antonl Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Αν και ήδη είπα την άποψή μου παραπάνω, να τονίσω κι εγώ πως αν δε θες "να πανε τα λεφτα στο βροντο" δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάποια απ τις αλλαγές που αναφέρεις στο τελευταίο σου post. Το γιατί, το εξηγεί αναλυτικά ο Dante80 στο παραπάνω σεντόνι. Το μόνο που ίσως κάποια στιγμή έπιανε τόπο είναι μια ταχύτερη κάρτα γραφικών αλλά αυτό απαιτεί +100€ χωρίς αντίστοιχη αύξηση στις επιδόσεις. Συν το ότι στην (σχετικά χαμηλή) ανάλυση που θα παίζεις δεν απαιτείται μια τέτοια κάρτα.
SwAToNeR Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Καλύτερα με τα extra λεφτά πούλα την 19άρα οθόνη πάρε μια 4870 + μια 22 άρα οθόνη. Πάνω κάτω στα ίδια λεφτά θα είσαι και θα το μηχάνημα θα το καταευχαριστηθείς. Παραπάνω χρήματα για μια vga σε 19άρα δεν αξίζει. H 4850 θα σε καλύψει ακόμα και στην 22 άρα. Εγώ έχω 24 και είμαι πολύ ικανοποιημένος με την 4850. Στο undercover full όλα και 2AA βέβαια δουλεύει 100% αλλά δεν έχω σπασίματα καθόλου ούτε κολλήματα. Άνετα τρέχω ότι game θέλω σε full εκτός απο crysis (εντάξει είπαμε αυτό το παιχνίδι είναι έλεος).
bokoboko Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ρε παιδια μου λετε ολοι να παρω καινουργια οθονη....Να σας πληροφορησω οτι τη πηρα 200 ευρω μετα το πασχα...1ον τα μαζευα καιρο κ 2ον τη πηρα μετα το πασχα καινουργια ειναι ακομα...Επισης ποσο πια πρεπει να ειναι η οθονη για να παιξω?ασε που θα σταβωθω...Εσεις πως παιζετε?lol Γενικα για τη καρτα γραφικων αμα εχω αυτην την αναλυση που εχω και παρω ακομα πιο ακριβη καρτα δε θα τα δειχνει πιο ωραια?απο τι μου λετε δε θα φενονται στην οθονη μου...ΟΚ το δεχομαι..ευχαριστω κ παλι.
SwAToNeR Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Απλά πια έχουμε μια τάση στο μέγεθος. Θα τα βλέπεις πιο μεγάλα. Είναι ωραίο να έχεις χώρο στο Desktop και να βλέπεις και Full HD ταινίες. Αν δε θές τότε απλά κράτα τα λεφτά σου δεν είναι ανάγκη να τα χαλάσεις όλα. Αμα σου περισσέβουν μπορείς να συνεισφέρεις στην υδρόψυξή μου . Θα σου ανάψω και λαμπάδα. Απλά περαιτέρω είναι πεταμένα λεφτά. Πιο ωραία δε θα τα δείς. Θα τα βλέπεις το ίδιο απλά θα δουλεύει η κάρτα σου λιγότερ, θα ζορίζεται λιγότερο κλπ με όλα Full HD. Κοινώς θα κάθετε η κάρτα, όχι πως και η 4850 σε 19άρα δε θα κάθεται αλλα λέμε τώρα.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Βασικά στη θέση σου,αν ήθελα να τα σκοτώσω κάπου τα υπόλοιπα,θα πήγαινα για ένα καλό UPS(σίγουρα κάτι σε APC).Εκτός αν ήδη έχεις και UPS,οπότε πάω πάσο.Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για πεταμένα λεφτά.Αυτομάτως ασφαλίζεις το αξιόλογο pc που αγοράζεις. Και μ'αυτήν την αγορά πάλι σου περισσεύουν λεφτά και τα βάζεις όπου θέλεις.Kι επειδή,απ'ό,τι καταλαβαίνω,σε ψήνει μια κάρτα γραφικών ψιλοτερατάκι,τα ρίχνεις εκεί αν θες.Επίσης θα μπορούσες να βάλεις κι έναν 2ο σκληρό.Μονάδες αποθήκευσης είναι πάντα χρειάζονται... Πάντως απ'την μεριά μου αυτό θα έκανα σίγουρα. Άντε και καλές αγορές,όπου κι αν τα ξοδέψεις τελικά. -
mihalakis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Πράξε όπως σε συμβούλευσε ο dante. Το οτι σου περισσέυουν λεφτά μόνο θετικό είναι, και τους λόγους στους εξήγησε αναλυτικά ο φίλος δάντης, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν και τις ανάγκες σου. Θα μπορούσε κάλλιστα να σου προτείνει ακριβότερη σύνθεση για να εξαντλήσει τον προϋπολογισμό σου (έτσι κι αλλιώς δικά του είναι τα λεφτά; )αλλά δεν το έπραξε και σου πρότεινε ένα πολύ ισορροπημένο σύστημα, που θα καταφέρει να σου αντέξει στο χρόνο (για 6 χρόνια που λες όμως χλωμό το βλέπω). Να προτιμήσεις το corsair στο τροφοδοτικό για τον απλούστατο λόγο οτι το πλαίσιο θα σου βγάλει την πίστη μεχρι να το φέρει (21 μέρες περίμενα και τλκ δεν ήρθε και πήγα στο κορσερ, που είναι άψογο)
bokoboko Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Παιδια οκ καταλαβα...Οποτε μενω στη συνθεση του Dante80...ελπιζω να μου πειτε κ αλλοι τη γνωμη σας..θελω κι αλλες γνωμεεεεεες!!!!ευχαριστω ειληκρινα ρε παιδια για τη βοηθεια σας. -----Προστέθηκε 28/11/2008 στις 02 : 40 : 46----- Πράξε όπως σε συμβούλευσε ο dante. Το οτι σου περισσέυουν λεφτά μόνο θετικό είναι, και τους λόγους στους εξήγησε αναλυτικά ο φίλος δάντης, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν και τις ανάγκες σου. Θα μπορούσε κάλλιστα να σου προτείνει ακριβότερη σύνθεση για να εξαντλήσει τον προϋπολογισμό σου (έτσι κι αλλιώς δικά του είναι τα λεφτά; )αλλά δεν το έπραξε και σου πρότεινε ένα πολύ ισορροπημένο σύστημα, που θα καταφέρει να σου αντέξει στο χρόνο (για 6 χρόνια που λες όμως χλωμό το βλέπω). Να προτιμήσεις το corsair στο τροφοδοτικό για τον απλούστατο λόγο οτι το πλαίσιο θα σου βγάλει την πίστη μεχρι να το φέρει (21 μέρες περίμενα και τλκ δεν ήρθε και πήγα στο κορσερ, που είναι άψογο) Thanks μιχαλη!θα το δω και αυτο αλλα θα τα παρω απο e-shop οποτε...
mohic4n Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Παιδια οκ καταλαβα...Οποτε μενω στη συνθεση του Dante80...ελπιζω να μου πειτε κ αλλοι τη γνωμη σας..θελω κι αλλες γνωμεεεεεες!!!!ευχαριστω ειληκρινα ρε παιδια για τη βοηθεια σας. Σταματα να ζητας αλλες γνωμες και πηγαινε για αυτα που σε συμβουλεψε ο Dante. Να 'σαι σιγουρος και οτι 1000 ατομα να δουν ακομη το θεμα σου, το ιδιο θα σου πουν. Οσο για την οθονη, αν σταθεις μπροστα σε μια 22αρα τοτε θα καταλαβεις γιατι σου λενε να πουλησεις την VGA σου και με τα λεφτα που θα παρεις και θα σου περισσεψουν να πας για 22αρα και ATI 4870 Καλες αγορες !!
bokoboko Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Ωραια! Λοιπον εχουμε και λεμε... Κουτι:http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.650689 (μου αρεσε πιο πολυ αυτο..) Επεξεργαστης:http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.558251 Σκληρος:http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.303747 Καρτα γραφικων:http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.510675 ολα οκ μεχρι εδω? Αν υπαρχει καποιο προβλημα πειτε το μου..προχοραω... Το προβλημα μου Dante80 ειναι οτι τα ανεμιστηρακια,τις Ram,η Μητρικη και Τροφοδοτικο που μου προτεινες δε τα εχει στο e-shop(τα εχει στο πλαισιο)...Επειδη θα τα αγορασω απο e-shop και θα τους πω να τα συναρμολογησουν εκεινοι μπορεις να μου προτεινεις εσυ (και αλλοι ενδεχομενως) τι να βαλω εναλλακτικα απο e-shop? Επισης εχω ενα τροφοδοτικο 550 watt,το εχω γυρω στον 1,5 χρονο το πολυ..καλυτερα ειναι να παρω καινουργιο ή να βαλω αυτο που εχω? Τελος ειδα σε ενα αλλο Thread οτι δεν ειναι καλο να αγορασει καπιος απο e-shop..δεν τα ξερω ρε παιδια αυτα εγω τι να κανω παιζει κανα προβλημα?αφου τοσοι αγοραζουν απο e-shop...
Dante80 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Σε περίπτωση που έχεις κάποιο από τα εξαρτήματά σου DOA ή σου χαλάσει στην πορεία, το customer service του e-shop είναι πολύ χειρότερο. Για φουρφούρια από e-shop, πάρε ένα από τα παρακάτω μοντέλα. ARCTIC COOLING FAN 120MM L SHARKOON SILENT EAGLE 1000RPM 120MM Μακριά από armor imo, είναι κουτί κακής ποιότητας, το είχα παλιότερα (και τώρα έχω και το μικρό του αδελφάκι (armor jr) που είναι όμως καλύτερο. Αν θες ντε και καλά ακριβό full tower, κοίτα αυτά τα 3: COOLERMASTER RC-690-KWN1-GP CM 690 BLACK WITH TRANSPARENT SIDE WINDOW AKASA AK-BOOKCASE-02 MIRAGE 62 ALL BLACK ANTEC NINE HUNDRED ULTIMATE GAMER CASE
nikos21aek Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Από ότι διάβάσα το παιδί θέλει να πάρει εναν υπολογιστή να κρατήσει όσο πιο πολύ χρόνο γίνεται και ας πούμε να αλλάξει μια κάρτα γραφικών στα δύο χρόνια.Τα παιχνίδια που παιζει λέει είναι κανένα πρό.Όχι τίποτε τόσο τρέλο δηλαδη.Συμφωνώ ότι στην κάρτα γραφικών η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει είναι μια οικονομική 4850 και να την αλλάξει όταν δεν του τραβάει άλλο.Αλλά για επεξεργαστή δεν είναι καλύτερα να πάρει έναν 4πήρυνο;Τόσο τρελή διαφορά στα παιχνίδια δεν θα δεί και θα κρατήσει άνετα πιο πολύ από τον δυπήρινο για μελοντικές εφαρμογές ή παιχνίδια που θα υποστηρίζουν 4 πηρύνες.Το λεω γιάτι ούτε με Ο/C ασχολείται από ότι λέει,και επειδή επεξεργαστή δεν αλλάζεις και κάθε χρόνο.Αν δηλαδή του χρόνου βγεί μια εφαρμογή που θα τη χρησιμοποιεί και θα υποστηρίζει 4 πηρύνες τι θα κάνει;θα αλλάξει επεξεργαστή;Σιγά τη διαφορά που θα έχει ο quad στα 2,33 με τον c2d στα 3
Dante80 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Φίλε Νίκο, το προφιλ χρήσης που θα κάνει ο bokoboko απλά δεν προβλέπει την αξιοποίηση 4threads...προς το παρόν. Αυτή την στιγμή ο μόνος viable τετραπύρηνος στην αγορά θα ήταν ο παλιός και ζεστός 6600 g0 στα ~180euro. O 8200 είναι πολύ πιο αργός σε single-double thread ops από τον διπύρηνο λόγω χρονισμού και cache. Kαι πολύ ακριβός για την διαφορά επιδόσεων που δίνει σε 4 thread ops. Με την ισχύ που έχουν οι σημερινοί επεξεργαστές, θα περάσουν 2-3 χρόνια και βάλε για να αρχίζει το phase out των διπύρηνων λόγω απόδοσης, αλλά και λόγω προώθησης των μελλοντικών 4-8core cpus. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει με τις δουλειές που κάνει τετραπύρηνο σήμερα. Ειδικά την στιγμή που θα βρίσκει σε 6-9μήνες τον 9550 στα λεφτά που κάνει ο 8400 σήμερα...
nikos21aek Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Φίλε Νίκο, το προφιλ χρήσης που θα κάνει ο bokoboko απλά δεν προβλέπει την αξιοποίηση 4threads...προς το παρόν. Αυτή την στιγμή ο μόνος viable τετραπύρηνος στην αγορά θα ήταν ο παλιός και ζεστός 6600 g0 στα ~180euro. O 8200 είναι πολύ πιο αργός σε single-double thread ops από τον διπύρηνο λόγω χρονισμού και cache. Kαι πολύ ακριβός για την διαφορά επιδόσεων που δίνει σε 4 thread ops. Με την ισχύ που έχουν οι σημερινοί επεξεργαστές, θα περάσουν 2-3 χρόνια και βάλε για να αρχίζει το phase out των διπύρηνων λόγω απόδοσης, αλλά και λόγω προώθησης των μελλοντικών 4-8core cpus. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει με τις δουλειές που κάνει τετραπύρηνο σήμερα. Ειδικά την στιγμή που θα βρίσκει σε 6-9μήνες τον 9550 στα λεφτά που κάνει ο 8400 σήμερα... Ναι μπορεί να έχεις δίκαιο.Το θέμα είναι όμως να μην χρειάζεται ουτέ καν να σκεφτεί να πάρει τον 9550 σε 6-9 μήνες.Ελπίζω να μην έχεις ΤΟΣΟ πολύ δίκαιο και χρειάζομαι εγώ άλλο επεξεργαστή σε 1 2 χρόνια Βασικά έχω τον quad που αναφέρεται στο thread και δεν βλέπω κανένα πρόβλημα σε παιχνίδια.Το είχα κάνει και thread εδω μέσα πρίν τον βάλω και τόσο αποτρεπτικός δεν ήταν κανένας.Όλοι μου είπαν ότι ο c2d θα είναι λίγο πιο γρήγορος και επίσης όλοι μου είπανε ότι ο quad θα αντέξει περισσότερο σε βάθος χρόνου από τη στιγμή που δεν ασχολούμαι με o/c.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.