konnak Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Εννοείς Macbook 13,3'' με Macbook Pro 17'' έτσι; Κάποιος θα μπορούσε να πει η διαφορά των 3,7'' στην οθόνη. Εγώ θα έλεγα ότι παίρνεις μια αρκετά αξιοπρεπή 40άρα LCD με τα χρήματα της διαφοράς. Και εγώ τα λιγουρεύομαι, αλλά είναι πάρα πολλά τα χρήματα. Λογικές τιμές (για Apple) θα ήταν 400-500 ευρώ πιο κάτω. Δηλαδή και πάλι ακριβότερα από τον ανταγωνισμό, αλλά tempting. Οπότε iMac και βλέπουμε αργότερα για laptop (φαντάζομαι θα πέσουν και οι τιμές τους σε κάποια φάση, είναι και καινούρια).
haHa Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ενταξει ρε παιδια, τα macbook δεν ειναι τοοοσο ακριβα και εφθασαν πια την ποιοτητα κ το βαρος των ανταγωνιστων.. Τα macbook pro ειναι που ειναι 500-1000 ευρω ακριβοτερα απο αντιστοιχης ποιοτητας pc laptop. (δεν μιλαμε για acer κλπ, αλλα για ποιοτικα λαπτοπ)
iced Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 να λαβουμε υποψη και την μπαταρια τους, ειναι πολυ μεγαλο +
haHa Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 να λαβουμε υποψη και την μπαταρια τους, ειναι πολυ μεγαλο + Φυσικα.. Για αυτο δεν πρεπει να τα συγκρινουμε με τυχαια λαπτοπ(πχ acer με αυτονομια των 2-3 ωρων), αλλα με αλλα εξισου ποιοτικα , που εχουν ιση ή κ μεγαλυτερη αυτονομια.
NiCk_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Αυτό που λέω είναι ότι διαβάζοντας και ακούγοντας τόσο καιρό την mac κοινότητα περίμενα πολλά παραπάνω. Και όταν περιμένω κάτι να είναι απίστευτα καλό και δεν είναι, ξενερώνω. Εξαρτάται τι περιμένεις ... Τα Mac, είναι απλά και λειτουργικά .. Αν περίμενες κάτι εξωπραγματικό, είναι λογικό να είσαι απογοητευμένος .. Κόλλημα δεν μου έχει τύχει εδώ και 2 χρόνια στο Macbook Pro μου .. Βγαίνει σπάνια το spinning beachball αλλά μέχρι εκεί .. Πέρα από αυτό, νομίζω το όσα λέγοντε από την κοινότητα των Mac users ισχύουν .. Είναι πιο ασφαλή, πιο λειτουργικά, πιο σταθερά ... Και αυτά σε ένα πανέμορφο περίβλημα Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολές Και εγώ τα λιγουρεύομαι, αλλά είναι πάρα πολλά τα χρήματα. Λογικές τιμές (για Apple) θα ήταν 400-500 ευρώ πιο κάτω. Δηλαδή και πάλι ακριβότερα από τον ανταγωνισμό, αλλά tempting. Δεν ξέρω ... Πιο χαμηλό κόστος, θα σήμαινει πιο χαμηλή ποιότητα κατασκευής .. Και αυτό θα ήταν απαράδεκτο για την φιλοσοφία της Apple κατά την γνώμη μου ..
coolworm Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Μην την ψάχνεις.... Στα Mac παίρνεις ποιοτητα με αρχ..... και το βασικότερο, παίρνεις το Mac Os X, το οποίο έχει απίστευτα θετικά (και αρνητικά) π.χ είναι πανάλαφρο λειτουργικό με απαιτήσης Linux (το οποίο είναι στην ουσία) και έχει όλες τις εφαρμογές σαν τα windows, αλλα το βασικότερο είναι ότι η Apple το φτιαχνει για συγκεκριμένο Hardware που αυτό σου δίνει σταθερότητα και ταχύτητα! Το Mac os θέλει cpu και αναλόγος τι θα δουλέψεις θέλει και μνήμη και μένει σχεδόν αδιάφορο απο κάρτα γραφικών, για αυτό θα δείς ότι δεν δίνει κατι τραγικό στην κάρτα οπότε μην σου κάνει εντύπωση. Προσοχή! Δεν τα λέω για να έρχομαι με αντιπαράθεση με κανενα. Αυτό είναι η δική μου άποψη!! (το γράφω extra γιατί το θέμα με τα λειτουργικά είναι μεγάλη ιστορία και έχουν υπάρξη πολλά θέματα με αυτό)
Sotosgl Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Μην την ψάχνεις.... Στα Mac παίρνεις ποιοτητα με αρχ..... Χαχαχαχα ποιοτητα? Μια βολτα να κανεις στα αλλα threads ολο και κατι κατασκευαστικα λαθακια θα δεις... Πλαστικα κατω αριστερα στα Mac Pro που ξεκολλανε σπανε κατι οθονες που σε κανουν να βλαστημας την ωρα και την στιγμη που το πηρες... Πραγμα αδικαιολογητο για την τιμη του! Μου θυμιζει κατι παλιοτερες κοντρες Linux Windows οι λιγοι επαναστατες που ετρεχαν αποκλειστικα Linux υποστηριζαν με τετοιο παθος το λογισμικο τους και την ηλιθιοτητα των Windows και δεν κοιτουσαν παραπερα και δεν εκαναν καμοια κουβεντα για προβληματα συμβατοτητας τοσο σε προγραματα drivers και να μην κανω αναφορα στα παιχνιδια.. Εχεις τα λεφτα?Θες να πουλησεις μουρη?Τοτε τσιμπα το... Αλλα μην με τρελενετε οτι ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη την περιπτωση.... Και στην τελικη επειδη επεσε και το θεμα των Acer παρε τον πιο ακριβο Acer που θα βρεις παρε και 10 6cell μπαταριες και χωσε σκληρους και μνημες και αν δεν σε καλυπτει ακομα στην χρηση που τον θες αναθεμα και αν ηξερα ποια ειναι παρε Apple
NiCk_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Μια βολτα να κανεις στα αλλα threads ολο και κατι κατασκευαστικα λαθακια θα δεις... Σε forum είμαστε, τι περίμενες να δείς ?? Αυτά τα κατασκευαστικά λαθάκια αποτελούν μειονότητες ... Δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση την ποιότητα των Apple όμως .. Πλαστικα κατω αριστερα στα Mac Pro που ξεκολλανε σπανε κατι οθονες που σε κανουν να βλαστημας την ωρα και την στιγμη που το πηρες...Πραγμα αδικαιολογητο για την τιμη του! Οι οθόνες δεν κατασκευάζοντε από την Apple .. Μπορούν να τύχουν σε όλες τις εταιρείες αυτού του είδους τα προβλήματα .. Όσο για το Mac Pro, πρώτη φορά άκουσα κάτι τέτοιο .. Έχω Macbook Pro, και εδώ και 2 χρόνια δεν έχω κανένα πρόβλημα ... Απλά λυπάμαι που άργησα τόσο πολύ να κάνω το "switch" .. Μου θυμιζει κατι παλιοτερες κοντρες Linux Windows οι λιγοι επαναστατες που ετρεχαν αποκλειστικα Linux υποστηριζαν με τετοιο παθος το λογισμικο τους και την ηλιθιοτητα των Windows και δεν κοιτουσαν παραπερα και δεν εκαναν καμοια κουβεντα για προβληματα συμβατοτητας τοσο σε προγραματα drivers και να μην κανω αναφορα στα παιχνιδια.. Αυτό για τα drivers, μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξουν οι Windows users Τώρα για παιγνίδια, υπάρχει το bootcamp, αλλά αφού δεν είμαι PC gamer, τι με ενδιαφέρουν ?? Εχεις τα λεφτα?Θες να πουλησεις μουρη?Τοτε τσιμπα το...Αλλα μην με τρελενετε οτι ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη την περιπτωση... Και στην τελικη επειδη επεσε και το θεμα των Acer παρε τον πιο ακριβο Acer που θα βρεις παρε και 10 6cell μπαταριες και χωσε σκληρους και μνημες και αν δεν σε καλυπτει ακομα στην χρηση που τον θες αναθεμα και αν ηξερα ποια ειναι παρε Apple Μα ξεχνάς τον κυριότερο λόγο αγοράς ενός Apple ... Τα Mac OS X .. Αυτά μάλλον δεν μπορείς να τα βρείς σε ένα Acer ... Άρα τι να το κάνω ??
konnak Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 [...]Δεν ξέρω ... Πιο χαμηλό κόστος, θα σήμαινει πιο χαμηλή ποιότητα κατασκευής .. Και αυτό θα ήταν απαράδεκτο για την φιλοσοφία της Apple κατά την γνώμη μου .. Δε διαφωνώ, απλά νομίζω ότι στα Macbook Pro αυτό είναι περισσότερο δικαιολογία για το υψηλότατο κόστος παρά πραγματικό κόστος της ποιότητας που σου προσφέρει. Θέλω να πω πως αν ήταν 500 ευρώ πιο ακριβό ενός hp laptop π.χ. με τα ίδια (ονομαστικά) τεχνικά χαρακτηριστικά θα το θεωρούσα φυσιολογικό, και ότι όντως αυτά τα +500 σου εξασφαλίζουν κορυφαία ποιότητα, design, καινοτομίες, κτλ. Αλλά 800+ ευρώ παραπάνω (σχεδόν 180%) μάλλον είναι overpriced. Αντίθετα, θεωρώ σχεδιαστικό και εργονομικό θαύμα τον iMac και την τιμή του αρκετά ανταγωνιστική (που αν προσθέσεις και τα παραπάνω - ποιότητα, αντοχή στον χρόνο, και τα άλλα που ανάφερα στο πρώτο ποστ) έως συμφέρουσα. Όσο και να το παλέψεις δε νομίζω PC με τα ίδια πράγματα (και ποιοτικά κομμάτια) να σου βγει πολύ λιγότερο από έναν iMac. Και φυσικά υπέρτατο συν η αλλαγή πλατφόρμας, η ελάχιστη ανάγκη να τον "πειράξεις" στο hardware ή να ασχοληθείς γενικά. Σίγουρα τόσο στους iMac όσο και στα Macbook αγοράζεις την ησυχία σου, την ασφάλεια, την απλότητα, τη λειτουργικότητα και τη σταθερότητα του MacOS X, αλλά δεν είναι παράλογο ένα 15άρι laptop (Macbook Pro) να κοστίζει κοντά 600 ευρώ παραπάνω από τον καλύτερο 24άρη iMac;!
Sotosgl Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Σε forum είμαστε, τι περίμενες να δείς ?? Αυτά τα κατασκευαστικά λαθάκια αποτελούν μειονότητες ... Δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση την ποιότητα των Apple όμως .. Οι οθόνες δεν κατασκευάζοντε από την Apple .. Μπορούν να τύχουν σε όλες τις εταιρείες αυτού του είδους τα προβλήματα .. Όσο για το Mac Pro, πρώτη φορά άκουσα κάτι τέτοιο .. Έχω Macbook Pro, και εδώ και 2 χρόνια δεν έχω κανένα πρόβλημα ... Απλά λυπάμαι που άργησα τόσο πολύ να κάνω το "switch" .. Αυτό για τα drivers, μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξουν οι Windows users Τώρα για παιγνίδια, υπάρχει το bootcamp, αλλά αφού δεν είμαι PC gamer, τι με ενδιαφέρουν ?? Μα ξεχνάς τον κυριότερο λόγο αγοράς ενός Apple ... Τα Mac OS X .. Αυτά μάλλον δεν μπορείς να τα βρείς σε ένα Acer ... Άρα τι να το κάνω ?? Ναι Forum ειναι και γιαυτο ειμαστε μελη για να εχουμε μια πιο σφαιρικη γνωμη αλλα και αποψη για ολα.Θα μου πεις ναι ειναι λιγες οι περιπτωσεις αλλα πως θα αντιδρουσες αν τυχαινε σε εσενα.Να σκασεις 1,5 χιλιαρικο και να χαιρεσαι για το Mac os X και μετα απο εναν μηνα να αρχιζει να σκαει το περιβλημα.. Εξακολουθω ομως να εχω την απορια.Ποια ειναι η λειτουργικη χρηση του να αγορασει καποιος ενα Mac?Eχει καποιες κρυφες μαγικες ιδιοτητες που γνωριζουν μονο οι χρηστες Mac? Aκουω συνεχεια αξιοπιστια,δεν χανεις αρχεια,σταθεροτητα,εμφανιση,Design.. Πρεπει να παραδεχθω οτι εχω εντυπωσιαστει απο το Mac OS X αλλα πες μου κατι που δεν μπορει να γινει στα Pieces of Crap (Εστω και με προγραμματα) οπως λενε τα μηχανηματα μας οι Apple Users Και επιτελους καποιος να βγει και να παραδεχθει οτι εχω Mac για να πουλαω μουρη και θελω να ειμαι ξεχωριστος Τι ζηταω τωρα ε? Αλλα ρε παιδια απο προσωπικη εμπειρια μιλαω και συγκεκριμενα απο κοπελα μου που μαλλον ειχε μετοχες στην Apple δεν εξηγηται αλλιως Ipod Iphone και Macbook Pro δλδ ελεος και ας μην ηξερε ουτε email να στελνει... Δεν θελω να ειμαι ο σπαστικος και αυτος που θα εχει τον τελευταιο λογο αλλα καλο ειναι για εναν χρηστη που τωρα θα αγορασει καποιο laptop να εχει ολη την εικονα..
kpartsi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ναι Forum ειναι και γιαυτο ειμαστε μελη για να εχουμε μια πιο σφαιρικη γνωμη αλλα και αποψη για ολα.Θα μου πεις ναι ειναι λιγες οι περιπτωσεις αλλα πως θα αντιδρουσες αν τυχαινε σε εσενα.Να σκασεις 1,5 χιλιαρικο και να χαιρεσαι για το Mac os X και μετα απο εναν μηνα να αρχιζει να σκαει το περιβλημα..Εξακολουθω ομως να εχω την απορια.Ποια ειναι η λειτουργικη χρηση του να αγορασει καποιος ενα Mac?Eχει καποιες κρυφες μαγικες ιδιοτητες που γνωριζουν μονο οι χρηστες Mac? Aκουω συνεχεια αξιοπιστια,δεν χανεις αρχεια,σταθεροτητα,εμφανιση,Design.. Πρεπει να παραδεχθω οτι εχω εντυπωσιαστει απο το Mac OS X αλλα πες μου κατι που δεν μπορει να γινει στα Pieces of Crap (Εστω και με προγραμματα) οπως λενε τα μηχανηματα μας οι Apple Users Και επιτελους καποιος να βγει και να παραδεχθει οτι εχω Mac για να πουλαω μουρη και θελω να ειμαι ξεχωριστος Τι ζηταω τωρα ε? Αλλα ρε παιδια απο προσωπικη εμπειρια μιλαω και συγκεκριμενα απο κοπελα μου που μαλλον ειχε μετοχες στην Apple δεν εξηγηται αλλιως Ipod Iphone και Macbook Pro δλδ ελεος και ας μην ηξερε ουτε email να στελνει... Δεν θελω να ειμαι ο σπαστικος και αυτος που θα εχει τον τελευταιο λογο αλλα καλο ειναι για εναν χρηστη που τωρα θα αγορασει καποιο laptop να εχει ολη την εικονα.. Ευτυχώς εγώ ξέρω να στέλνω e-mail... Πάντως, για να σου πώ την δικιά μου εμπειρία ως πρόσφατος switcher, ξεχωριστά αν το hardware αξίζει ή όχι, που για μένα αξίζει και το τελευταίο ευρώ, το λειτουργικό είναι όλα τα λεφτά. Χρησιμοποιούσα Windows από την έκδοση 95 (!!!). Το MacOS δεν μπλοκάρει, δεν κολλάει, είναι απλό, εύκολο, γρήγορο, ασφαλές... Δεν περίμενα ότι θα προσαρμοζόμουν τόσο εύκολα αλλά η μετάβαση διήρκεσε μόλις 2 ημέρες. Από την τρίτη ημέρα είχα αποκτήσει πολύ μεγάλη ευκολία χρήσης και ήξερα πως θα κάνω ότι μου χρειάζεται.... Χρησιμοποιώ βέβαια ακόμα Windows για κανά παιχνιδάκι ή κανά πρόγραμμα που δεν υπάρχει mac έκδοση αλλά ως βασικό λειτουργικό δεν ξαναγυρίζω πίσω. Για τα μηχανήματα θέλω να πώ ότι πέρα από την αισθητική, που είναι κλάσεις ανώτερα από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί, και η ποιότητα είναι πολύ ανώτερη. Έχουν περάσει από τα χέρια μου ανά περιόδους πολύ ποιοτικά pc laptops (Ibm Thinkpad, Sony Vaio, Asus Lamborghini, Toshiba Qosmio, Hp Compaq 8710w) αλλά την ποιότητα του MBP δεν την έχω ξαναδεί * (δεν έχω μακρόχρονη εμπειρία από άλλα μηχανήματα Apple και δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη)... Ακαμψία απίστευτη, κρατάω το laptop από μία γωνία και δεν ακούς ούτε ένα τρήξιμο... Για να μην μιλήσω για το πληκτρολόγιο που δεν πιστεύω να κυκλοφορεί καλύτερο... Έχω παραπάνω από 10χρονη εμπειρία από ακριβά pc laptops (το πρώτο μου ήταν ένα Ibm Thinkpad Z το 1998 αξίας 830.000 δρχ, το τελευταίο κόστιζε 2600 ευρώ - δηλαδή έχω να συγκρίνω με ανάλογης αξίας pc laptops), έχω έρθει σε επαφή με όλες τις μεγάλες μάρκες (εκτός από Dell) πάντα έψαχνα τέτοια ποιότητα και αισθητική αλλά ποτέ δεν είχα βρεί... *Μόνο το Ibm Thinkpad Τ (από Lenovo Thinkpad δεν έχω εμπειρία και δεν ξέρω) μπορώ να συγκρίνω με το MBP ως ποιότητα υλικών κατασκευής, μικρού πάχους και πληκτρολογίου αλλά όχι από πλευράς αισθητικής.
punky Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δηλαδή σε ποιον πουλάμε μούρη; Και τι μούρη ακριβώς; Ότι είμαστε λεφτάδες; Αυτά είναι αστειότητες. Τέλος. Το έχουμε πει 100 φορές κάποιοι εδώ μέσα: για μας δεν είναι απόφαση μεταξύ ενός προϊόντος των 1.000 ευρώ με ένα προϊόν των 1.400 ευρώ, για να δούμε τι παίρνουμε παραπάνω με τα 400 ευρώ. Είναι σαν να λες σε κάποιον που ακούει electronica να του δώσεις με τα ίδια λεφτά, 3 CD με κλαρίνα. Ε, ρε μάστορα δεν ακούω κλαρίνο. Πως να το κάνουμε; Αυτό το λειτουργικό μου κάνει, αυτή η φιλοσοφία μου ταιριάζει. Κι όχι δεν πετάγονται τίποτα καλικάντζαροι μέσα από το macbook μου, ούτε ο μάγος Μέρλιν, ούτε η καλή νεράϊδα. Ούτε πολλαπλασιάζει τα ψάρια. Είναι μια zero maintenance πλατφόρμα, που σου δίνει όλο το χρόνο να ασχοληθείς παραγωγικά με το computing. Σε ένα υψηλής αισθητικής περιτύλιγμα, με σημασία στη λεπτομέρεια. Είτε λέγεται μαγνητικό καλώδιο τροφοδοσίας, για να μην πάρεις παραμάζωμα το laptop (και σε ποιον δεν έχει τύχει), είτε λέγεται ενιαία menu bar των εφαρμογών, ώστε να έχεις συνέπεια στο interface και μείωση στη σπατάλη του παραγωγικού χώρου στην οθόνη σου. Έχουμε βαρεθεί να το λέμε ότι αυτή η πλατφόρμα είναι το σύνολο πάρα πολλών μικρών έξυπνων λύσεων. Που κάποιοι ευφυείς άνθρωποι έστυψαν τα μυαλά τους για να το προσφέρουν. Και κάποιοι κοστολογούν ότι όλο αυτό αξίζει να πληρωθεί τόσο. Από τότε που πήρα mac δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με εργασίες ρουτίνας, καστομιάς και συντήρησης. Αντιθέτως έχω φτιάξει ένα σωρό βιντεάκια με το iMovie. έχω φτιάξει σαχλαμαρίστικα ταξιδιωτικά για να γελάω με τους φίλους μου και να κρατάω τις αναμνήσεις, έχω φτιάξει μέχρι και "περιοδικό" για την ευρύτερη παρέα. Εν κατακλείδι, έχω πραγματικά διασκεδάσει δημιουργικά. Χωρίς να σπαταλήσω χρόνο συντηρώντας τη μηχανή που αγόρασα για να δουλέψει για μένα και όχι εγώ για αυτή. Τέλος, όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της apple, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η apple δεν χρεώνει με βάση το κόστος που έχει το προϊόν. Χρεώνει με βάση το πόσο είναι διατεθειμένος ο καταναλωτής να πληρώσει. Απλός, αγνός, ελεεινός καπιταλισμός. Yeap, that's right. Χρεώνει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που χρεώνει ο κάθε λίγδης το εμφιαλωμένο νερό, στην χ τουμπανιασμένη από κόσμο παραλία.
NiCk_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ναι Forum ειναι και γιαυτο ειμαστε μελη για να εχουμε μια πιο σφαιρικη γνωμη αλλα και αποψη για ολα.Θα μου πεις ναι ειναι λιγες οι περιπτωσεις αλλα πως θα αντιδρουσες αν τυχαινε σε εσενα.Να σκασεις 1,5 χιλιαρικο και να χαιρεσαι για το Mac os X και μετα απο εναν μηνα να αρχιζει να σκαει το περιβλημα.. Μα δεν είπα κάτι για την άποψη σου .. Απλά εννοούσα ότι σε forums, είναι πιο συνηθές να βλέπεις topics για προβλήματα .. Πιο λίγα είναι αυτά που λένε τα θετικά παρά τα αρνητικά ( αν και στο mac section έχουμε και αρκετά από εκείνα ) .. Ούτε σε εμένα δεν θα μου άρεσε φυσικά να πλήρωνα κάτι και να είχε πρόβλημα, αλλά δυστυχώς αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα .. Σε άλλες χώρες η Apple είναι άκρως εξυπηρετική .. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει Apple Greece ... Πρεπει να παραδεχθω οτι εχω εντυπωσιαστει απο το Mac OS X αλλα πες μου κατι που δεν μπορει να γινει στα Pieces of Crap (Εστω και με προγραμματα) οπως λενε τα μηχανηματα μας οι Apple Users Τίποτα .. Αλλά το θέμα είναι να γίνετε πιο εύκολα .. Επίσης δεν είναι λίγο πράγμα το να έχεις ένα υπολογιστή που να είναι σχεδόν πάντοτε υγιής .. Αρκετά defragments, scan disks, formats, κολλήματα και blue screens είδα στην ζωή μου .. Πλεον έχω βαρεθεί να ασχολούμε με αυτά ... Για μένα αυτό το πράγμα δικαιολογεί την οποιαδήποτε διαφορά τιμής .. Και επιτελους καποιος να βγει και να παραδεχθει οτι εχω Mac για να πουλαω μουρη και θελω να ειμαι ξεχωριστοςΤι ζηταω τωρα ε? Όχι για να πουλάω μούρη ... Αλλά όταν με ρωτάνε τι laptop έχω, νιώθω πράγματι λίγο ξεχωριστός ! :-D:-D Δεν θελω να ειμαι ο σπαστικος και αυτος που θα εχει τον τελευταιο λογο αλλα καλο ειναι για εναν χρηστη που τωρα θα αγορασει καποιο laptop να εχει ολη την εικονα.. Αλίμονο, και δεν αντιλέγει κανείς .. Αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι το 99% των ελλήνων χρηστών Mac OS X υπήρξαν στο παρελθόν Windows users .. Δεν γεννηθήκαμε apple fans, γίναμε apple fans Σίγουρα τόσο στους iMac όσο και στα Macbook αγοράζεις την ησυχία σου, την ασφάλεια, την απλότητα, τη λειτουργικότητα και τη σταθερότητα του MacOS X, αλλά δεν είναι παράλογο ένα 15άρι laptop (Macbook Pro) να κοστίζει κοντά 600 ευρώ παραπάνω από τον καλύτερο 24άρη iMac;! Αφήνω αυτό το κομμάτι .. Το Macbook Pro είναι το "professional laptop" της σειράς της Apple και το iMac το "consumer desktop" ... Η Apple διάλεξε να διαχωρίσει τα προϊόντα της με αυτό τον τρόπο ... Professional : Macbook Pro, Mac Pro Consumer : Macbook, iMac Είναι πολλοί που λένε ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ των 2 κατηγοριών ( τώρα με τα νέα laptops όχι τόσο, αλλά με τα desktops σίγουρα ) .. Όμως τι να κάνουμε ?? Τώρα για την διαφορά τιμής του Macbook Pro και του iMac, το μόνο που μπορώ να πώ για να το δικαιολογήσω είναι ότι το Macbook Pro φέρνει μια απόδοση σχετικά κοντά στο iMac, σε laptop μορφή .. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για κάποιους .. Αν φυσικά δεν έχεις ανάγκη ένα laptop, το iMac είναι πολύ καλύτερο value
Sotosgl Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ευτυχώς εγώ ξέρω να στέλνω e-mail... Το MacOS δεν μπλοκάρει, δεν κολλάει, είναι απλό, εύκολο, γρήγορο, ασφαλές... Δεν περίμενα ότι θα προσαρμοζόμουν τόσο εύκολα αλλά η μετάβαση διήρκεσε μόλις 2 ημέρες. Από την τρίτη ημέρα είχα αποκτήσει πολύ μεγάλη ευκολία χρήσης και ήξερα πως θα κάνω ότι μου χρειάζεται.... Για τα μηχανήματα θέλω να πώ ότι πέρα από την αισθητική, που είναι κλάσεις ανώτερα από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί, και η ποιότητα είναι πολύ ανώτερη. [/quote=kpartsi;2431872] Aρα ο λογος αποκτησης ενος Mac ειναι η αξιοπιστια(Δεν κολλαει δεν μασαει),αισθητικη και ποιοτητα. Αυτο ηθελα να ακουσω.Εψαχνα μεσα σε πολλα Forum για να καταλαβω τι ειναι αυτο που κανει τοσο ξεχωριστα τα Apple ειναι για καποια συγκεκριμενη εφαρμογη που τρεχει μονο σε mac,ειναι μονο για μια συγκεκριμενη ομαδα χρηστων?Τελικα δεν βρηκα κατι... Εκτος απο το Mac os X που ειναι πραγματικα το μεγαλο του οπλο αλλα απο εκει και περα...... Σημειωση δεν θελω να ασχοληθω μονο με τα Mac αλλα και με κατι αλλες μαιμουδιες τυπου VAIO που πληρωνεις το design και την "αξιοπιστια" και τα εχουμε κανει θεους. Οσο designato και οσο και αν θεωρειται Trend,In,Must ή και εγω δεν ξερω τι αλλο δεν δικαιολογει την τιμη του σε καμοια περιπτωση να μου πεις οτι ηταν φτιαχμενο απο Χρυσο οκ,οσο για την αξιοπιστια οταν βαλεις οτι πιο ακριβο κυκλοφορει σε Hardware και το συνδιασεις και με μια οθοναρα δεν εχει σχεση αν ειναι Mac,Pac,Lac,αλλα αποψη μου βεβαια δεν θα εδινα ποτε χρηματα για ενα Mac αφου στην τελικη οπως ειπες και εσυ το PC και τα παραθυρια ειναι αναγκαιο κακο. Α και μην ξεχνιωμαστε εδω ειναι Ελλαδα ειναι μετρημενοι αυτοι που χρησιμοποιουν τα Laptop επειδη ειναι ολη μερα στον δρομο ή τρεχουν απο υποκαταστημα σε υποκαταστημα για να μην χασουν τα email απο τον προμηθευτη στην Ιαπωνια,παιδακια ειναι οι περισσοτεροι που το laptop εχει αποκτησει μονιμη θεση στο σαλονι και αντε σε κανενα πλοιο για μια ταινια..
punky Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Αυτή είναι η Guernica: Αυτή είναι μια συλλογική παπαριά των χρηστών του ινσόμνια σε ένα τόπικ παλιό: Και τα δύο είναι "πίνακες". Το πρώτο το έφτιαξε ο Πικάσσο και το δεύτερο ο Τούφας, εγώ και κάτι άλλοι καμένοι. Ο Τούφας είναι γαμώ τα παιδιά. Αλλά Πικάσσο δεν είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.