Lomar Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 αυτό εννοώ, οτι η είδηση δεν είναι σαφής. δλδ όταν τη διαβάζεις δεν είναι ξεκάθαρο για το αν αναφέρεται απλά σε αρθρώματα μνήμης, ή σε νεό τύπο μνήμης. EddieObscurant μη το πέρνεις προσωπικά, ενα quote έκανα για να μη γράφω τα ίδια, δλδ αν πρόκειται για νέα αρθρώματα, ή για νέα τεχνολογία, αντί να γράψω αν παίζει αυτό που έγραψες ή το 2ο, το έκανα απλά παράθεση. ίσως το "παραπληροφόρηση" να ήταν υπερβολικό, έπρεπε να γράψω καλύτερα "έλληψη σαφήνειας" απο πλευρας είδησης, όπως έκανα στο προηγούμενο ποστ μου. τώρα ξεκαθάρισε το θέμα, ίσως μόνο εγώ να μην το κατάλαβα αμέσως, αλλά απο τα πρώτα ποστ μου φάνηκε πως κάποιοι (μαζί και εγώ) αντιληφθήκαμε διαφορετικά το περιεχόμενο της.
EddieObscurant Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 7Gbps όχι 7Ghz. Σε hertz οπως είπα είναι γύρω στα 5000Mhz (effective), 1250Mhz κανονική. edit: Lomar δεν το παίρνω προσωπικά, απλά δεν κατάλαβα, that's it. Τώρα κατάλαβα τι εννοείς, οκ. edit2: απ'ότι κατάλαβα εγώ παντως μιλάμε για εξέλιξη του ίδιου τύπου μνήμης και όχι για κάτι καινούριο. Οπως πχ όταν πρωτοκυκλοφόρησαν οι gddr3 ξεκίνησαν απο τα 1400-1600 effective, και τώρα φτάνουν μέχρι τα 2400Mhz.
antonl Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δεν καταλαβαίνω πού είναι η ασάφεια της είδησης. Μιλάει για "GDDR5 [graphics double-data-rate, σειρά 5] που μπορούν να φτάσουν στην εντυπωσιακή ταχύτητα των 7 Gbps". Αυτή είναι η είδηση (ο τίτλος της δηλ.). Τι είναι το ασαφές; Ελπίζω μην πεις το "GDDR" γιατί αν είναι να εξηγεί κάθε abbreviation που υπάρχει σε κάθε είδηση θα θέλαμε ολόκληρο index (cpu: mpla-mpla, etc) (αν και λέει πως είναι graphics double-data-rate μνήμη). edit: Σωστός EddieObscurant, λάθος μου.
Typhoon Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Η είδηση είναι ασαφής, γιατί το 7Gbps δεν λέει τπτ από μόνο του. Προφανώς εννοεί 7 Gbps ανά chip, αλλά και πάλι δεν ξέρεις πόσο ευρύ bus έχει το κάθε chip. Προφανώς μπορείς να πας στο site της εταιρείας και να κοιτάξεις το datasheet, αλλά η είδηση είναι ασαφής. Επίσης η είδηση μιλάει για ρεύμα 1,35V...όποιος μου δείξει εμένα ρεύμα 1,35V...
De@th L0rd Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Τι σχέση έχουν οι ΚΥΚΛΟΙ ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ(Hz) με τon ΟΓΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ(Bytes).
PCharon Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Η είδηση & ο τίτλος είναι ασαφή όσο δεν πάει... Τίτλος: Πριν ανοίξω το θέμα βλέποντας τον τίτλο και γνωρίζοντας πως GDDR5 ήδη είναι τοποθετημένες σε κάρτες γραφικών, σκέφτηκα πως θα έγινε και κάποια εξέλιξη όσον αφορά τις μνήμες που βάζουμε για RAM στο PC... Περιεχόμενο: Διαβάζοντας την είδηση η ασάφεια εντοπίζεται ως εξής: Σε κάποιον που δεν γνωρίζει πως ήδη υπάρχουν στην αγορά οι GDDR5 δίνεται ξεκάθαρα η εντύπωση πως για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσουν το 2009 ως αντικαταστάτες για GDDR3/GDDR4. Επίσης, δεν διευκρινίζονται οι δυνατότητες της υπάρχουσας γενιάς GDDR5 (προσωπικά εκτός από το είδος και το μέγεθος της μνήμης σε καμία κάρτα γραφικών δεν είδα να αναφέρει bandwidth/timings/άλλες λεπτομέρειες, δηλαδή αν γράφει GDDR5 και είναι άλλη η μία, άλλη η άλλη δε μπορώ να τις ξεχωρίσω).
mohic4n Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Γιατι αγχωνεστε; για αυτο τον λογο υπαρχουν τα σχολια: για να αποσαφηνιζουμε τα ασαφη. On topic τωρα, ενα εχω να πω: οτι καινουργιο βγαινει καλως μας ερχεται. Οπως ειπε και ο Thresh, οι διαφορες θα ειναι στις μεγαλες αναλυσεις. Εγω λυπαμαι τωρα τους φανατικους gamers που εχουν παρει μια καρτα τελευταιας σοδειας και θα μπουν στο τρυπακι να ξαναδωσουν λεφτα για νεα...
Typhoon Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Τι σχέση έχουν οι ΚΥΚΛΟΙ ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ(Hz) με τon ΟΓΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ(Bytes). Άμεση σχέση...πως υπολογίζεις τη μέγιστη θεωρητική διαμεταγωγή μιας μνήμης ανά δευτερόλεπτο ? operating_frequency * transfers_per_cycle * bus_width
FarCry Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 που είναι ο αίλουρος όταν τον χρειάζεσαι? :shifty::shifty:
Robertox25 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 για μεγάλες αναλύσεις κυρίως η βελτίωση επιδόσεων... συμφωνω.... μαλλον για αναλυσεις πανω απο 2000χ.....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 1920x1200 με φίλτρα και πάνω
Robertox25 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 μμμ..... θαταν πολυ ωραια μια υλοποιηση τετοιων μνημων σε μια 4870.... θαχε πολυ καλες εντυπωσεις.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα