firefly Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα σε όλους, Έχω ένα laptop της LG το P1-KP02HS το οποίο υποστηρίζει 5.1 digital sound. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως δεν μπορώ να ενεργοποιήσω τον ήχο 5.1 Χρησιμοποιώ τα Vista ultimate και έχω περάσει τους τελευταίους drivers της Realtek. To συνδέω με το home theater που έχω και ενεργοποιείται η έξοδος (μέσω οπτικής ινας καλώδιο) που λέγεται DIGITAL OUTPUT. Στα properties πάω να ρυθμίσω τον ήχο και τα κανάλια και εκεί είναι το περίεργο της υπόθεσης. Δεν μου δίνει πουθενά την δυνατότητα να βάλω 5.1 channels παρα μόνο 2 αλλά όταν κάνω το test για DTS ή Dolby Digital ενεργοποιούνται όλα τα ηχεία του συστήματος, κάνει το test και με ρωτάει αν ακούω πολυκάναλο ήχο στο σύστημα μου. Πατάω yes αλλά ο ήχος παραμένει στα 2 κανάλια είτε βάλω ταινία είτε παίξω κάποιο παιχνίδι που να υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο. Ειλικρινά δεν ξέρω τι αλλο να κάνω αλλά πιστεύω ότι κάτι μου διαφεύγει Καμιά βοήθεια??????
haHa Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Απο την οπτικη μπορεις να παρεις δικαναλο pcm ηχο ή 5.1 dts.. Οποτε μονο σε dvd , Mkv ή μερικα divx με ac3 θα εχεις 5.1 ηχο.. Στα παιχνιδια δεν μπορεις να εχει πολυκαναλο ηχο, παρα μονο αν ειχε ο φορητος σου 3 αναλογικες εξοδους ηχου.. Με την optical περναει 5.1 μονο αν ειναι dts/dolby digital. Τα παιχνιδια ομως δεν δινουν dts/dolby digital, οποτε περνανε 2 καναλια.. Στην μουσικη δεν σε νοιαζει, ετσι κι αλλιως απο 2 ηχεια πρεπει να ακους μουσικη , οχι απο 5.1 . Σε ταινιες οπως ειπαμε, κανονικα δεν πρεπει να εχει προβλημα.. Βαλε πχ ενα dvd κ πες μας. Το μονο προβλημα λοιπον ειναι στα παιχνιδια.
firefly Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Με τα παιχνίδια δεν με ενδιαφέρει τόσο όσο στις ταινίες αν και το "Pro evolution 2009" και το "Need for speed undercover" σου δίνουν την δυνατότητα για surround ήχο και ειδίκα στο Pro μπορείς να κάνεις test σε κάθε ηχείο ξεχωριστά. Anyway, το θέμα είναι οτι έχω βάλει και κανονικά DVDs και Divx που έχουν είτε DTS είτε Dolby Digital και πάλι δεν ενεργοποιούνται τα υπολοιπα ηχεία του συστήματος. Συνεχίζει να παίζει μόνο απο τα μπροστινά 2. Αυτό είναι που με προβληματίζει. Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ για αναπαραγωγή ταινιών είναι, πέρα απο το Windows Media Player και το Power DVD 8 ultra version. Μήπως να βάλω και κανένα άλλο πρόγραμμα να τα δοκιμάσω????? Δεν ξέρω
naspect Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Απο την οπτικη μπορεις να παρεις δικαναλο pcm ηχο ή 5.1 dts.. Οποτε μονο σε dvd , Mkv ή μερικα divx με ac3 θα εχεις 5.1 ηχο.. Στα παιχνιδια δεν μπορεις να εχει πολυκαναλο ηχο, παρα μονο αν ειχε ο φορητος σου 3 αναλογικες εξοδους ηχου.. Με την optical περναει 5.1 μονο αν ειναι dts/dolby digital. Τα παιχνιδια ομως δεν δινουν dts/dolby digital, οποτε περνανε 2 καναλια.. Στην μουσικη δεν σε νοιαζει, ετσι κι αλλιως απο 2 ηχεια πρεπει να ακους μουσικη , οχι απο 5.1 . Σε ταινιες οπως ειπαμε, κανονικα δεν πρεπει να εχει προβλημα.. Βαλε πχ ενα dvd κ πες μας. Το μονο προβλημα λοιπον ειναι στα παιχνιδια. +1 apo mena
FarCry Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Με την optical περναει 5.1 μονο αν ειναι dts/dolby digital. Τα παιχνιδια ομως δεν δινουν dts/dolby digital, οποτε περνανε 2 καναλια.. March 3, 2003 http://findarticles.com/p/articles/mi_m0EIN/is_/ai_98279182
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.