Προς το περιεχόμενο

Fedora 10 - Fire it up

Αδμιν

Προτεινόμενες αναρτήσεις

f10launch.png

Get Fedora

Release Notes

The Fedora project has announced the release of Fedora 10: "The Fedora Project, a Red Hat sponsored and community-supported open source collaboration project, today announced the availability of Fedora 10, the latest version of its free, open source operating system distribution. This release includes the premiere of a new graphical boot system called Plymouth, designed to speed up the boot process by taking advantage of a new kernel mode setting feature. Fedora 10 also features increased hardware support for a vast array of webcams, and better handling of printers via both direct physical connections and networks. Further, PackageKit, a software management tool that originally debuted in Fedora 9, has been extended in this release to provide on-demand codec software installation."
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει ένας πολύ καλός οδηγός στο my-guides.net. Φτιαγμένο από έναν Έλληνα κιόλας!!!!

link

Πες μου ότι υπάρχει κάπου ένα Download as odt. Θέλω να το μεταφράσω!!!

Φίλος χτες μου είπε ότι έβαλε το fedora 10 και είχε ένα βασικό παράπονο, η ενημέρωση και εγκατάσταση των πακέτων έκανε παααρα πολύ ώρα. Κι επειδή λέει δεν κρατάει cache, με το που ανοίγεις τον package manager περιμένεις κάθε φορά

(κάτι για μια ώρα 10 πακέτα είπε)

Μου φαίνεται θέμα σύνδεσης και server αλλά επιμένει πως είναι θέμα του rpm.

Μου φαίνεται περίεργο και γενικά το σκεφτόμουνα το fedora...

Εκανα εγκατάσταση σε virtual box και την έκδοση με gnome και με kde. Αν και ακόμα δεν μπορώ να γράψω εντυπώσεις γιατί ούτε καν τα update δεν έχω κάνει μπορώ όμως να πω το μεγάλο αρνητικό που έχει το fedora συνεχίζει και σε αυτή την έκδοση. Και μιλάω για τον συγχρονισμό του package manager. Μιλάμε πάνω από 10 λεπτά για να κάνει κάτι που στο apt γίνετε σε λιγότερο από μισό λεπτό. Δεν ξέρω αν είναι θέμα server αλλα δεν υπάρχει και πουθενά κάποια τέτοια ενημέρωση η τουλάχιστον μια δυνατότητα για να αλλάξεις server άμεσα.

Η λύση είναι απλή: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=249879 και δεν έχει να κάνει με το "κακό" rpm.

Το μόνο πρόβλημα που έχει ποτέ με το rpm/yum είναι ότι το rpmfusion-nonfree ήταν down. Αλλά αν αφαιρούσα το repository rpmfusion δεν είχα πρόβλημα.

Φίλος χτες μου είπε ότι έβαλε το fedora 10 και είχε ένα βασικό παράπονο, η ενημέρωση και εγκατάσταση των πακέτων έκανε παααρα πολύ ώρα. Κι επειδή λέει δεν κρατάει cache, με το που ανοίγεις τον package manager περιμένεις κάθε φορά

Δε πρόσεξα κάτι τέτοιο. το yum fastermirror το έχει;

Και μιλάω για τον συγχρονισμό του package manager. Μιλάμε πάνω από 10 λεπτά για να κάνει κάτι που στο apt γίνετε σε λιγότερο από μισό λεπτό.

yum fastermirror? Ειλικρινά δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα με την απόδοση του yum.

Μου φαίνεται περίεργο και γενικά το σκεφτόμουνα το fedora...

Πιθανοτατα θα χρησιμοποιουσε Ελληνικους servers. Σε αυτους η ταχυτητα ηταν τραγικη. Δεν φταιει το κακο rpm. Τωρα στο προκειμενο.

1ον. Κατ' αρχην γι'αυτο που λεει οτι το yum δεν κραταει cache. Υποθετω εννοω πως δεν κραταει οχι τα ιδια τα πακετα σε cache, αλλα τη λιστα αυτων. Αυτο δεν ισχυει. Ας τρεξει 2 φορες απο κονσολα yum update και θα δει ακριβως τι γινεται.

2ον. Οπως ειπαν και αλλοι το yum-fastestmirror αναλαμβανει να βρει μονο του τα καταλληλα mirrors. Διαφορετικα υπαρχει και η λυση του adslgr που προτεινεται παραπανω.

3ον. Υπαρχει ακομα ενα καλυτερο plugin για το yum. Το yum-presto. Αυτο ουσιαστικα αναλαμβανει να κατεβασει μονο το μερος του rpm που εχει αλλαξει κατα το update. Καταλαβαινεις πως ετσι μιλαμε για μεγαλη μειωση του απαιτουμενου download και επομενως αυξηση της ταχυτητας. Το presto θα γινει default στο Fedora 11.

axelfc ο οδηγος ειναι εξαιρετικος. πολυ καλη δουλεια. μπραβο.

καλα η boot screen του fedora ειναι χαλαρα οτι ομορφοτερο εχω δει.

Σ' ευχαριστω πολυ!

Το solar theme του plymouth ειναι ολα τα λεφτα. Ενταξει, και τα υπολοιπα themes συμπαθητικα ειναι. Να δουμε αν θα αρχισουν να βγαινουν και custom themes σιγα σιγα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...