million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Τελευταια ακουω πολυ καλες γνωμες και ειδικα απο ανθρωπους που δεν πιστευαν καθολου θεωρωντας την ολη ιστορια λιγο πολυ τσαρλατανια με ενδιαφερει να ακουσω τις αποψεις σας και κυριως τις εμπειριες σας σχετικα με την ομοιοπαθητικη και τα αποτελεσματα της ΠΡΟΣΟΧΗ δεν με ενδιαφερουν αλλες εναλλακτικες μορφες θεραπειων και αγωγων παρα μονο η ομοιοπαθητικη απο ομοιοπαθητικους γιατρους και οχι απο τον Μπαμπη την Σουλα κλπ με πτυχια παραιατρικων επαγγελματων για οσους δεν εχουν ακουσει και θελουν να μαθουν http://el.wikipedia.org/wiki/Ομοιοπαθητική http://www.homeopathy.gr/
Toufas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 http://www.spectator.co.uk/email/stephenpollard/72464/dawkins-on-homeopathy.thtml
evabb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 πιανει.... μονο αυτο σου λεω.... εχω κανει θεραπεια ολιστικης ιατρικης που ειναι ομοιπαθητικη με αλλα μαζι. κι οχι απο γιατρουδακο της πλακας αλλα κλασσικο γιατρο που στραφηκε μετα απο χρονια καριερας στην εναλακτικη ιατρικη. το ποιο πιαθνο ειναι να σου φυγει ο κωλος με την θεραπεια αλλα αξιζει τον κοπο τα αποτελεσματα ειναι θεαματικα
million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 πιανει.... μονο αυτο σου λεω.... εχω κανει θεραπεια ολιστικης ιατρικης που ειναι ομοιπαθητικη με αλλα μαζι. κι οχι απο γιατρουδακο της πλακας αλλα κλασσικο γιατρο που στραφηκε μετα απο χρονια καριερας στην εναλακτικη ιατρικη. το ποιο πιαθνο ειναι να σου φυγει ο κωλος με την θεραπεια αλλα αξιζει τον κοπο τα αποτελεσματα ειναι θεαματικα τι εννοεις με το "το ποιο πιαθνο ειναι να σου φυγει ο κωλος με την θεραπεια αλλα αξιζει τον κοπο τα αποτελεσματα ειναι θεαματικα"?
teo64x Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Μάλλον πρέπει να μας πει ένας γιατρός αν λειτουργεί αυτή η επιστήμη (ή ψευδοεπιστήμη) και αν ναι, πώς.
million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Μάλλον πρέπει να μας πει ένας γιατρός αν λειτουργεί αυτή η επιστήμη (ή ψευδοεπιστήμη) και αν ναι, πώς. απο το 1ο μου link Η Ομοιοπαθητική, από τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στην αρχή των ομοίων και τον κανόνα της απειροελάχιστης δόσης[1], έχοντας ως κεντρικό αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια» (similia similibus curantur). Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική (European Committee for Homeopathy), που αποτελείται από εκπροσώπους οργανώσεων ομοιοπαθητικών γιατρών, ορίζεται ως «ένα σύστημα πρακτικής ιατρικής, με σκοπό τη μεθοδολογική βελτίωση της υγείας ενός οργανισμού, μέσω της χορήγησης φαρμακολογικά δοκιμασμένων και κατάλληλα επεξεργασμένων[2] ουσιών που επιλέγονται ανά περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο των ομοίων»[3]. To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κλασικής Ομοιοπαθητικής ορίζει την ομοιοπαθητική ως «θεραπευτική τέχνη και ιατρική επιστήμη»[4]. Οι βασικές αρχές της ομοιoπαθητικής προτάθηκαν για πρώτη φορά το 1796, από τον Γερμανό γιατρό Σάμουελ Χάνεμαν (1755-1843) και η πρώτη χρήση του όρου ομοιοπαθητική, από τον ίδιο, χρονολογείται το 1807[5]. O όρος αποδίδεται επίσης στον Ιπποκράτη[6].
insomniaK Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Ότι έκανε "θεραπεία" να της πέσουν τα "ψωμάκια".
teo64x Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Claims to the efficacy of homeopathic treatment beyond the placebo effect are unsupported by the collective weight of scientific and clinical evidence.[4][5][6][7] Από την αντίστοιχη αγγλική σελίδα... Άλλωστε, το ότι "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κλασικής Ομοιοπαθητικής ορίζει την ομοιοπαθητική ως θεραπευτική τέχνη και επιστήμη" δε μου λέει τίποτα. ΥΓ: Δεν έχω σχέση με ιατρική, γι' αυτό πρότεινα να μας εξηγήσει κάποιος που να κατέχει το θέμα, αν η λογική στην οποία βασίζεται η ομοιοπαθητική, στέκει.
evabb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 τι εννοεις με το "το ποιο πιαθνο ειναι να σου φυγει ο κωλος με την θεραπεια αλλα αξιζει τον κοπο τα αποτελεσματα ειναι θεαματικα"? ενοω οτι αυτες οι θραπειες ειναι δυσκολες και ολιγον δαπανηρες.... μπορει να σου απαγορεψει να τρως διαφορα... αναλογα το προβλημα που εχεις.... επισης μπορει να κανεις μια βλακεια και να αποκλινεις απο αυτα που σου εχει πει και μετα να το πληρωσεις ασχημα.... θυμαμαι κατι σταγονες που επαιρνα για τα εντερα και αν ετρωγα κατι απο αυτα που μου ειχε απαγορευσει με εκαιγαν οι σταγονες -----Προστέθηκε 25/11/2008 στις 12 : 30 : 27----- Ότι έκανε "θεραπεία" να της πέσουν τα "ψωμάκια". για αλλεργια ηταν η θεραπεια.....
million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Claims to the efficacy of homeopathic treatment beyond the placebo effect are unsupported by the collective weight of scientific and clinical evidence.[4][5][6][7] Από την αντίστοιχη αγγλική σελίδα... Άλλωστε, το ότι "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κλασικής Ομοιοπαθητικής ορίζει την ομοιοπαθητική ως θεραπευτική τέχνη και επιστήμη" δε μου λέει τίποτα. ΥΓ: Δεν έχω σχέση με ιατρική, γι' αυτό πρότεινα να μας εξηγήσει κάποιος που να κατέχει το θέμα, αν η λογική στην οποία βασίζεται η ομοιοπαθητική, στέκει. κοιτα να δεις συνηθως οι κλασσικοι γιατροι αλλα και οι φαρμακοβιομηχανιες τους κραζουν για ευνοητους λογους,οι πρωτοι χανουν πελατες και οι δευτερες τζιρο απο τα πανακριβα φαρμακα τους για αυτο τον λογο στο πρωτο μου ποστ ζητησα καταθεση εμπειριων
Critter Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Εγω πάντως ειχα παει σε ομοιοπαθητικο για ενα προβληματακι που ειχα το οποιο στη συμβατικη ιατρικη ηθελε αντιβιωσεις κτλ αλλα τελικα καμμια απο τις 2 εναλλακτικες θεραπειες (η γιατρος μου ειπε οτι μπορει να χρειαστει να αλλαξεις και 5-6 θεραπειες μεχρι να βρεις τη σωστη...το ζητημα ειναι οτι αν ο αλλος εχει σοβαρο προβλημα δεν νομιζω να παιζει με τις θεραπειες) δεν είχε αποτελεσμα και επεστρεψα στις αντιβιωσεις. Τέλος σε ενα φιλο του την εχει βαρεσει και πηγαινει το γιο του σε ομοιπαθητικο (μωρο παιδι) για καθε τι που παθαινει...Δεν ξερω αν γιατρευεται προσωρινα απο αυτα που του δινει ο γιατρος καθε φορα παντως το παιδακι ειναι συνεχεια αρρωστο...Βεβαια μπορει να ειναι και τυχαιο μιας και τα μωρα αρρωσταινουν ευκολα. P.S: Στο δικο μου προβλημα τελικα τη λυση δεν την εδωσαν ουτε οι στοκοι οι γιατροι και ενω τους επισκεπτομουνα 5 χρονια (και μιλαμε για καλα κρατικα αλλα και ιδιωτικα νοσοκομεια) και ανακαλυψα μονος μου οτι εχω δυσανεξια στη Λακτοζη απο το internet. Εκοψα το γαλα και ξεμπερδεψα με τα συμπτωματα.
teo64x Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Ναι αλλά εφόσον (φαίνεται να λέει η mainstream ιατρική) ότι η ομοιοπαθητική βασίζεται σε placebo effect, είναι πιθανόν πως θα υπάρχουν και "ψεύτικες" εμπειρίες (δλδ εμπειρίες στις οποίες το υποκείμενο νομίζει ότι θεραπεύτηκε λόγω της ομοιοπαθητικής θεραπείας*). Γι' αυτό μην ψάχνεις εμπειρίες, δεν έχει νόημα πιστεύω. *Ενώ μπορεί τη δουλειά να μην την έκανε η θεραπεία, αλλά η ψυχολογική κατάσταση την οποία αυτή δημιούργησε στον ασθενή. Η ψυχολογία από μόνη της (εικόνα του ασθενή για τον εαυτό του, για την ασθένεια, για την πορεία της υγείας του και πολλά άλλα), γενικά βοηθάει σημαντικά.
evabb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 κοιτα να δεις συνηθως οι κλασσικοι γιατροι αλλα και οι φαρμακοβιομηχανιες τους κραζουν για ευνοητους λογους,οι πρωτοι χανουν πελατες και οι δευτερες τζιρο απο τα πανακριβα φαρμακα τους για αυτο τον λογο στο πρωτο μου ποστ ζητησα καταθεση εμπειριων να στο πω απλα.... η κλασσικη ιατρικη σε πετσοκοβει και δεν ειναι καθολου φιλικη ως προς το ανθρωπινο σωμα..... για να φτιαξουν ενα πραμα χαλαν 10. η εναλακτικη (η σωστη και αληθινη) ιατρικη ειναι πολυ πιο φιλικη και απαλη και με καλυτερα αποτελεσματα.... εχω παραδειγματα να δωσω -----Προστέθηκε 25/11/2008 στις 12 : 39 : 32----- Ναι αλλά εφόσον (φαίνεται να λέει η mainstream ιατρική) ότι η ομοιοπαθητική βασίζεται σε placebo effect, είναι πιθανόν πως θα υπάρχουν και "ψεύτικες" εμπειρίες (δλδ εμπειρίες στις οποίες το υποκείμενο νομίζει ότι θεραπεύτηκε). Γι' αυτό μην ψάχνεις εμπειρίες, δεν έχει νόημα πιστεύω. μπα τα δικα αποκλειεται να ηταν ψευτικα...... οπως και της ξαδερφης μου που πασχει απο ασθμα
teo64x Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 μπα τα δικα αποκλειεται να ηταν ψευτικα...... οπως και της ξαδερφης μου που πασχει απο ασθμα Πώς το αποκλείεις όμως; Πώς ξέρεις ότι τη δουλειά την έκανε η εν λόγω θεραπεία και όχι κάτι άλλο; Κι εγώ είχα άσθμα, αλλά μου πέρασε με κλασική θεραπεία, όχι ομοιοπαθητική. Ξέρω και άτομο που του πέρασε απλά ...έτσι. Αλλά όπως είπα, νομίζω ότι σε τέτοια θέματα η εμπειρία δεν αποδεικνύει τίποτα. Αφού την αποκαλείς ως τη "σωστή και αληθινή ιατρική", έχεις να μας δώσεις κάποια στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της, αφήνοντας την προσωπική εμπειρία απ' έξω;
million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 να στο πω απλα.... η κλασσικη ιατρικη σε πετσοκοβει και δεν ειναι καθολου φιλικη ως προς το ανθρωπινο σωμα..... για να φτιαξουν ενα πραμα χαλαν 10. η εναλακτικη (η σωστη και αληθινη) ιατρικη ειναι πολυ πιο φιλικη και απαλη και με καλυτερα αποτελεσματα.... εχω παραδειγματα να δωσω καταλαβοινω τι λες,πχ το να "τρως" κορτιζονη επειδη εχεις μαζεψει φλεματα στους πνευμονες δεν ειναι οτι καλυτερο, για οσους ξερουν ποσο δυνατη ουσια ειναι η κορτιζονη και τι παρενεργειες μπορει να εχει και ολα αυτα σε μικρο παιδι μου κανουν καπως,σε καμμια περιπτωση δεν συζηταω για εγκαταλειψη της κλασσικης ιατρικης αλλα αν υπαρχει η πιθανοτητα να γλιτωσει φαρμακευτικες αγωγες με δυνατα φαρμακα λεω να δοκιμασω αν και δεν πολυπιστευω σε οτιδηποτε με μη επιστημονικες μεθοδους επιβεβαιωμενο για τον εαυτο μου απλα αποφευγω τους γιατρους για οτιδηποτε μη σοβαρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις