Προς το περιεχόμενο

Parallels 4 vs VMWare 2

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις βγήκε η καινούργια έκδοση του Parallels. Την έχει χρησιμοποιήσει κανείς;

Με αφορμή αυτό, ας συζητήσουμε λίγο γι' αυτά τα δύο προγράμματα. Γενικά τι χρησιμοποιείται από τα δύο;

Αν εγκαταστήσω κάποιο από τα δύο, θα έχω τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ και το BootCamp για παιχνίδια; Επίσης, για παλιά παιχνίδια που μπορούν να τα σηκώσουν τα Paralles και VMware, ποιο από τα δύο προτείνετε;

Δημοσ.

Εγώ σου λέω για το vmware, γιατί αυτό χρησιμοποιώ. Παιχνίδια μέσω vmware να τα ξεχάσεις.... μόνο πολύ απλά ελαφριά προγράμματα μπορείς να κάνεις. Τα παιχνίδια θα σου κολλάνε. Μπορείς όμως να φτιάξεις και να εγκαταστήσεις Windows με bootcamp και μετά το ίδιο partition να το αναγνωρίσεις με το vmware. Αυτό σημαίνει ότι στην εγκατάσταση Windows θα έχεις πρόσβαση με δύο τρόπους 1.Κατά την εκκίνηση με alt πατημένο διαλέγεις Windows και εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο το hardware σου και παίζεις τα παιχνίδια σου. 2. Μέσα από το MacOS ανοίγεις το vmware και μπαίνεις στην ίδια εγκατάσταση Windows για τις ελαφριές και μη απαιτητικές εφαρμογές.

Δημοσ.

Εγω δοκιμασα το Parallels 4 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.

Φυσικα δεν κανει για παιχνιδια και απαιτητικες εφαρμογες 3d , graphics klp αλλα για ολα τα υπολοιπα ειναι μια χαρα.

Οταν θελω ταχυτητα και 3d τοτε bootcamp.

Δημοσ.

Τα είχα δοκιμάσει και τα 2 και κατέληξα στο VMWare. Για παιχνίδια και γενικότερα graphics-intense προγράμματα, το Boot Camp είναι μονόδρομος.

Δημοσ.

'Αλλη μία ψήφος στο VMware και απο μένα!!Μου φαίνεται πιο ευχρηστο!!

Το Parallels σου κανει τόσα πολλά πράγματα εγκατάσταση που κάπου χάνεσαι!!

Δημοσ.

Επειδή έχω δοκιμάσει και τα δύο, ψηφίζω parallels με διαφορά. Ειδικά η τελευταία έκδοση, η Νο 4 είναι φοβερή. Έχω bootcamp partition και το αναγνωρίζει κανονικά, επιτρέποντας σε όλες τις θύρες και συσκευές να λειτουργήσουν,σε αντίθεση με το vmware. Επίσης μπορείς να μεταφέρεις αρχεία από το macos στα windows και ανάποδα, στο άψε σβήσε, απλώς με ένα drag 'n 'drop.

Το ίδιο και εφαρμογές των windows τρέχουν σε macos σαν να βρίσκονται μέσα στο macos (δεν βλέπεις όλο το παράθυρο των windows ξεχωριστά - παρά μόνο μέσα στο macos την εφαρμογή που θες σε ένα παράθυρο σαν όλα τα άλλα του macos) Με λίγα λόγια δεν καταλαβάινεις ότι τρέχει σε windows η εφαρμογή που έχεις φορτώσει.

Δημοσ.
Επειδή έχω δοκιμάσει και τα δύο, ψηφίζω parallels με διαφορά. Ειδικά η τελευταία έκδοση, η Νο 4 είναι φοβερή. Έχω bootcamp partition και το αναγνωρίζει κανονικά, επιτρέποντας σε όλες τις θύρες και συσκευές να λειτουργήσουν,σε αντίθεση με το vmware. Επίσης μπορείς να μεταφέρεις αρχεία από το macos στα windows και ανάποδα, στο άψε σβήσε, απλώς με ένα drag 'n 'drop.

Το ίδιο και εφαρμογές των windows τρέχουν σε macos σαν να βρίσκονται μέσα στο macos (δεν βλέπεις όλο το παράθυρο των windows ξεχωριστά - παρά μόνο μέσα στο macos την εφαρμογή που θες σε ένα παράθυρο σαν όλα τα άλλα του macos) Με λίγα λόγια δεν καταλαβάινεις ότι τρέχει σε windows η εφαρμογή που έχεις φορτώσει.

Όλα αυτά τα κάνει το VMware :P

Δημοσ.
Όλα αυτά τα κάνει το VMware :P

δεν ξέρω αλλά αυτό το vmware δεν μου έτρεχε καλά από την αρχή. Εβγαζε το παράθυρο των windows σε πολύ μικρές διαστάσεις που δεν μπορούσαν να αλλάξουν, κολλούσε και ήταν απελπιστικά αργό. Ετσι δοκίμασα το parallels και δεν βρήκα καμιά τέτοια δυσκολία.

Δημοσ.
δεν ξέρω αλλά αυτό το vmware δεν μου έτρεχε καλά από την αρχή. Εβγαζε το παράθυρο των windows σε πολύ μικρές διαστάσεις που δεν μπορούσαν να αλλάξουν, κολλούσε και ήταν απελπιστικά αργό. Ετσι δοκίμασα το parallels και δεν βρήκα καμιά τέτοια δυσκολία.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, οπότε θα δώσω μια ευκαιρία στο parallels.

Παιδιά, για 3D παιχνίδια, δε μιλάμε για Crysis ή PES2009. Μιλάμε για παλιά παιχνίδια, από 2005-06 και πριν. Εδώ το Morrowind μαθαίνω ότι παίζει σε CrossOver! Και κάποτε είχα δει βιντεάκι με World of Warcraft. Γιατί τόσο αδύνατον και ξέχασέ το;

Άσε δηλαδή που παίζω κυρίως adventures και strategy, οπότε μ' ενδιαφέρει κυρίως η CPU και όχι τα 3D γραφικά (επιταχύνσεις κτλ).

Ποιο από τα δύο εκμεταλλεύεται καλύτερα την CPU ίσως είναι μια πιο καλή ερώτηση.

Ή αν δε γίνεται με τίποτα, ποιο από τα δύο αφήνει όσο πιο ανέπαφη γίνεται την bootcamp εγκατάσταση ώστε να μην έχω προβλήματα όταν θ' αναγκάζομαι να τη χρησιμοποιώ.

Δημοσ.

Πάντα μιλάω για το vmware μα πιστεύω το ίδιο ισχύει και για το parallels.... Παιχνίδια ακόμα και παλιά δύσκολα γυρνάει... Με virtual κάρτα γραφικών τί περιμένεις;;; Εγώ προσπάθησα με το Guitar Hero 3 :P (με απενεργοποιημένο το κοινό) και πάλι κολλούσε... Ακόμα και το voip πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (εκτός του skype) και δεν υπάρχει mac έκδοση (justvoip) έχει μεγάλο lag και όταν μου χρειάζεται αναγκάζομαι να μπώ με bootcamp. Πάντως δεν είναι ότι με bootcamp + vmware είναι δύσκολη η εγκατάσταση.... Την εγκατάσταση του λειτουργικού την κάνεις μία φορά με bootcamp και μετά του περνάς vmware σε macos και βρίσκεις την εγκατάσταση έτοιμη. Επίσης, για να απαντήσω και στην άλλη σου ερώτηση, όπως αφήνεις τα Windows σε bootcamp τα βρίσκεις με vmware και το αντίθετο... Δεν αλλάζει τίποτα, μόνο οι επιδόσεις του συστήματος.

Δημοσ.

Δεν έχω δοκιμάσει το VMWare αλλά με το parallels δεν συνάντησα πρόβλημα ή δυσκολία. Μία ξεχωριστή επιφάνεια για το εκάστοτε λειτουργικό σε full screen και είσαι κομπλέ.

Μου άρεσε επίσης που μπορείς να διαλέξεις ακόμα και αριθμό πυρήνων επεξεργαστή εκτός από ram και μνήμη της gpu...

Εγώ για το corel το έβαλα βασικά και δεν κολλάει πουθενά (σιγά τις απαιτήσεις)...

Θα δοκιμάσω και το VMWare κάποια στιγμή πάντως.

Δημοσ.
Εχω δοκιμάσει και τα 2 το vmware είναι αισθητά ποιο γρήγορο.

ακομη μια ψηφος και απο εμενα! το vmware ειναι καλυτερο στη διαχηρηση μνημης!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...