red7genius Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Εχω δυο 80αριδες σκληρους IDE. Ο ενας χρησιμοποιειται για τα win και τα προγραμματα και ο αλλος ειναι data center. Επειδη θα κανω συντομα φορματ, σκεφτομουν να περασω στον ενα 80αρη τρια λειτουργικα, win vista, win xp kai linux ubuntu. Κυριο λειτουργικο μου θα ειναι τα vista. Θελω να μου προτεινετε τον καλυτερο τροπο να χωρισω τον σκληρο σε partitions ωστε να εχω οσο το δυνατον καλυτερη αποδοση. Σκεφτομουν για ενα 60 20 10. Ειναι αρκετα?
antonl Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 60+20+10 = 90 > 80 > ~70 που ναι ο πραγματικός χώρος. Σε γενικές γραμμές κάπως έτσι θα έλεγα την αναλογία αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τι θες να εγκαταστήσεις σε ποιο λειτουργικό. Λίγο στριμόκωλα δε θα είσαι; (Υπολόγισε και 1-2GB για το swap file του Linux και ό,τι άλλο partition μπορεί να χρειαστεί)
red7genius Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 60+20+10 = 90 > 80 > ~70 που ναι ο πραγματικός χώρος.Σε γενικές γραμμές κάπως έτσι θα έλεγα την αναλογία αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τι θες να εγκαταστήσεις σε ποιο λειτουργικό. Λίγο στριμόκωλα δε θα είσαι; (Υπολόγισε και 1-2GB για το swap file του Linux και ό,τι άλλο partition μπορεί να χρειαστεί) Δικιο εχεις 50 ηθελα να γραψω. ο πραγματικος χωρος ειναι περιπου 76Gb. Τωρα αυτο που λες για το Linux δεν το ξερω.Ειμαι καπως noob σε σχεση με το open source. Οπως ειπα και πριν ο αλλος σκληρος θα χρησιμευει για την αποθηκευση ολων των αρχειων μου+τα προγραμματα. 50G δεν ειναι αρκετα για vista ultimate και 1-2 βασικες σουιτες προγραμματων πχ Office ? Τα xp θα ειναι βοηθητικα, σε περιπτωση που κατι δεν δουλεψει σε vista.
antonl Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Α οκ, αν μπουν μόνο λειτουργικά και κάποια βασικά προγράμματα αλλάζει. Ναι, άνετα θα σαι με 50GB για Vista+Office+ψιλοπράγματα. Από Linux κι εγώ άσχετος είμαι αλλά θυμάμαι πως βόλευαν/χρειάζονταν τα partitions. Ένα για home (προαιρετικά), ένα για swap file, ένα για λειτουργικό, ένα (κάτι MB) για boot. Και παρεμπιπτόντως δεν έχω ιδέα τι θα γίνει με το boot και με ποια σειρά είναι καλό να εγκαταστήσεις τα λειτουργικά αλλά λογικά θα τ αναλάβει ο boot manager του linux. Δεν ξέρω αν απάντησα σε κάποια ερώτησή σου ή σου δημιούργησα περισσότερες απορίες
red7genius Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Προς το παρων για τα Linux δεν βιαζομαι Αρα με 50 για βιστα και ~20 για xp θα πρεπει να ειναι καλα...
pmichal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Αυτά τα partitions που λες καλά είναι.. Απλά σε σειρά βάλε πρώτα xp, μετά vista και τέλος linux.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.