Προς το περιεχόμενο

ACER ASPIRE ONE A150L vs ASUS EEE PC904HD WINDOWS BLACK

baniko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεταξύ των

ACER ASPIRE ONE A150L

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907451

και

ASUS EEE PC904HD WINDOWS BLACK

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908075

(βέβαια είναι πλέον εξαντλημένο, αλλά μπορεί να επανεμφανιστεί)

Το δεύτερο έχει μπαταρία 6 κελιών και επομένως πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ για το πρώτο δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα στοιχίζει με την μεγάλη μπαταρία.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο που βλέπω εγώ ότι διαφοροποιούνται, είναι ο επεξεργαστής, που όμως δεν μπορώ να κρίνω λόγω γνώσεων.

Αν όμως οι επεξεργαστές είναι παρόμοιας απόδοσης τότε το δεύτερο, δεδομένης της μπαταρίας, ίσως να είναι καλύτερη αγορά!

Οι πιο γνώστες ας πουν την άποψή τους!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Τσουκου.

Στο Α150L, εχεις Atom CPU που καιει 2W και ειναι στο 1,6Ghz υποστηριζοντας παραλληλα ''δευτερη εικονικη cpu'', ενω στο αλλο ειναι ενας καημενος Celeron ULV 900Mhz...

Και τα 2 εχουν ιδια ραμ.

Το μικρο της Acer εχει καλυτερο πληκτρολογιο, καλυτερη οθονη (εξαρταται απο τον καθενα αυτο, εμενα με ξετρελαινουν οι glossy οθονες), ενω εχει και μεγαλυτερο σκληρο και καλυτερης ευκρινειας webcam (παρολα τα λιγοτερα megapixel).

Επισης εχει ΔΥΟ card readers, ενω μπορεις να περασεις XP κανονικα (υπαρχουν οι drivers διαθεσιμοι).

Το μονο καλυτερο που βλεπω στο HD ειναι η αυτονομια...

Για δες ομως τιμουλες... 290 το ενα... 345 το αλλο πριν εξαντληθει.

Δεν νομιζω οτι μονο και μονο για την αυτονομια αξιζει ενα συνολικα χειροτερο netbook.

Εγω παντως περιμενω το Acer με τη μεγαλη μπαταρια.

Και μολαταυτα παρε την παρουσιαση του φιλτατου mouridis εδω:

http://www.kepik.gr/?p=720

Ισως σε πεισει οτι το Acer ειναι καλυτερο ;)

Δημοσ.

Παιδιά εγώ είμαι κατοχος του 150L. Του έχω αναβαθμίσει τη μνήμη απο 1GB σε 1.5GB(κόστος 17€). Έχω περάσει και VISTA ακόμα και τα πάει χωρίς χωρίς κανένα πρόβλημα. Η μπαταρία έχει αυτονομία με το WiFi ανοικτό κοντά στις 2 ώρες. Ένα αρνητικό που έχει το μηχάνημα είναι το CPU COOLER! Οταν η CPU ανεβάζει Mhz ανεβαίνει και η ταχύτητα του cooler και ο θόρυβος είναι μερικές φορές είναι ενοχλητικός.

Αυτά από μένα.. Η αποφαση δική σου!

• Moderators
Δημοσ.

Ειναι λιγο Overkill να βαλεις βιστα, αλλα εν πασει περιπτωσει...

Επισης, αν ειδες στο review του ΚΕΠΙΚ (στο λινκ που εδωσα) υπαρχει ενας πολυ απλος και ανεξοδος τροπος για να κανεις το ανεμιστηρι στα σκασει :-)

By the way, εχεις pm.

Δημοσ.

το 904 ειναι λαπτοπ μεγεθους ιδιο με το 1000Η αλλα με 8.9 οθονη ,=>μεγαλυτερο κι πιο ανετο πληκτρολογιο απο ασερ

και επισης το ασους εχει 2 χρονια εγγυηση εναντι 1 της ασερ

η μπαταρια του για σερβαρισμα με ανοιχτο το ασυρματο κρατα παραπανω απο 4 ωρες, ενω αν το απενεργοποιησεις με ελαφρια χρηση ξεπερνα τις 6.

οσον αφορ τον επεξεργαστη, εξαρταται απο το τι θα δουλευεις

Δημοσ.

Το Acer ειναι πιο μαζεμενο, πιο netbook. Το μεγεθος ειναι κρισιμο στα netbook και αυτο χωραει σε μια γυναικεια τσαντα ανετα... Επισης η οθονη του ειναι πιο φωτεινη απο των Asus... Και αν θες και σου χρειαζεται, μπορεις με τη διαφορα τιμης τους να αγορασεις μια διπλη ή τριπλη μπαταρια απο ebay (με το αντιστοιχο βαρος και ογκο βεβαια)

Δημοσ.

basilis5 η εγγυηση ναι μεν μπορει να λεει 1 χρονο αλλα κανονικα ειναι 2 χρονια!kostasR1 εγω σημερα εβαλα τα xp να σου πω μπορεις να μου στειλεις λιγο pm που αγορασες την μνημη πως την εβαλες κτλ!?γιατι θελω και εγω να βαλω!α επισης εβαλα games και τα τρεχει μια χαρα!συγκεκριμενα το warcraft 3 και το lineage 2!

• Moderators
Δημοσ.

E παιδια βιστα ακουω... παιχνιδια ακουω... νταξει netbooks ειναι, καπου το χουμε χασει το νοημα :P

Οσο για το πως μπαινει η ραμ,μια αναζητηση στο google και μια στο youtube θα σε καλυψουν και με το παραπανω. (υπαρχει πολυ υλικο)

Δημοσ.

επειδη κανονικα η εγγυηση ειναι 2 χρονια, αλλα δεν το αναγνωριζει κανεις και μονο δικαστικα μπορεις να δικαιωθεις, πιασε το αυγο και κουρευτο.

εγω εχω δικαστηριο με φουτζιτσου που εκρεμει γι αυτο το λογο.

επισης η αλμαν που εχει την ασερ ειναι χαλια!

στα συν οτι το ασερ εχει πουλησει τρελα παντου και δεν εχω ακουσει απο κανεναν προβλημα

επισης το ποκετ μεγεθος οντως ειναι ατου,αν και δεν πρεπει να ναι μεγαλη η διαφορα με το 904

Δημοσ.

Δυο μηνες πριν εκανα δωρο στην κοπελα μου το acer,αλλα ημασταν τοσο ατυχοι που πεσαμε σε ελατοματικο κομματι(εκαψε μητρικη).Βεβαια η acer(οχι acer hellas αλλα acer italy μιας και μενουμε ιταλια) μας πηρε το pc απο το σπιτι,μας πηρε τηλεφωνο αν μπορουν να μας φορματαρουν το pc,μας εστελναν μηνυματα στο κινητο για καθε τους κινηση και σε μιαμιση εβδομαδα μας εφεραν το pc πισω στο σπιτι,ολα με εξοδα δικα τους και το pc σε αριστη κατασταση να δουλευει αψογα.Ολα αυτα στην ιταλια βεβαια.

Τελος παντων...το acer ειναι αρκετα καλο pc(μην κοιτας που ημασταν ατυχοι).Επειδη κι εγω ειχα ακριβος το ιδιο ακριβος προβλημα με το τι να διαλεξω απο τα δυο,διαλεξα το acer μονο και μονο για τον τεραστιο σκληρο δισκο του 120giga.Η αληθεια ειναι οτι χωρις τον αναλογο χωρο σημερα δεν πας πουθενα.Οι θερμοκρασιες που δουλευει το pc ειναι πολυ καλες μετα απο αρκετες ωρες δουλειας.Τα αρνητικα του ειναι οτι δεν εχει bluetooth και οτι ειναι αρκετα θορηβοδης ο δισκος του.Δεν διαλεξα τον asus για τον μικρο αποθηκευτικο χωρο του αλλα και για τιμη του (στην ιταλια ειναι πιο ακριβο το eee pc kata 50€)

• Moderators
Δημοσ.

Κι εδω γυρω στα 50€ ακριβοτερο ητανε.

Οντως εχει 1 χρονο εγγυηση, αλλα αν ειναι να βγαλει κατι λογω ελλατωματος θα το βγαλει αμεσα πιστευω.

Επισης (δε ξερω μπορει να κανω και λαθος μιας και μεχρι τωρα ελλατωματικη συσκευη δε μου εχει τυχει), δε θεωρω τον -1 χρονο εγγυηση σε σχεση με το Asus τοσο σοβαρο λογο να μην το παρει κανεις, οσο θεωρω το απαραδεκτο support της Acer γενικα στην ελλαδα (απ οτι εχω ακουσει απο παρα πολλους και σε διαφορα φορουμ, εμενα ενα mail που εστειλα την επομένη το πρωι μου ειχαν απαντησει).

Δημοσ.
Δυο μηνες πριν εκανα δωρο στην κοπελα μου το acer,αλλα ημασταν τοσο ατυχοι που πεσαμε σε ελατοματικο κομματι(εκαψε μητρικη).Βεβαια η acer(οχι acer hellas αλλα acer italy μιας και μενουμε ιταλια) μας πηρε το pc απο το σπιτι,μας πηρε τηλεφωνο αν μπορουν να μας φορματαρουν το pc,μας εστελναν μηνυματα στο κινητο για καθε τους κινηση και σε μιαμιση εβδομαδα μας εφεραν το pc πισω στο σπιτι,ολα με εξοδα δικα τους και το pc σε αριστη κατασταση να δουλευει αψογα.Ολα αυτα στην ιταλια βεβαια.

Τελος παντων...το acer ειναι αρκετα καλο pc(μην κοιτας που ημασταν ατυχοι).Επειδη κι εγω ειχα ακριβος το ιδιο ακριβος προβλημα με το τι να διαλεξω απο τα δυο,διαλεξα το acer μονο και μονο για τον τεραστιο σκληρο δισκο του 120giga.Η αληθεια ειναι οτι χωρις τον αναλογο χωρο σημερα δεν πας πουθενα.Οι θερμοκρασιες που δουλευει το pc ειναι πολυ καλες μετα απο αρκετες ωρες δουλειας.Τα αρνητικα του ειναι οτι δεν εχει bluetooth και οτι ειναι αρκετα θορηβοδης ο δισκος του.Δεν διαλεξα τον asus για τον μικρο αποθηκευτικο χωρο του αλλα και για τιμη του (στην ιταλια ειναι πιο ακριβο το eee pc kata 50€)

Μηπως ξερεις τι σκληρο φοραει το δικο σου? Γιατι αυτο που πηρα απο εδω πριν 2 εβδομαδες φοραει τον Hitachi HTS543212L9A300 και ειναι πολυ ησυχο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...