o_magazatoras Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Ένα πρωτοποριακό σύστημα που διαβάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα επέτρεψε σε έναν παράλυτο και βωβό ασθενή να αρθρώσει φθόγγους μέσω μιας συνθετικής φωνής στον υπολογιστή. Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να μιλούν κανονικά με τη σκέψη τους, υπόσχονται οι επιστήμονες. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βοστόνης εργάζεται σε έναν ασθενή που έχει μείνει σχεδόν τελείως παράλυτος, αλλά διατηρεί πλήρως τις αισθήσεις του. Όπως αναφέρει το Nature.com, οι ερευνητές εμφύτευσαν στον ασθενή ένα μόνιμο ηλεκτρόδιο, το οποίο καταγράφει τη δραστηριότητα των νευρώνων σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την ομιλία. Τα σήματα από το ηλεκτρόδιο τροφοδοτούνται στη συνέχεια σε ένα υπολογιστικό μοντέλο της ομιλίας, έτσι ώστε το λογισμικό να μάθει να αντιστοιχίζει τα μοτίβα της ηλεκτρικής δραστηριότητας με τα φωνήεντα που προσπαθεί να εκφέρει ο χρήστης. Στο τελικό στάδιο, ένα συνθεσάιζερ φωνής αναλαμβάνει να μετατρέψει τα σήματα στους αντίστοιχους ήχους φωνηέντων. Στην επόμενη φάση, οι ερευνητές σκοπεύουν να εκπαιδεύσουν το λογισμικό στην αναγνώριση συμφώνων, και αργότερα ολόκληρων φράσεων. Σε διάστημα πέντε ετών, εκτιμά ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Φρανκ Γκούντερ, το σύστημα ίσως θα έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να μετατρέπει τις σκέψεις σε κανονική ομιλία. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της αμερικανικής Εταιρείας Νευροεπιστήμης... Πηγή: in.gr Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2008 από o_magazatoras Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
o_magazatoras Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 [offtopic.mod.on]Δημήτρη,sorry,στο μέλλον θα (προσπαθήσω να) είμαι πιό σαφής στην τοποθέτησή μου.Thnkz.[/ontopic.mod.off] Δεν θέλω να φανταστώ το Equilibrium,όταν θα αρχίσω να "κελαηδάω" μπροστά σ' αυτούς που θάχουν τη δυνατότητα να "λαμβάνουν" σήματα των σκέψεών μου.Καλά,εγώ θα προλάβω ( ; ) να φύγω νωρίς. U?
teo64x Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 U? Εγώ δε σκέφτομαι καν, επομένως no problem.
papahlamidas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Γιατί μπορώ να φανταστώ από τώρα 100 διαφορετικούς τρόπους μπορεί κάτι τέτοιο να χρησιμοποιηθεί για κακό ?
Snolly Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Εγώ θα βάλω ένα μόνιμα στη γυναίκα μου για να μην ισχύει πια αυτό το καταραμένο: -Τι έχεις; -Τίποτα....
dimitris2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 οριστε και ο τιτλος μιας μελλοντικης ψηφοφοριας στο ινσομνια : "ποιο firewall εγκεφαλου προτιματε;"
aurelius Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Αυτη η συζητηση ειναι χιλιοειπωμενη σε ολα τα μηκη και τα πλατη της γης. Δεν υπαρχει καλη και κακη επιστημη, υπαρχει επιστημη. Αν δεν το πιστευει καποιος, να μην απαντησει σε αλλα τοπικ, να παρει τον υπολογιστη και να τον πεταξει απο τον θορυβο, γιατι οι θανατοι που εχουν προκληθει απο αυτους(εμμεσα ή αμεσα), ειναι περισσοτεροι απο οτι σε ολη την ιστορια της ανθρωποτητας μαζι(περιπου, δεδομενης της αυτξησης του πληθυσμου ). Αν ολοι ειναι κοιμισμενοι, αν ολοι ειναι προβατα, δεν φταιει η επιστημη. Δεν φταιει η επιστημη επειδη καποιος ηλιθιος πηρε το μαχαιρι και αρχιζε να σφαζει κοσμο. Οπως, και να εστιασουμε πιο πολυ στους υπολογιστες, δεν φταιει το tcp/ip ουτε οι online mail clients που σχεδον ολοι εχουν και απο ενα gmail accout, facebook κτλ κτλ, (μαλιστα ολα αυτα διασυνδεονται μεταξυ τους-δεν σημαινει οτι εχουν διαφορετικο ονομα ειναι και διαφορετικοι αυτοι που τους φακελωνουν). Στο μελλον, οι δυνατοτητες για παρανομες δραστηριοτητες που θα μπορει να κανει καποιος θα ειναι πολυ περισσοτερο απο οτι αυτη την στιγμη. Το προβλημα δεν ειναι ο τροπος ομως που θα το καταφερει, το αν θα γινει με υπολογιστες ή με ματζουνια. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι που αυτα τα δεχονται ακριτα. Δεν τους ενδιαφερει. Εχουν την λογικη, "τι με νοιαζει εμενα να με παρακολουθουν, δεν εχω να κρυψω κατι" Ε, οταν θα φανε την παπαρα, να δουμε αν θα τους νοιαζει. Η ελευθερια ειναι ενα αγαθο, που μονο αν το χασεις ή αν κινδυνευεις να το χασεις νοιωθεις εστω λιγη απο την αξια του. Μεχρι τοτε, "ελα ρε σιγα, ας μου βγαζει πιο γρηγορα τα αποτελεσματα και στα παπαρια μου αν θα καταγραφει τις κινησεις μου ο chrome", "ασε την google να κανει την δουλεια της, αφου εμας μας βολευει" και αλλα πολλα που ειμαι σιγουρος οτι εχετε ακουσει και ακουτε καθημερινα. Οποτε, την επομενη φορα που θα δειτε κατι καινουριο, να φοβαστε οχι το καινουριο, αλλα αυτους που θα το δεχτουν, απλα επειδη ετσι τους βολευει... (προσωρινα παντα)
MariaXanthi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 μια χαρα παμε πολυ καλη η προοδος της επιστημης πιστευω θα βοηθησει πολυ τον ανθρωπο
Robertox25 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 η ιδεα αυτη ειναι αρκετα παλια.... βεβια ασε θεωρητικο επιπεδο παντα.. αν δεν κανω λαθος πρεπει να κατι παρομοιο να παρουσιαζεται στη σειρα fringe.....
o_magazatoras Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 οριστε και ο τιτλος μιας μελλοντικης ψηφοφοριας στο ινσομνια : "ποιο firewall εγκεφαλου προτιματε;" Θυμήθηκα τώρα ένα διήγημα Sci-Fi,αναφορικά με βιομηχανική κατασκοπία μέσω mind reading και τις μεθόδους εξουδετέρωσης που χρησιμοποιούσαν:Μιά μελωδία-λούπα που δεν άφηνε περιθώριο για να εισχωρήσουν "εισβολείς". Κάτι αντίστοιχο με τον όρο "θωράκιση" των Ραϊχικών.Οπότε μια μελωδία θα μπορούσε εκτός από ενισχυτής σεροτονίνης και χρησιμοποιηθεί και σαν firewall.
sirgiorgos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 επιτελους θα μαθουμε τι σκεφτονται οι γυναικες!
o_magazatoras Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 επιτελους θα μαθουμε τι σκεφτονται οι γυναικες! Πόσες λωρίδες ανα κατεύθυνση είπαμε ότι θες τη λεωφόρο απ' το σπίτι σου ως τη Χαβάη;
AzaZyL Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Όλοι αυτοί που φοβούνται για αυτή την ανακάλυψη, να έβλεπα τι θα έλεγαν εάν βρίσκονταν ξαφνικά στη θέση αυτού του παράλυτου.. Και με το μαχαίρι κόβω την μπριζόλα μου αλλά μπορώ να σου κόψω και το λαρύγγι. Κακώς ανακαλυψαμε τα μαχαίρια τότε..
Highlander Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Εγώ θα βάλω ένα μόνιμα στη γυναίκα μου για να μην ισχύει πια αυτό το καταραμένο: -Τι έχεις; -Τίποτα.... Μήπως πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς ; Στη δική μου περίπτωση εγώ το κάνω αυτό και όχι η γυναίκα μου επιτελους θα μαθουμε τι σκεφτονται οι γυναικες! Αν υπάρχει γυναίκα στο project ίσως σαμποτάρει την παραγωγή του !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα