βγεί το νέο πρότυπο Sata-3 (με 6GB max transfer rate). Αν και οι δίσκοι είναι ακόμη πολύ μακριά από αυτό (οι sata 2 πιάνουν το πολύ ταχύτητες μέχρι 1.5GB - δηλ. sata-1 ταχύτητες), μήπως να περιμένω μέχρι να βγούν υλοποιήσεις μητρικών με sata-3;

- Για την κάρτα γραφικών: Σκεφτόμουν μια SLI υλοποίηση αλλά μου φαίνονται υπερβολικά τα 800 € (2x400) για 2 κάρτες με το GFX280 chip, όπως και τα 550-600€ (2x275-300) για 2 κάρτες με το GFX260. Σκέφτηκα να βάλω μια μεγαλομεσαία κάρτα και να περιμένω για SLI σε 8-12μήνες. Ξέρει κανείς καμία SLI υλοποίηση κοντά στα 300€ με 20%+ καλύτερη απόδοση από την κάρτα που έχω επιλέξει;

- Οποιαδήποτε πρόταση που να ρίχνει το κόστος χωρίς να πέφτει δραματικά η ποιότητα είναι αποδεκτή(τροφοδοτικό & κουτί είναι αδιαπραγμάτευτα :-)), λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν θέλω σημαντικές αλλαγές τα επόμενα 4 χρόνια. Θα προτιμούσα προτάσεις με Intel & Nvidia σε DDR3 καθώς έχοντας AMD & ATi τα τελευταία 10 χρόνια έχω κουραστεί (maybe the grass IS greenier on the other side)

Το PC προορίζεται για AutoCad και Games (αλλά όχι FPS).

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο post.

Δημοσ.

Επειδή θές να κρατήσεις το pc σου για αρκετό καιρό και μόνο για αυτό θα σου προτείνω τα παρακάτω.

Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box)

Adata 3GB DDR3-1333 Ram Kit (3 x 1GB, PC3 10666, 8-8-8-24, AD31333G001GU3K)

Foxconn Renaissance (s1366, DDR3, X58)

Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS)

Samsung SH-S223F/BEBE Black DVDRW +/- (Dual Layer ReWriter, Sata 22X) Bulk

Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5)

Lian Li PC-P80 Armorsuit

Western Digital VelociRaptor HDD 150 GB 10k RPM (Sata)

Τα έτοιμα συστήματα νερού καλύτερα άφησε τα μακρυά. Ασχολίσε με overclock; Αν ναι τότε φτιάξε ένα συστηματάκι νερού σε αυτό το υπέροχο case.

Sli με gtx260 ή και 280 δεν αξίζει τα λεφτά του. Τι οθόνη έχεις πρώτα απ'ολα;

Σε λίγο καιρό θα θέλουμε κάρτες με directx 11 κλπ άρα no point για πέταμα των χρημάτων. Κράτα τη διαφορά και αργότερα πάρε μια καινούργια.

Βασικά καλύτερα θα σου πρότεινα πάρε το pc που προτίνει ο dante80 στο link πιο πάνω. Κράτα αυτά που μένουν και σε 2 - 3 χρονάκια παίρνεις καινούργιο. Είναι λίγο χαζό να σκάς πολλά λεφτά για κάτι που θα είναι καλό για 3 χρόνια max ενώ με λίγη εξοικονόμηση μπορείς να είσαι 4 ή 5 χρόνια με ένα πολύ καλό μηχάνημα.

Δώσε τώρα 800 ευρώ πάρε εναν quad και σε 2 χρόνια παίρνεις καινούργιο pc με άλλα 800 ευρώ. Και σου βγαίνει κ ποιο φτηνά αλλά και θα κάνεις και την δουλειά σου πάντα.

Είναι υπερβολή για μένα pc πάνω απο 1000 ευρώ χωρίς οθόνη.Δώσε 1000 για ένα pc και άλλα 700 για μια οθόνη 24 ή 26 που θα σου μείνει κιόλλας.

ΥΣ. Την σύνθεση την έκανα γιατί βαριόμουνα στη δουλειά βασικά :D

Δημοσ.
Σε λίγο καιρό θα θέλουμε κάρτες με directx 11 κλπ άρα no point για πέταμα των χρημάτων.

Γιατί, είδαμε το dx10.1 (ή ακόμα και το 10.0) για να έρθει το 11;

Δημοσ.

CoolerMaster Centuriom RC-590-KKN1-GP Black + Nexus 120MM Χ3 (front, back. side gpu)

Enermax PSU EPR625AWT PRO82 + 625W

Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Box) + Xigmatek Cpu Cooler HDT-S1284 - Achilles

DFI LP DK P45-T2RS (s775, DDR2, P45)

Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit

GAINWARD 9740 GTX260 896MB LIMITED EDITION 216-CORE PCI-E RETAIL

Western Digital 640GB HDD

SAMSUNG DVD-RW SH-S223F BLACK BULK

SCYTHE KM01-BK-5.25 KAZE MASTER BLACK

Σύνολο 950euro. Αν είσαι κομπλέ από οθόνες, περιφερειακά κτλ κτλ, κράτα την διαφορά και σε 2 χρόνια πάρε 2ο pc, εννοείται ανώτερο από αυτό που γράφεις στο op, πληρώνοντας άλλα 900euro. Συγχαρητήρια, όχι μόνο έχεις καλύτερο pc μετά από 2 χρόνια, αλλά έχεις και ένα δεύτερο δώρο...XD

Ερωτήσεις/Απορίες

- Το κουτί έχει ενσωματωμένο σύστημα υδρόψυξης. Το adaptorακι είναι για να ταιριάζει με το νέο socket 1366. Ξέρει κανείς αν αρκεί αυτό ή μήπως πρέπει να πάρω extra σύστημα ψύξης για την CPU και την GPU;

- Η μητρική υποστηρίζει τις 1600MHz μνήμες αλλά μόνο με OverClocking (σύμφωνα με την περιγραφή του προϊόντος site του e-shop). Μήπως θα έχω πρόβλημα οπότε να αρκεστώ στις απλές 1333;

- Γνωρίζω οτι πρόκειται να βγεί το νέο πρότυπο Sata-3 (με 6GB max transfer rate). Αν και οι δίσκοι είναι ακόμη πολύ μακριά από αυτό (οι sata 2 πιάνουν το πολύ ταχύτητες μέχρι 1.5GB - δηλ. sata-1 ταχύτητες), μήπως να περιμένω μέχρι να βγούν υλοποιήσεις μητρικών με sata-3;

- Για την κάρτα γραφικών: Σκεφτόμουν μια SLI υλοποίηση αλλά μου φαίνονται υπερβολικά τα 800 € (2x400) για 2 κάρτες με το GFX280 chip, όπως και τα 550-600€ (2x275-300) για 2 κάρτες με το GFX260. Σκέφτηκα να βάλω μια μεγαλομεσαία κάρτα και να περιμένω για SLI σε 8-12μήνες. Ξέρει κανείς καμία SLI υλοποίηση κοντά στα 300€ με 20%+ καλύτερη απόδοση από την κάρτα που έχω επιλέξει;

- Οποιαδήποτε πρόταση που να ρίχνει το κόστος χωρίς να πέφτει δραματικά η ποιότητα είναι αποδεκτή(τροφοδοτικό & κουτί είναι αδιαπραγμάτευτα ), λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν θέλω σημαντικές αλλαγές τα επόμενα 4 χρόνια. Θα προτιμούσα προτάσεις με Intel & Nvidia σε DDR3 καθώς έχοντας AMD & ATi τα τελευταία 10 χρόνια έχω κουραστεί (maybe the grass IS greenier on the other side)

---Να μην εμπιστεύεσαι τα έτοιμα συστήματα υδρόψυξης, και ειδικά αυτά της thermaltake. Αν θες να πας σε νεράκι θα πρέπει να φτιάξεις ένα καλό custom σύστημα, αλλιώς μένεις αέρα.

---Σε περίπτωση που σου πρότεινα DDR3, αυτές θα ήταν σίγουρα οι παρακάτω:

Adata 3GB DDR3-1333 Ram Kit (3 x 1GB, PC3 10666, 8-8-8-24, AD31333G001GU3K)

Σε καμία περίπτωση μην δεχτείς να πληρώσεις για τις ακριβές,ζεστές και ενεργοβόρες 1600 αυτή την χρονική στιγμή. Σε έξι μήνες θα έχουν απαξιωθεί από τις καινούριες χαμηλής κατανάλωσης μνήμες που έρχονται.

---Μακριά από SLI και Xfire. Αν μπορείς να το αποφύγεις και να καλύψεις τις ανάγκες σου για γραφικά σε παιχνίδια καλώς. Σαν gamer πάντως το δίλημμα για σένα είναι μεταξύ των 260 c216 και 4870 1gb.

---Τόσο το τροφοδοτικό, όσο και το κουτί που έχεις επιλέξει είναι απλά λάθος προϊόντα.

Το μεν τροφοδοτικό που επέλεξες είναι οverkill, πανάκριβο και κυρίως χειρότερης απόδοσης (όπως το 90% των thermaltake designed psus) σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία του. Ακόμα και το σύστημα που έχεις στο OP με δυσκολία θα τραβήξει 300-350watt δύναμης. Οτιδήποτε πάνω από 650-700watt είναι overkill για την περίπτωσή σου. Βασικά, όχι μόνο overkill αλλά και επιζήμιο για το σύστημά σου, λόγω του χαμηλού efficiency που θα έχεις σε idle λειτουργία...

Αν επιμένεις σε μεγάλο wattage, αγόρασε το καλύτερο psu παγκοσμίως στην κατηγορία του, το PC Power & Cooling - 750W Silencer Black.

Aν σκέφτεσαι το να έχεις ένα τροφοδοτικό σωστής απόδοσης για το σύστημά σου, καθώς και μικρού θορύβου, κοίτα σε ένα από τα παρακάτω:

Corsair 650W CMPSU-650TXEU

Enermax PSU EPR625AWT PRO82 + 625W

Το δε κουτί είναι το κλασσικό remake του armor από την TT με διαφορετική fascia και ψευτοσύστημα υδρόψυξης. Κρίνοντας πως δεν χρειάζεσαι πραγματικά υδρόψυξη (μιας και αν χρειαζόσουν, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να επέλεγες το συγκεκριμένο σύστημα), με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά μπορείς να αγοράσεις καταπληκτικά αλουμινένια κουτιά χωρίς πλαστικούρες, φωτάκια και λοιπά τσουμπλέκια.

Silverstone TJ-09B-Window <---(τροχάδην, η τιμή πώλησής του είναι 250euro κανονικά. Το έχω και ξέρω)

Lian Li PC-A71A

Δημοσ.

4ετια????

μαλλον πολυ αισιοδοξη προσδοκια....

πλεον βλέπεις πως παει η δουλεια... δεν ειναι οπως πριν απο 2 χρονια που ακομη και εναν pentium 4 στα 3γιγα ναχες θακανες την δουλεια σου....

σκεψου για 2 χρονακια... οποτε μειωσε και τα χρηματα που θα δωσεις.....

Δημοσ.

για παραδειγμα κατι τετοιο...πιστευω πως θα σε ικανοποιουσε....

και ειναι 400 ευρω πιο κατω απο αυτο που εχεις στησει...

και αν θες με ενα ανεβασμα στα 3,2 γιγα του 9300 εχεις περιπου ιδιες επιδοσεις με τον 920...

( εχω την ιδια συνθεση)

post-50033-12906297756_thumb.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για το feedback που μου δώσατε παρότι υπάρχουν πολλά παρόμοια posts με το δικό μου.

Ο λόγος που έκλινα προς την Thermaltake σύνθεση είναι οτι και τώρα έχω κουτί + PSU και είμαι πολυ ικανοποιημένος. Έχω το κουτί Damier V5000 και τροφοδοτικό PurePower Butterfly 480W. Και τα δυο μαζί τα πήρα 300€ πριν 5,5 χρόνια. Το τροφοδοτικό ήταν από τα ελάχιστα με Active PFC και πρέπει να τονίσω πως στο σπίτι που ζούσα, το PC του συγκάτοικου κάηκε 3 φορές από πτώση τάσης ενώ το δικό μου ποτέ (ναι, τα ηλεκτρολογικά ήταν επιεικώς ελλεινά). Η σημαντικότερη διαφορά που βρήκα μεταξύ του Silencer 750 και του Thermaltake ήταν το single rail 60A vs 4 rail του tt. Μιας και δεν ξέρω καθόλου απ' αυτά, είναι τόσο σημαντικό; Γιατί σε όλα τα άλλα (Ampere σε 3.3,5,12V, το tt δίνει περισσότερα και με 87% effic έναντι 83% του silencer)

Το κουτί θέλω να το αλλάξω γιατί μετά από επίσκεψη σε γνωστό κατάστημα υπολογιστών για την εγκατάσταση του τροφοδοτικού (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω ποιο), μου καταστρέψανε όλα τα ρυθμιστικά των ανεμιστήρων καθώς και 2/3 thermal sensors ΧΩΡΙΣ να αναγνωρίσουν την υπαιτιότητά τους. Εν πάσει περιπτώσει, βαρέθηκα τα 5 ανεμιστηράκια που δουλέουν διαρκώς στις 1800-3000rpm (και μου ζαλίζουν το κεφάλι) γι' αυτό σκέφτηκα την υδρόψυξη (που μάλλον είναι ποιο αθόρυβη).

Από το κουτί της CoolerMaster μου άρεσε πολύ το tool-free(το έχει και το V5000 και δεν θέλω να το αλλάξω) αλλά είναι midi και το εξωτερικό panel είναι front και όχι στο πάνω μέρος του κουτιού(όπως στο V5000). Όσο για τα looks, αστο, είναι ένα μαύρο χάλι. Τα συγκρίνω γιατί δεν θέλω κάτι χειρότερο από αυτό που έχω (έστω κι αν είναι σοβαρά τραυματισμένο).

Από τον παλιό υπολογιστή θα κρατήσω 3 δίσκους (έναν WD320GB, έναν Maxtor 250GB κι έναν SEAGATE500GB) καθώς και τα CD-R,DVD-Player. To DVD-R δεν εγγράφει DL και είναι 4x οπότε θα το αλλάξω. Όσο για τα υπόλοιπα, αρκεί να πω οτι έχω ακόμη την ati 9800pro - agp (320€ πριν 5χρόνια αλλά έβγαλε κάθε cent). Οθόνη αγόρασα πρόσφατα μια Turbo-X 22'' αλλάζοντας μια CTX 17' CRT 12ετίας (λόγο όγκου).

Όσο για τα Main Parts(cpu/mobo/ram/gpu) είμαι εντελώς ανοικτός σε κάτι soon outdated (όπως το LGA775) με προοπτική αναβάθμισης εντός 18μηνών. Αν πάρω κάτι τέτοιο τότε σκέφτομαι τον 8400 ή τον 8500 και 4gb μνήμη με χαμηλό Cas (όπως αυτές που προτείνεις Dante80 ή τις Crucial) και την Gainword 9740 (σε αυτό συμφωνούμε :)). Για μητρική σκέφτομαι κάτι εντελώς φτηνό όπως κάποια της Asrock (πχ η P45TS ή την P45XE-R που έχει και FireWire).

Το κουτί και το τροφοδοτικό όμως θέλω να μείνουν γι αυτό και ψάχνω το καλύτερο (και με δυνατότητες WaterCooling μιας και θα προσπαθήσω να εντρυφήσω περισσότερο στο OC - μόνο την Gpu έχω "πειράξει" μέχρι τώρα, αλλά σκοπεύω να πειραματιστώ και με την cpu). Το πρόβλημα είναι πως είμαι εντελώς άσχετος από WaterCooling και δεν ξέρω τι να πάρω, τι να προσέξω (και προφανώς) πως να το συνδέσω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας

Ένας μπερδεμένος (και σε αρκετά θέματα άσχετος user)

ΥΓ: Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να φτιάξω την σύνθεση που προτείνεις SwAToNeR, το Foxconn mobo ακυρώνει τους σκληρούς (λέει πως δεν είναι συμβατοί) στο Build PC του Πλαισίου :confused:

ΥΓ2: Το σύστημα που προτείνεις Roberto25 έχει Cpu στα 2.5, που είναι σχετικά αργός για LGA775 και για τροφοδοτικό, την etasis δεν την ξέρω καθόλου. Κατά τα άλλα είναι πολύ συμπαθητικό (με 4Gb ram και 1 δίσκο).

ΥΓ3: Ξέρω πως γράφω μεγάλα posts και εκτιμώ την υπομονή σας να τα διαβάζετε

Δημοσ.

ΥΓ: Απλά βάζε τα στο καλάθι, μη χρησιμοποιείς το Build PC.

ΥΓ2: Τα Etasis είναι πολύ καλά και ποιοτικά τροφοδοτικά, βέβαια το συγκεκριμένο είναι υπερβολή...

Δημοσ.

πραγματι τα etasis ειναι πολυ ποιοτικα

οσο για τα watt πιστευω πως δεν ειναι κακο να τραβαει και λιγο παραπανω ενα psu...

ο q9300 ειναι πραγματι στα 2.5 ,αλλα μενα κλικ τον πας στα 3,2 και προσεγγιζεις παρα πολυ την επιδοση του 920i...και ετσι γλυτωνεις και απο κει καποια χρηματα...

γιατι να σου πω και το αλλο που σκεφτομαι... γιατι να τρεξεις και να παρεις i7 και να γινεις beta tester ουσιαστικα της ιντελ? καπως ετσι το βλεπω...

λοιπον ο 9300 με ενα ανεβασμα στα 3,2 εχει cinebench στα 14000+ λιγο πιο πανω απο τον i920, που σημαινει πως 8α σε καλυπτει πληρως στο autocad....

Δημοσ.

Μη κοιτάς να τα φτιάξεις απο το builder του plaisio είναι bugarismeno και δε δουλεύει καθόλου σωστά. Βάλε τα κομμάτια στο καλάθι και απλά βάλε υποσημείωση να στα φτιάξουν χωρίς λειτουργικό και πέρνα εσυ την εγκατάσταση. Πολλές φορές μπορεί να σου usaroun και απο rma πράγματα που έχεις παραγγείλει απο το builder ή μεταχειρισμένα, άσε που δε σου δίνουν και τα κουτιά τους.

Καλύτερα πάρε έναν quad με το ενδεχόμενο στο μέλλον να γίνει καλύτερο support στους quad απο εφαρμογές. Εφόσον βγαίνουν και 8πύρινοι.

Κράτα το τροφοδοτικό σου αν θές καλύτερα, θα σε καλύψει πιστεύω αν δε θές κοίτα για corsair.

Μη πάς για υδρόψυξη εφόσον απ`όσο κατάλαβα δεν ασχολίσε με hardware και πολύ, να βάζεις χέρι εννοώ. Πάρε ένα καλό κουτάκι και αθόρυβο. Εγώ πχ έχω το Coolermaste Cormos rc 1000, εμφανισιακά το θεωρώ ωραίο, απλό και λιτό, πολύ καλή ποιότητα και σχετικά καλό airflow (αν βάλεις χέρι, τρύπες κλπ γίνεται απίθανο) και αθόρυβο μπορώ να πώ. Έχει απο την αρχή fans @ 1200rpm αθόρυβοι σχεδόν. Πάντως μεγάλη διαφορά απο τα ανεμιστηράκια σου που δουλεύανε 3000rpm. Προσοχή το case μακρυά απο πλαστικούρα.

Για μητρική καλύτερα κοίτα για κάτι πιο ποιοτικό. Όλες πια σχεδόν οι μητρικές έχουν firewire controler βέβαια δε ξέρω πόσο το χρεισιμοποιείς, εγώ έχω και καρτούλα firewire αλλά την έβγαλα, έχει ήδη η mobo μου άσε που δε τι χρεισιμοποιώ καν πια.

Δημοσ.

Απλά να ξέρεις ότι thermaltake ready w/c kits είναι για τον π3ο. Έχω δοκιμάσει ξέρω...και το κουτί που θες είναι κακό, δοκιμασμένο και πεταμένο στην άκρη...άκου τις συμβουλές το παιδιών...αστο το w/c θες πολλά φράγκα και μεράκι..

αθόρυβο το w/c? Ναι αλλα όχι τις thermaltake...περίμενε κάνα μηνα να δεις πως θα κάνει το pump, σαν τρακτέρ ;)

Δημοσ.

Παρατηρώντας οτι σύσσωμο το community είναι εναντίον των LCS κουτιών, μάλλον θα ήταν καλό για μένα να τα αποφύγω. Αλλά καθώς τα τόσο minimal κουτιά (όπως τα liαnli ή τα περισσότερα της CoolerMaster) δεν μου αρέσουν, έχω μια νέα πρόταση για κουτί: το VH6000 ή το CoolerMaster Cosmos S - Black αν και η 2η επιλογή ξεφεύγει λιγάκι για κουτί χωρίς υδρόψυξη. Δικαιολογούνται 70€ παραπάνω (50% πιο ακριβό) για το CM;

Για το τροφοδοτικό που πρότεινα, διάβασα σε ένα review οτι οι χρήστες με Full tower ίσως να βρουν τα cable κοντά και έχω δεύτερες σκέψεις. Το etasis θέλω το συγκρίνω με το Silencer 750 για να αποφασίσω. Πάντως θα προτιμούσα ένα modular psu (αν το λέω καλά, εννοώ αυτά που τους προσθαφαιρείς καλώδια-όπως είχε το tt με το cable management).

Αυτά, έχω ΤΕΣΤ Δεξιοτήτων αύριο και πρέπει να πάω για ύπνο. Πάντως, αρχίζω να βλέπω φως στην άκρη του τούνελ, εξ' αιτίας των χρήσιμων συμβουλών/παρατηρήσεών σας.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...