coolaris2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά, καλημέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής: Ψάχνω cooler για έναν τετραπύρηνο Q9450, Socket 775. Θα ήθελα να μου πείτε τι καλύτερο μπορώ να βάλω από πλευρά αερόψυξης, ανεξαρτήτως κόστους και παράλληλα με όσο γίνεται χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Παρακαλώ όμως όσοι προτείνουν κάτι, να είναι εξακριβωμένο. Ευχαριστώ.
Tenshi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Υπάρχει η Thermalright Ultra 120 Extreme , η οποία θεωρείτο, μέχρι πρίν λίγο καιρό, απο τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) αερόψηκτρες.Με ένα χαμηλών στροφών ανεμιστήρα ή κοινό ανεμιστήρα+fan controller είναι αθόρυβη. Υπήρχε και η αντίστοιχη True Black version,που για κάποιο ανεξήγητο λόγο δέν μπορώ να βρώ,λές και έπεσε περονόσπορος...
coolaris2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Μεταξύ αυτών τι να επιλέξω: 1. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650745 2. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650605 3. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650604 4. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650713 Ευχαριστώ. Αν υπάρχει και κάποια εναλλακτική πρόταση θα με ενδιέφερε.
Tenshi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Καμία απο αυτές. Αν δέν βρίσκεις την Thermalright διαθέσιμη,τότε σάν εναλλακτική μπορώ να σου προτείνω την Scythe Cooler Ninja 2 ,με την οποία μπορείς να κάνεις cross flow με δεύτερο ανεμιστήρα στο πλάι ή την Xigmatek Achilles,που έχει πολύ καλές επιδόσεις,αν και δέν φτάνει την Thermalright
coolaris2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Γιατί κανέναν απ' τους παραπάνω? Έχουν τη μεγαλύτερη ροή αέρα και τα θεωρώ τα πιο ποιοτικά cooler του e-shop. -----Προστέθηκε 27/11/2008 στις 03 : 33 : 04----- εν τω μεταξύ η Ultra είναι τέρας και αμφιβάλλω αν χωράει και στην Asus Maximus Formula που προορίζεται να μπει.
Tenshi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Οι λύσεις που παρέθεσα είναι με ενεργητική ψύξη,αφου ο ανεμιστήρας συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία (με εξαίρεση την Thermalright).Υπάρχει η δυνατότητα οι συγκεκριμένες να χρησιμοποιηθούν και για παθητική ψύξη εάν το κουτί διαθέτει καλό airflow,αλλα δέν το προτείνω και σάν λύση. Η ροή του ανεμιστήρα δέν παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο για μια ψύκτρα.Πάνω απ'όλα μετράει και οι ποιότητα κατασκευής και εδώ που τα λέμε η Thermaltake βγάζει μέτρια προϊόντα.Σε αυτό το price range, υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις. Δές το και απο την άλλη σκοπιά,μπορείς να βάλλεις μελλοντικά άλλους ανεμιστήρες (πχ με led),πιο δυνατούς ή ακόμα πιο αθόρυβους ή να τον αντικαταστήσεις σε περίπτωση βλάβης.Αν όμως χαλάσει ένας ανεμιστήρας ο οποίος είναι μονοκόμματος με την ψύκτρα τι κάνεις;
coolaris2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Tenshi.Απλά μου φαίνεται ογκώδης και την φοβάμαι λίγο μην "κρεμάσει" και την μητρική από άποψη βάρους. Βέβαια σκέφτομαι και το ότι έχω ένα πλαινό ανεμιστήρα (το κουτί είναι το Thermaltake Soprano) και coolers σαν και αυτά που κοιτάνε τους front και rear ανεμιστήρες δεν βολεύουν τόσο, όσο αυτά που κοιτάνε τον πλαινό. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Ευχαριστώ.
Tenshi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Αν και το βάρος των 600gr. ακούγεται υπερβολικό,δέν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Εξ'άλλου αν όντως υπήρχε κίνδυνος,η κατασκευάστρια εταιρία θα είχε προνοήσει και θα υπήρχε και κάποιο backplate στην συσκευασία για καλύτερη στήριξη.Βέβαια αν χρησιμοποιείς το pc για LAN party και το μετακινείς συχνά,τότε ναί,ίσως να γίνει ζημιά,ειδικά αν το ταρακουνάς απο εδώ και απο εκεί. Οι ψύκτρες τύπου tower πιστεύω οτι είναι η καλύτερη λύση για την μεταφορά του ζεστού αέρα έξω απο το κουτί,την στιγμή μάλιστα που μπορείς να στοχεύσεις κατευθείαν κάποιον exhaust ανεμιστήρα (του τροφοδοτικού αν κοιτάει πάνω ή τον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού αν κοιτάει στο πλάι). Βέβαια για να μήν είμαι και άδικος,οι ψήκτρες με την κλασική διάταξη (ανεμιστήρας να φυσάει προς την μητρική) ψύχει παράλληλα και αρκετά υποσυστήματα του υπολογιστή πχ μνήμες και mofset. Έχω και εγώ το ίδιο κουτί με εσένα και μπορώ να πώ με σιγουριά οτι μπορείς να βάλεις ψύκτρες μέχρι 160mm σε ύψος (πχ Thermalright Ultra 120),αρκεί να θυσιάσεις τον πλαϊνό 92mm ανεμιστήρα,ο οποίος δέν κάνει και φοβερή δουλειά στο συγκεκριμένο κουτί,ειδικά όταν θές οι ανεμιστήρες να δουλεύουν σε χαμηλά επίπεδα θορύβου.Λιγότερες στροφές ανεμιστήρα=Λιγότερος θόρυβος αλλα παράλληλα και χαμηλότερη διακίνηση αέρα. Στην περίπτωση μου, είχα ήδη ένα πλαϊνό παράθυρο με 23mm ανεμιστήρα οπότε επέλεξα την λύση μιας πιο κοντής tower ψήκτρας με 92mm ανεμιστήρα.Αν δέν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις τον πλαϊνό σου ανεμιστήρα,τότε θα πρέπει να κοιτάξεις λύσεις όπως η Scythe Katana 2 ή την Xigmatek HDT-SD964
Vatos_locos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1093169&catalog=20&category=69977719&page=3
coolaris2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μάλιστα κατάλαβα τις επιλογές που έχω στην αερόψυξη. Τώρα βέβαια μπαίνω σε ένα άλλο δίλημμα που λέει: Κάποια top αερόψυκτο cooler με κόστος 40-50 Ευρώ ή Έτοιμο (υπάρχει λόγος που λέω έτοιμο) σύστημα υδρόψυξης της Thermaltake, αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650589 ξεχνώντας τελείως το θέμα κόστος για την ώρα, κοιτώντας απλά την απόδοση και μόνο. Δηλαδή θα κερδίσω σε ψύξη κατά πολύ πηγαίνοντας στο συγκεκριμένο σύστημα υδρόψυξης (και μόνο για αυτό είναι η ερώτηση) ή θα έχω περίπου ίδια αποτελέσματα.
Vatos_locos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 καλύτερα αέρα και όχι ετοιματζίδικα νερά
coolaris2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Απλά το ρωτάω γιατί λογικά θα πρέπει να πετυχαίνεις μικρότερες θερμοκρασίες, και ας είναι και έτοιμο κιτ. Και εγώ δεν έχω ακούσει τα καλύτερα γενικά. Το μόνο καλό με τα έτοιμα κιτ υδρόψυξης είναι ότι είναι πολύ εύκολα στην εγκατάσταση και έτσι δεν θα με δυσκολέψει. Οπότε Vatos locos λες να πάω σε τοπ air coolers?
Vatos_locos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 ΙΜΗΟ ναι μια top αερόψυκτρα θα έχει τα ίδια με ένα έτοιμο ψευτο-νερό αν θες νερά πήγαινε σε σοβαρά
Tenshi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Ο Vatos_locos ομίλησε,οπότε μήν το ψάχνεις περισσότερο.Βούρ στον πατσά...
liopyr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Ο Vatos_locos ομίλησε,οπότε μήν το ψάχνεις περισσότερο.Βούρ στον πατσά... Μην ψαρώνετε, με ρωτάει στο msn και του λέω τι να απαντήσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.