Προς το περιεχόμενο

Είναι τα Mac τόσο καλά οσο φαίνονται?

Vasilis89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι fun των Mac αν και δεν έχω δει ποτέ κανένα από κοντά. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι μήπως τελικά είναι όλα θέμα marketing. Υπάρχουν τόσες εταιρίες που φτιάχνουν laptop, είναι δυνατόν να είναι τα mac τα καλύτερα? Μήπως είναι λίγο οπαδικό το θέμα? Μήπως να μείνω σε HP και Windows?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μην σου πω και καλύτερα απ'οσο φαίνονται!!

Εγώ είμαι εντελώς νεος switcher και δεν πρόκειται να σκεφτώ να ξαναγυρίσω. Το mac μου εχει κάνει την ζωή πολύ πιο εύκολη.

Οι μόνες δύσκολες στιγμές μπροστά στο macbook pro μου είναι οταν εξ ανάγκης και μόνο χρησημοποιώ boot camp η VMware.

Δημοσ.

Παιδιά...επειδή μάλλον θα πάρω νέο pc...Με τη λειτουργικό λέτε;Για windows....only xp,για linux...δε ξέρω,δε τα έχω δουλέψει και πολύ...λέτε να βάλω mac;Τι λέτε;Ή να πάρω ένα pc και να βάλω δύο λειτουργικά; :rolleyes:

Δημοσ.
Είμαι fun των Mac αν και δεν έχω δει ποτέ κανένα από κοντά. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι μήπως τελικά είναι όλα θέμα marketing. Υπάρχουν τόσες εταιρίες που φτιάχνουν laptop, είναι δυνατόν να είναι τα mac τα καλύτερα? Μήπως είναι λίγο οπαδικό το θέμα? Μήπως να μείνω σε HP και Windows?

Είμαι άσχετος απ το θέμα (παίζει να ναι και το πρώτο μου post στο section) αλλά απ ό,τι καταλαβαίνω μιλάς συγκρίνοντας το hardware ("Υπάρχουν τόσες εταιρίες που φτιάχνουν laptop"). Η βασική διαφορά είναι το software (το λειτουργικό σύστημα).

Δημοσ.
Πως γίνεται να είσαι φαν ενός λειτουργικού....Χωρίς να το έχεις δει;;;;; :lol:

έχω δει το λειτουργικό, εγώ αναφέρομαι στο συστημα, στο hardware. Καταλαβένω ότι το λειτουργικό και ο υπολογιστής είναι σχεδιασμένα παραλληλα, αρα θα υπάρχουν πολυ λιγοτερα προβλήματα, αλλα η apple είναι μία, και απέναντη της έχει πολλες και μεγαλες πολυεθνικες (ΙΒΜ, SONY, Toshiba ....) . Δεν γίνετε να κανουν όλοι αυτοι το λάθως.

Δημοσ.

Για ποιο λάθος μιλάς.... Κάν τα λίγο πιο λιανά...

Αν εννοείς λάθος το ότι όλες αυτές οι εταιρίες δίνουν τα μηχανήματά τους με Win τότε δεν είναι δικό τους λάθος... Είναι λάθος όλων μας που ξέρει ο Βασιλάκης ότι το 90% των υπολογιστών παγκοσμίως δουλεύουν με Win....

Δημοσ.

Σχετικά με το τι λειτουργικό...

Εγώ έχω δουλέψει μόνο σε Windows και Ubuntu... Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι τα Ubuntu είναι πολύ πιο σταθερά και φυσικά τεράστιο θετικό είναι η ύπαρξη χιλιάδων δωρεάν open-source προγραμμάτων. Αν είσαι αρχάριος στα pc γενικώς ίσως τα πράγματα να είναι λίγο δύσκολα στην αρχή, αλλά μόλις σετάρεις το λειτουργικό όλα τρέχουν ρολόι κ πιο άνετα σε πιο αδύναμα μηχανήματα, σε σχέση πάντα με τα Vista. Επίσης είναι πολύ περισσότερο εντυπωσιακά από άποψη γραφικών του λειτουργικό (βλ. Compiz-Fusion). To πρόβλημα της συμβατότητας με κάποια προγράμματα που χρειάζομαι το λύνω με VirtualBox (προσoμοίωση OS).

Τα Mac ουσιαστικά δεν τα έχω δουλέψει, μόνο σε υπολογιστές επίδειξης... Έχω ακούσει πολλά θετικά όμως για την σταθερότητά τους. Αρνητικό για μένα είναι το πολύ μεγαλύτερο κόστος, σε μέσο όρο σε σχέση με τα άλλα laptop και pc.

Νομίζω ότι με εξαίρεση κάποια netbooks, πχ eeePC κτλ δεν θα βρεις εύκολα pc ή laptop με προεγκατεστημένα linux, αλλά θα πρέπει να τα εγκαταστήσεις εσύ.

Για μένα η λύση είναι απλή:

Αν θες να παίζεις συχνά παιχνίδια, αναγκαστικά windows.

Αν τρέχεις εφαρμογές γραφείου κυρίως πχ office και δεν σε νοιάζει το κόστος, τότε Mac.

Αν δεν παίζεις παιχνίδια, θες έναν υπολογιστή γενικής χρήσης κ έχεις όρεξη να ψάξεις λίγο την open-source κοινότητα, δοκίμασε τα Ubuntu, που είναι ένα αρκετά φιλικό προς τον χρήστη Linux λειτουργικό (ΠΡΟΣΟΧΗ: από εμπειρία, φρόντισε ο υπολογιστής σου να έχει κάρτα γραφικών nVidia για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα τρέχουν όλα σωστά).

Νομίζω πάντως ότι σε βάθος χρόνου τα Ubuntu σε γλιτώνουν από extra κόστος και τις έγνοιες τις καταπάτησης πνευματικών δικαιομάτων των κακόμοιρων μεγάλων εταιριών παραγωγής software:p

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά. Το κόστος είναι απαγορευτικό. Με τα ίδια λεφτά ενός Macbook Pro, μπορείς να πάρεις 2 καλά laptop. Εγώ ψήνομαι τρελά να πάρω Macbook, αλλά από την άλλη σκέφτομαι τα λεφτά...

Δημοσ.

Όχι! Δεν είναι τόσο καλά όσο θέλουν να τα δείχνουν. Δεν είναι άσχημα μηχανήματα αλλά τόσα χρόνια ακούγοντας και διαβάζοντας διάφορα είχα σχηματίσει άλλη εντύπωση, αυτή που μου περιγράφανε όλοι: Δεν κολλάει, δεν μασάει, δεν... δεν... δεν...

Πριν από 2 εβδομάδες πήρα το νέο macbook. Δεν είχα παράπονο με το laptop και το desktop μου (και στα 2 win) απλά λίγο ο κολλητός μου λίγο τα λεφτά που μου γαργάλαγαν την τσέπη, το πήρα.

Πάρα πολύ ωραίο μηχάνημα και λειτουργικό ΑΛΛΑ όχι όπως θέλουν μερικοί να το περιγράφουν. Πανάκριβο (αν και υποτίθεται ότι παίρνεις mac για να το κρατήσεις περίπου όσο θα κρατούσες 2 pc... αϊ να δουμε), κάνει τα κολληματάκια του (τίποτα τραγικό... αλλά υπάρχουν) και για κάποιους σαν και μένα που για χρόνια δούλευαν win θέλει και έναν κάποιο χρόνο να συνηθίσεις

Δημοσ.
Όχι! Δεν είναι τόσο καλά όσο θέλουν να τα δείχνουν. Δεν είναι άσχημα μηχανήματα αλλά τόσα χρόνια ακούγοντας και διαβάζοντας διάφορα είχα σχηματίσει άλλη εντύπωση, αυτή που μου περιγράφανε όλοι: Δεν κολλάει, δεν μασάει, δεν... δεν... δεν...

Πριν από 2 εβδομάδες πήρα το νέο macbook. Δεν είχα παράπονο με το laptop και το desktop μου (και στα 2 win) απλά λίγο ο κολλητός μου λίγο τα λεφτά που μου γαργάλαγαν την τσέπη, το πήρα.

Πάρα πολύ ωραίο μηχάνημα και λειτουργικό ΑΛΛΑ όχι όπως θέλουν μερικοί να το περιγράφουν. Πανάκριβο (αν και υποτίθεται ότι παίρνεις mac για να το κρατήσεις περίπου όσο θα κρατούσες 2 pc... αϊ να δουμε), κάνει τα κολληματάκια του (τίποτα τραγικό... αλλά υπάρχουν) και για κάποιους σαν και μένα που για χρόνια δούλευαν win θέλει και έναν κάποιο χρόνο να συνηθίσεις

Έλα σε ένα μήνα από τώρα, εκεί μέσα στις γιορτές και ξαναπές μας την γνώμη σου.

Δημοσ.
Έλα σε ένα μήνα από τώρα, εκεί μέσα στις γιορτές και ξαναπές μας την γνώμη σου.

Βάστα... δεν είπα ότι είναι άσχημα. Το ξεκαθαρίζω.

Αυτό που λέω είναι ότι διαβάζοντας και ακούγοντας τόσο καιρό την mac κοινότητα περίμενα πολλά παραπάνω. Και όταν περιμένω κάτι να είναι απίστευτα καλό και δεν είναι, ξενερώνω.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον alexzzz ότι τα MacBook είναι πολύ πιο ακριβά από τον ανταγωνισμό, χωρίς να προσφέρουν αυτό το τόσο παραπάνω. Αντίθετα, θεωρώ ότι οι iMac δεν είναι καθόλου ακριβοί για αυτά που προσφέρουν, αφού γλιτώνεις χώρο, καλώδια, έχουν εκπληκτικό design, προσφέρουν μια καταπληκτική οθόνη, συν τη διάρκεια στο χρόνο. Εγώ πάντως στο άμεσο μέλλον θα χτυπήσω τον 24άρη iMac.

Δημοσ.
Συμφωνώ με τον alexzzz ότι τα MacBook είναι πολύ πιο ακριβά από τον ανταγωνισμό, χωρίς να προσφέρουν αυτό το τόσο παραπάνω.

Ειδικα οταν βλεπεις την διαφορα των 790 ευρώ !!!! μεταξυ του μεγαλου macbook 1579ευρώ και του μεγαλου macbook pro στις 15.4" , προσπαθεις να δεις τι ειναι αυτο που να δικαιολογει αυτη την μεγαλη διαφορα στην τιμη .

Δημοσ.
Ειδικα οταν βλεπεις την διαφορα των 790 ευρώ !!!! μεταξυ του μεγαλου macbook 1579ευρώ και του μεγαλου macbook pro στις 15.4" , προσπαθεις να δεις τι ειναι αυτο που να δικαιολογει αυτη την μεγαλη διαφορα στην τιμη .

Οθόνη (μέγεθος και ποιότητα) , επεξεργαστής, μνήμη, σκληρός δίσκος, κάρτα γραφικών, ηχεία, θύρα firewire.... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...