Προς το περιεχόμενο

Ενθουσιάστηκα μετά απο χρόνια!!

jannos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και 8-9 χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές ψάχνω διαρκώς για ένα καλύτερο εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα...

Έχω δοκιμάσει πολλές διανομές (οχι ολες) και είχα βρεί μια σιγουριά στη Suse.

Τον τελευταιο ομως καιρο οι αλλαγες κι αναβαθμίσεις τους δεν είναι κι οτι καλύτερο (ειδικά το KDE 4 είναι οτι πιο ασταθες) και είπα να δοκιμάσω μια ακόμα φορά Ubuntu.

Ρε παιδιά με λίγο πείραγμα και με εγκατάσταση KDE 4.1 ΈΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ!!! :mrgreen:

Χρόνια είχα να ευχαριστηθώ τόσο...Μέχρι τώρα δέν βλέπω να υπάρχουν δυσλειτουργίες και με τα εφέ του compiz ενεργοποιημένα τύφλα να έχει το Hollywood...

Άσε που το KDE που είναι το αγαπημένο μου δουλέυει!(στη Suse έτρεχα αναγκαστικά το 3.5 γιατι το 4 έπαιζε όπως η Αlpha 2 των Vista).

Το μόνο θέμα ως τώρα που δεν εχω βγάλει άκρη είναι το πως θα δει την καρτα Tv Aver Media super 007 που έχω...

Και κατι ακόμα για όποιον ξέρει...Υπάρχει δυνατότητα να εγκαταστήσω το Yast? Εξαιρετικά χρήσιμο και δυνατό και μου λείπει απο το KDE...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ και 8-9 χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές ψάχνω διαρκώς για ένα καλύτερο εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα...

Έχω δοκιμάσει πολλές διανομές (οχι ολες) και είχα βρεί μια σιγουριά στη Suse.

Τον τελευταιο ομως καιρο οι αλλαγες κι αναβαθμίσεις τους δεν είναι κι οτι καλύτερο (ειδικά το KDE 4 είναι οτι πιο ασταθες) και είπα να δοκιμάσω μια ακόμα φορά Ubuntu.

Ρε παιδιά με λίγο πείραγμα και με εγκατάσταση KDE 4.1 ΈΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ!!! :mrgreen:

Χρόνια είχα να ευχαριστηθώ τόσο...Μέχρι τώρα δέν βλέπω να υπάρχουν δυσλειτουργίες και με τα εφέ του compiz ενεργοποιημένα τύφλα να έχει το Hollywood...

Άσε που το KDE που είναι το αγαπημένο μου δουλέυει!(στη Suse έτρεχα αναγκαστικά το 3.5 γιατι το 4 έπαιζε όπως η Αlpha 2 των Vista).

Το μόνο θέμα ως τώρα που δεν εχω βγάλει άκρη είναι το πως θα δει την καρτα Tv Aver Media super 007 που έχω...

Και κατι ακόμα για όποιον ξέρει...Υπάρχει δυνατότητα να εγκαταστήσω το Yast? Εξαιρετικά χρήσιμο και δυνατό και μου λείπει απο το KDE...

Γιατί να εγκαταστήσεις το yast αφού το ubuntu έχει ήδη το δικό του package manager (synaptics) που είναι και πολύ καλύτερος. Την κάρτα δεν στη βλέπει; Κατέβασες το xawtv;

Το κατέβασα κι αυτο αλλα δέν βλέπω τιποτα.

Το Yast το θέλω διοτι τωρα θα είχα άμεση προσβαση στην καρτα τηλεόρασης και θα μπορουσα να καταλάβω τουλάχιστον αν την βλέπει!

Το κατέβασα κι αυτο αλλα δέν βλέπω τιποτα.

Το Yast το θέλω διοτι τωρα θα είχα άμεση προσβαση στην καρτα τηλεόρασης και θα μπορουσα να καταλάβω τουλάχιστον αν την βλέπει!

Πήγαινε εδώ http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=587056 και έλεγξε το ποστ με νούμερο #8 (στα αγγλικά) και δες μήπως σε βοηθήσει. Με lspci στο terminal σου βγάζει τις συσκευές του συστήματός σου.

Ευχαριστω! Το ειχα βρει αυτο το φορουμ αλλα δεν ηθελα να πειραξω πραγματα που δεν γνωριζω πως να τα διορθωσω αν χαλασουν....

Λεω να το δοκιμασω παντως αφου δεν υπαρχει κατι πιο απλο.

Όσον αφορά το KDE4 που έρχεται με το openSUSE 11.0 όντως δεν είναι ότι καλύτερο (4.0.x έκδοση με αρκετά bug), μπορούσες να εγκαταστήσεις το KDE 4.1.3 μέσω του http://en.opensuse.org/KDE4#Factory_KDE_Project_.28KDE_4.1.3.29 (με ένα κλικ).

Δεν φαντάστηκα οτι εφταιγε η Suse... Απλα είπα οτι το KDE θέλει ακόμα κανα χρονο να στρώσει!

Η καρτα Tv δεν παλευεται ακομα...

Αλλα παιζει τα live streaming του Nova sport !Αν και ειχα φαει τον τοπο παλιοτερα και δεν ευρισκα να υπαρχει το σωστο plugin...

Και DVD Shrink μεσω Wine!

Αυτο το Wine ουτε μια φορα δεν ειχε δουλεψει στη Suse...B)

Οι νέες μου περιπέτειες...

Κι αφου εβλεπα ολα να δουλευουν καλα (εκτος της καρτας tv) λεω ας κανω μια καθαρη εγκατασταση να ξεφορτωθω και τα Vista που μου τρωνε το χωρο και να βαλω απ την αρχη Kubuntu αφου το Kde το προσθεσα αρχικα μεσω Ubuntu.

To Kubuntu σκετο λοιπον , εξω τα Vista και ....Μαπα το καρπούζι!:mad:

Τιποτε δεν ηταν ιδιαιτερα καλο και σταθερο! Ξανα απ την αρχη λοιπον με Ubuntu και μετα προσθεση Kde κτλ...

Καλυτερα τα αποτελεσματα αυτη τη φορα αλλα με καποια μην.λαθους μετα απο καθε εγκατασταση απ τον installer.

Τι γινεται ρε παιδια? Αμα τυχει δουλευει κι οταν γουσταρει?

Κι ειναι και το αλλο..

θελω να κανω Login ως Root. (Δικο μου ειναι κι αμα θελω το χαλαω.)

Καντε μου ομως τη χαρη να μου δωσετε οδηγιες διοτι το εχω κανει 2 φορες ως τωρα αλλα παλι δεν βλεπω να γινεται.(απενεργοποιειται μονο του?)

Οι νέες μου περιπέτειες...

Κι αφου εβλεπα ολα να δουλευουν καλα (εκτος της καρτας tv) λεω ας κανω μια καθαρη εγκατασταση να ξεφορτωθω και τα Vista που μου τρωνε το χωρο και να βαλω απ την αρχη Kubuntu αφου το Kde το προσθεσα αρχικα μεσω Ubuntu.

To Kubuntu σκετο λοιπον , εξω τα Vista και ....Μαπα το καρπούζι!:mad:

Τιποτε δεν ηταν ιδιαιτερα καλο και σταθερο! Ξανα απ την αρχη λοιπον με Ubuntu και μετα προσθεση Kde κτλ...

Καλυτερα τα αποτελεσματα αυτη τη φορα αλλα με καποια μην.λαθους μετα απο καθε εγκατασταση απ τον installer.

Κι ειναι και το αλλο..

Καντε μου ομως τη χαρη να μου δωσετε οδηγιες διοτι το εχω κανει 2 φορες ως τωρα αλλα παλι δεν βλεπω να γινεται.(απενεργοποιειται μονο του?)

Tα μυνήματα λάθους στο linux έχουν κάποιο νόημα και σου δείχνουν την αιτία του προβλήματος. Πες μας τι σου έβγαλε.

Αυτά μόνο στα Windows και γενικά στα προγράμματα της M$. Εδώ είναι linux άρα σίγουρα κάτι παίζει το οποίο λογικά διορθώνεται.

Κι ειναι και το αλλο..

Τα Ubuntu έχουν κλειδωμένο το root από την εγκατάσταση. Μπορείς να το ενεργοποιήσεις από το menu Sessions στο System αν δεν κάνω λάθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...