Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πώς το αποκλείεις όμως; Πώς ξέρεις ότι τη δουλειά την έκανε η εν λόγω θεραπεία και όχι κάτι άλλο;

Κι εγώ είχα άσθμα, αλλά μου πέρασε με κλασική θεραπεία, όχι ομοιοπαθητική. Ξέρω και άτομο που του πέρασε απλά ...έτσι.

Αλλά όπως είπα, νομίζω ότι σε τέτοια θέματα η εμπειρία δεν αποδεικνύει τίποτα. Αφού την αποκαλείς ως τη "σωστή και αληθινή ιατρική", έχεις να μας δώσεις κάποια στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της, αφήνοντας την προσωπική εμπειρία απ' έξω;

κοιτα ενοω να μην ειναι κομπογιανιτης ο ομοιοπαθητικος..... και του κανονικους γιατρους αμα του πιεσεις στο τελος εναλακτικη θεραπεια θα σου δωσουν αν ξερουν καλα το αντικειμενο τους, για την ξαδερφη μου δεν ξερω παντως για την δικη μου περιπτωση αποκλειται να ηταν και να ειναι πλασιμπο. δεν γινεται να σφαδαζεις απο του πονους και να σου περναν χωρις παυσιπονα μονο με ενα πλασιμπο, κι οχι μονο οι πονοι αλλα και ολα τα αλλα συμπτωματα

-----Προστέθηκε 25/11/2008 στις 12 : 53 : 45-----

καταλαβοινω τι λες,πχ το να "τρως" κορτιζονη επειδη εχεις μαζεψει φλεματα στους πνευμονες δεν ειναι οτι καλυτερο, για οσους ξερουν ποσο δυνατη ουσια ειναι η κορτιζονη και τι παρενεργειες μπορει να εχει

και ολα αυτα σε μικρο παιδι μου κανουν καπως,σε καμμια περιπτωση δεν συζηταω για εγκαταλειψη της κλασσικης ιατρικης αλλα αν υπαρχει η πιθανοτητα να γλιτωσει φαρμακευτικες αγωγες με δυνατα φαρμακα λεω να δοκιμασω αν και δεν πολυπιστευω σε οτιδηποτε με μη επιστημονικες μεθοδους επιβεβαιωμενο

για τον εαυτο μου απλα αποφευγω τους γιατρους για οτιδηποτε μη σοβαρο

κοιτα δεν λεμε να εχεις καρκινο και να μην πας στο κανονικο γιατρο, αλλα οταν θελουν να σε πλακωσουν οπως λες σε βαρια φαρμακα και ορμονες για κατι που δεν ειναι σοβαρο, συγνωμη αλλα το θεωρω εγκληματικο.... υπαρχουν σιγουρα πιο απλοι τροποι... και αμα ρωτησεις καλο κανονικο γιατρο τις κραζει τετοιου ειδους θεραπειες, παντα εχω στο μυαλο τους και τα εναλακτικα

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ε δεν νομιζω ο dawkins να λεει οτι του κατεβει...παντως γενικα ειναι ωραια αυτα που εχει κανει στην τηλεοραση

Δημοσ.
για τον εαυτο μου απλα αποφευγω τους γιατρους για οτιδηποτε μη σοβαρο

Εσύ και όλοι.

Και όταν το μη σόβαρό γίνεται σοβαρό, παραπονιούνται για τις ποσότητες των φαρμάκων και θεραπειών που θα χρειαστούν.

Δημοσ.

Ο κόσμος άλλαξε (αναμφισβήτητα προς το καλύτερο) όταν καταλάβαμε ότι 1 ή 2 ή 20 προσωπικές εμπειρίες δεν αρκούν για να αποδειχθεί κάτι και καταφύγαμε στις επιστημονικές μεθόδους, στις οποίες βασιζόμαστε και σήμερα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον, η ομοιοπαθητική δεν έχει αποδεδειγμένη (με τις γνωστές επιστημονικές μεθόδους) θεραπευτική δράση, άρα δεν με πείθει. Από την άλλη, δεν πρέπει να υποτιμούμε το ενδιαφέρον που δείχνουν αρκετοί ομοιοπαθητικοί γιατροί για το ασθενή, γεγονός το οποίο βοηθάει στη βελτίωση της ψυχοσωματικής του υγείας. Όποιος το ψάξει λίγο, δε θα πιστεύει τι είδους σωματικά προβλήματα μπορούν να προκύψουν στην υγεία από καταστάσεις που σχετίζονται με την "ψυχολογία" του ατόμου. Και ναι, μπορούν να σταματήσουν αφόρητοι πόνοι με placebo.

Δημοσ.

Η ομοιοπαθητικη ειναι πολυ περιεργη υποθεση παιδια.Απ την μια δεν υπαρχουν επιστημονικα δεδομενα για την κλινικη δραση των φαρμακων και δικαιονονται σκεπτικιστες που την αμφισβητουν.Απο την αλλη υπαρχουν ανθρωποι που λενε οτι τους εχει βοηθησει πολυ και αλλοι που υποστηριζουν οτι δουλευει σε ζω και παιδια αποκλειοντας τον χαρακτηρισμο "εικονικο φαρμακο".

σιγουρα η ομοιοπαθητικη δεν ευνοει τις φαρμακοβιομηχανιες και τους γιατρους που τα "παιρνουν" απο αυτες γιατι χανουν χρημα και ετσι καθιστανται αυτοματα πολεμιοι της ομοιοπαθητικης.

ουσιαστικα η ομοιοπαθητικη ειναι πολυ θολο τοπιο ειτε ειναι δραστικη ειτε οχι

Δημοσ.

Σαφές και λογικό το επιχείρημα ότι η κλασική ιατρική ίσως να χάνει οικονομικά από την ύπαρξη της ομοιοπαθητικής και γι' αυτό να είναι εναντίον της, αλλά εξίσου σαφές και λογικό το επιχείρημα ότι η ίδια η ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιείται απλά για να βγουν χρήματα από την αφέλεια άλλων.

Όπως και να 'χει, η προσωπική εμπειρία (και όχι αντικειμενικά στατιστικά δεδομένα τουλάχιστον) δε λέει τίποτα. Είναι αντικειμενικά ένα στατιστικό λάθος...

Δημοσ.
Σαφές και λογικό το επιχείρημα ότι η κλασική ιατρική ίσως να χάνει οικονομικά από την ύπαρξη της ομοιοπαθητικής και γι' αυτό να είναι εναντίον της, αλλά εξίσου σαφές και λογικό το επιχείρημα ότι η ίδια η ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιείται απλά για να βγουν χρήματα από την αφέλεια άλλων.

Όπως και να 'χει, η προσωπική εμπειρία (και όχι αντικειμενικά στατιστικά δεδομένα τουλάχιστον) δε λέει τίποτα. Είναι αντικειμενικά ένα στατιστικό λάθος...

Για αυτο το λογο καλο ειναι να ειμαστε ψιλιασμενοι και ενημερωμενοι ισως και λιγο δυσπιστοι οχι ομως απολυτοι και καταδικαστικοι.

Αν βοηθα κοσμο ειναι καλο.

Δυστυχως ομως υπαρχουν αυτοι οι θεραπευτες που αυτοαποκαλουνται ομοιοπαθητικοι και το παιζουν γιατροι και εκμεταλλευονται τον κοσμακη.Εχω ακουσει για περιπτερα ομοιοπαθητικο και με πηραν τα γελια στην αρχη αλλα μετα σκεφτηκα τον κοσμο που απο την αγνοια του αποθετει τις ελπιδες του σε εναν τσαρλατανο!

Δημοσ.
Αν βοηθα κοσμο ειναι καλο.

Μα δεν είδαμε ως τώρα καμία απόδειξη ότι βοηθά. Ούτε είναι καλό απλά αν βοηθά κόσμο (εξαρτάται και το αν τους επιβαρύνει οικονομικά, δυσανάλογα σε σχέση με το ρόλο του).

Φυσικά δε μιλάω για τον κάθε περιπτερά. Μιλάω για αυτούς που ασχολούνται πραγματικά με την ομοιοπαθητική. Υπάρχει επιστημονική βάση για την ομοιοπαθητική; Αν ναι, πού είναι; Αν όχι, γιατί να μην είμαστε απόλυτοι στο να μην πιστεύουμε σ' αυτήν;

Δημοσ.

Οι μαρτυρίες δεν μετράνε,υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι θεραπεύτηκαν απο καρκίνο με το μπλε-μπορδοροδοκόκκινο σκορπιό

Δημοσ.
Μα δεν είδαμε ως τώρα καμία απόδειξη ότι βοηθά. Ούτε είναι καλό απλά αν βοηθά κόσμο (εξαρτάται και το αν τους επιβαρύνει οικονομικά, δυσανάλογα σε σχέση με το ρόλο του).

Φυσικά δε μιλάω για τον κάθε περιπτερά. Μιλάω για αυτούς που ασχολούνται πραγματικά με την ομοιοπαθητική. Υπάρχει επιστημονική βάση για την ομοιοπαθητική; Αν ναι, πού είναι; Αν όχι, γιατί να μην είμαστε απόλυτοι στο να μην πιστεύουμε σ' αυτήν;

Υπαρχουν τα proovings,τα οποια βεβαια δεν εχουν την ιδια βαση με τις κλινικες μελετες των αλλοπαθητικων φαρμακων.

Βεβαια θελω να θεσω μια ερωτηση:ποσες φορες εχουν βγει στο εμποριο αλλοπαθητικα φαρμακα τα οποια εχουν κατηγορηθει για τρομερες παρενεργειες και εχουν αποσυρθει?

Εν τω μεταξυ παρα πολυς κοσμος τα εχει παρει.

Υτο που θελω να πω ειναι να ειμαστε λιγοτερο κατηγορηματικοι,χωρις ομως να γινομαστε αφελεις,γιατι με αυτον τον τροπο σκεψης δεν θα πρεπε να επαιρνε κανεις ουτε ασπιρινη!

Δημοσ.

Βεβαια θελω να θεσω μια ερωτηση:ποσες φορες εχουν βγει στο εμποριο αλλοπαθητικα φαρμακα τα οποια εχουν κατηγορηθει για τρομερες παρενεργειες και εχουν αποσυρθει?

Εν τω μεταξυ παρα πολυς κοσμος τα εχει παρει.

Μα γι' αυτό ακριβώς το σημείο κατηγορείται η ομοιοπαθητική για τα φάρμακα που χρησιμοποιεί. Ότι δεν έχουν καμία βιολογική δράση. Επομένως, αν δεν έχουν δράση, δε θα έχουν και παρενέργειες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι το ζητημα ειναι ομως οτι τα ομοιοπαθητικα φαρμακα υποτιθεται οτι δεν καταπολεμουν την ιδια την αρρωστια αλλα ενεργοποιουν τον οργανισμο ωστε να την αντιμετωπισει ο ιδιος

επισης το επιχειρημα placebo μπορει να λεχθει και για τα συμβατικα φαρμακα,ποιος ελεγχει αν τα φαρμακα που παραγουν οι εταιρειες οντως καταπολεμουν την παθηση για την οποια κατασκευαστηκαν? ποιος ελεγχει ποσο σοβαρες ειναι οι παρενεργειες τους? και μην ακουσω οι κατα τοπους ΕΦΕΤ γιατι ολοι ξερουμε για τι τζιρους μιλαμε και τι λαδωμα θα πεφτει για να μην μιλησουμε για ανικανοτητα και απροθυμια των δημοσιων φορεων

στην τελικη μιλαμε για γιατρους που σε πολλες περιπτωσεις εγκατελειψαν την κλασσικη ιατρικη προφανως βλεποντας εκ των εσω τι πραγματικα γινεται

οπως ειπε και καποιος αλλος η ολη ιστορια θελει και ανοιχτο μυαλο αλλα παραλληλα και σκεπτικισμο ωστε να μην πεσουμε στα χερια τσαρλατανων

προσωπικα εχω ακουσει πολλες ιστοριες με χρονιες και επιπονες αρρωστιες-κακωσεις που ιαστηκαν μονο απο ομοιοπαθητικους και μαλιστα στην συνεχεια δεν ξαναπαρουσιαστηκαν

δοκιμαζεις και βλεπεις

συνεχιζω να θελω να ακουσω τις εμπειριες σας

Επεξ/σία από million_voices
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...