Προς το περιεχόμενο

Mod Vga Cooler για χρήση στην CPU ενός HTPC????

kostas_crete

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν παιδί κι εγώ αποφάσισα να φτιάξω ένα HTPC. Η CPU (Celeron 2.66GHz bundle με μία Asrock M/B) είναι LGA 775 και είχα σκοπό να να εγκαταστήσω μια μαμίσια ψύχτρα της Intel, για την οποία όμως θα έπρεπε να τρυπήσω το κουτί που έχω γιατί είναι λίγο χαμηλοτάβανο.

Ωστόσο έπεσε στα χέρια μου η zalman vf900-cu η οποία είναι αρκετά αθόρυβη. Και κοντή.

Οπότε σκέφτηκα μήπως modαρω την Zalman πάνω στην CPU για οικονομία χώρου και μείωση θορύβου.

Ερωτήσεις:

1) Έχω την αίσθηση ότι σαν Vga Cooler είναι φτιαγμένη για μεγαλύτερες ή εφάμιλλες θερμοκρασίες με αυτές της CPU. Ισχύει?

2) Το fan δουλεύοντας τέρμα πιάνει 2500 rpm περίπου. Το κουτί θα είναι άδειο τελείως (pico psu, HDD - DVD από laptop, onboard vga). Θα προσθέσω ένα 40mm fan στο κουτί με ένα trimmerακι μπροστά για να του κόψω λίγο τις στροφές. Θα έχω πρόβλημα εξαερισμού??

3)Για να βάψω το κουτί (είναι πιο παλιό, από αρχαίο εξωτερικό σκληρό και έχω χοντρό μέταλλο και ηλεκτροστατική βαφή) τι προτείνετε?

Αυτά. Thanx :-)

Δημοσ.

Η μεγάλη δεν χωράει για 1-2 χιλιοστά. Η μικρή θα χωράει σίγουρα. Σου περισεύει μήπως καμιά :-) ?

Ωστόσο, πιστεύω ότι θα βόλευε καλύτερα η Zalman γιατί πετάει τον αέρα κυκλικά και όχι προς τα πάνω που θα συναντήσει το προφανές πρόβλημα του κουτιού. ;) Άσε που λόγω κατασκευής είναι πιο ήσυχη (για HTPC το θέλω βεβαίως βεβαίως).

Δημοσ.

Δεν ειμαι @ Κρητη. Παντως δεν ειναι δυσκολο να βρεθει :-)

Τη Zalman παλι ειναι πολυ δυσκολο να τη στερεωσεις εκει,

επιπλεον κριμα ειναι, να χαραμισεις ενα καλο vga cooler :cry:

Σχετικα πιο κοντη (-6) και αυτη, απο COOLERMASTER:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806686

Δημοσ.
# Επίπεδα θορύβου: 28.84 dBA.

H zalman στα χειρότερα της βγάζει 25 dBA.

Δε νομίζω να χρειάζεται να επέμβω στο cooler. Σκέφτομαι πόσο εύκολο θα είναι να φτιάξω 4 προεκτάσεις βιδωτές στα πάσα της βάσης της. Αλήθεια άμα ξέρεις, με τι μύτη στο mini drill ανοίγω πάσα για βίδα???? Πως θα την ζητήσω στον άτυχο υπάλληλο που θα με εξυπηρετήσει????

Μη με παρεξηγήσεις, και εγώ σε άλλες περιπτώσεις θα συμφωνούσα μαζί σου, απλά έχω φάει κόλλημα να κάνω customιες στο κουτί για να περηφανευτώ μετά στο forum. :-D

Βασικά κολλάει πάρα πολύ ωραία και στον χώρο γύρω από την cpu αλλά και στα υπόλοιπα εξαρτήματα που είναι low profile (ram, pci riser με tv tuner, HDD 2.5'', slimline DVD) γιατί δεν θα κόβει καθόλου την ροή του αέρα στο άνω μέρος του κουτιού.

Κολλημένος με την μπάλλα έγινααααααααα.....

Δημοσ.

Η Zalman έχει σχεδόν το ίδιο εμβαδό με την Intel στην βάση. Πατάει σε ολόκληρη σχεδόν την CPU. Θα προσπαθήσω να ποστάρω photos πιο μεσημεράκι. Thanx για την παρατήρηση :)

Βασικά η Ζalman μου ξέμεινε από μια επισκευή VGA. Είναι χρησιμοποιημένη 5 ώρες. Και δεν έχω τι να την κάνω. Για αυτό σκέφτομαι την λύση αυτή. Games δεν παίζω και πολύ (που χρόνος για τέτοια, εδώ ένα Heroes βλέπουμε κι αυτό πάνω στο φαί) οπότε δεν έχω και καμιά VGA γερή για να την βάλω.

Θα μπορέσω να την πουλήσω λέτε (έχουν αφαιρεθεί τα patchakia από τα heatsinks της ram και έχω χαλάσει μια ποσότητα πάστας. Κατά τα άλλα είναι κομπλέ,2 ημερών με απόδειξη). Εσείς ενδιαφέρεστε?

Και για του λόγου το αληθές:

-----Προστέθηκε 27/11/2008 στις 02 : 32 : 41-----

s6001709zc1.th.jpgthpix.gif

Διάμετρος Intel: 29(-) mm

Διάμετρος Zalman: 30mm

Κουλό......

Δημοσ.

έστω και έτσι να είναι εγώ προσωπικά πάλι την φοβάμαι δεν έχει το buffer της intel για να κρατάει temps μπορεί όντως να είναι καλύτερη μπορεί να είναι και πολύ χειρότερη όμως τράβα 4 σιδεράκια με βιδες και παξιμάδια και δοκίμασε

Δημοσ.

Απελπίστηκες μαζί μου,ε????

Κι εγώ το παθαίνω ώρες ώρες..............

Το μόνο πρόβλημα που βρίσκω πιθανό να προκύψει είναι με τις στροφές του κινητήρα....

Τσπ, για να μην σας πρήζω εδώ, μια δοκιμή θα δείξει.

Μόλις το κάνω θα ενημερώσω......

Thanx για όλη σας την βοήθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...